Dodaj do ulubionych

witam mam pytanie

18.02.07, 09:43
Czy wiecie co znaczy slowo o brzmieniu subłarconfi nie wiem jak sie to pisze
poniewaz snilo mi sie to slowo a jezyka tego nie znam wiec moze w zapisie
wyglada to inaczej.

Pozdrawiam serdecznie Barbara Jakubowska
barbarajakubowska.webpark.pl
Obserwuj wątek
    • maialina1 Re: witam mam pytanie 18.02.07, 12:34
      probuję i probuje i nic mi nie przychodzi do glowy...
      "su" istnieje
      "bu-ar", "buar" "buare" "bua" "ubu" "ubua" "subu" - nie ma szans, nie istnieje
      confi - brzmi jak paczatek jakiegos slowa (confidenza, confidare, confiscare,
      confindustria) ale samo confi na pewno nie istnieje.
      To chyba jednak nie po wlosku ci sie snilo. :)
      • barbarajakubowska Re: witam mam pytanie 18.02.07, 23:12
        wlasnie nie wiem po jakiemu nie wiem czy to wloski francuski czy moze
        hiszpanski dlatego na forum pytam;)Ale bardzo ci dziekuje za pomoc
        • yavanna86 Re: witam mam pytanie 19.02.07, 12:03
          możesz wejść na www.linguatec.de/onlineservices/voice_reader
          i spróbować powpisywać jakieś podobne kombinacje w językach,które
          podejrzewasz...i zobaczyć,jak to się czyta;)a nuż trafisz
          • barbarajakubowska Re: witam mam pytanie 19.02.07, 22:38
            bardzo dziekuje
            • yavanna86 Re: witam mam pytanie 20.02.07, 12:21
              Tylko że ja mam kilka wątpliwości-np. czy nie ma szans,żeby było to kilka słów
              wypowiedzianych jedno po drugim?
              Wątpliwość nr 2: czy istnieje we francuskim głoska wymawiana jako "c"?
              Wątpliwość nr 3: wydaje mi się,że i w hiszpańskim c+o-> "ko"
              ale co do 2 i 3 to nie dam sobie głowy obciąć,jakby co to mnie skorygujcie;)

p.s.ale zawsze jeszcze może być portugalski,rumuński,albo jakiś dialekt...
              • barbarajakubowska Re: witam mam pytanie 28.02.07, 09:30
                Czesc weszlam na forum portugalskie i odpisala mi dziewczyna że To oznacza w
                wolnym tlumaczeniu "ten, który podąża za
                swiatełkiem w tunelu a nei może go dogonić bo za każdym razem ktos wyłącza
                latarke".:)))

Ciekawi mnie tylko kiedy tego portugalczycy uzywaja jak co chca komus
                przekazac;)
                • yavanna86 Re: witam mam pytanie 28.02.07, 21:43
                  To chyba miało być świadectwo tego,że dusza przeciętnego Portugalczyka jest
                  bardzo poetycka....Polak musi na określenie takiej osoby użyć całego zdania ;)
                • maialina1 Re: witam mam pytanie 01.03.07, 11:04
                  Wow! Wiec jednak cos to znaczylo. Skąd mialas przeczucie ze cos to znaczy i
                  dlaczego bylo to dla ciebie takie wazne? :))
                  Tak z ciekawosci pytam, nie zeby cos ;)
                  • yavanna86 Re: witam mam pytanie 01.03.07, 16:32
                    Wiesz,Maialina,jeśli ktoś się zajmuje doradztwem astrologicznym,to w sumie nic
                    dziwnego,że ma przeczucia co do treści swoich snów.Ale przyznam szczerze,że też
                    się zdziwiłam,że to coś znaczy,i to nie np."szynka kilo dwadzieścia" tylko
                    całkiem elegancka życiowa metafora:)
                    • maialina1 Re: witam mam pytanie 01.03.07, 18:18
                      No wlasnie, jaki przypadek!

PS. Nie mam w zwyczaju klikać na sygnaturki, więc nie wiedzialam ze autorka
                      watku zajmuje sie doradztwem astrologicznym.
                      • barbarajakubowska Re: witam mam pytanie 01.03.07, 19:18
                        Bylo to dla mnie wazne poniewaz przed pojsciem spac zadalam pytanie na ktore
                        podczas snu chcialam otrzymac odpowiedz.
                        Robilam tak juz nie raz i jest to skuteczna dla mnie metoda.

Ps dla zainteresowanych kamienie (jak np Turkus) też wspieraja takie zdolnosci
                        ktore tak naprawde sa do wycwiczenia. Kazdy pracujac nad soba moze sie tak
                        wewnetrznie otworzyc ze takie slowa czy tez obrazy pojawiajace sie w czasie snu
                        lub/ i medytacji daja odpowiedz na zawile pytania.
                        • maialina1 Re: witam mam pytanie 01.03.07, 22:19
                          Mi się co dzień coś śnie, ale zazwyczaj to są rzeczy ktore wydarzyly się za
                          dnia, albo mają się wydarzyc, krotko mowiac takie o ktorych myslę, swiadomie
                          badz podswiadomie.
                          Natomiast nigdy nie snią mi się rzeczy ktore mi nie zaprzatają glowy w realu,
                          np. nigdy nie sie nie snią kosmici :)
                          Potrafi mi sie np. przysnic komputer z mnostwem zapisanych linii, jesli danego
                          wieczora za dlugo siedzialam w necie (chyba czeka mnie to dzis! hihhi), albo
                          potrafi mi sie przysnic poczta, jesli baba na poczcie byla do mnie niemila,
                          albo np. pociąg, jesli nastepnego dnia jadę w podróż pociagiem :) itp.

• barbarajakubowska Re: witam mam pytanie 02.03.07, 08:11
                            Ze snami jest różnie według różnych teorii a jak wiadomo jest ich tyle co
                            ludzi. Jak wiadomo nie jest do konca zbadane czym sa sny dlaczego snimy i co
                            tak naprawde dzieje się podczas snu. Jednak dosc przekonujaca i łączaca sie w
                            calosc wydaje mi sie teoria Huny.

Nie wiem czy ktos z was slyszal na tenat Kahunow jesli nie - zapraszam do
                            lektury duzo jest ksiazek na ich temat. Huna ogolnie znaczy "tajemnica" i jest
                            to ogromny zbior praktycznie doszczetnie zanikajacego plemienia Polinezji
                            Francuzkiej, starożytnego plemienia wiedzy hawajskich szamanów. Jest to sposob
                            postrzegania swiata poprzez jezyk swiadomosci podswiadomosci oraz
                            nadswiadomosci gdzie kazda z pozostalymi jest scisle powiazana tworzac niemalze
                            jednosc.
                            Jest to bardzo interesujacy temat szczerze mowiac duzo czasu spedzilam na
                            poznaniu ich nauk, dzieki ktorym wiele zrozumialam na temat siebie samej,
                            swiadomosci zbiorowej i podswiadomosci zbiorowej lub chocby na temat ludzkiej
                            wiary w koscielne obrzedy sprawowane do dzis (zastanawiam sie tylko i
                            odpowiedzi nie mam czy ksieza w kosciele wiedza po co co robia;) ).

Jesli ktos jest zainteresowany oto link tu mozeciesie dowiedziec wiecej na
                            temat huny.
                            wspomne tylko ze jak slyszalam na studiach maja o tym wzmianki.
                            www.huna.net.pl/
                            Aha NIE JEST TO SEKTA ANI NIC WSPOLNEGO Z TYM BO JAK WIADOMO WG NIEKTORYCH MALO
                            POINFORMOWANYCH NAWET ZWYKLA ASTROLOGIA ZACHODNIA ZALICZANA JEST JAKO ELEMENT
                            SEKTY;) o LITOSCI
                            POZDRAWIAM WSZYSTKICH BARBARA JAKUBOWSKA
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka