quba 19.10.05, 08:22 sama sie goni, sama ucieka, na zakrętach mruczy i jest bardzo wesola zrobila sie okrąglutka idzie zima bez dwóch zdan pozdrawiam serdecznie wszstkich miłośników koteczków = cieplasków Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
akineko Re: moja kota Agatka 19.10.05, 11:16 witam! Zima idzie - to fakt niezaprzeczalny... moja Lutka, dostała "zimowej" sierści - chudzinka z niej, ale puchu ma ze 2 centymetry. he, na wiosnę utopię się w kłakach - dobrze, że uwielbia szczotkowanie Czy z grubości kociej sierści (kotki domowe, niewychodzące) można wywnioskować jak ciężka będzie zima? W zeczłym roku np., jej futerko nie było tak "ciepłe"... Odpowiedz Link
quba Re: moja kota Agatka 19.10.05, 13:49 tak po jakosci futerka mozna wysnuwac wnioski o ostrosci zblizajacej sie zimy, u niektorych kotkow takze po ilości tluszczyku na brzuszku i pleckach o dziwo - karmione tak samo, taka samą ilościa - raz sie przed zimą utuczą, nagrubaskują a innym razem tak sobie moje dwa misie teraz caly czas domagaja się pychniaczków,i mniamniusiają mnaimniusiają amciu am mrrr mrrr mrrrr a potem sobie schudną na wiosne czasem nawet w polowie stycznia nie ma sladu tluszczyku na kotkach na razie super mieciutkie brzuszki i okrąglutkie plecki i lapeczki mięciutkie są pozdrowka Odpowiedz Link
groha Re: moja kota Agatka 19.10.05, 14:33 Gdyby ktoś miał jeszcze wątpliwości, co do zbliżającej się zimy, to dodam, że koteczki bardzo chętnie wchodzą pod kołderki, kocyki i inne przykrywadełka Będzie zimno, oj, będzie... Ale pozdrawiam, jak zwykle, bardzo ciepło Odpowiedz Link