plava_katja 13.12.05, 09:35 Mam pytanie - jak brzmi po rosyjsku słowo "promocja"? Z góry dziękuję :) pozdrawiam serdecznie katja Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
iiness Re: prośba o pomoc :) 13.12.05, 12:57 promocja to po prostu промоция, albo jeśli jest to promocja związana z obniżeniem ceny to można powiedziec скидка. Odpowiedz Link
plava_katja Re: prośba o pomoc :) 13.12.05, 13:10 Serdecznie dziękuję :) Ale mam jeszcze jedno pytanie - "przekierowanie"... jak to brzmi po rosyjsku? Katja Odpowiedz Link
tosia.ru Re: prośba o pomoc :) 13.12.05, 13:51 przekierowanie - jesli chodzi o rozmowe telefoniczna to "переадресация вызова", co zas sie tyczy promocji to zalezy to od kontekstu, ze slowem промоция spotkalam sie tylko raz - o wiele czesciej jest uzywane, zaczerpniete z angielskiego "промоушн", ale najbardziej rozpowszechniona forma jest (oczywiscie mowa o promocji towarow w sklepie) рекламная lub специальная акция lub распродажа (wyprzedaz); скидка to obnizka Pozdrawiam Odpowiedz Link
krutikow Re: prośba o pomoc :) 14.12.05, 00:19 Oj, jak sie ciesze , Tosiu, ze w koncu zobaczylam slowo промоушен czarno na bialym, wiem, ze Rosjanie uzywaja czesto wlasnie tego slowa, ale bylam w strachu czy wlasnie tak mozna je napisac, bo przyznacie , ze na pismie wyglada komicznie. Dzieki. Odpowiedz Link
tosia.ru Re: Krutikow 14.12.05, 11:09 zwracam Twoja uwage ze moze zobaczylas czarno na bialym slowo промоушн, ale przepisalas z bledem. Odpowiedz Link
zayatz4 Re: prośba o pomoc :) 18.12.05, 11:27 я предлагаю еще вариант "промо-акция". Пока!Коля Odpowiedz Link