Dodaj do ulubionych

Spec od prawdy

23.02.16, 09:19
czyli jak zwykle Antoni Macierewicz, jedyny lub jeden z niewielu ktory posiadl prawde absolutna na wszystkie tematy i zada zeby ta jego prawda stala sie oficjalna, publiczna prawda :

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,19664671,ziemiec-pyta-o-obroncow-walesy-a-macierewicz-na-to-gdy-zaczniecie.html#Czolka3Img
Macierewicz mowi wyraznie o co mu chodzi- o zniszczenie legendy Walesy.
Jeszcze nie mowi kogo na to miejsce chce wsadzic, ale na 100% jest to Lech Kaczynski.

Obserwuj wątek
    • zbyfauch Re: Spec od prawdy 23.02.16, 12:14
      Kaczyński z pokurczoną w nienawiści świtą, która nie załapała się do posierpniowych elit niechby się po tysiąckroć zesrali pod toruńskim ołtarzem, nie wymienią historii na swoją karykaturalną wersję. Miernota polityczna Lech Kaczyński nie stanie się legendą, tak jak żaden Gwiazda czy Macierewicz.
      • maria421 Re: Spec od prawdy 23.02.16, 13:45
        Maszyna niszczenia Walesy dziala na pelnych obrotach :

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,19665361,chca-usunac-walese-z-nazwy-lotniska-i-odebrac-mu-pieniadze.html#Czolka3Img

• zbyfauch Jak by nie było, 23.02.16, 13:51
          maria421 napisała:

> Maszyna niszczenia Walesy dziala na pelnych obrotac

Nazwa lotniska to wic. Żeby nie było, takim samym wicem jest nazywanie rond Kaczyńskim. :)
          • maria421 Re: Jak by nie było, 23.02.16, 14:48
            Najsmieszniejsze jest to zadanie zwrotu pieniedzy z nagrody Nobla.

Czy to sa ICH pieniadze??? Albo moze panstwowe pieniadze???

Banda zawistnych idiotow!
            • zbyfauch Też nie wiem, 23.02.16, 16:01
              dlaczego się tym noblem przejmują. Przecież to nagroda rozdawana przez żydolewackich pedałów wśród swoich.
              • maria421 Re: Też nie wiem, 23.02.16, 20:14
                zbyfauch napisał:

> dlaczego się tym noblem przejmują. Przecież to nagroda rozdawana przez żydolewa
                > ckich pedałów wśród swoich.
                >
                Bo tu o pieniadze chodzi! O dolary!

Jak to mowila w "Ranczu" Solejukowa po tym jak wygrala 5 milionow? Ze sasiedzi wszystko im wybacza, ale bogactwa nigdy.

Tak wlasnie wyglada polskie piekielko.

• astra18 Re: Też nie wiem, 23.02.16, 20:20
                  maria421 napisała:

o pieniadze chodzi! O dolary!

A te "dulary" to pewnie powinni na przesłać przez listonosza JK bo przecież konta nie posiada:)
                  Co za dedukcja!!
                  >
                  > Jak to mowila w "Ranczu" Solejukowa po tym jak wygrala 5 milionow? Ze sasiedzi
                  > wszystko im wybacza, ale bogactwa nigdy.

Oj, tak, szczególnie jak te miljonki pochodzą z totolotkowych donosów:)

• maria421 Re: Też nie wiem, 23.02.16, 20:25
                    astra18 napisała:

> A te "dulary" to pewnie powinni na przesłać przez listonosza JK bo przecież kon
                    > ta nie posiada:)
                    > Co za dedukcja!!

Jak do tej pory tylko Ty tak wydedukowalas :-)

> Oj, tak, szczególnie jak te miljonki pochodzą z totolotkowych donosów:)

Ach, to nie byl milion a miliony dolarow i nie placil Norweski Komitet Nobla tylko SB???

Czego to sie czlowiek w internecie nie dowie...
                    • astra18 Re: Też nie wiem, 23.02.16, 20:30
                      maria421 napisała:

>
                      > Jak do tej pory tylko Ty tak wydedukowalas :-)

I tak "po sznureczku" doszłabyś do tego nazwiska które śni Ci się po nocach i ze wszystkim kojarzy:)

> Ach, to nie byl milion a miliony dolarow i nie placil Norweski Komitet Nobla t
                      > ylko SB???

A gdzie to Cię ten "sznureczek" poprowadził w myślach Twych?:)
                      >
                      > Czego to sie czlowiek w internecie nie dowie...

Szczególnie jak się samemu takie dedukcje wypisuje:)
                      • maria421 Re: Też nie wiem, 23.02.16, 20:44
                        Astra, cos slabo z Twoja dedukcja. Zamiescilam link w ktorym dokladnie jest napisane kto wystepuje z takimi zadaniami.

P.S. Na szczescie nie mam koszmarnych snow :-)
    • lepian4 Re: Spec od prawdy 01.03.16, 10:13
      Pieknie to napisalas, Walesa nigdy juz nie bedzie narodowym bohaterem. Pozostanie jedynie ubecka legenda Walesy i jego teczka z allegro.
      • maria421 Re: Spec od prawdy 01.03.16, 11:23
        lepian4 napisał:

> Pieknie to napisalas, Walesa nigdy juz nie bedzie narodowym bohaterem. Pozostan
        > ie jedynie ubecka legenda Walesy i jego teczka z allegro.

Daje Ci to jakas satysfakcje?
        • lepian4 Re: Spec od prawdy 02.03.16, 10:27
          Marycha, niechcem, alem muszem odpowiedziec na twoje zaczepne pytanie: pragne jedynie nadmienic, ze fakt, iz dzis w Polsce legendy ubecji zaciekle bronia demokracji, sklania mnie jedyie do glebszej zadumy.

Satysfakcje bede odczuwal, gdy takie komunistyczne bekarty poniosa zasluzona kare. Poki co, to z domow niedwano zmarych przyjaciol Walesy wynosza kartony tajnych dokumentow tych wszystkich upadlych aniolow, ktorym tylko wydawalo sie, ze odkupili od wczesniejszych przelozonych kompromizujace teczki. To przykre, ze allegoro nie odpowiedzialne urzedy wyjasniaja nam przebieg wspolczesnej historii
          • maria421 Re: Spec od prawdy 02.03.16, 10:45
            Lepian, Ty sie w zlym wieku urodziles, Ty powienienes sie urodzic w czasach Inkwizycji.
      • zawszekacperek Re: Spec od prawdy 01.03.16, 12:12
        Spokojna Twoja Baśka Lepianie.:) Gawiedź żyje chwilą i kocha igrzyska. Historia osądzi Wałęsę i jego przeciwników, ale na to musimy poczekać ze dwieście lat albo i dłużej, jak to powiedział chiński klasyk, którego zapytano, co sądzi o Wielkiej Rewolucji Francuskiej.:)

Kacperekl
        • lepian4 Re: Spec od prawdy 02.03.16, 10:29
          Kacperku, gdzie ty byles, gdy sprawiedliwi inaczej dopadli Eichmanna, przelozonego prof. Maturzysty, Marcela Reicha-Ranitzkiego...
    • swiatlo Re: Spec od prawdy 02.03.16, 02:31
      Mario, niezależnie od Macierewicza czy nie-Macierewicza, legendy Wałęsy po prostu nie da się wybronić. Po prostu się nie da. Jest to legenda oparta na kłamstwie i manipulacji. Można w imię wyższych celów ją przylizywać i lakierować, ale jak długo?
      • maria421 Re: Spec od prawdy 02.03.16, 08:48
        swiatlo napisał:

> Mario, niezależnie od Macierewicza czy nie-Macierewicza, legendy Wałęsy po pros
        > tu nie da się wybronić. Po prostu się nie da. Jest to legenda oparta na kłamstw
        > ie i manipulacji. Można w imię wyższych celów ją przylizywać i lakierować, ale
        > jak długo?

Swiatlo, na jakim klamstwie i manipulacji?
        Walesa sam przyznal ze w roku 1970 "cos podpisal" , w roku 1976 SB samo zrezygnowalo z Walesy jako TW, w tym samym roku Walesa zostal zwolniony z pracy . W sierpniu 1980 stanal na czele strajku w Stoczni Gdanskiej.
        W roku 2000 Sad Lustracyjny oczyscil go z zarzutow wspolprtacy z SB.

Ty sie lepiej zastanow komu tak bardzo zalezy na zniszczeniu legendy Walesy jako symbolu walki robotniczej z komuna.
        • astra18 Re: Spec od prawdy 02.03.16, 19:58
          maria421 napisała:

> Swiatlo, na jakim klamstwie i manipulacji?
          > Walesa sam przyznal ze w roku 1970 "cos podpisal" , w roku 1976 SB samo zrezygn
          > owalo z Walesy jako TW,

A mnie się wydawało że pisałaś niedawno że to Wałęsa zerwał współpracę, co tak w zaparte i wbrew dowodom plecie LW.:)

w tym samym roku Walesa zostal zwolniony z pracy .

No popatrz, raz na wozie raz pod wozem, jak kapował swoich kolegów i z tego powodu to oni wylatywali z pracy to ich losem się do dziś nie przejmował, bluzgając na nich do dziś, jak sam wyleciał to od razu "stał się bohaterem".

W si
          > erpniu 1980 stanal na czele strajku w Stoczni Gdanskiej.

Tylko nie pamieta który to płot był:)

> W roku 2000 Sad Lustracyjny oczyscil go z zarzutow wspolprtacy z SB.

Ciekawe na jakiej podstawie, teraz po tych dowodach widać:)
          Taki sąd co uśmiercił w orzeczeniu kpt. Graczyka:)
          >
          > Ty sie lepiej zastanow komu tak bardzo zalezy na zniszczeniu legendy Walesy jak
          > o symbolu walki robotniczej z komuna.

Penie temu który chce swojego nazwiska na porcie lotniczym w Gdańsku:))))

• swiatlo Re: Spec od prawdy 02.03.16, 20:10
            astra18 napisała:

> Penie temu który chce swojego nazwiska na porcie lotniczym w Gdańsku:))))

To jest właśnie fascynujące zagadnienie: komu dadzą teraz to lotnisko? :)
            Jest parę możliwości. Jakby mnie ktoś zmuszał do hazardu to bym stawiał na Lecha Kaczyńskiego. Nie to że tego chcę bynajmniej, ale że to obecnie wydaje mi się dość prawdopodobne.
            Inną możliwością jest Walentynowicz. Ta opcja jest też bardziej neutralna i mniej kontrowersyjna. Ja bym nawet się pod tym podpisał. Zasłużyła sobie kobieta na to.

Z Lechem Kaczyńskim jest ryzyko że każda nowa władza co pięć lat będzie to lotnisko przemianowywała, co spowoduje sporo wydatków na przedrukowanie napisów, dokumentów i folderów, na farby, na pieczątki itd. I sami cudzoziemcy będa ostro zmyleni nie wiedząc gdzie tak naprawdę lądują... :)
            • swiatlo A może Inka? 02.03.16, 20:13
              Gdybym ja miał decydować to bym dał to lotnisko Ince, czyli Danucie Siedzikównie.
              Albo Witoldowi Pileckiemu.
            • astra18 Re: Spec od prawdy 02.03.16, 20:24
              swiatlo napisał:

> To jest właśnie fascynujące zagadnienie: komu dadzą teraz to lotnisko? :)

Nie popadałabym w te fascynacje - zostanie tak jak jest.

> Jest parę możliwości. Jakby mnie ktoś zmuszał do hazardu to bym stawiał na Lech
              > a Kaczyńskiego. Nie to że tego chcę bynajmniej, ale że to obecnie wydaje mi się
              > dość prawdopodobne.

Nie podzielam tej opinii. Pojedyncze apele są bez znaczenia.

> Inną możliwością jest Walentynowicz. Ta opcja jest też bardziej neutralna i mni
              > ej kontrowersyjna. Ja bym nawet się pod tym podpisał. Zasłużyła sobie kobieta n
              > a to.

Teoretycznie rzecz biorąc Pomorze to "wylęgałka" POwców, więc samorządy tu są mocno obsadzone przez te partię i chyba nawet mentalnie. To stąd wywodzi się jądro.
              >
              > Z Lechem Kaczyńskim jest ryzyko że każda nowa władza co pięć lat będzie to lotn
              > isko przemianowywała, co spowoduje sporo wydatków na przedrukowanie napisów, do
              > kumentów i folderów, na farby, na pieczątki itd. I sami cudzoziemcy będa ostro
              > zmyleni nie wiedząc gdzie tak naprawdę lądują... :)

Gdyby Gdańsk miał 2 lotniska, a na to się nie zanosi, to mooooże miałoby to znaczenie, podróżnym wystarczy że są w Gdańsku:)
          • maria421 Re: Spec od prawdy 02.03.16, 20:34
            Astra, skarbie, Walesa nie stal sie bohaterem w 1976 roku. Wtedy pies z kulawa noga nie znal jego nazwiska, wiec nie kombinuj.

• swiatlo Re: Spec od prawdy 02.03.16, 20:42
              maria421 napisała:

> Astra, skarbie, Walesa nie stal sie bohaterem w 1976 roku. Wtedy pies z kulawa
              > noga nie znal jego nazwiska, wiec nie kombinuj.
              >

Przecież nikt nie napisał że był bohaterem w 1976....

• astra18 Re: Spec od prawdy 02.03.16, 20:44
              maria421 napisała:

> Astra, skarbie, Walesa nie stal sie bohaterem w 1976 roku. Wtedy pies z kulawa
              > noga nie znal jego nazwiska, wiec nie kombinuj.

Dyć ja to wiem:) Tylko Wałęsa tego nie wie:)
              >
              • maria421 Re: Spec od prawdy 02.03.16, 20:48
                astra18 napisała:

> Dyć ja to wiem:) Tylko Wałęsa tego nie wie:)

Nie on jedyny sie nadyma.
                • astra18 Re: Spec od prawdy 02.03.16, 21:43
                  maria421 napisała:

> astra18 napisała:
                  >
                  > > Dyć ja to wiem:) Tylko Wałęsa tego nie wie:)
                  >
                  > Nie on jedyny sie nadyma.

W sprawie swojej "legendy"? Nie ma takiego drugiego.
                  • maria421 Re: Spec od prawdy 03.03.16, 08:39
                    astra18 napisała:

> W sprawie swojej "legendy"? Nie ma takiego drugiego.

A jest jeszcze ktos kto jest legenda?
                    • astra18 Re: Spec od prawdy 03.03.16, 19:07
                      maria421 napisała:

> astra18 napisała:
                      >
                      > > W sprawie swojej "legendy"? Nie ma takiego drugiego.
                      >
                      > A jest jeszcze ktos kto jest legenda?

Jest ich wielu i o nich już pisałam.
                      • maria421 Re: Spec od prawdy 03.03.16, 19:11
                        astra18 napisała:

> Jest ich wielu i o nich już pisałam.

Jezeli wielu jest legenda, to znaczy ze nikt nie jest legenda.
                        • astra18 Re: Spec od prawdy 03.03.16, 19:15
                          maria421 napisała:

> Jezeli wielu jest legenda, to znaczy ze nikt nie jest legenda.

Bo legenda jak królowa jest tylko jedna?
                          Pierwsze słyszę i nie potrafię znaleźć uzasadnienia, skąd Ty to wytrzasnęłaś?
                          Od metra kwadratowego to liczysz czy od czego innego?
                          • maria421 Re: Spec od prawdy 03.03.16, 19:30
                            astra18 napisała:

> Bo legenda jak królowa jest tylko jedna?
                            > Pierwsze słyszę i nie potrafię znaleźć uzasadnienia, skąd Ty to wytrzasnęłaś?
                            > Od metra kwadratowego to liczysz czy od czego innego?

Moze najpierw zajrzalabys do SJP?
                            sjp.pwn.pl/szukaj/legenda.html
                            Jest tam "czlowiek legenda", nie "ludzie legenda".
                            • astra18 Re: Spec od prawdy 03.03.16, 19:48
                              maria421 napisała:

> Moze najpierw zajrzalabys do SJP?
                              > sjp.pwn.pl/szukaj/legenda.html
                              > Jest tam "czlowiek legenda", nie "ludzie legenda".

Ale nie oznacza to wyklucznie innego człowieka z "tej" legendy:)
                              O innych działach "S" też mówi się "legenda solidarności", nikt nie przystawia im innego określenia bo ma być "przypięte" do 1 - słownie jeden - człowieka.
                              Przykład ze słownikiem ni przypiął ni przyłatał...
                              • lepian4 Re: Spec od prawdy 04.03.16, 11:13
                                Mysle, ze pomysl Marychy trzeba koniecznie przeniesc na powszechnie znane legendy. Wezmy dla przykladu legende o Krolu Arturze. Okazuje sie, ze byl tylko jeden Rycerz Okraglego Stolu!

Marycha jest dla mnie najwybitniejszym specem od prawdy. Marciereicz nie jest godzien pastowac jej butow!
                                • maria421 Re: Spec od prawdy 04.03.16, 11:18
                                  Lepian, Ciebie tez odsylam do Slownika Jezyka Polskiego.

• lepian4 Re: Spec od prawdy 03.03.16, 08:05
              UB znalo jego nazwisko, wiec twoje twierdzenie jest znowu odrobine naciagane

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka