Dodaj do ulubionych

Punkt widzenia

17.08.15, 13:49
... zalezy od punktu siedzenia ? :)

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,18582028,polska-juz-nie-jest-w-ruinie-kilka-dni-w-palacu-prezydenckim.html#Czolka3Img
Obserwuj wątek
    • maria421 Re: Punkt widzenia 17.08.15, 18:45
      Nie wiadomo ile w tym prawdy :

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,18584132,ekspert-duda-nie-chce-przyjechac-do-brukseli-przez-konflikt.html?lokale=local#BoxNewsImg
      nie wiadomo, czy Duda naprawde w ciagu pierwszych 100 dni prezydentury nie pojedzie do Brukseli i nie spotka sie z Tuskiem.

Zakladam ze GW moze cos pisze na "wyrost", ale gdyby to sie mialo sprawdzic, czyli gdyby animozja Tusk- Kaczynscy miala byc kontunuowana, gdyby Duda tak bardzo czul sie wierny i zobowiazany swemu mentorowi L. Kaczynskiemu ze nie potrafilby zapomniec jego dawnych urazow, to nalezaloby go (Dude) do piaskowinicy poslac.
      • astra18 Re: Punkt widzenia 17.08.15, 18:56
        maria421 napisała:

> Nie wiadomo ile w tym prawdy :
        >
        > wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,18584132,ekspert-duda-nie-chce-przyjechac-do-brukseli-przez-konflikt.html?lokale=local#BoxNewsImg
        > nie wiadomo, czy Duda naprawde w ciagu pierwszych 100 dni prezydentury nie poje
        > dzie do Brukseli i nie spotka sie z Tuskiem.
        >
        > Zakladam ze GW moze cos pisze na "wyrost", ale gdyby to sie mialo sprawdzic, cz
        > yli gdyby animozja Tusk- Kaczynscy miala byc kontunuowana, gdyby Duda tak bardz
        > o czul sie wierny i zobowiazany swemu mentorowi L. Kaczynskiemu ze nie potrafil
        > by zapomniec jego dawnych urazow, to nalezaloby go (Dude) do piaskowinicy posla
        > c.

a000000 napisała:

> Ty też sprawę widzisz po swojemu.

maria421 napisała:

Ale bez uprzedzen.

Ogłaszam że Maria nie ma ŻADNYCH UPRZEDZEŃ:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
        W opowieści o piaskownicy podpisuje się pod bajką o planach podróży wg wizji GW.
        Nosz kurna, a to gałgan z tego Dudy, zamiast w te pędy do prezia Europy, on najpierw do Estonii...:)
        • maria421 Re: Punkt widzenia 17.08.15, 19:39
          Astra, czytaj ze zrozumieniem.

Gdybym byla uprzedzona to nie pisalabym ze "zakladam ze GW pisze na wyrost", ze "gdyby to sie mialo sprawdzic" itp.

Nie czepiam sie ze Duda najpierw jedzie do Estonii, ale uwazam ze w ciagu pierwszych 100 dni , jako prezydent kraju -czlonka UE powinien pojechac tez do Brukseli.

• astra18 Re: Punkt widzenia 17.08.15, 19:49
            maria421 napisała:

> Astra, czytaj ze zrozumieniem.

A Ty się nie wykręcaj.
            >
            > Gdybym byla uprzedzona to nie pisalabym ze "zakladam ze GW pisze na wyrost", ze
            > "gdyby to sie mialo sprawdzic" itp.

Gdbys nie była uprzedzona nie komentowałabyś tych dyrdymałów wydumanych, nie popartych faktami.
            >
            > Nie czepiam sie ze Duda najpierw jedzie do Estonii, ale uwazam ze w ciagu pierw
            > szych 100 dni , jako prezydent kraju -czlonka UE powinien pojechac tez do Bruks
            > eli.

Ty jestes ekspertem od spraw i priorytetów międzynarodowych?:)

>
            • maria421 Re: Punkt widzenia 17.08.15, 19:54
              astra18 napisała:

> Gdbys nie była uprzedzona nie komentowałabyś tych dyrdymałów wydumanych, nie po
              > partych faktami.

Plan wizyt na pierwsze 100 dni podobno juz jest uzgodniony i Brukseli tam nie ma.

>Ty jestes ekspertem od spraw i priorytetów międzynarodowych?:)

Zamiast sie glupio pytac o to czy jestem ekspertem, lepiej powiedz jak prezydent ktory w kampanii mowil o wzmocnieniu roli Polski chce to zrobic nie pokazujac sie w Brukseli.

> >
              • astra18 Re: Punkt widzenia 17.08.15, 19:57
                maria421 napisała:

>
                > Plan wizyt na pierwsze 100 dni podobno juz jest uzgodniony i Brukseli tam nie m
                > a.

USA też nie ma.
                >
                >
                >
                > Zamiast sie glupio pytac o to czy jestem ekspertem, lepiej powiedz jak prezyden
                > t ktory w kampanii mowil o wzmocnieniu roli Polski chce to zrobic nie pokazujac
                > sie w Brukseli.

Mówił też o kontynuacji polityki wzmacniania więzi z krajami nadbałtyckimi.
                >
                >
                >
                > > >
                • maria421 Re: Punkt widzenia 17.08.15, 20:05
                  astra18 napisała:

> USA też nie ma.

Myslalam ze wiesz ze USA nie jest w UE :-)))

> Mówił też o kontynuacji polityki wzmacniania więzi z krajami nadbałtyckimi.

Ale ja przeciez nic nie mam do jego wizyty w Estonii. Tylko sie pytam jak chce wzmacniac role Polski w UE nie pokazujac sie w Brukseli.
                  • a000000 Re: Punkt widzenia 17.08.15, 21:53
                    maria421 napisała:

> Ale ja przeciez nic nie mam do jego wizyty w Estonii. Tylko sie pytam jak chce
                    > wzmacniac role Polski w UE nie pokazujac sie w Brukseli.

spoko... na razie kontynuuje kalendarz wizyt Komorowskiego. Wizyta w Brukseli i Paryżu jest uzgadniania.

• astra18 Re: Punkt widzenia 18.08.15, 07:15
                    maria421 napisała:

>
                    > Myslalam ze wiesz ze USA nie jest w UE :-)))

Myślałm że wiesz że USA leży zagranicą:)Mowa o pierwszych wizytach zagranicznych.
                    >
                    > > Mówił też o kontynuacji polityki wzmacniania więzi z krajami nadbałtyckim
                    > i.
                    >
                    > Ale ja przeciez nic nie mam do jego wizyty w Estonii. Tylko sie pytam jak chce

100 dni to niewiele. Przyjdzie i na to czas.
                    • maria421 Re: Punkt widzenia 18.08.15, 08:47
                      astra18 napisała:

> Myślałm że wiesz że USA leży zagranicą:)Mowa o pierwszych wizytach zagranicznyc
                      > h.

Prezydent w ciągu pierwszych 100 dni urzędowania odwiedzi Tallin, Berlin, Nowy Jork, Londyn, Bukareszt oraz Pekin.

Nowy Jork nie lezy w USA? :)
                      • astra18 Re: Punkt widzenia 18.08.15, 08:51
                        maria421 napisała:

> astra18 napisała:
                        >
                        > > Myślałm że wiesz że USA leży zagranicą:)Mowa o pierwszych wizytach zagran
                        > icznyc
                        > > h.
                        >
                        > Prezydent w ciągu pierwszych 100 dni urzędowania odwiedzi Tallin, Berlin, No
                        > wy Jork, Londyn, Bukareszt oraz Pekin.

>
                        > Nowy Jork nie lezy w USA? :)

Aaaa to sorry:)))))
                  • astra18 Re: Punkt widzenia 18.08.15, 07:17
                    maria421 napisała:

> astra18 napisała:
                    >
                    > > USA też nie ma.
                    >
                    > Myslalam ze wiesz ze USA nie jest w UE :-)))
                    >
                    > > Mówił też o kontynuacji polityki wzmacniania więzi z krajami nadbałtyckim
                    > i.
                    >

Ale będzie u Ciebie:)
                    • maria421 Re: Punkt widzenia 18.08.15, 08:53
                      astra18 napisała:

> Ale będzie u Ciebie:)

Ja go nie zapraszalam, ani sie sam nie zapowiedzial, ale jakby chcial, to niech wpadnie na kawe. Ciasto dobre upieke, jakas nalewke otworze. Albo nawet na obiad zaprosze. Toskanski, podlewany dobrym chianti :)
                      • astra18 Re: Punkt widzenia 18.08.15, 08:55
                        maria421 napisała:

> astra18 napisała:
                        >
                        > > Ale będzie u Ciebie:)
                        >
                        > Ja go nie zapraszalam, ani sie sam nie zapowiedzial, ale jakby chcial, to niech
                        > wpadnie na kawe. Ciasto dobre upieke, jakas nalewke otworze. Albo nawet na obi
                        > ad zaprosze. Toskanski, podlewany dobrym chianti :)

Dobre masz serce Kobito:)
                        A piaskownicę masz?:)
                        • maria421 Re: Punkt widzenia 18.08.15, 09:01
                          astra18 napisała:

> Dobre masz serce Kobito:)
                          > A piaskownicę masz?:)

W razie czego moge miec :)
              • lepian4 Re: Punkt widzenia 18.08.15, 10:12
                Zamiast sie glupio madrzyc, wyjasnij, ktory prezydent wczesniej pojechal do Brukseli, choc tam przez wzglad na letnia przerwe wszystkie powazne instytucje unije byly pozamykane?
                Nie wiem na ile te wizyty sa wyznacznikiem pozniejszej aktywnosci Andrzeja Dudy, ale sadze, ze prezydent powinien reaktywowac silna wspolprace Polski z panstwami Grupy Wyszehradzkiej. Misiu Komorowski szukajac spokojnej gawry zaniedbal w tej dziedzinie polskie interesy
                • maria421 Re: Punkt widzenia 18.08.15, 10:25
                  lepian4 napisał:

> Zamiast sie glupio madrzyc, wyjasnij, ktory prezydent wczesniej pojechal do Bru
                  > kseli, choc tam przez wzglad na letnia przerwe wszystkie powazne instytucje uni
                  > je byly pozamykane?

Letnia przerwa trwa 100 dni? Bo tu jest mowa o pierwszych 100 dniach prezydentury, czyli mniej wiecej do konca listopada.

> Nie wiem na ile te wizyty sa wyznacznikiem pozniejszej aktywnosci Andrzeja Dudy
                  > , ale sadze, ze prezydent powinien reaktywowac silna wspolprace Polski z panstw
                  > ami Grupy Wyszehradzkiej. Misiu Komorowski szukajac spokojnej gawry zaniedbal w
                  > tej dziedzinie polskie interesy

Nie sadzisz ze ta cala "Grupa Wyszehradzka" powoli traci sens?
          • zbyfauch Re: Punkt widzenia 18.08.15, 07:26
            maria421 napisała:
            > (...) powinien pojechac tez do Brukseli.

Ja się dziwię, że ten Wasz ministrant nie jedzie najpierw do Watykanu.
            Znaczy najpierw do Torunia, potem do Watykanu.
            • astra18 Re: Punkt widzenia 18.08.15, 08:46
              zbyfauch napisał:

> maria421 napisała:
              > > (...) powinien pojechac tez do Brukseli.
              >
              > Ja się dziwię, że ten Wasz ministrant nie jedzie najpierw do Watykanu.
              > Znaczy najpierw do Torunia, potem do Watykanu.

Nie dziwię się że się dziwisz.
              Miałbyś o czym gardłować:)
              >
            • jureek Re: Punkt widzenia 18.08.15, 15:34
              To akurat mnie nie dziwi. Przecież ten papież to taki jakiś dziwny jest. Co będzie ryzykował i wywoływał wilka z lasu. Jeszcze papież gotów zrobić jakieś porządki w polskim kościele.
              • astra18 Re: Punkt widzenia 18.08.15, 19:16
                jureek napisał:

> Jeszcze papież gotów zrobić jakieś porz
                > ądki w polskim kościele.

A co, jakieś te kościoły nie pomyte czy co?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka