marialudwika 15.02.04, 21:17 Ze Dutroux napisal wspomnienia i maja byc one wydane?Dostalam taka wiedomosc/protest do podpisania/ na jednym z forow..I az trudno w to uwierzyc.Nie w to,ze napisal,ale w to,ze chca TO wydac... Pozdrawiam ml Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
piemeltje Re: Czy to mozliwe..? 15.02.04, 21:40 A co, nie kupisz? Nie szkodzi, znajda sie chetni, i to sporo... Wiec dlaczego mianoby nie wydawac TEGO? Odpowiedz Link
marialudwika Re: Czy to mozliwe..? 16.02.04, 13:28 Osobiscie NIE KUPIE.Obawiam sie jednak,ze dla innych degeneratow posluzy ona jako rodzaj "instruktazu".Pozdro ml Odpowiedz Link
piemeltje Re: Czy to mozliwe..? 16.02.04, 14:59 Mario, z calym szacunkiem, ale: 1. degeneraci, ktorych masz na mysli, od zawsze radza sobie bez instruktazu. 2. jesli tak naprawde cos ciekawego moglo sie znalezc w tych pamietnikach, to wcale nie opisy jak gwalcono (bo do zaspokojenia zadzy wrazen w tej mierze wystarczy internet albo najblizsza wypozyczalnia video), ale kto i kogo gwalcil. Tylko ze tego najpewniej w tych, pozal sie Boze, memuarach nie znajdziemy. Odpowiedz Link
grzegorz_gajowniczek Re: Czy to mozliwe..? 15.02.04, 21:55 Jego tatus juz wydal ksiazke. Recenzje byly miazdzace: jedno wielkie zero. POdejrzewam ze Dutroux tez sam tego nie napisze, tylko jak ojczulek zleci napisanie komus, sprzeda prawa do historii i takie tam. Zobaczycie jeszcze wyjdzie na wolnosc jako bogaty czlowiek. Pytanie tylko czy mu dadza pojedyncza cele, bo jak go wsadza do celi z jakimis kolegami, to raczej dlugo nie pozyje. Odpowiedz Link
ka_en bardzo prawdopodobne 16.02.04, 15:42 Ciekawi mnie, czy publikacja tej ksiazki w ogole bylaby mozliwa ze wzgledow prawnych. Czy w belgijskim kodeksie karnym istnieje kara pozbawienia praw publicznych? Jesli chodzi o post Grzegorza i te fortune, ktora w przyszlosci zarobi public enemy no.1, to bardzo trafna prognoza, patrz przypadek Charlesa Mansona. Nagrywa w wiezieniu plyty, pisze, maluje, ma wlasna strone internetowa - jednym slowem jest slawny. Malo tego - jego wizerunek jest rozpoznawalny tak dobrze jak logo swietnie prosperujacej firmy! Tragedia wielu ludzi, jak widac, nie przeszkodzila, by przemysl rozrywkowy wchlonal Mansona z calym dobrodziejstwem inwentarza. Paradoksalnie byl to jeden z najwazniejszych, o ile nie jedyny powod. Dutroux czy Manson to kury znoszace zlote jajka. I niestety tylko to obchodzi "specjalistow" od dostarczania tzw. rozrywki. Prawo dzungli. I tyle. kn Odpowiedz Link
piemeltje Re: bardzo prawdopodobne 16.02.04, 15:51 > Ciekawi mnie, czy publikacja tej ksiazki w ogole bylaby mozliwa ze wzgledow > prawnych. Czy w belgijskim kodeksie karnym istnieje kara pozbawienia praw > publicznych? Kara pozbawienia praw publicznych (ontzetting uit de burgerrechten) w belgijskim kodeksie karnym jak najbardziej istnieje, tylko nie wiem co ma wspolnego publikacja ksiazki z prawami publicznymi. Jednak spoleczenstwo belgijskie jest bardziej "przyzwoite" od amerykanckiego, jesli o tego typu sprawy chodzi, wiec nie zainwestowalbym ostatniego grosza w firme promujaca Dutroux. Jedno, moze dwa wydania... Bo, powtarzam, coz tam moze byc ciekawego? Odpowiedz Link
ka_en Re: bardzo prawdopodobne 16.02.04, 16:35 Kara pozbawienia praw publicznych (ontzetting uit de burgerrechten) w belgijski > m > kodeksie karnym jak najbardziej istnieje, tylko nie wiem co ma wspolnego > publikacja ksiazki z prawami publicznymi. nie jestem prawnikiem, wydaje mi sie, ze pozbawienie praw publicznych to takze zakaz publikacji, wystapien, glosowania itd. itp. Jednak spoleczenstwo belgijskie jest bardziej "przyzwoite" od amerykanckiego, > jesli o tego typu sprawy chodzi, wiec nie zainwestowalbym ostatniego grosza w > firme promujaca Dutroux. Jedno, moze dwa wydania... Bo, powtarzam, coz tam moze > byc ciekawego? a coz moze byc ciekawego w nowej gwiazdce pop, programie telewizyjnym itd. itp? powtarzam retorycznie. nie wiem skad przekonanie o wiekszej "przyzwoitosci" Belgow niz Amerykanow. To isnieja spoleczenstwa bardziej przyzwoite od tych mniej "w porzadku"? Czy rozumiesz przez to, ze przecietnego Belga trudniej zmanipulowac od przecietnego Amerykanina? Sam sie zastanawiam, nie sa to pytania ironiczne. kn Odpowiedz Link