Dodaj do ulubionych

Uroda Wloszek

30.03.07, 16:41
Co sadzicie o urodzie Wloszek? Czy my Polki im dorownujemy?
Obserwuj wątek
    • daggy4 Re: Uroda Wloszek 30.03.07, 16:57
      do 27-29 lat tak mamy wyzsze notowania. potem polka robi z siebie ciotke i
      wloszka ja przegania.
      to oczywiscie zgeneralizowana opinia i cale szczescie jest pelno wyjatkow.
      • maialina1 Re: Uroda Wloszek 31.03.07, 00:21
        Tak troche sie zgodze... cos w tym jest. Niestety.
        Jest jednak duza szansa ze nowe pokolenia (my i kolejne) ktore nie "karmily
        sie" komunistyczną tandetą (tandetna moda, tandetny wyglad, tandetne jedzenie,
        tandetne wszystko), zmienia powoli ten smutny stereotyp.
      • koekast Re: Uroda Wloszek 02.04.07, 09:21
        O czym tu w ogole dyskutowac?

Polki przebijaja Wloszki pod kazdym wzgledem: urody, inteligencji, obycia.
        Ogolnie biorac tak jest. Sa wyjatki w jedna i druga strone - oczywiscie.
        A co do tego co jest po 30: Wloszki "nadaja sie do ogladania" jesli - to
        wlasnie przed 30. Po 30 kiedy polskie dziewczyny wyrastaja powoli z bycia
        nastolatkami i wiedza juz jak stac sie interesujace - Wloszki sa spalone sloncem
        i wygladaja hmmm... staro.

Poza tym wiadomo - w PL rzadzi stereotyp Wlocha/Wloszki uksztaltowany
        przez rozne "towary eksportowe": niegdys Sophie Loren i Mastroianiego
        dzis Monike Belucci, Ramazottiego, etc. A to sa naprawde tylko "twarze na
        eksport" (oczywiscie - sa wyjatki - wasz osobisty ragazzo moze byc
        naprawde przystojny :))

Kiedys moj kolega odwiedzajac mnie we Wloszech przyznal ze zgroza:
        "te Wloszki to maja nosy jak klamki od zakrystii!"
        • daggy4 Re: Uroda Wloszek 02.04.07, 12:08
          bla bla bla
          pewnie jestes polka po trzydziestce

> wlasnie przed 30. Po 30 kiedy polskie dziewczyny wyrastaja powoli z bycia
          > nastolatkami i wiedza juz jak stac sie interesujace

wedlug mnie wiele polek po 30 obcina na krotko wlosy i ubiera sie jak 50latki.
          wloszki maja lepsz gust i duzo lepsze ciuchy.

> O czym tu w ogole dyskutowac?

jak widac jest o czym dyskutowac.

a zdanie:
          "> Polki przebijaja Wloszki pod kazdym wzgledem: urody, inteligencji, obycia."
          pozostawiam bez komentarza
          • funghettino Re: Uroda Wloszek 02.04.07, 13:00
            tez mi sie wydaje (generalizujac oczywiscie), ze wloszki, nie nastolatki,
            ubieraja sie i wygladaja lepiej niz polki. sa bardziej zadbane i pod wzgledem
            ubran i urody (wlosy, make up itd)
      • campaniol Re: Uroda Wloszek 15.04.07, 10:22
        O czym wy mówicie.
        Włoszki Wam nie dorównują.Nie mają żadnych szans.
        Ich przewagą może być zasobność portfela ,niestety.
        Mieszkam koło Neapolu,więc tutaj bynajmniej Włoszki w przedziale 14-20 lat moga
        się podobać.Później,traaaaaaaaaaagedia.
        campaniol
        p.s.nie miejcie żadnych kompleksów
        • daggy4 wiesz campaniol 16.04.07, 12:43
          ja wlasnie wrocilam z polski w ktorej prawie nie bywam i przeszlam szok.
          wszystko wydawalo mi sie brzydkie, ludzie strasznie poubierani, tak ze naprawde
          nie wiem o czym ty mowisz. fakt, ze gorszego miasta niz neapol nie mogles sobie
          wybrac do mieszkania -tak, ze masz skrzywiony punkt porownawczy.
          • neno1 Re: wiesz campaniol 25.04.07, 18:54
            A do jakiego miasta wróciłaś???
            • daggy4 Re: wiesz campaniol 26.04.07, 09:27
              do wroclawia
    • marghe_72 Re: Uroda Wloszek 02.04.07, 15:27
      Włoszki są bardziej zadbane od Polek
      Niezależnie od wieku..
      • julie_bella2001 Re: Uroda Wloszek 02.04.07, 17:37
        Watek strasznie ogolny ale dobra. Wloszki sa bardziej zadbane od Polek
        niezaleznie od wieku? Eh nie powiedzialabym. Ujelabym to tak: sa jak wino ;-)
        im starsze tym maja wiecej klasy.Mlode Wloszki nie maja kompletnie gustu jesli
        chodzi o ubior.Eksponuja gole brzuchy wylewajace sie zza spodni. Mlode Polki
        raczej ukryja defekt niz beda pokazywac go swiatu.Po 30-stce Wloszki sa
        zazwyczaj nienagannie ubrane ale co z tego jesli cera jest juz
        czesto "podzniszczona" papierosami? Zawsze mnie to dziwilo ze we Wloszch
        dziewczynki zaczynaja palic juz w wieku kilkunastu lat ;-(
        • magdeczek Re: Uroda Wloszek 02.04.07, 17:46
          Moje spostrzerzenie na temat Wloszech...?:D opalaja sie na zaboj, co poniektore
          sa tak zjarane ze az sie niedobrze robi! No i w konsekwencji na starosc maja
          takie straszne pomarszczone cery! Jak dla mnie to strasznie oblesne!:)
          • teresa.kowieska Re: Uroda Wloszek 02.04.07, 18:29
            bez watpienia wloszki sa bardziej "chic" od polek z bardzo prostego,
            zasadniczego powodu: zazwyczaj mezus przynosi kaske do domu i one maja do
            dyspozycji jego srodki w nastepujacy sposob: 1/3 pensji idzie bezposrednio na
            konto fryzjera/estetysty.. 1/3 na shopping w firmowych butikach, perfumeriach
            itd, domem w ogole sie prawie nie zajmuja wiec teoretycznie nie sa zniszczone i
            spracowane robiac zakupy na telefon z dostawa do domu, majac jedna pania do
            sprzatania, druga pania do gotowania, baby sitter (w zaleznosci od ilosci
            dzieci i wielkosci domu), inna pania do odprowadzania dzieci na palestre/kursu
            ceramiki (!!) itd.. oczywiscie pani wloszka od rana do wieczora z (przerwa na
            obiad w domu juz przygotowany i podany) va in giro z przyjaciolkami lub
            przyjaciolmi.. i jedynym jej problemem jest jaki kolor lakieru polozy jej dzis
            manicurzystka.. wieczorem jest bardziej zmeczona od przecietnej polki po 8-10 h
            siedzenia w biurze lub ciezkiej pracy za lada w spozywczym/drogerii za smieszne
            pieniadze, za ktore nie tylko musi wyrzywic i wyprawic dzieci do szkoly ale tez
            prowadzic dom, robic oplaty, oplacic obiady w szkole i bilety miesieczne dzieci
            na dojazdy do szkoly, i caly szereg innych rzeczy.. czasem z pomoca finansowa
            meza (kolejne powiedzmy nedzne 1000zl) wiec zapewne nie ma w glowie kupna
            najnowszej torebki gucci czy spodni od Bog wie kogo.. o ile nie narobi dlugow
            juz w polowie mca, to moze sobie pozwolic na kupno nowej pary butow gdzies na
            bazarku.. smutne, ale prawdziwe. wiec nie porownujmy dwoch skrajnych
            rzeczywistosci.. oczywiscie wykluczam przypadki gdzie polka jest
            superbizneswoman a wloszka kura domowa.
            mysle ze kwestia finansow jest w tym przypadku nawazniejsza. poza tym wloszki
            staro wygladaja juz w wieku 20 lat z prostego powodu nie zmywania makijazu
            przed pojsciem spac.. juz nie mowiac o braku higieny osobistej, brudnych
            poobgryzanych paznokciach z odpadnietym lakierem do polowy itp. che schifo..
            forza le polacche!
            • ilecka Re: Uroda Wloszek 02.04.07, 18:41
              Ale kto napisał, że trzeba porównać bogatą Włoszkę z biedną Polką? Uwierz mi,
              we Włoszech też są kobiety, które ubierają się na targu, bo na butiki je nie
              stać, mimo wszystko zachowując klasę w taki sposób, że innym oczy wychodzą.
              A przykład który Ty opisałaś, no cóż... bez komentarza.
            • marghe_72 Re: Uroda Wloszek 03.04.07, 22:16
              teresa.kowieska napisała:

> bez watpienia wloszki sa bardziej "chic" od polek z bardzo prostego,
              > zasadniczego powodu: zazwyczaj mezus przynosi kaske do domu i one maja do
              > dyspozycji jego srodki w nastepujacy sposob: 1/3 pensji idzie bezposrednio na
              > konto fryzjera/estetysty.. 1/3 na shopping w firmowych butikach, perfumeriach
              > itd, domem w ogole sie prawie nie zajmuja wiec teoretycznie nie sa zniszczone
              i
              >
              > spracowane robiac zakupy na telefon z dostawa do domu, majac jedna pania do
              > sprzatania, druga pania do gotowania, baby sitter (w zaleznosci od ilosci
              > dzieci i wielkosci domu), inna pania do odprowadzania dzieci na
              palestre/kursu
              > ceramiki (!!) itd.. oczywiscie pani wloszka od rana do wieczora z (przerwa na
              > obiad w domu juz przygotowany i podany) va in giro z przyjaciolkami lub
              > przyjaciolmi.. i jedynym jej problemem jest jaki kolor lakieru polozy jej
              dzis
              > manicurzystka.. wieczorem jest bardziej zmeczona od przecietnej polki po 8-10
              h
              >
              > siedzenia w biurze lub ciezkiej pracy za lada w spozywczym/drogerii za
              smieszne
              >
              > pieniadze, za ktore nie tylko musi wyrzywic i wyprawic dzieci do szkoly ale
              tez
              >
              > prowadzic dom, robic oplaty, oplacic obiady w szkole i bilety miesieczne
              dzieci
              >
              > na dojazdy do szkoly, i caly szereg innych rzeczy.. czasem z pomoca finansowa
              > meza (kolejne powiedzmy nedzne 1000zl) wiec zapewne nie ma w glowie kupna
              > najnowszej torebki gucci czy spodni od Bog wie kogo.. o ile nie narobi dlugow
              > juz w polowie mca, to moze sobie pozwolic na kupno nowej pary butow gdzies na
              > bazarku.. smutne, ale prawdziwe. wiec nie porownujmy dwoch skrajnych
              > rzeczywistosci.. oczywiscie wykluczam przypadki gdzie polka jest
              > superbizneswoman a wloszka kura domowa.
              > mysle ze kwestia finansow jest w tym przypadku nawazniejsza. poza tym wloszki
              > staro wygladaja juz w wieku 20 lat z prostego powodu nie zmywania makijazu
              > przed pojsciem spac.. juz nie mowiac o braku higieny osobistej, brudnych
              > poobgryzanych paznokciach z odpadnietym lakierem do polowy itp. che schifo..
              > forza le polacche!

W jakim Ty sie towarzystwie obracasz..?
        • daggy4 Re: Uroda Wloszek 03.04.07, 09:07
          a wiesz, ze chyba z tymi papierosami to prawda na poludniu. bylam tylko pare
          razy w zyciu ponizej rzymu i naprawde bylam zaszokowana ile sie tam pali
          papierosow.
          • funghettino Re: Uroda Wloszek 03.04.07, 10:20
            mlodziez pali duzo, i to wlasnie taka mloda mlodziez. mnie najbardziej szokuje
            widok nastolatki z papierosem w towarzystwie matki czy ojca, ktorzy na palenie
            dziecka kompletnie nie zwracaja uwagi...
            w kazdym razie, poza nastolatkami nie zauwazylam zeby tak duzo palili...
            • daggy4 Re: Uroda Wloszek 03.04.07, 11:05
              wydawalo mi sie, ze b.duzo kobiet pali, w kazdym wieku.
              • funghettino Re: Uroda Wloszek 03.04.07, 11:09
                kobiety mi sie moze tak nie rzucaja w oczy, jak dzieciaki :)
                • daggy4 Re: Uroda Wloszek 03.04.07, 12:47
                  fakt, b.szkodliwe.
                  a Ty palisz?
                  • funghettino Re: Uroda Wloszek 03.04.07, 12:51
                    nie, i wiekszosc znajomych tez nie. moze dlatego nie zauwazam, ze duzo ludzi pali...
                    • daggy4 Re: Uroda Wloszek 03.04.07, 13:37
                      no wlasnie ja tez nie. moi znajomi, ktorzy palili przestali. tylko moj luby nie
                      chce przestac :(
        • marghe_72 Re: Uroda Wloszek 03.04.07, 22:18
          julie_bella2001 napisała:

> Watek strasznie ogolny ale dobra. Wloszki sa bardziej zadbane od Polek
          > niezaleznie od wieku? Eh nie powiedzialabym. Ujelabym to tak: sa jak wino ;-)
          > im starsze tym maja wiecej klasy.Mlode Wloszki nie maja kompletnie gustu
          jesli
          > chodzi o ubior.Eksponuja gole brzuchy wylewajace sie zza spodni. Mlode Polki
          > raczej ukryja defekt niz beda pokazywac go swiatu.Po 30-stce Wloszki sa
          > zazwyczaj nienagannie ubrane ale co z tego jesli cera jest juz
          > czesto "podzniszczona" papierosami? Zawsze mnie to dziwilo ze we Wloszch
          > dziewczynki zaczynaja palic juz w wieku kilkunastu lat ;-(

Polki też bardzo dużo pala, i tak samo wczesnie zaczynają..
          Co do defektów :
          - nie do konca sie z Tobą zgodzę
          - poza tym zazdroszczę tym, krtórzy potrafią z defektu zrobic atut, zamiast się
          kamuflować i hodowac kompleksy :)
          • julie_bella2001 Re: Uroda Wloszek 03.04.07, 22:39
            Nie zgodze sie jednak. Widok 14 latki z papierosem u nas wciaz szokuje.Na
            poludniu i na Sycylii jest to widok normalny.
            Wlasnie to nie chodzi o to, ze panny z defektu robia atut.Nie uwazam za atut
            brak wyczucia smaku...Pozdro
            • marghe_72 Re: Uroda Wloszek 04.04.07, 23:34

> Nie zgodze sie jednak. Widok 14 latki z papierosem u nas wciaz szokuje.Na
              > poludniu i na Sycylii jest to widok normalny.

W Pl ten widok powszednieje
              naprawdę nie widze róznicy między Polską a Włochami..
    • purecharm Re: Uroda Wloszek 03.04.07, 00:23
      A czy Wloszki sa pewne siebie bez wzgledu na to czy sa ladne, przecietne czy brzydkie? W Polsce wiekszosc dziewczyn jest zakompleksionych i uwaza sie, ze tylko super atrakcyjne kobiety maja prawo do wysokiej samooceny. Jak jest we Wloszech?
      • wimx Re: Uroda Wloszek 03.04.07, 08:50
        Jesli chodzi o genetyke, rysy twarzy, to mysle, ze jednak chyba my polki mamy
        przewage. Naprawde piekne Wloszki mozna zobaczyc glownie w TV. Te, ktore znam z
        sasiedztwa sa raczej takie sobie. Elegancja, styl to troche inna sprawa.
        Wloszki, te dojrzale, chyba nas w tym wyprzedzaja.

Jedna rzecz uderzyla mnie tu szczegolnie - Wloszki prawie w ogole nie nosza
        sukienek czy spodnic. Latem w Polsce to powszechny widok. Tutaj praktycznie tego
        nie zauwazam.

Jezeli chodzi o mlode dziweczyny, to tej zimy obserwowalam atak klonow - grzywki
        i jeansy wlozone w kozaki. Powszechne sa spodnie biodrowki i krotkie bluzeczki.
        Nawet jak laska nie ma super figury. Czesto dosc brzydkie dziewczyny sprawiaja
        wrazenie bardzo pewnych siebie. W Polki sa raczej zakompleksione, nawet jak nie
        maja do tego powodu
    • nie-niebieska Re: Uroda Wloszek 03.04.07, 09:21
      w tamte wakacje przejechalam wlochy od polnocy na poludnie i to co widzialam na
      Sycylii przeszlo moje najsmilsze oczekiwania
      Dziwczyny tam sa piekne i szczuple, calkiem inna maja urode niz na polnocy
      zachwycilam sie! nie widzialam nigdy takiego nagromadzenia swietnych dziewczyn
      Polki przy nich wymiekaja
      • julie_bella2001 Re: Uroda Wloszek 03.04.07, 22:29
        To ze byles przejazdem wszystko wyjasnia ;-) Na Sycylii akurat jest bardzo duzo
        niskich pulchnych dziewczyn i nastolatek. Wynika to z i nawykow zywieniowych
        • marghe_72 Re: Uroda Wloszek 04.04.07, 23:35

> To ze byles przejazdem wszystko wyjasnia ;-) Na Sycylii akurat jest bardzo
          duzo
          >
          > niskich pulchnych dziewczyn i nastolatek.

a czemu zakładasz ,ze niskie i pulchne nie są piękne?
          • julie_bella2001 Re: Uroda Wloszek 05.04.07, 01:45
            A czy ja napisalam ze nie sa piekne? ;-) nie-niebieska napisala ze zauwazyla
            duzo szczuplych dziewczat to odp ze na Sycylii sa raczej niskie i pulchne. O
            pieknie tu nie ma mowy raczej o faktach.Piekno to sprawa gustu przeciez...
      • linn_linn Re: Uroda Wloszek 06.04.07, 15:45
        W wakacje jest tam takze duzo turystek...
    • pulma Re: Uroda Wloszek 04.04.07, 21:33
      Przemyslalam sprawe.
      To kwestia pieniedzy.
      Niestety.
      Mysle,ze my na wejsciu jestesmy ladniejsze.
      Ale potem,niestety,powala nas Proza Zycia.
      Wloszki maja latwiej i wiecej pieniedzy na konserwacje.
      Niestety.
      Pozdrawiam-Ania.
      • marghe_72 Re: Uroda Wloszek 04.04.07, 23:35
        pulma napisała:

> Przemyslalam sprawe.
        > To kwestia pieniedzy.
        > Niestety.
        > Mysle,ze my na wejsciu jestesmy ladniejsze.
        > Ale potem,niestety,powala nas Proza Zycia.
        > Wloszki maja latwiej i wiecej pieniedzy na konserwacje.
        > Niestety.
        > Pozdrawiam-Ania.

akurat..
        to ogromne uproszczenie
        • pulma Re: Uroda Wloszek 05.04.07, 15:19
          No pewnie,ze uproszczenie.
          Moge tylko podac realne przyklady:kilka z moich kolezanek ze studiow czy z
          liceum w czasach owych studiow czy w czasach licealnych bylo pieknymi
          dziewczynami.Dziewczynami o pieknych figurach,rysach twarzy,oczach i wlosach.
          Teraz,po latach,wygladaja duzo gorzej.
          Nie bede opisywac ich walk z mezami,walk w pracy,zmaganiach z brakiem kasy itd.
          Natomiast moje wloskie kolezanki,rowiesniczki tych polskich i to z roznych klas
          spolecznych,nigdy nie cierpia na brak funduszy na fryzjera,kosmetyczke,ubrania
          czy dentyste......
          Czy takie rozwiniecie moich pogladow na omawiany przez nas temat Ci
          wystarczy????
          Wspominajac Eve Roccobono smiem dodac,ze z tego co ja wiem to jest ona
          Sycylijka z ojca ale jej mama jest Niemka....
          Pozdrawiam.
          • marghe_72 Re: Uroda Wloszek 06.04.07, 00:32
            pulma napisała:

> Natomiast moje wloskie kolezanki,rowiesniczki tych polskich i to z roznych
            klas
            >
            > spolecznych,nigdy nie cierpia na brak funduszy na
            fryzjera,kosmetyczke,ubrania
            > czy dentyste......

Kolezanki mają dużo szczęscia
            Ja znam takie, które go nie mają. Włoszki..
            Ledwo koniec z końcem wiażą
            Nie bywają u fryzjera
            itp

wiec jednak uogólniasz i upraszczasz
            • viki2lav Re: Uroda Wloszek 06.04.07, 09:22
              no wlasnie ( ech Viki, przstan mowic no wlasnie!!!), zalezy o jakiej urodzi
              mowimy:
              wrodzonej, pielegnowanej, poprawianej?
            • pulma Re: Uroda Wloszek 06.04.07, 16:34
              marghe_72 napisała:

> pulma napisała:
              >
              >
              > > Natomiast moje wloskie kolezanki,rowiesniczki tych polskich i to z roznyc
              > h
              > klas
              > >
              > > spolecznych,nigdy nie cierpia na brak funduszy na
              > fryzjera,kosmetyczke,ubrania
              > > czy dentyste......
              >
              > Kolezanki mają dużo szczęscia
              > Ja znam takie, które go nie mają. Włoszki..
              > Ledwo koniec z końcem wiażą
              > Nie bywają u fryzjera
              > itp
              -A czy te twoje wloskie kolezanki,ktore nie maja szczescia(nie nabijam sie)
              byly na wyjsciu ladne czy nie za bardzo????
              Sprobuje ugryzc to od innej strony:
              Spotykam wiecej ladnych kobiet w Polsce niz ladnych kobiet we Wloszech.
              Niektore z tych bardzo ladnych Polek z czasem zbrzydlo a to z powodu ciezkiego
              zycia i klopotow.
              Byc moze rzeczywiscie uogolniam.
              Pozdrowienia-Ania
              >
              > wiec jednak uogólniasz i upraszczasz
              >
              • marghe_72 Re: Uroda Wloszek 06.04.07, 22:49
                pulma napisała:

> -A czy te twoje wloskie kolezanki,ktore nie maja szczescia(nie nabijam sie)
                > byly na wyjsciu ladne czy nie za bardzo????

przyznam, że nie wiem o co Ci chodzi.
            • julie_bella2001 Re: Uroda Wloszek 06.04.07, 22:12
              a jak mozna nie upraszczac i nie uogolniac przy tak postawionym temacie watku??
              Wlochow jest cos ok 50mln duza czesc wloskiego spoleczenstwa stanowi plec
              piekna ale zadna z nas nie zna wszystich Wloszek w kraju aby wydawac sady
              graniczace z pewnoscia...piszemy tylko o naszych doswiadczeniach i srodowiskach
              w ktorych sie obracamy ale z tego tez sie wylania pewien obraz.Pozdrawiam
              • pulma Re: Uroda Wloszek 07.04.07, 15:46
                Dzieki julie_bella za pomoc.
                No wlasnie:jak tu mozna nie upraszczac?????????????? i nie uogolniac??????
                Moge na przyklad jeszcze tylko dodac,ze wsrod Wloszech ktore spotkalam dzisiaj
                w pracy(wiem,wiem,Wielka Sobota) kilka bylo po fryzjerze,po
                solarium,precyzyjnie umalowanych etc.
                Rzucalo sie w oczy to,ze byly bardzo zadbane.
                A ich uroda jest raczej przecietna.
                POlki zadnej dzisiaj nie spotkalam.
                Kiedy jednak bywam w Polsce,nie moge oderwac oczu od niektorych napotykanych
                dziewczyn i kobiet,bo sa po prostu takie sliczne:maja piekne
                oczy,twarze,figury,bywaja ubrane z charakterem....
                Jednym slowem:czesciej zachwycam sie uroda Polek niz Wloszek.
                Albo poprzestanmy na tym,ze to kwestia gustu i bedziemy miec prawo kazda do
                swojego zdania.
                Dziekuje i pozdrawiam julie_bella.
                Wesolych Swiat Wielkanocnych!!!
      • julie_bella2001 Re: Uroda Wloszek 05.04.07, 01:46
        pulma popieram ;-)
        • citronella1 Re: Uroda Wloszek 05.04.07, 09:59
          Nie wiem, czy znacie historie Sycylii, ktora jest bardzo urozmaicona. Składają
          się na nią fale kolejnych najazdów: Grecy, Fenicjanie, Kartagińczycy,
          Rzymianie, Arabowie, Normanowie. Najeźdźcy zajmując wyspę wywarli znaczący
          wpływ na jej kulturę oraz na urode mieszkancow.
          Co oznacza, ze na Sycylii nie tylko mozna spotkac pulchne i niskie kobiety
          (stereotyp urody srodziemnomorskiej), ale rowniez osoby wysokie o karnacji
          sniadej z niebieskimi oczami.
          Uwazam, ze mlode pokolenie polek dba o siebie podobnie jak dbaja o siebie
          wloszki.
          • viki2lav Re: Uroda Wloszek 05.04.07, 10:23
            ja chyba musze zerknac do slownika na pojecie uroda...
          • daggy4 Re: Uroda Wloszek 05.04.07, 14:11
            images.google.it/images?sourceid=navclient&hl=it&ie=UTF-
            8&rls=GFRC,GFRC:2006-51,GFRC:it&q=eva+riccobono

no wlasnie eva riccobono wyglada jak polka a wiadomo, ze to terruna z palermo
            • daggy4 Re: Uroda Wloszek 05.04.07, 14:12
              www.internetrends.com/search2.asp?strText=Eva%20Riccobono&codice=29
    • annamaria86 Re: Uroda Wloszek 07.04.07, 12:35
      na pewno mamy lepsza cere (kolor przede wszystkim) od Wloszek, niejedna znajoma
      zachwycala sie moja skora, ze taka gladka, kolor zdrowy itd :] Wierzyc nie
      moga, ze sie nie maluje codziennie-nie mam potrzeby maskowania niczego.
      Chociaz i ode tego sa wyjatki, Polki tez maja brzydka skore...
      A i jeszcze jestesmy ladniej zbudowane-tez niewszystkie, smuklejsze i WYZSZE
      • testardo Re: Uroda Wloszek 07.04.07, 18:41
        Ja natomiast odnosze wrazenie, ze Wloszkom bardziej zalezy. Nie wiem czy wplyw
        na to maja tutejsi panowie, ktorzyczesto komplementuja urode pan, nawet gdy nie
        sa one najpiekniejsze, ale widac,ze sie staraja. Wiec nawet dosc brzydka Wloszka
        ladnie sie wymaluje (choc nie zawsze umiejetnie), ubierze sie szykownie, nalozy
        ladny naszyjnik, bransoletki, gustowna torebeczke i laska niezla gotowa.

Wsrod wielu Polek natomiast panuje przekonanie,ze jak juz sa dzieciate i mezate
        to juz sie nie musza nikomu podobac, wiec sie specjalnie nie staraja i sa takei
        troche ciotowate, boja sie pokazac dekolt czy zalozyc bardziej obcisle ciuszki,
        ktore czesto wygladaja niezle nawet nie na idealnym ciele.
        Generalizujac oczywiscie, smiem stwierdzic, ze Wloszki maja wiecej klasy
        (niezaleznie od kasy, bo dobrze ubrac mozna sie za grosze jesli tylko ma sie
        poczucie smaku i dobry gust). Najlepszym przykladem jest przyjrzenie sie rano
        ludziom na przystanku - wszyscy wygladaja jakby pracowali w biurze, banku czy
        jakims innym powaznym zawodzie,a wcale przeciez tak nie jest. Albo przyjrzec sie
        sprzataczkom - czy to biurowym czy tym na ulicach (dla mnie w ogole dosc
        egzotyczne zjawisko - kobitki w smieciarce) - zawsze ladne wlosy, makijaz,
        zadbane paznokcie. Polke na takim stanowisku widze niestety zaniedbana i
        przekonana,ze skoro mam taka smieciarska prace to po co mam ladnie wygladac.

I wrazenia z wyjsc na ulice w Polsce i we Wloszech rowniez przemawiaja na
        korzysc Wloszek, ktore przynajmniej widac,ze sie staraja - nie zawsze im to
        wychodzi, tutejsza moda raczej mi sie nie podoba,ale przynajmniej nie widac zbyt
        wielu pan z rozczlapanych polbutach iobszernej kurtce zakrywajacej pupe.
        • marghe_72 Re: Uroda Wloszek 08.04.07, 00:18
          Masz bardzo duzo racji , Testardo

Włoszki są charakterystyczne (Włosi zresztą tez), zadbane.. mają to coś,
          wyczucie, styl. NIezależnie od zasobów finansowych
          Może obcowanie od małego z kulturą ma jakiś wpływ? ;-)

ps. co do cer, to mnie sie wydaje, ze One mają ciekawszą.. chociazby ze względu
          na karnację
          • annamaria86 Re: Uroda Wloszek 08.04.07, 11:47
            ps. co do cer, to mnie sie wydaje, ze One mają ciekawszą.. chociazby ze względu
            >
            > na karnację

zalezy co sie komu podoba, ja lubie tylko jasna skore
            • marghe_72 Re: Uroda Wloszek 17.04.07, 12:14
              annamaria86 napisała:

> ps. co do cer, to mnie sie wydaje, ze One mają ciekawszą.. chociazby ze
              względ
              > u
              > >
              > > na karnację
              >
              > zalezy co sie komu podoba, ja lubie tylko jasna skore

wszystko jest subiektywne
              to chyba oczywiste
              • viki2lav Re: Uroda Wloszek 18.04.07, 14:10
                halo halo, ja musze przyznac, ze latem w Warszawie sama sie ogladalam za
                dziewczynami, taakie byly ladne nasze rodaczki, do bolu, kilometrowe zgrabne
                nogi, ladnie ubrane, uczesane, zadbane, szczuple, wymiarowe, a ze tak nie jest
                wszedzie to wiadomo, Wloszki z malych miasteczek tez czesto spotkacie bylejak
                ubrane, w wiekszych miastach za to nie wiadomo kto wloch a kto "jeszcze" nie:-)
                Moze tu /Wlochy/ sie wiecej zwraca uwagi na podkreslanie albo "dorysowywanie"
                urody, i tyle. rzecz gustu jak zwykle! ja jak widze ze ktos jest urodziwy to
                jakos sie nie zastanawiam nad obywatelstwem, tylko zazroszcze w duchu;-)
    • teo32 Re: Uroda Wloszek 23.04.07, 22:39
      alez dyskusja :)
      a przeciez od wiekow wiadomo ze o gustach sie nie dyskutuje
      moim zdaniem kobiety sa piekne z natury i tyle
      moze czasami zapominaja troche o sobie, bo mimo wszystko nalezy dbac o to co
      dala natura (czy tu czy tam), ale ogolnie uwazam ze i wloszki i polki to piekne
      kobiety :)
      • daggy4 Re: Uroda Wloszek 24.04.07, 08:51
        Kochaniutki!!! :*
    • wimx Re: Uroda Wloszek 26.04.07, 14:02
      A podoba Wam sie obecna miss italia? Taka sobie...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka