arytmia6969 30.01.07, 18:19 Muszę znalezc się w Brukseli w najbliższym czasie i szukając biletów znajduję same loty cenowo koŁo 1000zŁ-czy te bilety zawsze tyle kosztują?Czy lata ktoś taniej??Dzięki za pomoc.. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
paw_dady Re: bilety.. 30.01.07, 23:06 arytmia6969 napisała: > Muszę znalezc się w Brukseli w najbliższym czasie i szukając biletów znajduję > same loty cenowo koŁo 1000zŁ-czy te bilety zawsze tyle kosztują?Czy lata ktoś > taniej??Dzięki za pomoc.. jesli lecisz lotem to sporbuej przez biuro podrozy - zwykle jest taniej niz w necie 9 sprawdzone empirycznie ;) a jak wolisz sporbuje z chrleroi ryan air czy wizz air maja nizsze stawki ale lecisz jak w "benny hill air" i ladujesz w charelroi Pozdro Pd Odpowiedz Link
arytmia6969 Re: bilety.. 31.01.07, 10:09 dzieki za pomoc mistrzu:P biegne do biura podrozy..:) Odpowiedz Link
do.ki Re: bilety.. 31.01.07, 11:16 Poza tym to dlatego, ze chcesz jechac "w najblizszym czasie". Bilet jet tym drozszy im mniej czasu zostalo do wyjazdu. Bilety na ferie wielkanocne sa teraz jeszcze wzglednie tanie. Odpowiedz Link
paw_dady Re: bilety.. 31.01.07, 20:44 arytmia6969 napisała: > dzieki za pomoc mistrzu:P biegne do biura podrozy..:) ja kupuje akursat w Bxl w polskim biurze i zawsze maja tansze niz bezposrednio od lotuy. Dlaczego nie mam zamiaru dociekac potraktuj to jako fact of life ;) Odpowiedz Link
arytmia6969 Re: bilety.. 18.02.07, 12:40 hmmm mam jeszcze takie organizacyjne pytanko-jaka jest mniej wiecej odlegŁość od lotniska do universite libre de bruselles? i jakie dobre hotele są przy uniwersytecie?:P Odpowiedz Link
paw_dady Re: bilety.. 18.02.07, 12:54 arytmia6969 napisała: > hmmm mam jeszcze takie organizacyjne pytanko-jaka jest mniej wiecej odlegŁość > od lotniska do universite libre de bruselles? w kiloetrach nie wiem ;) taksi jakies 25 min bez korkow. Srodkami komunikacji miejskiej nie mam pojecia. Bo transport miejski jezdzi dosc stochastycznie. A ja zwykle nie jestem ich klientem. > i jakie dobre hotele są przy uniwersytecie?:P Przy VUB masz akademiki ale jak rozumiem jedziesz jako naukowiec i masz granta ;) Heh nigdy nie nocowalem w hotelu w Bxl wiec ciezko m isie na ten temat wypowiadac ale tu masz cos na poczatek: homepages.ulb.ac.be/~mcincera/tser/hotels.htm www.holidaycityeurope.com/brusselshotels/ Serdecznosci PD Odpowiedz Link
onlyania Re: bilety.. 18.02.07, 20:52 od lotniska do brukseli (w tym ULB) bedzie gdzies z 15 km z hakiem jakims. Ale tego lotniska w Zaventem, a nie tego w Chaleroi. Odpowiedz Link
arytmia6969 Re: bilety.. 20.02.07, 21:12 czy po wymianie 2000zŁ na euro na 4 dni jestem w stanie przeżyć w Brussels?Za bardzo nie będę szastać forsą-2razy taksówka lotnisko-uniwersytet plus jedzonko na ten okres czasu.. Odpowiedz Link
paw_dady Re: bilety.. 20.02.07, 21:19 mowisz, o wydatkach poza hotelem? taxi ok 40 Euro w kazda strone. Na jedzenie starczy w srednio ekskluzywnych knajpach wiec bez bolu ;) Pita _+ fryty + cola to ok 6 Euro, Lunch w kanjpie - ok 20 (calkiem przyzwoity) kanapka ok 3,5 + 1 - najtanszy zestaw 2000PLN daje przy obecnym kursie ok 512 Euro wiec pomin 90 na taksi (zawyzone IMHO) zostaje jakies 103 Euro dziennie czyli ok 25,5 Euro na posilek z zaleceniem dietetukow 94 posilki dziennie ;). Mysle, ze nie bedzie problemu. Ew dolicz sobie bilety komunikacji miejsckiej - cos chyba 3 Euro za godzinny bilet x 6 (polowki dnia z taski odliczylem ;) Serdecznosci PD Odpowiedz Link
arytmia6969 Re: bilety.. 20.02.07, 21:43 czyli jednak przeżyję:P teraz tylko zostaŁo mi kupno dobrego przewodnika:) dzięki za pomoc:) Odpowiedz Link
paw_dady Re: bilety.. 20.02.07, 22:06 arytmia6969 napisała: > czyli jednak przeżyję:P teraz tylko zostaŁo mi kupno dobrego przewodnika:) > dzięki za pomoc:) nie ma problema, czyl iczla przyjemnosc i tak dalej ;) moge niedyskretnie zapytac jakaz to dziedzian nauk ciebie sciaga do Bxl? W nagrode powiem ci cos czego nei znajdziesz w zadnym przewodniku: na uliczce prtowadzacej z rynku dp szczajcego chlopczyka (olewanie to symbol Belgii) jest sklep z pamiatkami typu: ciupaga z Kolobrzegu/zaglowiec z Zakopca. W sklepie urzeduje Pan Hindus. Mil ysympatyczny, zwykle odstrzeolny jak stroz na wesele. A kiedy wchodzisz zaskok.A to KKrawczyk a to Czerwone Gitary. Gosc sprowadza sobie polska muzyke bo mowi, ze jest super i to nei zadnego Ivana i Delfina ;) Serdecznosci PD Odpowiedz Link
bachatka Re: bilety.. 04.03.07, 00:54 paw_dady napisała: > arytmia6969 napisała: > > > dzieki za pomoc mistrzu:P biegne do biura podrozy..:) > > ja kupuje akursat w Bxl w polskim biurze i zawsze maja tansze niz bezposrednio > od lotuy. Dlaczego nie mam zamiaru dociekac potraktuj to jako fact of life ;) > Mozesz sie podzielisz informacja jakie to biuro - jakis adres, godziny otwarca aalbo telefon? Odpowiedz Link
paw_dady Re: bilety.. 04.03.07, 11:05 bachatka napisała: > Mozesz sie podzielisz informacja jakie to biuro - jakis adres, godziny otwarca > aalbo telefon? www.bonvoyages.net/pl/agence_pl.htm voila Odpowiedz Link