Dodaj do ulubionych

"Albański raj" (d.Sułtan)

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.16, 03:06
Szanowni Sąsiedzi z ulicy Klonowej i Ślęczka, jak znosicie hałasy dobiegające (dudniąca do niemal rana w weekendy muzyka i ryki "gości" wychodzących po zabawie lub na papierosa) z tego przybytku?
Ja regularnie dzwonię na policję i straż miejską. Wiem, że interwencje są podejmowane, efekt niestety zerowy.
Może trzeba podjąć bardziej zdecydowane kroki, np. zwrócić się do UM o cofnięcie im koncesji na sprzedaż alkoholu? Podstawa jak najbardziej jest - wielokrotne interwencje służb porządkowych i nie dostosowanie się do nich.

Obserwuj wątek
    • Gość: Mariolka Re: "Albański raj" (d.Sułtan) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.16, 09:51
      O co tyle hałasu. Młodzież chce się trochę zabawić. Nikomu to poza Panem konfidentem nie przeszkadza.
      • Gość: Sasiadka Re: "Albański raj" (d.Sułtan) IP: *.opera-mini.net 14.08.16, 20:20
        O, widze, ze "Pani Wlascicielka" broni swojego geszeftu o watpliwej reputacji. Autor watku ma racje - mlodziez moze sie bawic, takie jej prawo, ale nie moze zatruwac zycia sasiadom, bo oni maja prawo do spokoju w swoich domach. A upominanie sie o swoje prawa to nie konfidencja, dziewczynko naduzywajaca solarium. Jak Ci ktos wlamie sie do tej knajpiny, to tez nie zadzwonisz po policje, bo to konfidencja? Ja w kazdym razie chetnie popre te skarge do UM.
    • Gość: Mariolka Re: "Albański raj" (d.Sułtan) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.16, 19:56
      Widać, że babcię sąsiadkę starą dewotę starość zaskoczyła i teraz żałuje, że sobie w młodości nie poużywała i młodzieży zazdrości młodości. Babciu wyluzuj i zapal siebie jonta. bo Ci jeszcze hemoroidy ze złości w d...ie pękną.

• Gość: Sasiadka Re: "Albański raj" (d.Sułtan) IP: *.opera-mini.net 15.08.16, 22:48
        No, widze, ze intuicja mnie nie mylila, ze to zjarana nadmiernie solariowa byznes łuman;) Nawiasem mowiac, to podsunelas mi dobry pomysl - wizyta ekipy policyjnej z pieskiem moglaby rozwiazac problem z tym niechcianym sasiedztwem:) A Ty panienko wygladasz na niezbyt madra, za to chamska, co tu tylko potwierdzilas.
    • Gość: za! Re: "Albański raj" (d.Sułtan) IP: *.centertel.pl 15.08.16, 21:04
      Jestem jak najbardziej za !! za ciszą ! za ukróceniem procederu! za podjęciem jakis kroków!
    • Gość: Mariolka Re: "Albański raj" (d.Sułtan) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.16, 20:01
      Tak babciu z tym pieskiem to faktycznie fajny pomysł. Pisz koniecznie kolejne donosy bo oni tam już nie mogą się na nie doczekać, a teczka od dotychczasowych pęka w szwach. Nie odmawiaj sobie tej przyjemności donoszenia na wszystko i na wszystkich. Twój konfidencki talent pisarki ma się znakomicie. No i zarobić można parę groszy bo konfidenci są przecież nie najgorzej opłacani. Pisz babciu pisz koniecznie. A w wolnej chwili posłuchaj sobie Gangu Albanii bo to teraz młodzież słucha. Pa złociutka.
      • Gość: LP Re: "Albański raj" (d.Sułtan) IP: *.free.aero2.net.pl 17.08.16, 21:14
        bardziej świadoma młodzież woli posłuchać np. Leszka Żebrowskiego
        • Gość: Hanna Re: "Albański raj" (d.Sułtan) IP: *.zabrze.vectranet.pl 18.08.16, 07:56
          Czytając wypowiedzi Mariolki, właścicielki zakładu "Albański raj" - przechodzą mnie dreszcze. Pytam samą siebie, kto dał koncesję tej Pani na prowadzenie działalności usługowej.
          Wulgarny, obraźliwy, wręcz obsceniczny sposób wypowiedzi daje wyobrażenie sobie jej osoby...
          Czy ktoś oprócz hałasującej młodzieży odwiedza ten zakład? czy organizuje tam przyjęcia okolicznościowe? - bo jeżeli ma wisieć tylko tablica zachęcająca na przychodzenie na pyszne obiadki to lepiej by tego zakładu nie było.
          Wspólczuję wszystkim którzy muszą się zmagać z problemami zakłócenia spokoju powodowanego przez ten zakład a właścicielce Mariolce, by zmieniła sposób postrzegania drugiego człowieka.
          Nie każdy, któremu regularnie zakłócany jest spokój jest jej złorzeczącym wrogiem.
          • Gość: dr Alban Re: "Albański raj" (d.Sułtan) IP: *.dynamic-ra-09.vectranet.pl 18.08.16, 17:32
            Przecież to jest wiejska przytupaja ,tancbuda dla słuchaczy padliny w rodzaju "Gangu Albanii",czyli w dużym skrócie przychodzą tam egzemplarze o IQ w okolicach liczby naście.Sami gangsterzy z pistoletami na plastikowe kulki, z tatuażami z gumy do żucia ,glonojady z warami tak wypełnionymi botoksem że muszą jeść przez rurkę.Taki społeczny śmietnik.
            Może tam są prowadzone jakieś badania nad debilizmem i mają zgodę naczelnego lekarza kraju?
            • Gość: k. Re: "Albański raj" (d.Sułtan) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.16, 01:12
              @dr Alban, pani Mariolka wprawdzie aż prosiła się o odpowiedź na jej poziomie, ale mogłeś się jednak powstrzymać. W moim poście chodziło mi o to, by się wspólnie zastanowić co zrobić z uciążliwym sąsiedztwem, nie obrażając nikogo, nawet tych bywalców w/w przybytku o wyjątkowo mało wybrednych gustach muzycznych i upodobaniach w zakresie spędzania wolnego czasu.

@Sasiadka,
              tak, moim zdaniem intuicja Cię nie myli.
              Liczę na Twoje wsparcie.

@Hanna,
              tak, masz rację, dość przerażające to jest. Ale nie to, że taka osoba prowadzi jakiś interes, ale to, że takie postawy znajdują coraz większe przyzwolenie społeczne. Akceptujące, albo przynajmniej milcząco-bierne (na zasadzie, że z chamem nie będę się przecież szarpał).
              I pomyśl: tacy ludzie mają prawa wyborcze...
              Jakby na zamówienie, w najnowszej Polityce jest spory artykuł na ten temat: "Pan Cham".
              Ale pocieszam się, że to jednak ciągle jeszcze margines, nie większość.

Zrobiłam mini-ankietę wśród bliskich mi młodych ludzi (2 studentów, 3 uczniów liceum, 2 już pracujących) na temat wspomnianego przez "p.Mariolkę" zespołu. Jej wynik (opinie w zasadzie jednomyślne): "Gang Albani" to synonim muzycznej tandety, a pod względem tekstowym to ściek pełen wulgaryzmów, chamstwa, ksenofobizmu, szowinizmu, itp. Bez żadnej głębszej myśli. Taki rap-polo, odpowiednik disco-polo. Tylko dużo bardziej wulgarny i głupi. Jeśli ten "zespół" jest inspiracją "p.Mariolki" to już wiadomo wszystko...

Zobaczymy jak będzie w ten weekend. Jeśli jak zwykle, w przyszłym tygodniu trzeba będzie podjąć działania.

• karramba1988 Re: "Albański raj" (d.Sułtan) 22.08.16, 13:51
                Witam tak jak pisałam wyżej Mariola nie jest żadną właścicielka Albanskiego Raju. Nazywam się Sylwia Matyjasiak i to ja osobiście prowadzę ten lokal. UM dobrze wie jaka działalność jest prowadzona ponieważ byłam na rozmowie po wygrazaniu Pani która chce odebrać nam koncesję i zostałam zapewniona że tak się nie stanie. Staramy się o spokój bez bojek lecz nie mamy wpływu na to jak głośno mówią ludzie,muzyka była mierzona i spełnia warunki aby mogła być odtwarzania na tym poziomie głośności. Pozdrawiam właścicielka Albanskiego Raju
                • Gość: k. Re: "Albański raj" (d.Sułtan) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.16, 17:26
                  Przykro mi to stwierdzić, ale wczorajsze posty karramba1988 są kompletnie niewiarygodne.
                  Zarejestrowanie specjalnie nowego nicka miało służyć ukryciu IP, czyżby było identyczne z IP Mariolki?
                  Zabieg niestety nieskuteczny, bo inne szczegóły wskazują na to, że oba pod oboma nickami pisze ta sama osoba.
                  Domyślam się, że "Mariolka" się zreflektowała, że jej wypowiedzi są kompromitujące i tak naprawdę szkodzą w/w przybytkowi.
                  Kolejna niewiarygodna informacja dotyczy rzekomej rozmowy w sprawie koncesji. Otóż, jeśli nawet taka rozmowa miała miejsce, to ŻADEN urzędnik nie ma podstaw (i jestem pewna, że tego nie zrobi), by udzielić jakichkolwiek zapewnień w sprawie wniosku, który do UM JESZCZE nie wpłynął, bo zwyczajnie nie wie jak ten wniosek zostanie uzasadniony, jakimi argumentami wsparty.
                  Co do głośności muzyki, również mam wątpliwości co do zapewnień o spełnianiu norm, bo wielu mieszkańcom sąsiednich bloków ona przeszkadza. Np. w ostatnią noc z soboty na niedzielę dudniła prawie do piątej rano!
                  Nawet Sułtan nie był pod tym względem tak uciążliwy w ostatnich latach swego istnienia (wyciszyli salę i zamknęli okienka zaplecza).
                  A na koniec: moje posty nie są żadnym wygrażaniem, proszę nie koloryzować.
            • karramba1988 Re: "Albański raj" (d.Sułtan) 22.08.16, 13:57
              Proszę o nie obrażanie moich klientów ponieważ do lokalu przychodzą ludzie porządni a nie tak zwana patologia. Zachęcam do odwiedzenie lokalu i dopiero o wystawienie opini. Żadna muzyka Gangu Albanii u nas nie leci. Puszczamy różna muzykę od disco polo po lata 90'.zachecam także do odwiedzenia Facebooka i proszę zakończyć jacy ludzie się u nas bawią. A Pana komentarz sam wskazuje na to że jest Pan nie na poziomie.
              • Gość: dr Alban Re: "Albański raj" (d.Sułtan) IP: *.dynamic-ra-09.vectranet.pl 22.08.16, 18:16
                "Świętuj z nami i pokaż ze jestes prawdziwym albanczykiem a nie jakimś podrabiancem... "
                "U nas bawia sie tylko prawdziwi albanczycy a nie jacys podrabiance "
                "Gdzie jestescie nasi Albanczycy.."
                To cytat z waszej strony na facebooku.

A ja faktycznie nie jestem na waszym poziomie i nie mam zamiaru na nim być.
          • karramba1988 Re: "Albański raj" (d.Sułtan) 22.08.16, 13:45
            Witam żadna Mariola nie jest właścicielka Albanskiego Raju. Nazywam się Sylwia Matyjasiak i to ja osobiście prowadzę ten lokal.
          • karramba1988 Re: "Albański raj" (d.Sułtan) 22.08.16, 14:03
            Witam w lokalu są obiady a także prowadzimy imprezy okolicznościowe także lokal ma się dobrze i nie bazujemy tylko na dyskotekach. Zapraszam do odwiedzenia lokalu i przekonaniu się jak jest naprawdę. Pozdrawiam właścicielka Albanskiego Raju
    • karramba1988 Re: "Albański raj" (d.Sułtan) 22.08.16, 14:01
      A Panią zapraszam na rozmowę i cztery oczy skoro jest Pani na tyle odważna żeby wyrażać mi przez SMS i na forum. Można dość do porozumienia rozmowa a nie wygrazaniem na forach. Zapraszam do lokalu na rozmowę jeśli będzie Pani tylko na to gotowa. Pozdrawiam Właścicielka Albanskiego Raju
      • Gość: k. Re: "Albański raj" (d.Sułtan) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.16, 17:38
        Nie wiem do kogo kieruje Pani swoje zaproszenie "na rozmowę i cztery oczy", bo nie zauważyłam, aby w którymkolwiek poście ktokolwiek Pani wygrażał. O sms-ach też nic nie wiem, ale widać, że ktoś musiał być mocno zirytowany hałasami, skoro zadał sobie trud i ustalił Pani numer telefonu.
        Widzę jednak, że mimo stosunkowo młodego wieku, ma Pani kiepską pamięć.
        Otóż ja z Panią rozmawiałam osobiście kilka miesięcy temu. Pewnej wekendowej nocy nie wytrzymałam i poszłam do Was. Nie wchodziłam, ale proprosiłam ogolonego na zero Pani pracownika o wywołanie Pani. Kiedy Pani wyszła POPROSIŁAM GRZECZNIE o ściszenie muzyki, bo jest środek nocy i nie można spać.
        Pani reakcja? Wzruszenie ramion i odpowiedź, że głośność jest ok.
        Dlatego jeśli Pani zaproszenie było skierowane do mnie, to dziękuję, ale nie skorzystam, bo nie widzę sensu.
    • Gość: Magda Re: "Albański raj" (d.Sułtan) IP: *.dynamiz-zab-04.vectranet.pl 11.04.17, 19:46
      Szanowny SaSiedzie SaSiadko ... Zapomnial wol jak cieleciem byl. Kazdy byl mlody i kazdy Sie kiedyS bawil. Na StaroSc to kazdy ocenia mlodziez jacy to oni nie Sa.. co to nie robia... tacy Sami byliScie. Z powazaniem mieSzkanka ul. Klonowej.
      • Gość: SSman Re: "Albański raj" (d.Sułtan) IP: 91.207.49.* 12.04.17, 09:29
        Dlaczego piszesz S dużą literą w środku wyrazu? Lubisz SS?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka