Dodaj do ulubionych

italianistyka UW czy UJ??gdzie lepiej??

19.06.03, 12:06
czy ktos moglby mi powiedziec gdzie lepiej jest studiowac italianistyke:UW
czy UJ??
moze tez znajda sie jacys studiujacy ktorzy choc troche opowiedza o tym jak
sie studiuje itp
mille grazie
Obserwuj wątek
    • mamajuliana Re: italianistyka UW czy UJ??gdzie lepiej?? 03.07.03, 13:59
      Próbowałam eksternistycznie skończyc magisterkę na UJ ale było cięzko, nie mogłam liczyć na najmniejsze ustępstwa ze strony wykładowców, nie było mowy o ułatwieniu sprawy no cóż... musiałam sobie odpuscić... ale może na dziennych jest inaczej nie mam pojęcia, pozdrawiam, Ania
      • jackie.brown Re: italianistyka UW czy UJ??gdzie lepiej?? 25.07.03, 22:02

> Próbowałam eksternistycznie skończyc magisterkę na UJ ale było cięzko, nie
        mogł
        > am liczyć na najmniejsze ustępstwa ze strony wykładowców, nie było mowy o
        ułatw
        > ieniu sprawy no cóż... musiałam sobie odpuscić... ale może na dziennych jest
        in
        > aczej nie mam pojęcia

jak mozna sie dostac na studia eksternistyczne??? pisza , o tym,ze trzeba miec
        zaliczony rok studiow dziennych, czy to prawda???
        • acarenina76 Re: italianistyka UW czy UJ??gdzie lepiej?? 08.09.03, 17:42
          Czy wiesz coś może o italianistyce wieczorowej na UW? Głównie chodzi mi o to,
          czy zajęcia odbywają się w weekendy i czy trudny jest test na egzaminie
          wstępnym?

Z góry dzięki za info :-)
          • bresilienne Re: italianistyka UW czy UJ??gdzie lepiej?? 25.02.04, 12:49
            Ja studiuję na wieczorowej italianistyce w Warszawie. Niestety zajęcia odbywają
            się w soboty. Zazwyczaj w sobotę są języki obce. Na 1 roku mam akurat włoski i
            niemiecki. Co do niemieckiego to mam zajęcia razem ze studentami dziennymi.
            Niestety podobno przez całe studia w soboty są zajęcia, ale do wszystkiego się
            można przyzwyczaić...:)
      • bellasnella Re: italianistyka UW czy UJ??gdzie lepiej?? 29.09.03, 10:59
        Aniu ja jestem na 3 roku italianistyki, ostatnie dwa lata chciałabym robić
        eksternistycznie na UJ. Czy mogłabyś podzielić się ze mną Twoimi obserwacjami
        na ten temat? Byłabym bardzo wdzięczna :-) Wszystkich innych którzy studiowali
        italianistykę eksternistycznie też bardzo bardzo proszę o kontakt. Będę
        wdzięczna za każdą,nawet najmniejszą informację.
    • erba Re: italianistyka UW czy UJ??gdzie lepiej?? 27.09.03, 23:36
      A może ktoś ma jakieś informacje o italianistyce na UMK w Toruniu?
    • moniunia00 Re: italianistyka UW czy UJ??gdzie lepiej?? 09.03.04, 18:58
      a moze UAM ?ja tam studiuje ..tu jest najlepiej :P
      • puara UAM 09.03.04, 19:27
        Slyszalam ze zameczaja was tam Francem...A tak poza tym,italianistyka jest w
        Poznaniu na romanistyce prawda?
        I skoro jest tak fajnie,to dlaczego nic nie organizujecie(a jak juz to co kilka
        lat:( ),W Wa-wie ciagle cos sie dzieje.A w Poznaniu nawet hispanistyka
        organizuje cos od czasu do czasu,przeglady kina hiszpanskiego,a `Wlosi `nic:(
        Szkoda!
    • timoutsourcing Re: italianistyka UW czy UJ??gdzie lepiej?? 20.08.14, 11:01
      Praca z językiem włoskim w Warszawie! Obecnie prowadzę 2 projekty rekrutacyjne na stanowisko: Customer Service Agent i Accountant with Italian and English. Zapraszam do kontaktu - dorota.lipinska@timoutsourcing.com

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka