cuciolo 20.04.05, 08:44 Poratujcie co to jest? jakas choroba skorna ale grzebie w slownikach i nie nic nie moge znalesc pozdr Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
viki2lav Re: la scabbia 20.04.05, 09:16 zapalenie skory, swierzb, luszczyca, zalezy jaka scabbia? Odpowiedz Link
cuciolo Re: la scabbia 20.04.05, 13:11 Kurcze nie wiem dzis pomykamy do lekarza ale naprawde nie wiem jakim cudem moje dziecko to zlapalo ale jakos zlapalo tym niemniej dzieki Odpowiedz Link
cuciolo Re: la scabbia 20.04.05, 21:03 nie i to nie luszczyca lekarz orzekl ze to alergia: sa to plamy centrymetrowe jedna na brzuszku jedna na plecach jedna na udzie czerwone i swedzace Na razie eliminujemy kosmetyki i zobaczymy problem w tym ze ona nie ma jeszcze 2 lat a moj maz jest alergikiem wiec jedzenie dostawala tzw bezpeiczne w domu czysto bez zwierzat dywanow i roslin ( niestety) pozdr Odpowiedz Link
daisy123 Re: la scabbia 20.04.05, 23:15 Gdyby to byla wina kosmetykow to plam by bylo wiecej . Chodzi chyba o to, ze skora jest przesuszona (dermatite) i po prostu trzeba skore smarowac kremami silnie nawilzajacymi, a jesli te plamy staja sie bardzo swedzace to lekarz moze przepisac masc Altosone. Wiele dzieci choruje na to, a objawy nasilaja sie jesli powietrze jest suche etc. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
cuciolo Re: la scabbia 20.04.05, 23:57 Ale mysmy wczoraj zauwazyli 1 plame dzis sa 3. Lekarz polecil cos do kapieli Avena ide wlasnie poczytac Moj maz ma alergie pylkowo roztoczowa a lekarz nie wykluczyl uczulenia pokarmowego. Odpowiedz Link
cuciolo Re: la scabbia 21.04.05, 10:30 tak i to bardzo. Bo co tu kryc moja corka kiedy miala 15 miesiecy zlapala bardzo wstydliwa chorobe tzn wszy i walka z tym to byl koszmar dla nas. I balismy sie ze znowu jakis swierzb jakas luszczyca skad i jak nie wiadomo a leczenie takich maluchow nie jest latwe Dzieki za wszelkie rady Odpowiedz Link
pulma Re: la scabbia 21.04.05, 18:12 Scabbia-z tego co wiem jest zakaźna. W każdym bądz razie ubrania i pościel wystawić na powietrze i słońce a potem prać i dezynfekować. Nie ma nic wspólnego z alergiami. Pozdrowienia. A Odpowiedz Link