Dodaj do ulubionych

Pytanie o zarobki

14.08.13, 17:15
Pracuję w tej chwili poza Polską i zastanawiam się, na jakie stawki mógłbym liczyć w kraju w miastach wielkości Poznania czy Wrocka (stolica odpada).

Skończone studia inżynierskie w UK (7 lat temu), ogółem 8 lat doświadczenia w IT, od 5 lat pracuję jako admin:

- administracja Windows: 2k3, 2k8, 2k12, Exchange, MSSQL, AD
- administracja linux (suse i centos): serwery aplikacji i bazy danych, integracja z AD
- VMWare (certyfikat VCP5) i storage (netapp)
- Podtawy perla, vbscript itp na tyle ile potrzeba żeby ułatwić życie admina
- Sieciowe sprawy (switche Nortela, różne pudła linuxowe typu radius, router eduroam itp)

Pracuję w środowisku naukowym, więc na codzień mam kontakt z systemami przewalającymi spore ilości danych, bioinformatyką itp, od strony administrowania nimi rzecz jasna.

Jak wyglądają zarobki w kraju na podobnym stanowisku?
Obserwuj wątek
    • Gość: wroc Re: Pytanie o zarobki IP: *.pl 14.08.13, 17:29
      5-7k brutto Wrocław
      w dużym korpo może dało by się coś więcej
    • Gość: tom Re: Pytanie o zarobki IP: *.dynamic.chello.pl 14.08.13, 17:51
      A dlaczego zastanawiasz się nad powrotem do Polski? Co cię tu tak ciągnie? Po tylu latach w UK chcesz wrócić?
      • profesorgabka Re: Pytanie o zarobki 14.08.13, 18:03
        Gość portalu: tom napisał(a):

> A dlaczego zastanawiasz się nad powrotem do Polski? Co cię tu tak ciągnie? Po t
        > ylu latach w UK chcesz wrócić?

Szczerze mówiac niewiele mnie ciągnie i planów na powrót nie mam, chcę mieć porównanie w dyskusji.
        • Gość: ex-emigrant Re: Pytanie o zarobki IP: *.w.gamp.zgora.pl 20.08.13, 16:03
          Jesli nie musisz wracac z jakis powodow pozapracowych (rodzina/chcesz dzieci do polskiej szkoly/strasznie tesknisz) to nie warto.

W pl zyje sie inaczej. Ludzie sa inni, drogi do dupy, sprawe ktora w UK zalatwisz na telefon musisz robic osobiscie generalnie mozna przezyc szok kulturowy. Kasa oczywiscie tez inna choc w IT na polskie warkunki zarabia sie fajnie to po przeliczeniu ile to euro to plakac sie chce.

Generlanie moje przeslanie jest takie - zyc sie da ale na wyspach zyje sie nieporownywalnie latwiej i z mniejsza napinka (bylem 4 lata w IRL pracowalem tam IT)
    • lled Re: Pytanie o zarobki 18.08.13, 17:18
      dlaczego tylko wpisales suse i centos? rh czy fedora to jest to samo. roznia sie tylko kilkoma skryptami. a moze tylko linuxa znasz przez gui?
      jak masz tak napisane na cv to zdejmij to i wpisz poprostu linux. jezeli naprawde znasz linuxa to nie ma znaczenia czy to jest centos czy rh czy ubuntu.
      to tylko taka rada :)
    • Gość: mcitp Re: Pytanie o zarobki IP: *.dip0.t-ipconnect.de 18.08.13, 23:38
      Chcialbym sie dowiedziec ile zarabiasz w UK jako admin ?

W polsce z tego co wiem np w IBM we Wroclawiu placa 4k brutto.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka