22.07.16, 19:27
wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114881,20439554,strzelanina-w-centrum-handlowym-w-monachium-media-wielu-rannych.html#MT
Obserwuj wątek
    • swiatlo Re: Monachium 22.07.16, 21:01
      Kompletna katastrofa. Koniec Europy całkowity.
      Czekam tylko aż ten lokalny mydłek rzuci jakąś swoją politpoprawną brednię.
      • maria421 Re: Monachium 22.07.16, 21:15
        swiatlo napisał:

> Kompletna katastrofa. Koniec Europy całkowity.
        > Czekam tylko aż ten lokalny mydłek rzuci jakąś swoją politpoprawną brednię.

Swiatlo, poczekajmy moze na ustalenia policji?
        Narazie wiadomo ze nic nie wiadomo.
    • alpepe Re: Monachium 22.07.16, 21:18
      Pytanie, kiedy Berlin?
      • maria421 Re: Monachium 22.07.16, 21:59
        Nie przypuszczalam ze Ziemkiewicz jest az taka kanalia :

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114881,20439812,obrzydliwe-strzelanina-w-monachium-a-ziemkiewicz-daje-upust.html#BoxNewsImg

• a000000 Re: Monachium 22.07.16, 23:07
          www.tvp.info/26257391/sprawcy-mieli-krzyczec-cholerni-cudzoziemcy-oraz-jestem-niemcem

ciekawe, czy to prawda, czy tylko szum informacyjny.
          • ja.nusz Re: Monachium 22.07.16, 23:33
            a000000 napisała:

> www.tvp.info/26257391/sprawcy-mieli-krzyczec-cholerni-cudzoziemcy-oraz-jestem-niemcem
            >
            > ciekawe, czy to prawda, czy tylko szum informacyjny.

Co może być poza szumem informacyjnym, kilka godzin po ataku, kiedy sprawcy są nieznani.
            W sprawie jedynej prawdziwej prawdy, proponuję pstryknąć do prezesa - może jeszcze nie śpi.

• swiatlo Re: Monachium 22.07.16, 23:37
              Widzę że na mydłka nie trzeba było czekać. Politpoprawna odpowiedź już gotowa.
              Czy pokolorował awatara na czarno/czerwono/żółto? Czy przygotował hashtaga?
              • ja.nusz Re: Monachium 22.07.16, 23:46
                swiatlo napisał:

> Widzę że na mydłka nie trzeba było czekać. Politpoprawna odpowiedź już gotowa.
                > Czy pokolorował awatara na czarno/czerwono/żółto? Czy przygotował hashtaga?

Swietliku, ty jesteś tak tępy, że zaczynam wątpić, czy w ogóle egzystujesz.
                Takiego młota powinno się pokazywać studentom medycyny, którzy chcą zostać psychiatrami.
                Weź ty się wypchaj idioto i zaszyj na zawsze w swoim bunkrze na backyardzie.
                • lepian4 Re: Monachium 25.07.16, 09:19
                  Kolejny przyklad jezyka milosci na tym forum w wykonaniu zabuganskiego uczonego w gownie. Marycha, dlaczego ty tolerujesz tego zasranca?
                  • maria421 Re: Monachium 25.07.16, 09:42
                    lepian4 napisał:

> Kolejny przyklad jezyka milosci na tym forum w wykonaniu zabuganskiego uczonego
                    > w gownie. Marycha, dlaczego ty tolerujesz tego zasranca?

A dlaczego Ciebie toleruje?
                    • lepian4 Re: Monachium 25.07.16, 11:18
                      Poniewaz w przeciwienstwie do schizofrycznego Januszka i Christiana nie jestem chamski. Nie naruszam netykiety...
                      • maria421 Re: Monachium 25.07.16, 11:37
                        lepian4 napisał:

> Poniewaz w przeciwienstwie do schizofrycznego Januszka i Christiana nie jestem
                        > chamski. Nie naruszam netykiety...

Jestes chamski i naruszasz netykiete.
                        Juz kiedys Cie prosilam zebys albo przeprosil Janusza za oszczerstwa pod jego adresem albo o opuszczenie forum.
                        Nie spelniles zadnej z tych prosb.
          • wkkr Re: Monachium 23.07.16, 08:45
            To są manipulacje pierwszej klasy.
            "Ci cholerni cudzoziemcy" krzyczał facet nagrywający ze swojego balkonu sprawcę ulokowanego na dachu parkingu.
            "Jestem Niemcem" krzyczał sprawca
            Z innych żródeł wiadomo że sprawca ma pochodzenia irańskie i był muzułmaninem.
            =============
            Gość do którego strzela jakiś ciapaty ma prawo się wqrwić i oskarżać cudzoziemców. ostatnią rzeczą jaka mu potrzebna jest pod ostrzałem to poprawność polityczna.
            To czy sprawca był niemcem czy nie nie ma znaczenia w świetle tego że był muzułmaninem.
            Jak to jest że w przypadku jakiegokolwiek zamachu w Europie na 90% ma się pewność że to muzułmanin?
            Skoro islam doprowadza ludzi do szaleństwa to może powinno się go zakazać?
            Marihuana jest mniej szkodliwa a jest zakazana.....
            • maria421 Re: Monachium 23.07.16, 09:29
              Od poczatku ten atak byl jakis taki nietypowy. Inny niz w ataki w Paryzu czy Brukseli, chocby ze wzgledu na rodzaj uzytej broni. Podejrzewano ze bylo 3 sprawcow, okazalo sie ze byl tylko jeden.
              Jak nie wiadomo co sie dzieje, to wiadomo ze wiadomosci sa sprzeczne. Niemieckie lewactwo sie modlilo zeby ten atak nie okazal sie atakiem terroryzmu islamskiego, wiec podano wiadomosc ze sprawca ma na sobie buty jakie nosza neonazi (nie wiem jak sie po polsku nazywaja), ze krzyczal "Ausländer raus" i ze krzyczal ze jest Niemcem (co sie, wedlug paszportu, zgadza). Jednak nadzieja mass mediow ze sprawca sie okaze niemieckim neonazista szybko sie rozwiala.
              Pozostaje jednak pytanie czy sprawca byl zwyklym swirem w amoku, czy tez islamskim swirem w islamskim amoku.
              • swiatlo Re: Monachium 23.07.16, 09:35
                maria421 napisała
                > Niemieckie lewactwo sie modlilo

Do kogo?

• maria421 Re: Monachium 23.07.16, 09:47
                  swiatlo napisał:

> maria421 napisała
                  > > Niemieckie lewactwo sie modlilo
                  >
                  > Do kogo?
                  >

Dobre pytanie :-)

Dla GW wazna informacja jest ze meczety otworzyly drzwi dla osob ktore z powodu calkowitego paralizu komunikacji nie mogly dostac sie do domu.
                  Ani slowa o tym, ze tak zrobili wszyscy (ah, pardon, jest informacja dla Polakow ze jeden hotel przyjmuje wszystkich) , rowniez osoby prywatne. W social mediach uruchomiono akcje "open doors", osoby prywatne przyjmowaly przypadkowych ludzi pod swoj dach.
                  • wkkr Re: Monachium 23.07.16, 11:19
                    mario to też jest manipulacja. Ja uważam że przez takie ordynarne manipulacje mediów głównego nurty ludzie zagłosowali na PiS.
              • ja.nusz Re: Monachium 23.07.16, 10:13
                maria421 napisała:

> Od poczatku ten atak byl jakis taki nietypowy....

Ten gówniarz mordował na pewno na fali islamskiego terroru, ale wątpię, żeby miał jakieś powiązanie z IS.
                Tak będzie wyglądał terror w Niemczech - nie da się uniknąć, że kiedyć gdzieś znowu padną strzały - niestety.
                Na szczęście jest już 2 mniej.

Jest jednak nadzieja, że jakiś mędrzec z Oregonu znajdzie receptę na uzdrowienie świata.

• maria421 Re: Monachium 23.07.16, 10:22
                  ja.nusz napisał:

> Ten gówniarz mordował na pewno na fali islamskiego terroru, ale wątpię, żeby mi
                  > ał jakieś powiązanie z IS.
                  > Tak będzie wyglądał terror w Niemczech - nie da się uniknąć, że kiedyć gdzieś z
                  > nowu padną strzały - niestety.
                  > Na szczęście jest już 2 mniej.

Tez tak mysle.

• wkkr Re: Monachium 23.07.16, 11:18
                mario powiedz mi dlaczego zwykłe chrześcijańskie świry nie mordują ludzi masowo?
                Dlaczego by świr dokonała masowej zbrodni musi on być muzułmaninem?
                • maria421 Re: Monachium 23.07.16, 11:22
                  wkkr napisał:

> mario powiedz mi dlaczego zwykłe chrześcijańskie świry nie mordują ludzi masowo
                  > ?
                  > Dlaczego by świr dokonała masowej zbrodni musi on być muzułmaninem?
                  >
                  Zdarza sie ze tez morduja masowo, jak Breivik na przyklad, albo ci dwaj w Colombine.
                  • wkkr Re: Monachium 25.07.16, 08:38
                    To są złe przykłady bo oni nie byli motywowani religijnie. Czy Breivik krzyczał np. "Śwaitło Chrystusa"
                    Nie. Poza tym nawet jeśli ktoś napisze że byli motywowani ideologicznie to:
                    1) Ideologia taka jest potępiana
                    2) Na 100 zamachów motywowanych przez islam przypada 1 motywowany przez jakąkolwiek inną ideologię. (a może na 1000 zamachów islamskich przypada nieislamski)
                    • maria421 Re: Monachium 25.07.16, 08:51
                      Wkkr, gdzies tu pisalam ze po masowych mordach obwinia sie :
                      -prawo do posiadania broni
                      -gry komputerowe
                      -ksiazke o zamachowcach

jako to, co doprowadzilo mlodego czlowieka do zbrodni. Wiec pytam sie kiedy wreszcie Koran zostanie tak samo uznany za inspiracje do zbrodni jak gra komputerowe?

Jezeli na podpalonym schronisku dla uchodzcow znajda namalowana sfastyke, to nikt nie ma problemu z natychmiastowym uznaniem ze jest to czyn nazistowski.
                      Ale jak zamachowiec wrzeszczy "Allah Akbar" to badaja przyczyny zamachu???
                    • jureek Re: Monachium 25.07.16, 12:45
                      wkkr napisał:

> To są złe przykłady bo oni nie byli motywowani religijnie.

Piszemy w wątku o mordzie w Monachium. Masz jakieś informacje, że morderca był motywowany religijnie?
            • maria421 Re: Monachium 23.07.16, 10:01
              wkkr napisał:

> Gość do którego strzela jakiś ciapaty ma prawo się wqrwić i oskarżać cudzoziemc
              > ów. ostatnią rzeczą jaka mu potrzebna jest pod ostrzałem to poprawność politycz
              > na.
              > To czy sprawca był niemcem czy nie nie ma znaczenia w świetle tego że był muzuł
              > maninem.
              > Jak to jest że w przypadku jakiegokolwiek zamachu w Europie na 90% ma się pewno
              > ść że to muzułmanin?
              > Skoro islam doprowadza ludzi do szaleństwa to może powinno się go zakazać?
              > Marihuana jest mniej szkodliwa a jest zakazana.....

Slusznie!

Ponoc sprawca krzyczal tez "Allah Akbar", ale to dla mass mediow nie bylo takie wazne.
              Zaloze sie ze zrobia ze sprawcy ofiare i ze efektem tej masowej zbrodni beda dalsze wysilki Niemcow zeby "zintegrowac" ... KOGO zintegrowac? Ludzi ktorzy o sobie mowie "jestem Niemcem"???

>
            • a000000 Re: Monachium 23.07.16, 10:20
              wkkr napisał:

> Skoro islam doprowadza ludzi do szaleństwa to może powinno się go zakazać?

jestem za. Choćby dlatego, że jest to system filozoficzny łamiący wszelkie prawa człowieka, system nazistowski, który wywyższa pewną ściśle określoną grupę ludzi, daje im prawa szczególne, a pozostałych traktuje jak podludzi.
              • maria421 Re: Monachium 23.07.16, 10:23
                a000000 napisała:

> jestem za. Choćby dlatego, że jest to system filozoficzny łamiący wszelkie pra
                > wa człowieka, system nazistowski, który wywyższa pewną ściśle określoną grupę l
                > udzi, daje im prawa szczególne, a pozostałych traktuje jak podludzi.

Pelna zgoda!
      • ja.nusz Re: Monachium 22.07.16, 23:03
        alpepe napisała:

> Pytanie, kiedy Berlin?

Nie możesz się doczekać?
        • wkkr Re: Monachium 23.07.16, 08:52
          Ataki motywowane religijnie będą się w UE nasilać.
          ======
          Ja kompletnie nie rozumiem dlaczego Europejczycy są takimi szowinistami kulturowymi i oczekują od przybyszów respektowania europejskich norm kulturowych.
          Moim zdaniem to jest nieludzkie!
          To Europejczycy powinni podejść ze zrozumieniem do norm kulturowych przybyszy i je zaakceptować.
          • swiatlo Re: Monachium 23.07.16, 09:32
            > Europejczycy powinni podejść ze zrozumieniem do norm kulturowych przybyszy i
            > je zaakceptować.

Wszystko zniosę, ale zasranych pieluch na głowę nie będę zakładał.
            • wkkr Re: Monachium 28.07.16, 19:18
              Dostaniesz 10 batów i będziesz tę pieluchę w podskokach na łeb zakładał.
        • alpepe Re: Monachium 25.07.16, 08:37
          Nieważne, czy ja nie mogę. Niestety, doczekamy się. A ja tu mieszkam.
    • maria421 Re: Monachium 24.07.16, 09:52
      W mieszkaniu zamachowca policja znalazla m. inn. ksiazke P. Langmana "?Amok im Kopf ? Warum Schüler töten?. ("Amok w glowie - dlaczego uczniowie zabijaja") napisana po masakrach w szkolach w Erfurcie i Winnenden dokonanych przez uczniow tych szkol.

W poprzednich masakrach obarczano wina gry komputerowe na ktorych przyszli masowi mordercy uczyli sie mordowac. Teraz pojawiaja sie glosy ze masowy morderca z Monachium mogl byc pod wplywem lektury na temat "dlaczego uczniowie morduja".

Kiedy w koncu media i politycy zadadza sobie pytanie jaka ksiazka spowodowala radykalizacje zamachowcow z Nicei, Paryza, Brukseli??????????????
      • astra18 Re: Monachium 24.07.16, 10:05
        maria421 napisała:

> W mieszkaniu zamachowca policja znalazla m. inn. ksiazke P. Langmana "?Amok im
        > Kopf ? Warum Schüler töten?. ("Amok w glowie - dlaczego uczniowie zabijaja") na
        > pisana po masakrach w szkolach w Erfurcie i Winnenden dokonanych przez uczniow
        > tych szkol.
        >
        > W poprzednich masakrach obarczano wina gry komputerowe na ktorych przyszli ma
        > sowi mordercy uczyli sie mordowac. Teraz pojawiaja sie glosy ze masowy morderca
        > z Monachium mogl byc pod wplywem lektury na temat "dlaczego uczniowie morduja"

No i oczywiście był w depresji, ale w żadnym wypadku nie był to akt terroru.
        Czyn niemieckiego pilota Germainwings który rozbił samolot, pomimo sprawdzonego wątku o leczeniu się przez niego na depresję, nazwano mimo wszystko aktem terroru.
        Nieźle tam mózgi wam piorą.

• ja.nusz Re: Monachium 24.07.16, 10:45
          astra18 napisał:

> No i oczywiście był w depresji, ale w żadnym wypadku nie był to akt terroru.
          > Czyn niemieckiego pilota Germainwings który rozbił samolot, pomimo sprawdzonego
          > wątku o leczeniu się przez niego na depresję, nazwano mimo wszystko aktem terr
          > oru.
          > Nieźle tam mózgi wam piorą.

Wczoraj wyjątkowo oglądałem Wiadomości w TVPiS - więc już te brednie słyszałem.
          Cytujesz tu 1:1 tę pisowską gadzinówkę, więc nie pierdziel nikomu o praniu mózgów.
          Twój już jest już gładki jak kula bilardowa.
        • maria421 Re: Monachium 24.07.16, 10:56
          astra18 napisał:

> No i oczywiście był w depresji, ale w żadnym wypadku nie był to akt terroru.
          > Czyn niemieckiego pilota Germainwings który rozbił samolot, pomimo sprawdzonego
          > wątku o leczeniu się przez niego na depresję, nazwano mimo wszystko aktem terr
          > oru.

Astra, mozesz mi podac jakies niemieckie oficjalne zrodlo ktore nazwalo katastrofe Gremanwings "aktem terroru"????????????????

> Nieźle tam mózgi wam piorą.

Nie kazdy sobie daje tak sprac mozg jak PiSowcy "niezalezna prasa" :-)

O niemieckich politykach i massmediach nie mam najlepszego zdania, dlatego wlasnie pytam kiedy logika ich naprowadzi na to ze skoro ktos sie moze zainspirowac ksiazka o amoku to moze rowniez sie inna ksiazka zainspirowac- Koranem.

• astra18 Re: Monachium 24.07.16, 11:18
            maria421 napisała:

> Astra, mozesz mi podac jakies niemieckie oficjalne zrodlo ktore nazwalo katastr
            > ofe Gremanwings "aktem terroru"????????????????

Jeśli "Bild" uznasz za oficjalne.
            >
            > > Nieźle tam mózgi wam piorą.
            >
            > Nie kazdy sobie daje tak sprac mozg jak PiSowcy "niezalezna prasa" :-)

Przecież sama pizesz że wam piorą!!!Ale tacy jak Ty się nie daja:)
            Kto tu gardłuje o poprawności politycznej jeśli chodzi o unikanie nazywania rzeczy po imieniu ws uchodźców????? Nie TY?????????????????
            Czy ulegasz jednak "poprawności" forumowej?:)
            >
            > O niemieckich politykach i massmediach nie mam najlepszego zdania, dlatego wlas
            > nie pytam kiedy logika ich naprowadzi na to ze skoro ktos sie moze zainspirowac
            > ksiazka o amoku to moze rowniez sie inna ksiazka zainspirowac- Koranem.
            >
            >
            • maria421 Re: Monachium 24.07.16, 11:21
              Astra, wiec jednak nie znajdujesz zadnego oficjalnego zrodla niemieckiego uznajacego katastrofe "Germanwings" za akt terroru.

To, ze gardluje o politycznej poprawnosci niemieckich mainstreamowych mediow dowodzi wlasnie ze nie dalam sobie przez nie sprac mozgu jak Ty przez TVPiS czy rozne "niezalezne" media :-)
              • astra18 Re: Monachium 24.07.16, 11:35
                maria421 napisała:

> Astra, wiec jednak nie znajdujesz zadnego oficjalnego zrodla niemieckiego uznaj
                > acego katastrofe "Germanwings" za akt terroru.

Znajduję Bild o czym pisałam wcześniej. Prasa, to miałam na myśli, prasa.
                Znowu moja odpowiedź nie dociera?:)
                >
                > To, ze gardluje o politycznej poprawnosci niemieckich mainstreamowych mediow do
                > wodzi wlasnie ze nie dalam sobie przez nie sprac mozgu jak Ty przez TVPiS czy r
                > ozne "niezalezne" media :-)

No to dlaczego się nie zgadzasz ze mna?:))))))))
                • ja.nusz Re: Monachium 24.07.16, 12:08
                  Tu TVPiS prezentuje swoją prawdziwą prawdę o zamachu w Monachium - to może łyknąć tylko ktoś, kto ma nierówno pod sufitem - no i z dumą zacytować - np. na tym forum....
                  • maria421 Re: Monachium 24.07.16, 16:24
                    Fajny ten "ekspert" d.s. bezpieczenstwa Lukasz Kister! Niemiecka policja koniecznie powinna go zatrudnic, zaraz by im powiedzial jak nalezy zlapac zamachowca :-)
                    No bo mysle ze juz wielu sam zlapal, skoro tak sie madruje?
                    • maria421 Re: Monachium 24.07.16, 16:28
                      Astra, krecisz, jak zwykle krecisz!
                      Nie znajduje NIC w Bildzie na temat tego ze katastrofa Germanwings byla aktem terroru.

Naogladalas sie propagandy w TVPiS , tych "ekspertow" jak Lukasz Kister i myslisz ze juz wszystko wiesz...
                      • astra18 Re: Monachium 24.07.16, 17:50
                        maria421 napisała:

> Astra, krecisz, jak zwykle krecisz!
                        > Nie znajduje NIC w Bildzie na temat tego ze katastrofa Germanwings byla aktem t
                        > erroru.

Może Ci się gugiel zaciął, nie pierwszy raz:)
                        >
                        > Naogladalas sie propagandy w TVPiS , tych "ekspertow" jak Lukasz Kister i mysli
                        > sz ze juz wszystko wiesz...

Mario, Twoja głowa tak jest oblężona przez propagandę GW ,że więcej dowodów jak ilość wątków zakładanych właśnie z tego źródła na tym forum nie trzeba przytaczać.
                        Też macie "swoich ekspertów" od wydarzeń i komentarzy na temat "zagrożonej demokracji" w Polsce i o to głowa cie nie boli, bo Niemcy mogą się wypowiadać za pośrednictwem mediów o Polsce a Polacy o Niemcach już nie. Wot, logika....
                        • maria421 Re: Monachium 24.07.16, 21:07
                          Astra, jezeli mi sie Googiel zacial to pokaz mi tego Bilda ktory uznal ze katastrofa Germanwings byla aktem terroru.

Swoja droga, nie wiedzialam ze jestes wierna czytelniczka Bilda :-)

Co do "eksperta", moja droga, to mam nadzieje ze jak cos podobnego w Polsce bedzie dzialo, (czego Wam nie zycze), to ten "ekspert" nie bedzie doradzal polskiej policji....

• astra18 Re: Monachium 24.07.16, 22:12
                            maria421 napisała:

> Astra, jezeli mi sie Googiel zacial to pokaz mi tego Bilda ktory uznal ze katas
                            > trofa Germanwings byla aktem terroru.

Jak Ci pokaze to..i tak napiszesz ze deszcz pada.:)
                            >
                            > Swoja droga, nie wiedzialam ze jestes wierna czytelniczka Bilda :-)

Wiernosci bym do tego nie mieszala:)
                            >
                            > Co do "eksperta", moja droga, to mam nadzieje ze jak cos podobnego w Polsce bed
                            > zie dzialo, (czego Wam nie zycze), to ten "ekspert" nie bedzie doradzal polskie
                            > j policji....

Bo w Niemczech nie ma ekspertow ds terroryzmu i nie ma komentarzy do dzialan sluzb w innych panstwach:)
                            >
                            >
                            >
                            • maria421 Re: Monachium 25.07.16, 08:07
                              Astra, moze najpierw pokaz mi tego Bilda w ktorym znalazlas (przeciez jestes jego stala czytelniczka, prawda?) ze katastrofa German Wings to byl akt terroru, to sie przekonasz czy powiem czy deszcz pada :-)

Owszem, mamy tu tez ekspertow d.s. terroryzmu, ale tak glupiej wypowiedzi na temat akcji policji w jakimkolwiek innym kraju dotknietym aktem terrorystycznym NIGDY nie slyszalam.

Nie slyszalam zeby jakikolwiek niemiecki ekspert krytykowal dzialania francuskiej czy belgijskiej policji po zamachach terrorystycznych.

• jureek Re: Monachium 25.07.16, 12:47
                              astra18 napisał:

> maria421 napisała:
                              >
                              > > Astra, jezeli mi sie Googiel zacial to pokaz mi tego Bilda ktory uznal ze
                              > katas
                              > > trofa Germanwings byla aktem terroru.
                              >
                              > Jak Ci pokaze to..i tak napiszesz ze deszcz pada.:)

No to pokaż zamiast gadać po próżnicy i zobaczymy, co Maria napisze.
                  • maria421 Re: Monachium 24.07.16, 16:36
                    ja.nusz napisał:

> Tu TVPiS prezentuje swoją prawdziwą prawdę o z
                    > amachu w Monachium - to może łyknąć tylko ktoś, kto ma nierówno pod sufitem - n
                    > o i z dumą zacytować - np. na tym forum....

Nie zycze tego NIKOMU, ale ciekawa jestem jak by sie zachowywala polska policja gdyby jakis szczeniak ni z tego ni z owego zaczal strzelac w Zlotych Tarasach. Ciekawa jestem czy bylaby sprawniejsza od niemieckiej i czy "ekspert" tez by skrytykowal to ze policja prosila o niepublikowanie filmow z jej dzialan...

Do jasnej cholery! Kazdy jako tako myslacy czlowiek wie, ze policja nie chciala zeby sprawca (sprawcy) wiedzieli gdzie jest policja i co robi! To bylo dla bezpieczenstwa ludzi!

Rzygac sie chce na tych PiSowskich "ekspertow" ktorzy z Warszawy wiedza co powinna byla zrobic policja w Monachium.
                    • jureek Re: Monachium 25.07.16, 12:55
                      maria421 napisała:

> Rzygac sie chce na tych PiSowskich "ekspertow" ktorzy z Warszawy wiedza co powi
                      > nna byla zrobic policja w Monachium.

Wczoraj przy obieraniu jabłek (papierówki obrodziły jak cholera) włączyłem na swoje nieszczęście TVP Info. Takiej histerii dawno nie widziałem. Audycja specjalna "terror w Niemczech", na czerwonych paskach żadnych innych wiadomości, niż o tym, że w Reutlingen był jakiś zamach, w studiu wymądrzający się eksperci (np. redaktor Janecki), wręcz naśmiewający się z działań niemieckiej policji, że tak długo nie dorwała ona strzelającego świra, że założyła, że może to być grubsza akcja, a w tle cały czas te same obrazki niemieckich radiowozów i karetek na sygnałach. Gdyby moim jedynym źródłem informacji miała być pisowska telewizja (a dla wielu ludzi tak jest), to poważnie zastanawiałbym się, czy nie zadzwonić do firmy i nie powiedzieć, że nie przyjadę w środę, jak planowałem. Dobrze, że mam w zasięgu telewizję czeską, przełączyłem na CT24 i bez histerii mogłem dowiedzieć się, co dzieje się na świecie.
                      • maria421 Re: Monachium 25.07.16, 13:00
                        Jureek, a nie wyczuwasz w tych TVPiSowskich relacjach subtelnej Schadenfreude? Czy tylko mnie sie tak wydaje?
                        • jureek Re: Monachium 25.07.16, 13:03
                          maria421 napisała:

> Jureek, a nie wyczuwasz w tych TVPiSowskich relacjach subtelnej Schadenfreude?
                          > Czy tylko mnie sie tak wydaje?

Nie wydaje Ci się.
                        • ja.nusz Re: Monachium 26.07.16, 11:29
                          maria421 napisała:

> Jureek, a nie wyczuwasz w tych TVPiSowskich relacjach subtelnej Schadenfreude?
                          > Czy tylko mnie sie tak wydaje?

si Jakiej subtelnej? Oni cieszą się otwarcie, że u odwiecznego wroga nareszcie pierdyknęło. No i oczywiście łżą na lewoi naprawo.
                      • lepian4 Re: Monachium 25.07.16, 13:05
                        Dodaj jeszcze , ze ten islamski terrorysta , ktorego aresztowala niemiecka policja, jest tylko niewinna ofiara sztucznej histerii. Przeciez mieszkasz we Frankurcie i w miescie, jak zwykle, swieci radosnie slonce

Jureeku, wybacz, ale to co glosisz, jest potwornie obrzydliwe. W prywatnych domach przeszkadzaja tobie motywy na tapetach. Nawolujesz wtedy do zdecydowanego oporu i wyraznego sprzeciwu.

W przypadku zmasowanych przypadkow islamskiego terroru bredzisz o histerii!!! Wstydu nie masz!
                        • jureek Re: Monachium 25.07.16, 13:15
                          lepian4 napisał:

> Dodaj jeszcze , ze ten islamski terrorysta , ktorego aresztowala niemiecka poli
                          > cja, jest tylko niewinna ofiara sztucznej histerii.

Sorry, ale to nie Ty będziesz mi dyktował, co mam dodawać. Nie, nie dodam tego. Terrorysta to terrorysta, a nie żadna ofiara.

> Jureeku, wybacz, ale to co glosisz, jest potwornie obrzydliwe. W prywatnych dom
                          > ach przeszkadzaja tobie motywy na tapetach. Nawolujesz wtedy do zdecydowanego o
                          > poru i wyraznego sprzeciwu.

Motywy na tapetach w prywatnych domach? Wyjaśnisz, o co Ci chodzi?

> W przypadku zmasowanych przypadkow islamskiego terroru bredzisz o histerii!!! W
                          > stydu nie masz!

Terror to terror, ale nie każdy przypadek zbrodni popełnionej przez kogoś wyznającego islam, musi być od razu przypadkiem terroru. W tej chwili jednoznacznie można jako zamachy terrorystyczne sklasyfikować zbrodnię w pociągu i bombę w Ansbach.
                          Można o zamachach terrorystycznych informować rzeczowo (tak informowała np. czeska telewizja), można informować o tym histerycznie i obrzydliwie, jak zrobiła to telewizja Kurskiego.
                          • lepian4 Re: Monachium 28.07.16, 11:24
                            Jureeku, dobrze jest miec krotka pamiec. Zwlaszcza w dzisiejszcych czasach. Ty oczywiscie nigdy nie oburzales sie na temat wystroju domu pewnej polnocnoniemieckiej rodziny!

Nie dyktuje tobie, co "masz dodac". Prosze ciebie jedynie, abys zachowal konsekwetnie polityczna poprawnosc, ktora przez lata tak namietnie promowales.
                            Dzis juz kazdy wie, ze w Niemczech zamachowcy mieli okrutne dziecinswtwo. W niemieckich szkolach dokuczano im, obecni uchodzcy sa samotni i bardzo czesto maja zaburzenia psychiczne. To akurat nie powinno dziwic. Coz, kazirodztwo roznie sie przejawia. Ten belkot jest dzis nachalnie promowany w mediach. Nie udawaj, ze ty znowu brawurowo roztrzygniesz granice pomiedzy dobrem, a zlem! Oczywiscie przy pomocy nachalnego zaklamywania rzeczywistosci. Inaczej jest to niemozliwe.

Nazwanie obrzydliwa histeria informacji o terroryzmie skurwysynow Allaha jest samo w sobie potwornie patologiczne. Ale i w tym przypadku trzymasz sie dyrektyw nawiedzonych ideologow. W nawiedzonych mediach glosi sie podobne brednie. Ponoc nie powinnismy sie tymi informacjami przejmowac. Wczoraj wspominalem o SWR3, ktory przez caly dzien nachalnie glosil jedynie "dobre wiadomosci". Coz, na ulicach biegaja uzbbrojone dzikusy, a w niemieckich Weltempfänger, starym zwyczajem pierdola, ze wrog jest jeszcze daleko za Moskwa!
                            • jureek Re: Monachium 28.07.16, 12:13
                              lepian4 napisał:

> Jureeku, dobrze jest miec krotka pamiec. Zwlaszcza w dzisiejszcych czasach. Ty
                              > oczywiscie nigdy nie oburzales sie na temat wystroju domu pewnej polnocnoniemie
                              > ckiej rodziny!

I znowu jakieś aluzje, jakieś półsłówka, zamiast konkretnie napisać, o co Ci chodzi.
    • maria421 Re: Monachium 24.07.16, 16:41
      Poslanka Pawlowicz od razu wiedziala kto jest sprawca. Napisala tak :

Zaproszeni przez kanclerz Merkel arabscy "goście" zaatakowali teraz swych niemieckich gospodarzy. Są ofiary śmiertelne.
      A Niemcy witali ich przecież u siebie na dworcach kwiatami...
      I przecież wszystko im wybaczali i tuszowali każde ich przestępstwo biorąc je nawet na siebie, jako prowokujących...
      Czy i tym razem będą tuszowali?

Boże, dzięki Ci za zmianę władzy w Polsce!

• lepian4 Re: Monachium 25.07.16, 13:10
        Zgadzam sie z ta opinia.

Pani Pawlowicz nie wie jedynie, ze tym swirom zwyczajnie odbija, gdy zabrakbie deserow budyniowych. Innych problemow nie maja. Moga rabowac, gwalcic... Niemcy im jeszcze za to placa i po dupie glaszcza
    • swiatlo Re: Monachium 25.07.16, 01:01
      Już wiele lat temu powiedziałem sobie że nigdy nie odwiedzę żadnego kraju islamskiego. Nawet Turcji. A teraz to zwłaszcza Turcji. Po prostu mam prawo do takiej osobistej decyzji. Po prostu nie mam ochoty oglądać podludzi w zasranych pieluchach na zawszonych łbach. I wystających kałachów z obwisłych portek.
      I co teraz widzę? Możliwości się gwałtownie zawężają. Francja jest dla mnie zamknięta, właśnie zamykają się Niemcy. Cała Zachodnia Europa jest już dla mnie nieatrakcyjna. Dobrze że zdążyłem odwiedzić parę krajów sprzed zalewu barbarzyńską dziczą. Nie byłem jeszcze w Amsterdamie, mam nadzieję że jeszcze zdążę. Chociaż wątpię. Europa Zachodnia tonie, a jedynym ratunkiem jest wojna domowa. Tak więc tak czy inaczej nie da się tam już pojechać.
      Czy są jeszcze jakieś nieskażone kraje w Europie Zachodniej? Czy da się jeszcze pojechać do takiej np Portugalii?
      • fan.club Re: Monachium 25.07.16, 07:56
        Nie przejmuj się! Świat i tak za Tobą nie tęskni!
        • swiatlo Re: Monachium 25.07.16, 08:22
          fan.club napisał:

> Nie przejmuj się! Świat i tak za Tobą nie tęskni!

Mam w dupie czy świat tęskni za czymkolwiek. To ja tęsknię za dawnym normalnym światem. Co już się nie wróci. Rozpierdolone na zawsze.
    • lepian4 Re: Monachium 25.07.16, 09:49
      Dlaczego nie mowi sie o innych zamachach islamskich terrorystow?

W Ansbach Kolo Norymbergii wysadzil sie w powietrze raniac wiele osob

W Reutlingen kolejny Syryjczyk, ktory zgubil powitalnego misia pluszowego i z braku budyniu zamordowal maczeta kobiete
      Powszechnie znane srodowiska dopatruja sie w tym juz damsko-meskich wasni. Bez znaczenia jest juz , ze ten lewacki meczennik, ciezko zranil kolejne dwie osoby. Pewnie mordowalby spokojnie dalej, gdyby przypadkowy kierowca swiadomie go nie potracil.

Takich dramatycznych napadow islamskich psychopatow jest wiecej. Dziwi jedynie to glupawe milczenie owiec

• maria421 Re: Monachium 25.07.16, 09:53
        Jak to sie nie mowi skoro sie mowi? Tak w mediach jak i tu na forum.
        • lepian4 Re: Monachium 25.07.16, 11:15
          Chyba sobie zatujesz. Te politycznie poprawne wyjasnienia o psychicznie chorych mlodziencach, ktorych wredni niemieccy urzednicy bezdusznie pozbawili prawa do szczescia odrzucajac ich sluszny wniosek o azyl, nazywasz dyskusja na temat islamskiego terroru?

Przypomne, ze ci bandyci przyjechali do Niemiec jako wybitni naukowcy, lekarze, nauczyciele, architekci... To smutne, ze w Niemczech tak szybko upadaja.
          • maria421 Re: Monachium 25.07.16, 11:39
            lepian4 napisał:

> Chyba sobie zatujesz. Te politycznie poprawne wyjasnienia o psychicznie chorych
            > mlodziencach, ktorych wredni niemieccy urzednicy bezdusznie pozbawili prawa do
            > szczescia odrzucajac ich sluszny wniosek o azyl, nazywasz dyskusja na temat is
            > lamskiego terroru?

Pewnie Ci sie fora pomylily.
            Choc owsze, dyskusji na temat islamskiego terroru tu nie ma, jest tylko odnotowywanie faktow.

> Przypomne, ze ci bandyci przyjechali do Niemiec jako wybitni naukowcy, lekarze,
            > nauczyciele, architekci... To smutne, ze w Niemczech tak szybko upadaja.

Tak piszesz jakbys byl jedynym ktory te prawde posiadl.
            • maria421 Re: Monachium 25.07.16, 11:41
              Paru islamskich swirow zaklocilo zalobe w miejscu zbrodni w Monachium okrzykami "Allah Akbar".
              Niemcy odpowiedzieli zdecydowanie mocno. tym razem tylko slownie:

www.liveleak.com/view?i=36b_1469367708
              Tym razem, bo nastepnym moga inaczej zareagowac i bedzie jatka.
              • lepian4 Re: Monachium 25.07.16, 13:35
                Po to IS szkolila europejskich muzulmanow na frotach rajskiego pokoju.

To nie jest przypadek, ze jest tak duzo tych islamskich prowokacji. Niestety system, ktory obowiazuje w Unii Eropejskiej, chroni to bydlo przed odpowiedzialnoscia za swe czyny.

Tez uwazam, ze niewiele brakuje do powazniejszych konfrontacji silowych. Tylko, kto z kim ma sie napieprzac? Po czym poznac tych tchorzy Allaha, od uczciwych ludzi? Jesli dojdzie do zamieszek, to bedzie to dla wszystkich bolesne i okrutne

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka