30.01.07, 18:19
Muszę znalezc się w Brukseli w najbliższym czasie i szukając biletów znajduję
same loty cenowo koŁo 1000zŁ-czy te bilety zawsze tyle kosztują?Czy lata ktoś
taniej??Dzięki za pomoc..
Obserwuj wątek
    • paw_dady Re: bilety.. 30.01.07, 23:06
      arytmia6969 napisała:

> Muszę znalezc się w Brukseli w najbliższym czasie i szukając biletów znajduję
      > same loty cenowo koŁo 1000zŁ-czy te bilety zawsze tyle kosztują?Czy lata ktoś
      > taniej??Dzięki za pomoc..

jesli lecisz lotem to sporbuej przez biuro podrozy - zwykle jest taniej niz w
      necie 9 sprawdzone empirycznie ;)

a jak wolisz sporbuje z chrleroi ryan air czy wizz air maja nizsze stawki ale
      lecisz jak w "benny hill air" i ladujesz w charelroi

Pozdro
      Pd
      • arytmia6969 Re: bilety.. 31.01.07, 10:09
        dzieki za pomoc mistrzu:P biegne do biura podrozy..:)
        • do.ki Re: bilety.. 31.01.07, 11:16
          Poza tym to dlatego, ze chcesz jechac "w najblizszym czasie". Bilet jet tym
          drozszy im mniej czasu zostalo do wyjazdu. Bilety na ferie wielkanocne sa teraz
          jeszcze wzglednie tanie.
        • paw_dady Re: bilety.. 31.01.07, 20:44
          arytmia6969 napisała:

> dzieki za pomoc mistrzu:P biegne do biura podrozy..:)

ja kupuje akursat w Bxl w polskim biurze i zawsze maja tansze niz bezposrednio
          od lotuy. Dlaczego nie mam zamiaru dociekac potraktuj to jako fact of life ;)
          • arytmia6969 Re: bilety.. 18.02.07, 12:40
            hmmm mam jeszcze takie organizacyjne pytanko-jaka jest mniej wiecej odlegŁość
            od lotniska do universite libre de bruselles? i jakie dobre hotele są przy
            uniwersytecie?:P
            • paw_dady Re: bilety.. 18.02.07, 12:54
              arytmia6969 napisała:

> hmmm mam jeszcze takie organizacyjne pytanko-jaka jest mniej wiecej odlegŁość
              > od lotniska do universite libre de bruselles?

w kiloetrach nie wiem ;) taksi jakies 25 min bez korkow. Srodkami komunikacji
              miejskiej nie mam pojecia. Bo transport miejski jezdzi dosc stochastycznie. A
              ja zwykle nie jestem ich klientem.

> i jakie dobre hotele są przy uniwersytecie?:P

Przy VUB masz akademiki ale jak rozumiem jedziesz jako naukowiec i masz
              granta ;)

Heh nigdy nie nocowalem w hotelu w Bxl wiec ciezko m isie na ten temat
              wypowiadac ale tu masz cos na poczatek:

homepages.ulb.ac.be/~mcincera/tser/hotels.htm
              www.holidaycityeurope.com/brusselshotels/

Serdecznosci
              PD
              • onlyania Re: bilety.. 18.02.07, 20:52
                od lotniska do brukseli (w tym ULB) bedzie gdzies z 15 km z hakiem jakims. Ale
                tego lotniska w Zaventem, a nie tego w Chaleroi.

• arytmia6969 Re: bilety.. 20.02.07, 21:12
                czy po wymianie 2000zŁ na euro na 4 dni jestem w stanie przeżyć w Brussels?Za
                bardzo nie będę szastać forsą-2razy taksówka lotnisko-uniwersytet plus jedzonko
                na ten okres czasu..
                • paw_dady Re: bilety.. 20.02.07, 21:19
                  mowisz, o wydatkach poza hotelem?

taxi ok 40 Euro w kazda strone. Na jedzenie starczy w srednio ekskluzywnych
                  knajpach wiec bez bolu ;)

Pita _+ fryty + cola to ok 6 Euro,
                  Lunch w kanjpie - ok 20 (calkiem przyzwoity)
                  kanapka ok 3,5 + 1 - najtanszy zestaw

2000PLN daje przy obecnym kursie ok 512 Euro wiec pomin 90 na taksi (zawyzone
                  IMHO) zostaje jakies 103 Euro dziennie czyli ok 25,5 Euro na posilek z
                  zaleceniem dietetukow 94 posilki dziennie ;).

Mysle, ze nie bedzie problemu. Ew dolicz sobie bilety komunikacji miejsckiej -
                  cos chyba 3 Euro za godzinny bilet x 6 (polowki dnia z taski odliczylem ;)

Serdecznosci
                  PD
                  • arytmia6969 Re: bilety.. 20.02.07, 21:43
                    czyli jednak przeżyję:P teraz tylko zostaŁo mi kupno dobrego przewodnika:)
                    dzięki za pomoc:)
                    • paw_dady Re: bilety.. 20.02.07, 22:06
                      arytmia6969 napisała:

> czyli jednak przeżyję:P teraz tylko zostaŁo mi kupno dobrego przewodnika:)
                      > dzięki za pomoc:)

nie ma problema, czyl iczla przyjemnosc i tak dalej ;) moge niedyskretnie
                      zapytac jakaz to dziedzian nauk ciebie sciaga do Bxl?

W nagrode powiem ci cos czego nei znajdziesz w zadnym przewodniku: na uliczce
                      prtowadzacej z rynku dp szczajcego chlopczyka (olewanie to symbol Belgii) jest
                      sklep z pamiatkami typu: ciupaga z Kolobrzegu/zaglowiec z Zakopca.

W sklepie urzeduje Pan Hindus. Mil ysympatyczny, zwykle odstrzeolny jak stroz
                      na wesele. A kiedy wchodzisz zaskok.A to KKrawczyk a to Czerwone Gitary. Gosc
                      sprowadza sobie polska muzyke bo mowi, ze jest super i to nei zadnego Ivana i
                      Delfina ;)

Serdecznosci
                      PD
          • bachatka Re: bilety.. 04.03.07, 00:54
            paw_dady napisała:

> arytmia6969 napisała:
            >
            > > dzieki za pomoc mistrzu:P biegne do biura podrozy..:)
            >
            > ja kupuje akursat w Bxl w polskim biurze i zawsze maja tansze niz
            bezposrednio
            > od lotuy. Dlaczego nie mam zamiaru dociekac potraktuj to jako fact of life ;)
            >
            Mozesz sie podzielisz informacja jakie to biuro - jakis adres, godziny otwarca
            aalbo telefon?
            • paw_dady Re: bilety.. 04.03.07, 11:05
              bachatka napisała:

> Mozesz sie podzielisz informacja jakie to biuro - jakis adres, godziny
              otwarca
              > aalbo telefon?

www.bonvoyages.net/pl/agence_pl.htm
              voila
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka