3eti 06.08.03, 23:27 czy ktos z Was orientuje sie ,czy istnieja gdzies poza Bruksela i Antwerpia sklepy polskie?? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marialudwika Re: polski sklep 07.08.03, 15:06 A jaki adres ma polski sklep w Antwerpii?Jest moze tez polska restauracja?? ml Odpowiedz Link
grzegorz_gajowniczek Re: polski sklep 07.08.03, 19:00 nie powiem ci dokladnie, ale z tego co sie orientuje to jest kilka polskich sklepow w Antwerii - w sensie sklepow gdzie mozna kupic polskie piwko, zurek winiary, oranzade hoop, polska wedline etc. Adresu nie znam niestety g Odpowiedz Link
3eti Re: polski sklep 07.08.03, 19:59 nie wiem dokladnie,ale jest kilka sklepow w Brukseli,adres mozna znalezc w gazetce polonijnej ,ktora jest dostepna w Konsulacie Odpowiedz Link
beata_51 Re: polski sklep 08.08.03, 11:19 Dotychczas udalo mi sie odwiedzic kilka polskich sklepow w Brukseli. Nie znam poza nia zadnych. Adresy w Bxl, glownie na bazarze kolo Clemencau (wedliny, mieso, piwko itp., chlebek a o porannej porze - ok. 10.00- czasem twarog tlusty). Otwarte sa w piatki, soboty i niedziele. Kolejny wczoraj sprawdzilam, chsse de Warterloo 49. Jest tam pieczywo, przyprawy, puszkowane jedzenie, OGORKI KISZONE I KAPUSTA KISZONA :-), flaki w sloiku i golabki, mrozonki (pierogi, gularz itp.) a takze rzaaaaadko spotykana prasa polska typu Wprost, Polityka, Halo, Polski Newsweek, no i pare dziennikow (Rzepa, Wyborcza, Agora), ach, nawet CKM tez jakos dojrzalam... Otwarty jest codziennie do 20, w niedziele do 17-tej. Pozdrawiam... Odpowiedz Link
3eti Re: polski sklep 08.08.03, 13:40 dobrze wiedziec,tylko szkoda,ze daleko;) dzieki wielkie Odpowiedz Link
anitacz1 Re: polski sklep 08.08.03, 16:11 W GB Supermarkt w Tervuren mozna kupic polska kasze gryczana i ogorki konserwowe lub kiszone w sloikach. Anita Odpowiedz Link
ibby Re: polski sklep 09.08.03, 13:20 Czy mozesz podac w przyblizeniu gdzie to jest? Dziekuje, ibby Odpowiedz Link
anitacz1 Re: polski sklep 10.08.03, 16:17 ibby napisała: > Czy mozesz podac w przyblizeniu gdzie to jest? Dziekuje, ibby Ibby,czy to dotyczy GB w Tervuren, bo jesli chodzi o sklep w Brukseli, to nie mam pojecia. Pozdrowienia, Anita Odpowiedz Link
izakop Re: polski sklep 10.08.03, 17:59 ibby napisała: > Czy mozesz podac w przyblizeniu gdzie to jest? Dziekuje, ibby Ja dzis sprawdzilam ten sklep w Brukseli, troche nam to zabralo, bo ta ulica kreci sie w rozne kierunki, ale sklep faktycznie tam jest. Co prawda w niedziele wielkiego wyboru tam nie ma, ale dowiedzialam sie, ze w sobote beda mieli swieze kiszone ogoreczki, smacznego! Odpowiedz Link