nm.buba011 07.04.08, 20:26 ciekawe, czy ktoś zgadnie? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nm.buba011 Re: __________najpopularniejsze słowo na SV, 07.04.08, 20:37 > Buba tak. Mało popularne jest słowo> przepraszam podam statystyki Odpowiedz Link
nm.buba011 Re: __________najpopularniejsze słowo na SV, 07.04.08, 22:46 > podam statystyki podaję: __________2008/2007/2006/Razem buba...... 102/ 277/ 360/739 dziękuję.. 107/ 342/ 190/639 proszę.... 80/ 274/ 213/567 przepraszam 46/ 161/ 113/320 ch.m....... 15/ 27/ 22/ 64 ch.mstwo... 13/ 48/ 22/ 83 dwa ostatnie zwroty naleząłoby zsumować. Można też zerknąć na zwroty: pro...k pro...ctwo bu.ak bu...two itp. gdy te zacne zwroty, bardzo adekwatne do sv, zsumujemy, to co prawda do <buba> nie mamy szans, ale zapewne wyprzedzimy, tak zbędne słowo, jak <przepraszam> Proponuję, wklepać któryś z pejoratywów, którymi tak chętnie, obdarzamy bliźnich i sprawdzenia, czy wredna wyszukiwarka, nie wyrzuci, naszego nicka. Odpowiedz Link
a.nancy Re: __________najpopularniejsze słowo na SV, 08.04.08, 14:25 takze w postach... Buby. ciekawe byloby takze zbadac ilosc watkow dodtyczacych Buby, zalozonych przez Bube. tak, ten watek (wbrew tytulowi) tez sie zalicza. Odpowiedz Link
nm.buba011 Re: __________najpopularniejsze słowo na SV, 08.04.08, 16:40 > takze w postach... Buby. > ciekawe byloby takze zbadac ilosc watkow dodtyczacych Buby, > zalozonych przez Bube. tak, ten watek (wbrew tytulowi) tez sie > zalicza. przewidziałem ten zarzut, statystyki(moje) dotyczą słów użytych jedynie w treści. Zaniechałem podpisywwania też moich postów. poniższe dane przekopiowałem ze swojego profilu: Na forum od: 27-06-2007 Liczba postów: 1125 _______________ podobną ilość napisałem przed zabanowaniem Całość obecnego postu, skierowałem do uczestników: z poczuciem humoru i dystansu do własnej osoby. Takich, jest _ n a s _ ... niewielu. Na tym zakończę, w myśl zasady: Nie bijemy ... leżącego. Odpowiedz Link
a.nancy Re: __________najpopularniejsze słowo na SV, 08.04.08, 20:41 > przewidziałem ten zarzut eee. tam, od razu zarzut > z poczuciem humoru i dystansu do własnej osoby. wlasnie, polecam dystans, zanim zaczniesz szukac zarzutow Odpowiedz Link
kora3 Re: __________najpopularniejsze słowo na SV, 08.04.08, 21:26 a.nancy napisała: > > przewidziałem ten zarzut > eee. tam, od razu zarzut Nancy - nie rozumiesz, są tacy, co przewidzą WSZYSTKO i to nie tylko Nostradamus > > > z poczuciem humoru i dystansu do własnej osoby. > wlasnie, polecam dystans, zanim zaczniesz szukac zarzutow > Równie dobrze możnaby polecać ogniowi - nie pal się Odpowiedz Link
mmaupa Re: __________najpopularniejsze słowo na SV, 08.04.08, 01:01 Ostrzegam, bede kasliwa: najpopularniejszy w Twoich, Bubo, postach jest przecinek - niekoniecznie wstawiony w odpowiednich miejscach (ilosc zamiast jakosci). Odpowiedz Link
nm.buba011 Re: __________najpopularniejsze słowo na SV, 09.04.08, 12:52 > Ostrzegam, bede kasliwa: najpopularniejszy w Twoich, Bubo, postach > jest przecinek - niekoniecznie wstawiony w odpowiednich miejscach > (ilosc zamiast jakosci). Ciekawa uwaga, jak przecinek może, różnie oddać sens. Popatrzmy,ten sam werset w różnych przekładach przedwiecznej, Łukasza 23:43. Nie ma tu mowy, o pomyłce. To jest celowe. "I rzekł mu: - Zaprawdę powiadam ci, jeszcze dziś będziesz ze Mną w raju." "Zaprawdę mówię ci dzisiaj: Będziesz ze mną w Raju". Odpowiedz Link
kora3 Re: __________najpopularniejsze słowo na SV, 09.04.08, 16:12 nm.buba011 napisał: > > Ostrzegam, bede kasliwa: najpopularniejszy w Twoich, Bubo, postach > > jest przecinek - niekoniecznie wstawiony w odpowiednich miejscach > > (ilosc zamiast jakosci). > > > Ciekawa uwaga, jak przecinek może, różnie oddać sens. > Popatrzmy,ten sam werset w różnych przekładach przedwiecznej, > Łukasza 23:43. > Nie ma tu mowy, o pomyłce. To jest celowe. > > "I rzekł mu: - Zaprawdę powiadam ci, jeszcze dziś będziesz ze Mną w > raju." > > "Zaprawdę mówię ci dzisiaj: Będziesz ze mną w Raju". Naciagane Bubciu "Zaprawdę dzisiaj powiadam ci, będziesz ze mną w raju" - raczej Odpowiedz Link
nm.buba011 Re: __________najpopularniejsze słowo na SV, 09.04.08, 16:27 > Naciagane Bubciu > "Zaprawdę dzisiaj powiadam ci, będziesz ze mną w raju" - raczej - to co napisałaś znaczy: że nie rozumiesz ... subtelności, czytasz szybciej niż ... Odpowiedz Link
kora3 nikomu dotychczas nieznane słowo: 08.04.08, 10:01 merytorycznie - robi największą karierę Odpowiedz Link
remez2 Re: nikomu dotychczas nieznane słowo: 08.04.08, 10:48 kora3 napisała: > merytorycznie - robi największą karierę adekwatne - depcze mu po piętach. Odpowiedz Link
tercet.trio Re: nikomu dotychczas nieznane słowo: 08.04.08, 10:58 azaliż - nawet nie czeka w kolejce Odpowiedz Link
kora3 Re: nikomu dotychczas nieznane słowo: 08.04.08, 11:04 tercet.trio napisała: > azaliż - nawet nie czeka w kolejce jednakowoż nie pcha się na siłę Odpowiedz Link
remez2 Re: nikomu dotychczas nieznane słowo: 08.04.08, 11:14 kora3 napisała: > jednakowoż nie pcha się na siłę z sensem - za linią horyzontu Odpowiedz Link
tercet.trio Re: nikomu dotychczas nieznane słowo: 08.04.08, 11:19 bynajmniej, panie Ramez, bynajmniej Odpowiedz Link
remez2 Re: nikomu dotychczas nieznane słowo: 08.04.08, 11:27 tercet.trio napisała: > bynajmniej, panie Ramez, bynajmniej Czyż wszak nie, paśtwo Tarcet? Odpowiedz Link
tercet.trio Re: nikomu dotychczas nieznane słowo: 08.04.08, 11:35 wybito nas z pantałyku, gdy myśleliśmy o Ramzesie, Szanowny Panie Remez. Paluchy mamy grube, czy to tłumaczy naszą niezgrabność? Odpowiedz Link
remez2 Re: nikomu dotychczas nieznane słowo: 08.04.08, 11:42 tercet.trio napisała: > wybito nas z pantałyku, gdy myśleliśmy o Ramzesie, Faktycznie, Ramzes i Ramez - dwa bratanki > Szanowny Panie Remez. > Paluchy mamy grube, czy to tłumaczy naszą niezgrabność? Oczywiście. A paluszki rzeczywiście nie bardzo szczupłe. Na mojej klawiaturze odległość "e" od "a" to zaledwie 38 mm. Odpowiedz Link
tercet.trio Re: nikomu dotychczas nieznane słowo: 08.04.08, 11:46 a widzisz Pan, Szanowny Panie Remez na dietę przejść nam wypada. Odpowiedz Link
remez2 Re: nikomu dotychczas nieznane słowo: 08.04.08, 11:51 tercet.trio napisała: > a widzisz Pan, Szanowny Panie Remez > na dietę przejść nam wypada. Każdego w życiu spotyka coś miłego. Odpowiedz Link
kora3 Re: nikomu dotychczas nieznane słowo: 08.04.08, 11:20 remez2 napisał: > kora3 napisała: > > > > jednakowoż nie pcha się na siłę > z sensem - za linią horyzontu lecz z sercem gorącem i uwielbienia pełnem .... Odpowiedz Link
remez2 Re: nikomu dotychczas nieznane słowo: 08.04.08, 11:26 kora3 napisała: > lecz z sercem gorącem i uwielbienia pełnem .... oraz silnom miłościom własnom Odpowiedz Link
kora3 Re: nikomu dotychczas nieznane słowo: 08.04.08, 11:32 remez2 napisał: > kora3 napisała: > > > > > lecz z sercem gorącem i uwielbienia pełnem .... > oraz silnom miłościom własnom zawszeć to uczucie Odpowiedz Link
remez2 Re: nikomu dotychczas nieznane słowo: 08.04.08, 11:37 kora3 napisała: > zawszeć to uczucie zwłaszcza jeśli odwzajemnione, w myśl zasady - bardzo lubię towarzystwo ludzi inteligentnych i dlatego najchętniej przebywam sam Odpowiedz Link
tercet.trio Re: nikomu dotychczas nieznane słowo: 08.04.08, 11:38 Z rodziny uczuć najwyższych... Odpowiedz Link
tercet.trio Re: nikomu dotychczas nieznane słowo: 08.04.08, 11:41 a gwoli, Państwa zadowoli? Odpowiedz Link
remez2 Re: nikomu dotychczas nieznane słowo: 08.04.08, 11:43 tercet.trio napisała: > a gwoli, Państwa zadowoli? Gwoli swawoli? Odpowiedz Link
tercet.trio Re: nikomu dotychczas nieznane słowo: 08.04.08, 11:49 yes, yes, gwoli ciekawości gwoli tej swawoli. Odpowiedz Link
kora3 ;) 08.04.08, 12:01 tercet.trio napisała: > ale obowiązki wzywają ... Aliści swawola miła sercom naszem, robotą tudzież swe życie okraszem Folgować zanatto nie możem rozkoszom, bo nas nasi szefowie ze stołków wykoszą ... Ujmując rzecz MERYTORYCZNIE, mogą się nam przyjrzeć, cokolwiek krytycznie A to skutek mieć moze w dówjnasówb załosny, bo na zieloną trawkę, wyślać mogą nas tej wiosny I choć wiosna na trawce ma uroki swoje, Zostawmy teraz owadom trawiaste podboje Jednakowoż nie można życia strawić pracą, nawet jeśli za tęże nienajgorzej płacą Przeto myślcie o forum i ja myśleć będę, a gdy czas mi pozwoli, znowu tu przybędę Będzie mi słodką Wasza tutaj bytność, choć wiem, że me pisanie sztuką nieambitną... Szacun dla Was i szczere miłych chwil życzenia Pozostajcie we zdrowiu, pa, do zobaczenia Odpowiedz Link
tercet.trio Re: ;) 08.04.08, 13:03 W górę mięsień mego serca podniosły strofy tego wiersza ps na więcej czasu niestety nie ma, cholera! Odpowiedz Link
kora3 Re: ;) 08.04.08, 21:29 tercet.trio napisała: > W górę mięsień mego serca > podniosły strofy tego wiersza > Mam nadzięję, ze na serce nie zaszkodzi wiersz ten wielce ... choć pochlebia mi to wielce, ze poruszam jakieś serce Odpowiedz Link
madzia.magdalena Re: nikomu dotychczas nieznane słowo: 11.04.08, 21:59 kora3 napisała: > merytorycznie - robi największą karierę Człowiek uczy się całe życie, Koro Cieszę się niezmiernie, że doceniasz mój wkład w krzewienie wiedzy na forum Odpowiedz Link
kora3 Re: nikomu dotychczas nieznane słowo: 11.04.08, 23:38 madzia.magdalena napisała: > kora3 napisała: > > > merytorycznie - robi największą karierę > > Człowiek uczy się całe życie, Koro Cieszę się niezmiernie, że doceniasz mój > wkład w krzewienie wiedzy na forum o tak , nieś oświaty kaganek, tylko błagam nie tym językiem, toż to chwilami po prostu bełkocik ze skryptów Odpowiedz Link
nm.buba011 Re: nikomu dotychczas nieznane słowo: 12.04.08, 09:37 > o tak , nieś oświaty kaganek, tylko błagam nie tym językiem, toż > to chwilami po prostu bełkocik ze skryptów ... i takie "bazgranie", takie szpanowanie "normalną" klawiaturą, takie pretensjonalne, zbyt drobiazgowe przywiązywanie wagi do poprawności. ____________________________________________________ forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=10226&w=78054483&a=78100639 Autor: kora3 09.04.08, 19:55 Dodaj do ulubionych Odpowiedz cytując Odpowiedz > dzięki za wyrozumiałośc ... > Moja klawiatura jest bardziej "pokręcona" niz tylko zmienione > klawisze maszynowe i komputerowe, ale ja nie piszę na czas to > znaczy muszę się miescic w pewnym czasie, ale nie az tak jak > protokolant i sama sobie tym czasem steruje, no i nie dzieje się > to publicznie, jak z protokolantem ... > jeszcze raz dzięki za zrozumienie Odpowiedz Link
madzia.magdalena Re: nikomu dotychczas nieznane słowo: 12.04.08, 11:45 kora3 napisała: > o tak , nieś oświaty kaganek, tylko błagam nie tym językiem, toż to > chwilami po prostu bełkocik ze skryptów Koro, niektórzy naprawdę tak mają, że potrafią pisać poprawnie "z rozpędu", bez uprzedniego przygotowania. Naprawdę wolisz, żeby każdy posługiwał się zwrotami kolokwialnymi i nie zwracał uwagi na formę przekazu? Przykro mi, że nie doceniasz mojego stylu, a tylko próbujesz go zdegradować do 'bełkociku ze skryptów'. Zresztą, nie robisz tego po raz pierwszy na forum - i nie mam tu na myśli tylko mojej osoby... Czy przenoszenie zainteresowania z tematu głównego na zagadnienia poboczne (formalne w tym wypadku) to Twój sposób na prowadzenie rozmowy? Odpowiedz Link
kora3 Re: nikomu dotychczas nieznane słowo: 12.04.08, 12:31 madzia.magdalena napisała: > Koro, niektórzy naprawdę tak mają, że potrafią pisać poprawnie "z rozpędu", bez > uprzedniego przygotowania. hehehehehhehe Naprawdę wolisz, żeby każdy posługiwał się zwrotami > kolokwialnymi i nie zwracał uwagi na formę przekazu? poczytaj sobie co to jest kolojkwializm ... > Przykro mi, że nie doceniasz mojego stylu, a tylko próbujesz go zdegradować do > 'bełkociku ze skryptów'. Magdaleno - nie tyle nie doceniam, co po prostu nie podoba mi się pisanie "po urzedniczemu" - od zawsze i wierz mi, ze tak naprawde słowo mowione rózni się od pisanego... Na forum, sie "mówi pisząc", chyba że ktoś przytacza jakis tekst źródlowy... Pisz sobie jak chcesz, bo mnie to w sumie ganz egal ..Mam prawo wyrazić swoje zdanie, ze coś mi sie nie podoba ? Zresztą, nie robisz tego po raz pierwszy na forum - i > nie mam tu na myśli tylko mojej osoby... SIEBIE - na cóż "moja osoba"? Czy przenoszenie zainteresowania z > tematu głównego na zagadnienia poboczne (formalne w tym wypadku) to Twój sposób > na prowadzenie rozmowy? tak, jasssne Po prostu MERYTORYCZNIE nie mam nic do ZAKOMUNIKOWANIA INTERLOKUTOROM Rozumiesz? Odpowiedz Link
madzia.magdalena Re: nikomu dotychczas nieznane słowo: 12.04.08, 13:12 kora3 napisała: > madzia.magdalena napisała: > > > Koro, niektórzy naprawdę tak mają, że potrafią pisać poprawnie "z > rozpędu", bez > > uprzedniego przygotowania. > > > hehehehehhehe Kpisz? A może nie wierzysz? A może chcesz śmiechem zagłuszyć to, co mam do powiedzenia? > Naprawdę wolisz, żeby każdy posługiwał się zwrotami > > kolokwialnymi i nie zwracał uwagi na formę przekazu? > > poczytaj sobie co to jest kolojkwializm ... Koro, z racji kierunku podjętych przeze mnie studiów, wierz mi, że wiem, co to jest kolokwializm. Nie musisz na siłę mnie upokarzać, bo tym samym pogrążasz siebie - sugerując moją niewiedzę Nie odsyłaj mnie, proszę, do słownika, tylko najpierw postaraj się uchwycić sens mojej wypowiedzi. To, że go nie znajdujesz, naprawdę nie musi oznaczać, że go nie ma > > Przykro mi, że nie doceniasz mojego stylu, a tylko próbujesz go > zdegradować do > > 'bełkociku ze skryptów'. > Pisz sobie jak chcesz, bo mnie to w sumie ganz egal ..Mam prawo > wyrazić swoje zdanie, ze coś mi sie nie podoba ? Oczywiście, masz prawo wyrazić swoje zdanie - nie odbieram Ci go, nie panikuj. Najlepszą obroną jest atak > Zresztą, nie robisz tego po raz pierwszy na forum - i > > nie mam tu na myśli tylko mojej osoby... > > > SIEBIE - na cóż "moja osoba"? Na to 'moja osoba', by podkreślić, że chodzi również o inne OSOBY, nie tylko MOJĄ Ale z pewnością Kora wie lepiej, mimo że nie podaje źródeł wiedzy. > Czy przenoszenie zainteresowania z > > tematu głównego na zagadnienia poboczne (formalne w tym wypadku) > to Twój sposób > > na prowadzenie rozmowy? > > tak, jasssne Po prostu MERYTORYCZNIE nie mam nic do > ZAKOMUNIKOWANIA INTERLOKUTOROM Rozumiesz? I znów dowodzisz niezrozumienia, a przypisujesz mnie właśnie ten ubytek umysłowy. Nie napisałam tego, by poddać krytyce Twoje nawiązanie do emocji, Koro --> i podważyć merytoryczny aspekt Twoich wypowiedzi. Zrobiłam to jedynie po to, by uświadomić Ci, że po raz kolejny stosujesz chwyt poniżej pasa - nie skupiasz się na odpowiedzi na pytanie główne, tylko atakujesz formę wypowiedzi. Choć oczywiście możesz mieć inne zdanie na ten temat Odpowiedz Link
kora3 Re: nikomu dotychczas nieznane słowo: 12.04.08, 14:51 madzia.magdalena napisała: > > Kpisz? A może nie wierzysz? A może chcesz śmiechem zagłuszyć to, co mam do > powiedzenia? nie, pragne zagluszyć głos sumienia heheheheheh > > Koro, z racji kierunku podjętych przeze mnie studiów, wierz mi, że wiem, co to > jest kolokwializm. wuidzę, ze jesteś na pierwszym roku, "Przerabialiście" juz "kolokwializm" i "merytorycznie", a innych wyrazów jeszcze nie - rozmuemim .. powozdenia na studiach Nie musisz na siłę mnie upokarzać, bo tym samym pogrążasz > siebie - sugerując moją niewiedzę Tak, czuje się pograzona serio ....buahahahahahaha Nie odsyłaj mnie, proszę, do słownika, > tylko najpierw postaraj się uchwycić sens mojej wypowiedzi. No wiesz, to trudne, nie moglabs po prostu pisać tak, zeby nie tzra się było starać i zrozumiałe było dla pospollstwa bez "podjętegio kierunku studiów" ? hehe > > Oczywiście, masz prawo wyrazić swoje zdanie - nie odbieram Ci go, nie panikuj. Nie panikuje skąd taka myśl ? Czyzbyś uwazała, ze ludzie się Ciebie boja w zwiazku z "podjęciem studiów na kierunku"? > Najlepszą obroną jest atak Skoro tak uwazasz > > SIEBIE - na cóż "moja osoba"? > > Na to 'moja osoba', by podkreślić, że chodzi również o inne OSOBY, nie tylko > MOJĄ hmmmmm......na podjętym przez Ciebie kierunku studiow nikt ci nie pwoiedział ,z e "moja osoba" to taki szam koszmarek jak "w dniu dzisiejszym", "kartka papieru", "cofnac się do tyłu" itede - jesli chodzi o człowieka to zawsze o OSOBE dlatego taki zwrot jest "masłem maslanym" - na pewno do tego dojdziecie na "podjetym przez Ciebie kierunku studiow" hehe Ale z pewnością Kora wie lepiej, mimo że nie podaje źródeł wiedzy. na ten temat wiedzę powinien mieć każdy, kto normalnie zdał mature, ale ja potem jeszcze "podjęlam studia" hehe na kierunku hehe na którym sporo się o tym gada a nawet wykorzystuje to w pracy > > > > tak, jasssne Po prostu MERYTORYCZNIE nie mam nic do > > ZAKOMUNIKOWANIA INTERLOKUTOROM Rozumiesz? > > I znów dowodzisz niezrozumienia, a przypisujesz mnie właśnie ten ubytek > umysłowy. Ubytek umysłowy ? hehe Nie napisałam tego, by poddać krytyce Twoje nawiązanie do emocji, Kor > o > --> i podważyć merytoryczny aspekt Twoich wypowiedzi. Zrobiłam to jedynie p > o to, > by uświadomić Ci, że po raz kolejny stosujesz chwyt poniżej pasa - nie skupiasz > się na odpowiedzi na pytanie główne, tylko atakujesz formę wypowiedzi. Tak Biorąc pod uwagę wszystkie aspekty poruszanej tutaj tematyki wielowatkowej natury ludzkiej złożonej nieatpliwie i rozwijającej sie nieliniowo oraz niebędącej transponowaniem rzeczywistych czy urojonych stanów emocjonalnych hipotetycznej osoby ludzkiej, dojsc mozna do wielu niekoniecznie zbieżnych a nawet antagonistycznych wzajemnie i pośrednio konkluzji wyznacajacych trajektorię ewentualnego kierunku udzielania odpowiedzi na nurtujace Twoja osobę zagadnienia niekoniecznie zaweirające się w adekwatnych aspektach współodbioru z innymi uczestnikami debaty > Choć oczywiście możesz mieć inne zdanie na ten temat Odpowiedz Link
madzia.magdalena Re: nikomu dotychczas nieznane słowo: 12.04.08, 16:26 Koro, dobrze, może tak - żeby było Ci łatwiej: Rozumiem, że 'rozumiesz inaczej' to, co napisałam. Rozumiem, że przypisujesz mi nieświadomość zastosowania pewnych określeń (moja osoba, mnie, kolokwializm). Powtórzę jednak to, co przedtem napisałam: to, że Ty tego nie rozumiesz (choć wydaje Ci się, że tak jest), niekoniecznie oznacza, że popełniam błąd. Z pewnością kojarzysz Testy Zwodniczych Przekonań... "Gdy myślał, czuł się tak jak człowiek używający zwykle prawej ręki, zmuszony nagle do użycia lewej". Odpowiedz Link
nm.buba011 Re: nikomu dotychczas nieznane słowo: 12.04.08, 15:44 > tak, jasssne Po prostu MERYTORYCZNIE nie mam nic do > ZAKOMUNIKOWANIA INTERLOKUTOROM Rozumiesz? - co koleżaneczka Korcia, taka chałaśliwa? - nikt nie skarżył się, na braki percepcyjne. Odpowiedz Link
kora3 Wiersz z seca płynacy dla Tobie ... 12.04.08, 15:56 nm.buba011 napisał: > > - co koleżaneczka Korcia, taka chałaśliwa? > ja sie jednak skarżyc muszę, poraniłeś moją duszę zdrobnień Twych czar jest nieznośni, ryk mej duszy wiec donośny .. HAŁAŚLIWe wydal jęki na znak mej prawdziwej męki ale ciagle jeszcze tuszę, że choc czytać Cie nie muszę dzięki studiom na kierunkach nie pominiesz mnie w rachuinkach swoich wiernych adwersarzy Ot, co mi się Bubo marzy ,,,, Odpowiedz Link
nm.buba011 Re: Wiersz z seca płynacy dla Tobie ... 12.04.08, 16:38 > swoich wiernych adwersarzy > Ot, co mi się Bubo marzy ,,,, Pięknie bardzo napisałaś, i nie długo ... pomyślałaś. Odpowiedz Link
kora3 Re: Wiersz z seca płynacy dla Tobie ... 12.04.08, 19:30 nm.buba011 napisał: > Pięknie bardzo napisałaś, > i nie długo ... pomyślałaś. Piekny rym mój Bubo, który rodem pewnie z JAsnej Góry ... Odpowiedz Link
tercet.trio Koro :) 12.04.08, 14:30 Najpopularniejszym w tym wątku jest słówko "mnie" gdzie prosi się o "mi". Czy podoba się to Tobie, lub Ci ? A ponadto: o co tu toczy się spór ? o "Mur" ? Odpowiedz Link
kora3 Tercecie :) 12.04.08, 14:35 tercet.trio napisała: > Najpopularniejszym w tym wątku jest słówko "mnie" > gdzie prosi się o "mi". > Czy podoba się to Tobie, lub Ci ? faktycznie > A ponadto: > o co tu toczy się spór ? > o "Mur" ? o rogera moora - taki aktor , wiesz Odpowiedz Link
tercet.trio Re: Tercecie :) 12.04.08, 15:08 To był elegant w każdym calu. Maniery SV, miał w małym palcu. kora3 napisała: > o rogera moora - taki aktor , wiesz Odpowiedz Link
kora3 Re: Tercecie :) 12.04.08, 15:13 tercet.trio napisała: > To był elegant w każdym calu. > Maniery SV, miał w małym palcu. u nogi! i to lewej ... Odpowiedz Link
tercet.trio Re: Tercecie :) 12.04.08, 15:25 Ale za to jak leżał na nim garnitur ! Jakby był w Polsce szyty. kora3 napisała: > u nogi! i to lewej ... > Odpowiedz Link
kora3 Re: Tercecie :) 12.04.08, 15:28 tercet.trio napisała: > Ale za to jak leżał na nim garnitur ! > Jakby był w Polsce szyty. > Jak ulany i to z betonu a anwet moze i z gazobetonu, o którym dowuedzialam się na podjętym przeze mnie kierunku studiów, gdzie się edukowalam Odpowiedz Link
tercet.trio Re: Tercecie :) 12.04.08, 15:36 Jak ze spiżu odlany. Coś mi się wydaje, że był przez Cię nielubiany kora3 napisała: > Jak ulany i to z betonu Odpowiedz Link
nm.buba011 Re: Tercecie :) 12.04.08, 15:47 myślałem, że ma RM ma być ikoną sv, a tu taki nagły zwrot? Odpowiedz Link
kora3 Re: Tercecie :) 12.04.08, 15:48 tercet.trio napisała: > Jak ze spiżu odlany. > Coś mi się wydaje, że był przez Cię nielubiany Wrecz przeciwnie moi drodzy bo Świetego byłam fanem i talentu i urody takim by on milym panem ... > > > kora3 napisała: > > Jak ulany i to z betonu Odpowiedz Link
madzia.magdalena Re: Koro :) 12.04.08, 15:07 tercet.trio napisała: > Najpopularniejszym w tym wątku jest słówko "mnie" > gdzie prosi się o "mi". > Czy podoba się to Tobie, lub Ci ? "Stosujemy formy w środku bądź na końcu wypowiedzenia, gdy pada na nie akcent zdaniowy". Przypisywanie komuś niewiedzy może okazać się naprawdę upokarzające dla SIEBIE samego. Jest to jednak skuteczny sposób, by znaleźć innych rozmówców, którzy chętnie wyżyją się na kimś niepasującym do towarzystwa, bo obiektywnym... Odpowiedz Link
tercet.trio Re: Koro :) 12.04.08, 15:14 Nikogo tu nikt nie upokarza. Madzie przecież jest kochana. Słotno dzisiaj na dworze, Madzia jest w złym humorze? madzia.magdalena napisała: > SIEBIE Odpowiedz Link
nm.buba011 Re: Koro :) 12.04.08, 15:33 tercet.trio napisała: > Nikogo tu nikt nie upokarza. > Madzie przecież jest kochana. > Słotno dzisiaj na dworze, > Madzia jest w złym humorze? > > madzia.magdalena napisała: > SIEBIE - taka zmodyfikowana technika: dobrego i złego policjanta + ? Odpowiedz Link
tercet.trio Bubo 12.04.08, 15:43 założyłeś wątek i zadałeś w jego tytule pytanie. Staramy się rzetelnie odpowiedzieć na nie. Szukamy słów najczęściej używanych. Nie ma w tym wątku dla nas osób nielubianych. Odpowiedz Link
kora3 Re: Bubo 12.04.08, 15:50 tercet.trio napisała: > założyłeś wątek i zadałeś w jego tytule pytanie. > Staramy się rzetelnie odpowiedzieć na nie. > Szukamy słów najczęściej używanych. > Nie ma w tym wątku dla nas osób nielubianych. Mówie TOBIE mój Tercecie. że o życiu nic nie wiecie! Odpowiedz Link
tercet.trio Re: Bubo 12.04.08, 15:57 Może to i racja, kochanieńka. Głowa mi od wiedzy pęka. Zatem ją oszczędzać postanowiłem ale to, to już chyba mówiłem. Jednak Twe słowa wyryję na ścianie i codziennie patrzeć będę na nie: > Mówie TOBIE mój Tercecie. > że o życiu nic nie wiecie! kora3 napisała: Odpowiedz Link
kora3 Re: Bubo 12.04.08, 16:23 tercet.trio napisała: > Może to i racja, kochanieńka. > Głowa mi od wiedzy pęka. > Zatem ją oszczędzać postanowiłem > ale to, to już chyba mówiłem. > > Jednak Twe słowa wyryję na ścianie > i codziennie patrzeć będę na nie: Ścaianę zostawcie w spokoju A przeslanie me kochani Wydrukujcie i w pokoju zaawiecie na jakiejśc ścianie Lecz nie nicząc sciany lica Tak Wam z serca to zalecoam Odpowiedz Link
nm.buba011 Re: Bubo 12.04.08, 16:02 tercet.trio napisała: > założyłeś wątek i zadałeś w jego tytule pytanie. > Staramy się rzetelnie odpowiedzieć na nie. > Szukamy słów najczęściej używanych. > Nie ma w tym wątku dla nas osób nielubianych. - a czy, ja coś takiego, choćby ... zasugerowałem? Też, tylko się świetnie ... bawię. Odpowiedz Link
kora3 Re: Bubo 12.04.08, 16:23 nm.buba011 napisał: > Też, tylko się świetnie ... bawię. ja też Odpowiedz Link
kora3 Magdaleno ... 12.04.08, 15:26 madzia.magdalena napisała: > > "Stosujemy formy w środku bądź na końcu wypowiedzenia, gdy pada na nie akcent > zdaniowy". Podjecie stosownego kierunku studiow tym sie rozni od pamięciowego opanowywania materialu z zakresu prograu edukacyjnego szkoły sredniej, że wymaga podkjęcia prób i wysilków samodzielnego zrozumienia przedstwionych przez bibliografię i wykładowcow definicji i pojeć. Pamieciowe opanowanie reguł okreslajacych ww. nmie ejst warunkiem wystarczającym do prawidłowego ich stosowania w praktyce, co moze w przyszłosci owocować nie tylko opinia negatywną o stanie wiezdy stosujacego, ale takze głęboka jego frustrracja z powodu niedostatecznego entuzzjazmu otoczenia dla wiedzy nabytej przez niego na podjętym kierunku studiów ... Dlatego nie wdając sie już w dalsze wypsnienia: Nie:"Nie podoba się Tobie to?", a "Nioe podoba Ci się to?" lub "Czy Tobie sie to nie podoba?" Nie:" Mi sie wydaje", a "Mnie się wydaje", albo "Wydaje mi się" Nie: "Dziekuje Tobie za wszystko", a "Dziękuje Ci za wszystko", Nie: "Chciałbym powiedzieć Tobie", a "Chciabym powiedziec Ci" To jest naprawde wiedza z zakresu podstawowego wiekszosci kierunków studiów nawet tych technicznych Wyrazanie się w sposób tzw. "biblijny" "Zaprawde powiadam Tobie.." bynajmniej nie swiadczy o tym, by intterlokutor taki posiadal wiedzę z zajkresu wysłąwiania się ... > > Przypisywanie komuś niewiedzy może okazać się naprawdę upokarzające dla SIEBIE > samego. Jest to jednak skuteczny sposób, by znaleźć innych rozmówców, którzy > chętnie wyżyją się na kimś niepasującym do towarzystwa, bo obiektywnym... w dodatku pobierającym nauki na podjętym przez siebie kierunku studiów... Odpowiedz Link
remez2 Z pewngo wykładu. 12.04.08, 17:47 W języku polskim istnieje forma pojedyńczego zaprzeczenia. Występuje również podwójne zaprzeczenie jako potwierdzenie. Nie występuje natomiast podwójne potwierdzenie jako zaprzeczenie. Głos z sali: "Dobra, dobra." Odpowiedz Link
kora3 Re: Z pewngo wykładu. 12.04.08, 19:23 remez2 napisał: > W języku polskim istnieje forma pojedyńczego zaprzeczenia. Występuje również > podwójne zaprzeczenie jako potwierdzenie. Nie występuje natomiast podwójne > potwierdzenie jako zaprzeczenie. > Głos z sali: > "Dobra, dobra." hehe_ Odpowiedz Link
madzia.magdalena Re: Magdaleno ... 12.04.08, 19:02 kora3 napisała: > madzia.magdalena napisała: > > > > > "Stosujemy formy w środku bądź na końcu wypowiedzenia, gdy pada na > nie akcent > > zdaniowy". > > Nie:"Nie podoba się Tobie to?", a "Nioe podoba Ci się to?" lub "Czy > Tobie sie to nie podoba?" > Nie:" Mi sie wydaje", a "Mnie się wydaje", albo "Wydaje mi się" > Nie: "Dziekuje Tobie za wszystko", a "Dziękuje Ci za wszystko", > Nie: "Chciałbym powiedzieć Tobie", a "Chciabym powiedziec Ci" Koro, czy naprawdę wierzysz w to, co piszesz? Niestety, muszę Cię zmartwić: po raz kolejny dopuszczasz się gwałtu na semantyce... Jak by to ująć prościej... Przywołując zasady poprawnego użycia zaimkowych form skróconych, dajesz przykład jednostronnego i schematycznego pojmowania zjawiska, jakim jest język. Naprawdę nie jesteś w stanie wyobrazić sobie sytuacji, w której ktoś powie (pozwolę sobie przytoczyć): "Nie podoba się Tobie to?" "Dziekuje Tobie za wszystko" "Chciałbym powiedzieć Tobie"?? Jeśli nie widzisz owej subtelnej różnicy znaczeniowej, związanej bezpośrednio z intonacją (sama postulowałaś "pisanie-mówienie" na forum), to świadczy to o... pamięciowym opanowywaniu materiału, a także niepodejmowaniu prób i wysiłków samodzielnego zrozumienia przedstawionych przez bibliografię i wykładowców definicji i pojęć. > Wyrazanie się w sposób tzw. "biblijny" "Zaprawde powiadam Tobie.." > bynajmniej nie swiadczy o tym, by intterlokutor taki posiadal wiedzę > z zajkresu wysłąwiania się ... HA HA HA Wykazujesz niebywałą wiedzę z zakresu idiolektów A tak w ogóle to do czego to mam odnieść?? Czyżbym posłużyła się językiem biblijnym? Ach, uwielbiam takie dygresje nie-na-temat Odpowiedz Link
kora3 Re: Magdaleno ... 12.04.08, 19:28 buahahahahahaha - wybacz Naprawdę > nie jesteś w stanie wyobrazić sobie sytuacji, w której ktoś powie (pozwolę sobi > e > przytoczyć): > "Nie podoba się Tobie to?" > "Dziekuje Tobie za wszystko" To nie jest kwestia wyobraźnio, tak niektorzy mówia To jest bląd > pamięciowym opanowywaniu materiału, a także niepodejmowaniu prób i wysiłków > samodzielnego zrozumienia przedstawionych przez bibliografię i wykładowców > definicji i pojęć. No tak, mówię, ze wyuczylą ssiwe skryoptu subtelnie -m na pamieć > > Wykazujesz niebywałą wiedzę z zakresu idiolektów Idiotów też ) > A tak w ogóle to do czego to mam odnieść?? Czyżbym posłużyła się językiem > biblijnym? Ach, uwielbiam takie dygresje nie-na-temat nie na temat - tak jest poprawnie, zaprawde powiadam Tobie studentko pierwszego roku prywatnej szkoły Odpowiedz Link
nm.buba011 Re: Magdaleno ... 12.04.08, 19:35 kora3 napisała: > Idiotów też ) > nie na temat - tak jest poprawnie, zaprawde powiadam Tobie > studentko pierwszego roku prywatnej szkoły - argumentów braknie, Kora sięga do ... korzeni. Odpowiedz Link
kora3 Re: Magdaleno ... 12.04.08, 19:43 nm.buba011 napisał: > kora3 napisała: > > > Idiotów też ) > > > nie na temat - tak jest poprawnie, zaprawde powiadam Tobie > > studentko pierwszego roku prywatnej szkoły > > - argumentów braknie, Kora sięga do ... korzeni. > Hmmm kolego Bubo, widze, ze sugerujesz w swej wypowiedzui iz kol. Magdalenę masz za idiotke calkiem od rzezcy cytujac ten fragment mej wypowiedzi powiązany z Twoim komentaerzem w sposób widoczny taką nauwa refleksuję .. Argumentów mi nie brak, jako, ze nimi jest samo życie - zwykle osoby, które się na czyms nie znają, a jedynie na pierwszym roku lizneł wiedzy o tym przez trzy papierki usiłują ową "liźnietą" wiedzą zaszpabnować ... Czy to korzenie? Ano tak to taki troszke .. atawizm Odpowiedz Link
grzegorz_motyl Re: Magdaleno ... 12.04.08, 19:55 Moim zdaniem ,koro, stanowisz swego rodzaju "beton partyjny". Pochwal się w takim razie swoimi osiągnięciami w dziedzinie języka polskiego. Zobaczymy wtedy, czy masz w ogóle świadomość tego, co piszesz. Odpowiedz Link
kora3 Re: Magdaleno ... 12.04.08, 20:00 grzegorz_motyl napisał: > Moim zdaniem ,koro, stanowisz swego rodzaju "beton partyjny". Pochwal się w > takim razie swoimi osiągnięciami w dziedzinie języka polskiego. Zobaczymy wtedy > , > czy masz w ogóle świadomość tego, co piszesz. mam ci podać linki do moich tekstów? Odpowiedz Link
grzegorz_motyl Re: Magdaleno ... 12.04.08, 20:03 Też parę napisałem Będziemy się bić kto napisał lepsze? Odpowiedz Link
kora3 Re: Magdaleno ... 12.04.08, 20:06 grzegorz_motyl napisał: > Też parę napisałem gratulacje > Będziemy się bić kto napisał lepsze? Ja sięm nie bijam a ile napisałam to nie pamietam ale to zrozumiale Odpowiedz Link
nm.buba011 Re: Magdaleno ... 12.04.08, 20:27 kora3 napisała: > mam ci podać linki do moich tekstów? - ja poniżej podałem. Interesujące. Odpowiedz Link
nm.buba011 Re: Magdaleno ... 12.04.08, 20:09 kora3 napisała: > wiedzą zaszpabnować ... Czy to korzenie? - wytłumaczę: pisałem o korzeniach Twoich(z racji Twych wypowiedzi, dość "potocznych") a nie Madzi. Przechodząc na język, rozmijający się sv, odsłaniamy nasze korzenie, tzn. pochodzenie, wychowanie itp. Frak dobrze leży, dopiero w trzecim ... pokoleniu. Odpowiedz Link
madzia.magdalena Re: Magdaleno ... 12.04.08, 20:17 kora3 napisała: > To nie jest kwestia wyobraźnio, tak niektorzy mówia To jest > bląd To jest błąd, Koro, pod warunkiem, że nie wykorzystujesz całego semantycznego bogactwa, jakie niesie ze sobą użycie odpowiedniej intonacji (z naciskiem na ostatnie słowo) Ale z pewnością nadal Cię nie przekonałam > > pamięciowym opanowywaniu materiału, a także niepodejmowaniu prób i > wysiłków > > samodzielnego zrozumienia przedstawionych przez bibliografię i > wykładowców > > definicji i pojęć. > > No tak, mówię, ze wyuczylą ssiwe skryoptu subtelnie -m na pamieć Ja bym - w odniesieniu do Ciebie - skupiła się na bezrefleksyjności językowej. Obawiam się jednak, że znów użyjesz w odniesieniu do mnie jakiegoś negatywnie nacechowanego określenia... > > Wykazujesz niebywałą wiedzę z zakresu idiolektów > > Idiotów też ) Odpowiem cytatem: "Nie posiadamy takich słów, by móc z durniami mówić o mądrości". Skoro moje słowa wciąż podważasz, nie zrobisz tego, gdy powołam się na Georga Lichtenberga... > > Ach, uwielbiam takie dygresje nie-na-temat > > nie na temat - tak jest poprawnie, zaprawde powiadam Tobie studentko > pierwszego roku prywatnej szkoły Po pierwsze, szkoła szkole nierówna - być może w niektórych policealnych szkołach poziom jest zaskakująco wysoki - ale z pewnością niższy od tej uczelni, na której kształciła się Kora. Po drugie, powracając do bezłącznikowego zapisu 'nie-na-temat': Koro, gdyby tak wyrugować innowacyjność z języka i sztywno stosować się do zasad pisowni, do tej pory wartości poezji (zwłaszcza Norwida) pozostałaby nieodkryta. Fanatyzm i schematyczne trzymanie się zasad ogranicza rozwój językowy i powoduje jedynie pamięciowe opanowywanie materiału, a także niepodejmowaniu prób i wysiłków samodzielnego zrozumienia przedstawionych przez bibliografię i wykładowców definicji i pojęć. Takie życie Po trzecie, nawiązując do kwestii uczelnianych: nie mierz innych swoją miarką, Koro Odpowiedz Link
kora3 Re: Magdaleno ... 12.04.08, 22:16 madzia.magdalena napisała: >> To jest błąd, Koro, pod warunkiem, że nie wykorzystujesz całego semantycznego b > ogactwa, jakie niesie ze sobą użycie odpowiedniej intonacji (z naciskiem na ost > atnie słowo) Wybacz, ale mam wrazenie, ze nie rozumeisz pojjęc, których się wyuczyłas, naturalnie na wybranym kierunku studiów i stad dorabiasz ideoliogię > Ale z pewnością nadal Cię nie przekonałam No, nie - bo są błedfy językowe - mozna tego typu wyrazenia stosować np. w poezji... "Bema panięci rapsod załobny" - na przykład - to taki "wierszyk" Norwida jest ... Normalnie - powinno się powiedzieć "Rapsod załobny pamieci Bema", ale .. no nie vbede się już wdawać w niuanse > Ja bym - w odniesieniu do Ciebie - skupiła się na bezrefleksyjności językowej. Skup się zatem albo Zatem skup się > Obawiam się jednak, że znów użyjesz w odniesieniu do mnie jakiegoś negatywnie n > acechowanego określenia... nacehowanego emocjonalnie zabarwionymi odnnssnikami do semantycznej ... bla bla bla .. > > Odpowiem cytatem: > "Nie posiadamy takich słów, by móc z durniami mówić o mądrości". Zasadniczo to "posiada się" kobietę (w pewnym interwalen hehe czasowym ) albo kamienice w Rynku w Krakowie, bo w mniejszym miescier i w ogóle wszystko pozostale to już się MA - nie nauczyli tego? Na wybranym przeze mnie kiedys kierunku studiow, które nawet pozytywnie ukończyłam ) hehe - tak mawiał moj wykładowca, który słyszac, ze ktos tam cos posiada, czy nie posiada dostawal wysypki na całym organiźmie - i poniekąd - słusznie > > Po pierwsze, szkoła szkole nierówna - być może w niektórych policealnych szkoła > ch poziom jest zaskakująco wysoki - ale z pewnością niższy od tej uczelni, na k > tórej kształciła się Kora. No , jestem przekonana, ze w szkolach policelanych hehe to naprawde poziom jest znacznie niższy niż na moich uczelniach i wcale nie mówię tego ani z powodu zlośliwości ani z potrzeby pochwalenia się , ze gdzieś "podjełam kierunki studiów", ba nawet "ukończylam" - po prostu poziom szkół policealnych trudno porównywac z uczelniami wyższymi i to takimi z tradychjami - ale to uwaga całkiem na marginesie ... > Po drugie, powracając do bezłącznikowego zapisu 'nie-na-temat': bezłacznikowy zapis ...piekne .. Koro, gdyby tak > wyrugować innowacyjność z języka Boże Nie gniewaj się Magdaleno, ale kto Ci powiedział, ze tak należy pisać? Pytam serio? > Po trzecie, nawiązując do kwestii uczelnianych: nie mierz innych swoją miarką, > Koro Ja swoja miarka mierze tylko niektórych, Ty do nich nie należysz Magdaleno i ..obie chyba wiemy, dlaczego Odpowiedz Link
madzia.magdalena Re: Magdaleno ... 12.04.08, 22:42 kora3 napisała: > Wybacz, HA HA HA - w Twoich 'ustach' takie słowo? Gratuluję > ale mam wrazenie, ze nie rozumeisz pojjęc, których się > wyuczyłas, naturalnie na wybranym kierunku studiów i stad > dorabiasz ideoliogię Wiesz, w przeciwieństwie do Ciebie, ja podałam wyjaśnienia i uzasadniłam wybór takiego, a nie innego słownictwa Ideologię? Teraz Kora uderza w ideologię A może by tak coś o moim 'urzędowym' stylu? Wiesz, Koro, podziwiam determinację, z jaką bronisz swoich przekonań Kwestia intonacji i związanych z nią niuansów znaczeniowych pozostała dla Ciebie nie do przyjęcia > > Obawiam się jednak, że znów użyjesz w odniesieniu do mnie jakiegoś negatywnie nacechowanego określenia... > > nacehowanego emocjonalnie zabarwionymi odnnssnikami do > semantycznej ... bla bla bla .. Naprawdę tak trudno przychodzi Ci zrozumienie moich wypowiedzi? > Boże Dziękuję, nie potrzebuję takich określeń > Ja swoja miarka mierze tylko niektórych, Ty do nich nie należysz > Magdaleno i ..obie chyba wiemy, dlaczego Jestem niezmiernie ciekawa, do czego teraz się odwołujesz. Niewiedza, frustracja, ideologia i religia już były... Odpowiedz Link
kora3 Re: Magdaleno ... 13.04.08, 10:05 madzia.magdalena napisała: > kora3 napisała: > > > Wybacz, > > HA HA HA - w Twoich 'ustach' takie słowo? Gratuluję sądziłaś, ze na ppdjętym przeze mnie kiierunku tego nien naucczano? > > Wiesz, w przeciwieństwie do Ciebie, ja podałam wyjaśnienia i uzasadniłam wybór > takiego, a nie innego słownictwa Wiesz, zawsze mozna usprawiedliwiac błąd róznorodnoscią i ewolucja jężyka Podaj mi prosze wyjasnienie dlaczego niby zdanie np. "MI sie to nie podoba", albo "Podaj MNIE to" - mają być poprawne... Za chwilę moze zaczniesz przekonywać,ze poprawne jest też na przyklad "w kazdym badz razie" albo "pod rząd" bo jezyyk mamy róznorodny? > Ideologię? Teraz Kora uderza w ideologię A może by tak coś o moim > 'urzędowym' stylu? Ideologie pt. język jest róznorodny, co niby ma przekonywac, ze bład nie ejst błefdem > Wiesz, Koro, podziwiam determinację, z jaką bronisz swoich przekonań Ja twoją też, tym barzdeij, ze twoje przekonanie w tym zakresie jest błedne Kwestia > intonacji i związanych z nią niuansów znaczeniowych pozostała dla Ciebie nie do > przyjęcia Magdaleno, zapewne dojdziesz jiedyś na wybranym przez siebie kierunku studiów do etapu, w którym ktos ci (a moze ciebie) powie, że argumenty, informacje itede nalezy stosować ze zrozumieniem tychże. Twoja argumentacja wyglada mniej wiecej tak : - Jasiu, jak się pisze "pszczoła"? - P R Z C Z O Ł A - żle Jasiu! wyraz ten jest wyjatkiem i pisze sie przez "sz" - A nieparwda, bo kolega taty nazywa się Przczoła i własnie tak sie pisze jego nazwisko ... o i nie pogadasz z Jasiem, ze ma racje co do nazwiska, tylko to nie zmienia faktu, ze pszczoła przez "sz" się pisze.. I tak w kolo .. > > Naprawdę tak trudno przychodzi Ci zrozumienie moich wypowiedzi? Zrozumienien - nie Dzień w dzień czytam gorsze bełkoty, po pristu to jest okropny jezyk ... > > Dziękuję, nie potrzebuję takich określeń Nie powiedzieli na wybranym kierunku przez Ciebie oczywiscie, ze jesli ktos mówi (piszę ) "Boże" gto nie jest do Ciebie, tylko ta,i zwrot mający okreslone konotacje i zaleznie od konyekstu należy interpretować jego znaczenie? Pewnie jeszcze tego nie "praerabialiscie" > > > Jestem niezmiernie ciekawa, do czego teraz się odwołujesz. Niewiedza, > frustracja, ideologia i religia już były... A co Ty zapodałas religijnego? Bo musiałam przeoczyć Odpowiedz Link
madzia.magdalena Re: Magdaleno ... 13.04.08, 11:31 kora3 napisała: > madzia.magdalena napisała: > > > kora3 napisała: > > > > > Wybacz, > > > > HA HA HA - w Twoich 'ustach' takie słowo? Gratuluję > > > sądziłaś, ze na ppdjętym przeze mnie kiierunku tego nien > naucczano? Takich słów nie wynosi się chyba (tylko?) ze szkoły... > Wiesz, zawsze mozna usprawiedliwiac błąd róznorodnoscią i ewolucja > jężyka O tym wciąż piszę, Koro, że nie docierają do Ciebie pewne argumenty, na przykład to, że celowo użyłam tej właśnie postaci zaimka. Wobec tego Twój wywód traci sens. > Podaj mi prosze wyjasnienie dlaczego niby zdanie np. "MI sie to nie podoba" Kolejny błąd w Twojej interpretacji. Jak dokładnie przeczytasz przykłady podane przeze mnie w wypowiedzi, być może wpadniesz na sens ich przywołania... Ale chyba jestem zbytnią optymistką A oto i owe przykłady: "Nie podoba się Tobie to?" "Dziekuje Tobie za wszystko" "Chciałbym powiedzieć Tobie". Nie ma tam skróconych form zaimkowych, np. 'mi' Myślę, że to jednak jest kwestia wyobraźni i refleksji nad językiem polskim. > Za chwilę moze zaczniesz przekonywać,ze poprawne jest też na > przyklad "w kazdym badz razie" albo "pod rząd" bo jezyyk mamy > róznorodny? Nie snuj przypuszczeń, które mają udowodnić tylko Twoją wiedzę językową > > Ideologię? Teraz Kora uderza w ideologię A może by tak coś o moim 'urzędowym' stylu? > Ideologie pt. język jest róznorodny, co niby ma przekonywac, ze bład nie ejst błefdem Koro, nadal mówisz o czym innym niż ja A ja mówię o kwestii: > > intonacji i związanych z nią niuansów znaczeniowych > ktos ci (a moze ciebie) powie Właśnie o tym mówię - niezrozumieniu problemu i trwaniu przy swoim, o bezrefleksyjnym traktowaniu wypowiedzi innych i zjawisk językowych Może lepiej nie podawaj linków --> o to 'ciebie' mi chodzi - jakby co > że argumenty, informacje itede nalezy stosować ze > zrozumieniem tychże. Twoja argumentacja wyglada mniej wiecej tak : > - Jasiu, jak się pisze "pszczoła"? > - P R Z C Z O Ł A > - żle Jasiu! wyraz ten jest wyjatkiem i pisze sie przez "sz" > - A nieparwda, bo kolega taty nazywa się Przczoła i własnie tak sie > pisze jego nazwisko ... > > o i nie pogadasz z Jasiem, ze ma racje co do nazwiska, tylko to nie > zmienia faktu, ze pszczoła przez "sz" się pisze.. I tak w kolo .. Co nie zmienia faktu, że 'pszczoła' pisze się przez 'sz' - nie, nie tylko przez 'sz' właśnie, skoro Jaś odnalazł zapis przez 'rz'. Przede wszystkim należy pochwalić Jasia za zwracanie uwagi na zapis form językowych. Kiedy Jaś dowie się, że owad zbierający pyłek kwiatowy nazywa się 'pszczoła', więc istnieje coś innego niż jemu się wydaje - następnym razem zastanowi się nad niuansami językowymi Jaś ma rację co do nazwiska, tak jak ja mam rację co do kwestii akcentowych i (w efekcie) semantycznych przekazu A Ty jesteś jak ta nauczycielka, która nie wyobraża sobie istnienia innego zapisu niż przez 'sz' i wszelkie odstępstwa traktuje jako gwałt na języku polskim A przecież nazwisko przywołane przez Jasia też znajduje się w obrębie naszego pięknego i bogatego języka > > Naprawdę tak trudno przychodzi Ci zrozumienie moich wypowiedzi? > > Zrozumienien - nie Dzień w dzień czytam gorsze bełkoty, po pristu to jest okropny jezyk ... Po prIstu to jest okropny jEzyk > > Dziękuję, nie potrzebuję takich określeń > > Nie powiedzieli na wybranym kierunku przez Ciebie oczywiscie, ze > jesli ktos mówi (piszę ) "Boże" gto nie jest do Ciebie, tylko ta,i > zwrot mający okreslone konotacje i zaleznie od konyekstu należy > interpretować jego znaczenie? > Pewnie jeszcze tego nie "praerabialiscie" Nie, nie przerabialiśmy również, jak rozmawiać z kimś, komu wydaje się, że ma rację, a nie ma jej; co więcej, nie rozumie żartu - czyli, w mniemaniu tej osoby, nie ma tam żartu Odpowiedz Link
kora3 Dzięki za dłuuugaśny post :) 13.04.08, 15:09 przyznam się - nie przeczytałam, bo postanowiłam skorzystać z rady Tercetu - faktycznie - szkoda czasu na pierdoly Miłej niedzieli Odpowiedz Link
nm.buba011 Re: Dzięki za dłuuugaśny post :) 14.04.08, 00:26 > przyznam się - nie przeczytałam, bo postanowiłam skorzystać z rady > Tercetu - faktycznie - szkoda czasu na pi...oly (wykrop. buby) > Miłej niedzieli - ładnym przykładem świecimy ... młodzieży. Odpowiedz Link
tercet.trio Koro :) 13.04.08, 12:21 Szkoda niedzieli na punktowanie, co Was tak dzieli. Przepaść jest, och, jak ogromna taka,że zasypać jej niepodobna. My stoimy, gdzie Ty, ale dzisiaj idziemy na lwy. Odpowiedz Link
kora3 Re: Koro :) 13.04.08, 15:07 tercet.trio napisała: > Szkoda niedzieli > na punktowanie, co Was tak dzieli. > Przepaść jest, och, jak ogromna > taka,że zasypać jej niepodobna. > My stoimy, gdzie Ty, > ale dzisiaj idziemy na lwy. Bawcie się dobrze na lwiej przygodzie a rada Wasza istotnie dobra mnie dziś niestety, przy tej pogodzie męczy choroba jakas niedobra Musze syropem swe gardło leczyć moje lwy male mnie grzeją cudnie i tylko tym dzis się mogę cieszyć chociaż na dworze tak bardzo cudnie > Odpowiedz Link
nm.buba011 Re: Magdaleno ... 12.04.08, 23:42 > poziom jest znacznie niższy niż na moich uczelniach i wcale nie > mówię tego ani z powodu zlośliwości ani z potrzeby pochwalenia > się , ze gdzieś "podjełam kierunki studiów", ba > nawet "ukończylam" - poprostu poziom szkół policealnych trudno > porównywac z uczelniami wyższymi i to takimi z tradychjami - ale > to uwaga całkiem na marginesie ... - knajpy są pełne gaworzących "mistrzów" Polski, Europy w boksie i w innych sportach walki, niechcący pobitych. Domy dla obłąkanych, mają na wikcie takie postacie jak: Napoleon, admirał Nelson a nawat wyższej rangi świętych. Na forum, gdy poprzedstawiamy swoje "atrybuty" i dyplomy, czy będzie jeszcze sens dyskutować? Czy psy gryzą się ... na lata? Odpowiedz Link
nm.buba011 Re: Magdaleno ... 12.04.08, 19:29 > A tak w ogóle to do czego to mam odnieść?? Czyżbym posłużyła się > językiem biblijnym? Ach, uwielbiam takie dygresje > nie-na-temat Madziu, subtelości języka polskiego są dla mnie, niezmiernie trudne do pojęcia, poprostu, nie znam ich, ale "zmuszenie" Kory czy Rameza do przyznania się, do popełnienia błędu, jest niewykonalne. Wielokrotnie z obojgiem dyskutowałem, determinacja, z jaką bronią, straconych pozycji, godna jest końcowego aktu ... Termopili. Odpowiedz Link
madzia.magdalena Re: Magdaleno ... 12.04.08, 19:42 nm.buba011 napisał: > Madziu, > subtelości języka polskiego są dla mnie, niezmiernie trudne do > pojęcia, poprostu, nie znam ich, ale "zmuszenie" Kory czy Rameza do > przyznania się, do popełnienia błędu, jest niewykonalne. > Wielokrotnie z obojgiem dyskutowałem, determinacja, z jaką bronią, > straconych pozycji, godna jest końcowego aktu ... Termopili. Witam Cię, Buba Właśnie zastanawiam się, jakimi innymi słowami mam przekonać Korę do tego, że poza schematycznymi zasadami pisowni istnieje jeszcze coś takiego jak intonacja i intencjonalne użycie takiego albo innego słowa... Nie wiem już sama, czy jest sens drążyć temat, wszak Kora sięga po coraz to bardziej wymyślne określenia na mój (jak sądzę) temat... Przy braku argumentów... Odpowiedz Link
remez2 mn.babu110 12.04.08, 20:01 Po raz kolejny pośrednio zwracasz się do mnie. Rozumiem, że to daje o sobie znać natura ćmy. Ponieważ aluzyjne sformułowania do Ciebie nie docierają, ujmę to tak. W czasach Twojej młodości Wł. Boziewicz pisał o zdolności danej osoby do dawania i żądania satysfakcji honorowej. Ty nie masz zdolności intelektualnej, wobec czego dyskusja z Tobą staje się ... Jestes pierwszą osobą na forum, której udało się sprowokować mnie do wpisu z którego wcale nie jestem dumny. Odpowiedz Link
nm.buba011 Re: mn.babu110 12.04.08, 20:15 > Jestes pierwszą osobą na forum, której udało się sprowokować mnie > do wpisu z którego wcale nie jestem dumny - jesteś dumny, ale nie masz z czego, napisałeś Ramezie, dużo o ... sobie. Odpowiedz Link
remez2 Re: Koro :) 12.04.08, 17:41 tercet.trio napisała: > Najpopularniejszym w tym wątku jest słówko "mnie" > gdzie prosi się o "mi". > Czy podoba się to Tobie, lub Ci ? Ktoś się ciebie kłania. Nie ciebie tylko tobie. Mi? Nie mi tylko mnie. A mówiłem że ciebie. Odpowiedz Link
tercet.trio Czy zbadane są ścieżki skojarzeń ? 12.04.08, 17:51 - dziś zabiłem kilka ćmów - ciem! - trziewikiem remez2 napisał: > Ktoś się ciebie kłania. > Nie ciebie tylko tobie. > Mi? > Nie mi tylko mnie. > A mówiłem że ciebie. Odpowiedz Link
remez2 Re: Czy zbadane są ścieżki skojarzeń ? 12.04.08, 17:56 tercet.trio napisała: > - dziś zabiłem kilka ćmów > - ciem! > - trziewikiem ew. - kapciem Odpowiedz Link
kora3 ja to znam w wersji z kapciem nt. 12.04.08, 22:19 tercet.trio napisała: > - dziś zabiłem kilka ćmów > - ciem! > - trziewikiem > > > remez2 napisał: > > Ktoś się ciebie kłania. > > Nie ciebie tylko tobie. > > Mi? > > Nie mi tylko mnie. > > A mówiłem że ciebie. > Odpowiedz Link
grzegorz_motyl Re: ja to znam w wersji z kapciem nt. 12.04.08, 22:49 Koro widać, że masz schematyczne myślenie. To Ty wyuczyłaś się regułek i chcesz tu przed nami zabłysnąć. Po samym stylu jakim piszessz na forum, od razu widać, że marną byś była polonistką. Chwała Ci za te kierunki, które ukończyłaś, i oby z językiem polskim nie miały wiele wspólnego. Jeżeli chcesz udowodnić, jaka jesteś świetna w języku polskim, to zacznij poprawnie pisać. Buba miał rację BTW. Fajny po(d)pis Odpowiedz Link
nm.buba011 Re: ja to znam w wersji z kapciem nt. 12.04.08, 23:22 > Jeżeli chcesz udowodnić, jaka jesteś świetna w języku polskim, > to zacznij poprawnie pisać. - to, jak Kora zaznaczyła, to wina niedomagającej, chyba od 3 lat klawiatury. Odpowiedz Link
kora3 Re: ja to znam w wersji z kapciem nt. 13.04.08, 15:05 grzegorz_motyl napisał: > Koro widać, że masz schematyczne myślenie. To Ty wyuczyłaś się regułek i chcesz > tu przed nami zabłysnąć. Po co? Po samym stylu jakim piszessz na forum, od razu widać, > że marną byś była polonistką. A rozumiem - nauczyciele - chodu Chwała Ci za te kierunki, które ukończyłaś, i oby > z językiem polskim nie miały wiele wspólnego. owszem, jeden ma ale nie wielu polonistów jest w tym zawodzie, bo pisza regułkami > > Jeżeli chcesz udowodnić, jaka jesteś świetna w języku polskim, to zacznij > poprawnie pisać. Znów to samo Poczytaj sobie, już to wyjaśnialam > > Buba miał rację > Pewnie kiedyś miał > > BTW. Fajny po(d)pis Dzięki Odpowiedz Link
kora3 Re: Koro :) 12.04.08, 19:32 remez2 napisał: > tercet.trio napisała: > > > Najpopularniejszym w tym wątku jest słówko "mnie" > > gdzie prosi się o "mi". > > Czy podoba się to Tobie, lub Ci ? > Ktoś się ciebie kłania. > Nie ciebie tylko tobie. > Mi? > Nie mi tylko mnie. > A mówiłem że ciebie. > hehe Remezie nie rozumiesz po prostu pewnych subtelniosci języka Odpowiedz Link
nm.buba011 Re: Koro :) 12.04.08, 19:56 kora3 napisała: > hehe Remezie nie rozumiesz po prostu pewnych subtelniosci > języka - to się dziwisz, że i ja ... nie rozumiem? forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=10226&w=68352607&a=68414107 Autor: kora3 02.09.07, 19:50 Dodaj do ulubionych Odpowiedz cytując Odpowiedz nm.buba011 napisał: > nie wiem jak innym(może ktoś się wypowie) Dzidzi nie ma swojego zdaniuniu aseltywnie? I ceka co inni powiedziunio? Nowoscinka jakutka ale mnie się podoba > Twoje poczucie humoru. Jestem za. Wyborki juz som? Niemozliweńkie Odpowiedz Link
remez2 Re: Koro :) 12.04.08, 20:32 kora3 napisała: > hehe Remezie nie rozumiesz po prostu pewnych subtelniosci języka Ale czuję bluesa. Odpowiedz Link
kora3 Remezie :D 12.04.08, 22:18 remez2 napisał: > kora3 napisała: > > > > hehe Remezie nie rozumiesz po prostu pewnych subtelniosci języka > Ale czuję bluesa. no i czaisz bazę Ale jeszcze nie wykazałeś sie wiedzą i umięjętnmoscią jej przekazania na poziomie kogos kto "rozpoczął studia na wybranym przez siebie kierunku" Dawaj wykaż się Odpowiedz Link
madzia.magdalena Re: Remezie :D 12.04.08, 22:49 kora3 napisała: > Ale jeszcze nie wykazałeś sie wiedzą i umięjętnmoscią jej > przekazania na poziomie kogos kto "rozpoczął studia na wybranym > przez siebie kierunku" Z interpretacją też masz kłopoty, Koro? Podjęcie studiów niekoniecznie oznacza niedawne ich rozpoczęcie Ale Ty masz - jak zwykle - swój niepodważalny punkt widzenia Odpowiedz Link
nm.buba011 Re: __________najpopularniejsze słowo na SV, 12.04.08, 15:57 a tak trochę dygresyjnie, Ramezowi, klawiatura się popsuła? Odpowiedz Link