Dodaj do ulubionych

O Tybecie w Polsce

27.03.08, 08:41
Mam pomysl: bojkotowac polskie towary, w koncu polskie wladze wyslaly wojska
do okupacji Iraku i Afganistanu.

Jak slysze, ze jakis tusk zamierza zbojkotowac ceremonie otwarcia igrzysk, to
sam nie wiem czy smiac sie czy plakac...

Niestety, Polska nie ma prawa kogokolwiek pouczac dopoki sama nie bedzie jak
zona cezara. Smutne, ze na takie moralne dno nasz kraj upadl przez swoich
politykow...
Obserwuj wątek
    • krokodyl_bambi W ramach protestu... 27.03.08, 16:36
      zaapelujmy do radnych Warszawy, aby przemianowali ulice Bonifraterska na Ofiar
      Tybetu.
      • drojb Libicki w obronie człowieka??? 27.03.08, 18:59
        Ten założyciel Prawicy Narodowej był takim samym naziolem, jak Weszpoilacy.
        Czyżby dojrzał? Ale wypadało by odciąć się publicznie od swoich wcześniejszych
        antysemickich inicjatyw.
    • alterego4 O Tybecie w Polsce 27.03.08, 22:09
      en.beijing2008.cn/bocog/sponsors/sponsors/
      • Gość: sab bojkot towarów-to nie takie proste IP: *.aster.pl 29.03.08, 23:19
        niestety to nie jest wszystko takie łatwe :( możemy bojkotować dane firmy, oni
        będą mieć straty to albo utną pensje w fabrykach albo je zamkną i uczciwi ludzie
        stracą pracę.
        Myślę, że ważne jest, żeby pamiętać o tym, że zarówno w Tybecie jak i w Chinach
        żyją miliony osób takich jak my, oni chcą być po prostu szczęśliwi, chcą mieć
        bezpieczny dom, jedzenie, pracę, przyjaciół i szkołę dla dzieci.
        Pamiętajmy, żeby nie wrzucać wszystkich Chińczyków do worka "zło".
        Zła jest tam tylko władza.

Offtopic - gdzie można dostać nalepkę z flagą Tybetu (i Białorusi?)na allegro
        jeszcze nie widziałam.
    • Gość: obserwator O Tybecie w Polsce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.08, 23:49
      To czy będzie bojkot na dużą skalę chińskich towarów czy nie to i tak nie
      wpłynie na los chińczyków wykorzystywanych przez swych
      komunistyczno-kapitalistycznych przywódców. Choć nie wierzę by to się udało. Sam
      od dawna staram się nie kupować chińszczyzny. Przez sympatię do najechanych
      Tybetańczyków (od lat 50-tych chińczycy wymordowali ok. 1200000 Tybetańczyków).
      Ale przede wszystkim z tego względu, że w dużej mierze dzięki importowi właśnie
      z Chin jesteśmy coraz bardziej zależnym krajem bez swojej gospodarki. Nie wiem
      jak teraz ale kilka lat temu import z Chin był 8 razy większy niż eksport do
      tego kraju. Teraz pewnie jest jeszcze gorzej.
    • Gość: chinesepol Re: O Tybecie w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.08, 00:23
      很好!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka