jogazu 23.02.05, 11:52 Czy ktoś ma jakieś doświadczenia? Był albo coś słyszał? Interesuje mnie wszystko - ceny, wrażenia, kontakty... Z góry dziekuję za pomoc. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
okeanelzy Re: kursy językowe w Rosji 23.02.05, 12:04 Ja co prawda nie byłam, ale mam linki, powinny się przydać, są tu informacje o cenach itp. www.myrussian.ru/prices.html?lang=pl www.travelbook.pl/offer_94_2071.html www.tt.edu.pl/index.php?action=kalkulacje&sub=rosja&sz=moskwa Odpowiedz Link
kurnaflak Re: kursy językowe w Rosji 23.02.05, 20:06 Latem tego roku na miesięcznym kursie była moja kuzynka. Była w Moskwie (ale sa nie tylko tam). Jako studentka zapłaciła około 3 tys. (studenci mają zniżki). Była zachwycona. Ja zamierzam wybrać się do Petersburga. Wiele informacji można znaleźc w internecie. Wpisz w google: kursy językowe w Rosji. Odpowiedz Link
okeanelzy Re: kursy językowe w Rosji 24.02.05, 12:06 fajna sprawa.... też chętnie bym pojechała. Odpowiedz Link
jogazu Re: kursy językowe w Rosji 24.02.05, 15:26 no, własnie - fajna sprawa... dziękuję Wam za podpowiedzi i rozpoczynam rekonesans internetowy. Odpowiedz Link
ed38 Re: kursy językowe w Rosji 26.02.05, 01:55 jogazu napisała: > no, własnie - fajna sprawa... > dziękuję Wam za podpowiedzi i rozpoczynam rekonesans internetowy. byłem 2 razy w ubiegłym roku, po 2 tygodnie. Za drugim razem zdałem egzamin z rosyjskiego. Wiem , ze w Moskwie kursy dla cudzoziemców prowadzi MGU ( znany u nas jako u. łomonosowa) i u. Puszkina. Na MGU koszt 2 tygodni to ok 180 $ + zakwaterowanie ( 100 do 250 $ ) Puszkina jest tańszy ale daleko od centrum i jakoś tak tam ... Na MGU ( a dokładniej cmo ) ok 80 % to azjaci. Jak byłem w lutym 2004 to było nas tylko 2 Polaków. W lipcu kilkunastu. W Polsce znam kilku pośredników ( biora chyba jakies 150 - 250 zł prowizji ) i za pierwszym razem chyba warto zapłacić. Potem,jak ktoś ma czas to mozna samemu załatwic. Moskwa jest naprawdę super, Warszawa przu niej to zadupie ( ale z pretensjami , a Krakó senna zapyziała wiocha ( z jeszcze większymi pretensjami ) Pozdrawiam Odpowiedz Link
hermanaryka Re: kursy językowe w Rosji 04.12.05, 23:25 mnie bardzo interesuje kurs na MGU,gdzie szukac informacji dokladniejszych np o posrednikach??? Odpowiedz Link
kol.3 Re: kursy językowe w Rosji 01.03.05, 21:28 Najlepiej to chyba uczyć się w Instytucie Im. Puszkina Odpowiedz Link
feelfine Re: kursy językowe w Rosji 01.03.05, 22:22 Ja znalazlam wersje konkurencyjna cenowo. Nie wybralam sie jeszcze z przeroznych powodow. Ale obiecuje sobie to co roku. Acha to wprawdzie nie Moskwa ale St. Petersburg, ale osobiscie czuje wiekszy sentyment do tego miasta. Pozdrawiam, Ula Odpowiedz Link