Dodaj do ulubionych

Prywata do Marii

04.11.15, 09:17
W radiu Deutschlandfunk dzisiaj od godziny 10:10 do 11:30 nadawana będzie audycja, która może Cię zainteresować, więc w czasie przygotowywania obiadu możesz sobie przełączyć radio na częstotliwość 92,7, bo zdaje się, że na tej częstotliwości w Twoich okolicach nadaje DLF.
Tytuł audycji "Jak Pegida zmienia kraj"
Obserwuj wątek
    • maria421 Re: Prywata do Marii 04.11.15, 09:22
      Dzieki , ale nie wiem czy bede mogla poswiecic az tyle czasu.
      • jureek Re: Prywata do Marii 04.11.15, 09:31
        maria421 napisała:

> Dzieki , ale nie wiem czy bede mogla poswiecic az tyle czasu.

Dlatego właśnie wolę radio od telewizji, że telewizji musisz poświęcać czas, a słuchając radia można jednocześnie robić coś innego. Ja tak właśnie ustawiam sobie domowe prace (obieranie ziemniaków, sprzątanie, robienie przetworów), żeby w tym samym czasie były ciekawe audycje w radiu. Dzisiaj niestety muszę wyjść i nie będę mógł cały czas mieć słuchawek na uszach.
        • maria421 Re: Prywata do Marii 04.11.15, 09:36
          Jureek, ja tez musze wyjsc pozalatwiac pare spraw.

Poza tym, jakkolwiek prawda jest ze radia slucham glownie w kuchnii przy obiedzie, to od kiedy jestem sama przygotowanie obiadu dla mnie samej trwa bardzo krotko :-)
          • lepian4 Re: Prywata do Marii 04.11.15, 10:13
            Nie rozpaczaj, ten belkot bedziesz mogla sobie odtworzyc przez nastepne dwa tygodnie.

Skoro zajmujesz sie juz takimi tematami, zerknij do pobliskiego uniwerku. Sa tam wysmienite kierunki zwiazane z Wilkommenskultur. A jesli Akwizgran jeszcze tak daleko nie zabrnal, to napweno maja regularnie goscinne wyklady na ten temat.
    • lepian4 Re: Prywata do Marii 04.11.15, 10:15
      Poprosze ciebie o rzeczowe streszczenie tej kulturalno-oswiatowej audycji. Ja musze o tej porze pracowac na naszych murzynsko- muzulmanskich architektow, lekarzy i nauczycieli
      • jureek Re: Prywata do Marii 04.11.15, 12:03
        Ja też pracuję, ale dzisiaj pracuję w domu i mogę sobie sam wyznaczać czas, kiedy pracuję, a kiedy nie. Ważne, żeby robota była zrobiona. Audycji wysłuchałem tylko ostatnie pół godziny, bo wcześniej miałem termin u lekarza, więc streszczenia Ci nie zrobię. Zresztą sam pisałeś, że audycję można później odsłuchać w necie, więc powinieneś obejść się bez streszczenia.
        • lepian4 Re: Prywata do Marii 04.11.15, 13:57
          Wole jednak twoje wyjasnienia. Sam z wlasnej woli tego nie wyslucham
          • maria421 Re: Prywata do Marii 04.11.15, 14:06
            lepian4 napisał:

> Wole jednak twoje wyjasnienia. Sam z wlasnej woli tego nie wyslucham

Masz moje wyjasnienia, wiec zostaw Jurka w spokoju.
            • lepian4 Re: Prywata do Marii 04.11.15, 14:13
              Ty sie na tym nie znasz, jestes moherowa dziolcha. W tej kwestii potrzebny jest znawca tematu.
    • maria421 Slucham przez PC (ntx) 04.11.15, 10:16
    • fan.club Pegida zmienia kraj... 04.11.15, 12:05
      a jajo zmieniło kurę.
      • maria421 Re: Pegida zmienia kraj... 04.11.15, 13:25
        Wysluchalam prawie w calosci, niektore opinie calkiem wywazone, niektore zwykla bla bla bla, jak np. tej pani profesor ktora sie przerazala ze Pegida jest nie tylko przeciw muzulmanom, ale tez przeciw homoseksualistom i prawom kobiet. Bo kto jest przeciw gendermainstream, ten jest przeciw kobietom.
        Zwyklym bla bla bla byla tez wypowiedz saskiego muzulmanina ktory nie widzi zadnego zwiazku miedzy obecnym naplywem uchodzcow z krajow muzulmanskich a strachem ludzi przed islamizacja i oczywiscie wine za dotychczasowe niepowodzenia w integracji muzulmanow zwala na Niemcow.
        Podobnym bla bla bla bylo czepianie sie sformulowan, rowniez uzywanych e mediach typu "kryzys " w odniesieniu do naplywu imigrantow itp.

Najbardziej podobala mi sie wypowiedz jednej pani z publicznosci ktora zwrocila uwage na to, ze rozwaza sie temat "Jak Pegida zmienia kraj" , podczas kiedy Merkel autorytatywnie i nie pytajac nikogo o zgode stwierdzila ze "Niemcy sie zmienia" . Nikt nie debatuje nad tym jak sie zmienia.

• jureek Re: Prywata do Marii 10.11.15, 19:11
      Kolejna propozycja. Dziś o 21 gościem w Klubie Trójki będzie Olga Tokarczuk.
      • maria421 Re: Prywata do Marii 10.11.15, 19:14
        jureek napisał:

> Kolejna propozycja. Dziś o 21 gościem w Klubie Trójki będzie Olga Tokarczuk.

Dzieki, ale to mnie raczej nie interesuje.
        • jureek Re: Prywata do Marii 10.11.15, 19:16
          maria421 napisała:

> Dzieki, ale to mnie raczej nie interesuje.

:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka