Dodaj do ulubionych

Legenda umarla..

28.02.24, 02:34
Kicia.Yoda odeszla za TM

16 lat temu w lutym zaczela sie nasza wspolna podroza w koci swiat, Zakatek byl waznym miejscem dla niej i dla nas. Zamknela sie pewna epoka..
Obserwuj wątek
    • dorcia1234 Re: Legenda umarla.. 28.02.24, 16:58
      Przytulam
      Kot-Legenda, piękna i charakterna😥
      Biegaj za TM
    • mysiulek08 Re: Legenda umarla.. 28.02.24, 17:26
      od 18stu miesiecy wiedzielismy, ze z tej drogi, na ktora weszla (serce) nie ma juz powrotu
    • kkjp Re: Legenda umarla.. 28.02.24, 17:53
      Królowa była tylko jedna. Biegaj szczęśliwa za Tęczowym Mostem, Królowo tego Zakątka. Jeszcze przed czasami fb, władała tu niepodzielnie. Podziwialiśmy jej piękno, grację, charakter i szramy, które potrafiła zrobić. Kicia Yoda. Drugiej takiej nie ma i nie będzie .
      • wiesia.and.company Re: Legenda umarla.. 28.02.24, 21:19
        Królowa na Zakątku. 16 lat to niebagatelna liczba. Żyła u Was jak królowa, daliście jej tron, który dumnie objęła. Ona jedna miała pozwolenie na to, by się stawiać, by w nocy Was zrywać na spacery, spełnialiście jej życzenia. Miała dobre życie, które Wam zawdzięcza. A Wy zawdzięczacie jej właściwie wywrócenie Waszego życia do góry nogami. Nawet tę przeprowadzkę, logistycznie trudną. Niech spaceruje w świecie, który jest pełen i naszych kotów.
    • aankaa Re: Legenda umarla.. 29.02.24, 19:24
      smutne to
    • monikate Re: Legenda umarla.. 04.03.24, 16:48
      Bardzo smutne. Kochana...
      • mysiulek08 Re: Legenda umarla.. 05.03.24, 17:42
        Kicia.Yoda przezyla calkiem udane 16 lat, rzadzila twarda łapą, 18 miesiecy temu, wreszcie! zostala zdiagnozowana, stracila wzrok, chore serce, nerki tez zaczynaly sie odzywac. Ostatnie dni slabla, mimo slabosci, znalazla w sobie jednak tyle sily, zeby zbuntowac sie przeciwko zostania w lecznicy, zabralismy ja do domu i w domu odeszla. Nie byla to niespodziewana smierc jak u Miszcza (*) , tu bylismy swiadomi, ze zakonczenie bedzie jedno. Dla niej, zycie z ograniczeniami zwiazane ze slepota, slabym sercem, pigulkami dwa razy dziennie, kontrolami u kardiologa, to juz nie bylo jej zycie.
    • asu1981waw Re: Legenda umarla.. 10.03.24, 12:34
      Tak bardzo mi przykro.
      Była świetnym i pięknym kotem.
      Trzymajcie się ciepło🐱
    • mysiulek08 Re: Legenda umarla.. 29.08.24, 04:16
      6 miesiecy bez Kici.Yody...
      • asu1981waw Re: Legenda umarla.. 30.08.24, 11:57
        Przytulam 🥺🥺🥺
      • basia_2804 Re: Legenda umarla.. 03.09.24, 22:33
        Wiem, rozumiem.. to boli ... Kapselek odszedł 4 miesiące temu a ja nadal w nocy we śnie szukam tego kochanego kociego tyłka który robił za poduszkę...ciężko jest ...trzymaj się ...
        • mysiulek08 Re: Legenda umarla.. 04.09.24, 17:22
          nadal oczy kieruja sie 'za rog' regalu, skad wychodzila Kicia.Yoda, slysze jej miaukniecia sad

na parter wprowdzil sie na Grubson i on czasami, podobnie jak Krolowa, przebudza sie w nocy z miauknieciem, delikatnym, jak to Grubson ale mnie wybudza a reka szuka 'pączka' na kanapie zeby poglaskac Kicie.Yode sad

i Grubson jest tak podobny do Miszcza sad, zachowanie, postura, pychol
          • wiesia.and.company Re: Legenda umarla.. 06.09.24, 15:03
            Ale jest przy Tobie, miejsce nie zostało puste, jest Grubson - chociaż oczywiście rozumiem bolesną pustkę. Moje oczy widzą nieustannie ruch w pokoju, ale to złudzenie, oczekiwanie... bo mam tylko jednego Pyśka, który najczęściej śpi na fotelu lub pod fotelem i to nie on chodzi w przestrzeni obok.
    • mysiulek08 Re: Legenda umarla.. 18.02.25, 15:01
      dzisiaj byloby 17 lat razem z Kicia.Yoda...
    • mysiulek08 Re: Legenda umarla.. 28.02.25, 22:08
      365 dni i 365 nocy bez Niej....
    • minerwamcg Re: Legenda umarla.. 19.09.25, 13:05
      Ojej, Kicia.Yoda to była naprawdę legenda Zakątka... Szkoda.
      • mysiulek08 Re: Legenda umarla.. 20.09.25, 00:17
        😿 takiego Kota to juz nie bedzie..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka