Dodaj do ulubionych

Byłem dziś w kościele

30.10.17, 00:20
W czasie kazania wystąpił gość parafii, ksiądz z fundacji działającej na rzecz ochrony życia poczętego.

Z jego kazania dowiedziałem się o Polsce otoczonej przez marksizm i kłamliwy feminizm. Dowiedziałem się też o polskiej położnej z Auschwitz, która obudziła człowieczeństwo w doktorze Mengele i stworzyła w obozie porodówkę o standardzie wyższym od najlepszych szpitali niemieckich...
Obserwuj wątek
    • maria421 Re: Byłem dziś w kościele 30.10.17, 07:55
      stephen_s napisał:

> W czasie kazania wystąpił gość parafii, ksiądz z fundacji działającej na rzecz
      > ochrony życia poczętego.
      >
      > Z jego kazania dowiedziałem się o Polsce otoczonej przez marksizm i kłamliwy fe
      > minizm. Dowiedziałem się też o polskiej położnej z Auschwitz, która obudziła cz
      > łowieczeństwo w doktorze Mengele i stworzyła w obozie porodówkę o standardzie w
      > yższym od najlepszych szpitali niemieckich...

Polska PiSowska "otoczona przez marksizm i falszywy feminizm" to cos jak PRL ciagle zagrozone imperialistami i rewizjonistami, czyli propagandowy belkot, natomiast to o Mengele i porodowce w Auschwitz o standardzie wyzszym niz najlepsze szpitale niemieckie to jest wierutne klamstwo ktore wymaga protestu.

Stefan, ja Cie bardzo prosze, napisz list do proboszcza. Zaprotestuj przeciw szerzeniu klamstwa wybielajacego niemieckie zbrodnie w Auschwitz.

Zrobisz to?

Daj znac.

• stephen_s Re: Byłem dziś w kościele 30.10.17, 10:10
        Pogooglowałem trochę i oto co znalazłem:

pl.wikipedia.org/wiki/Stanis%C5%82awa_Leszczy%C5%84ska
        ciekawostkihistoryczne.pl/2016/09/27/mengele-nie-mogl-w-to-uwierzyc-najlepsza-akuszerka-w-auschwitz/

Ciekawe i owa pani rzeczywiście wiele dokonała, ale: wykorzystywanie jej biografii jako argumentu za zakazem aborcji jest wyjątkowo grząskie. Przecież nikt nie proponuje topienia noworodków!

W kazaniu było też o prof. Chazanie, przedstawionym jako wielce pokrzywdzonego za to, że nie chciał zabić dziecka i został zwolniony z pracy. Tymczasem Chazan został zwolniony za to, że uniemożliwił pacjentce skorzystanie z jej praw poprzez przeciąganie sprawy - a co do samego dziecka, to przypomnę dramatyczne słowa prof. Dębskiego: "Czy prof. Chazan widział to życie, które uratował???".

W kazaniu było też o strasznych Francuzach cenzorujących pomnik JPII oraz o niebezpiecznej konwencji antyprzemocowej Rady Europy.
        • maria421 Re: Byłem dziś w kościele 30.10.17, 10:53
          stephen_s napisał:

Na tym stanowisku, sprzeciwiając się wyraźnym rozkazom władz obozowych, przyjęła ok. 3000 porodów[1].

Napiszesz list do proboszcza?

• stephen_s Re: Byłem dziś w kościele 30.10.17, 11:11
            No ale link sugeruje, że to jednak była prawda?
            • maria421 Re: Byłem dziś w kościele 30.10.17, 11:22
              stephen_s napisał:

> No ale link sugeruje, że to jednak była prawda?

Sama bohaterka napisala o Mengele:

Powiedział, że nawet najdoskonalej prowadzone kliniki uniwersytetów niemieckich nie mogą się poszczycić takim powodzeniem. W oczach jego czytałam gniew i nienawiść. Możliwe, że ogromnie wyniszczone organizmy były zbyt jałową pożywką dla bakterii.

Wiec jak mogla :

"obudzic człowieczeństwo w doktorze Mengele" i "stworzyc w obozie porodówkę o standardzie wyższym od najlepszych szpitali niemieckich... "???
              • stephen_s Re: Byłem dziś w kościele 30.10.17, 11:28
                Niestety, nie mam nagrania tego kazania, może coś źle zrozumiałem.

Ale chyba naprawdę padło (mniej więcej), że gdy ona postawiła się Mengele, to on spojrzał smętnie na nią i powiedział "Pani sprawiła, że prawie poczułem się człowiekiem"....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka