Dodaj do ulubionych

programista w gadu-gadu

IP: *.net-serwis.pl 23.02.09, 18:40
Witam,

jestem zainteresowany praca w gadu-gadu jako programista, ale ponieważ nie jest to moja jedyna opcja, chciałbym dowiedzieć się czegoś więcej na temat tej firmy. Byłbym wdzięczny za opinię kogoś (raczej więcej niż jednej osoby :)) kto tam pracuje/pracował. Jak wygląda atmosfera, zarobki (jeśli można prosić, to jakieś w miarę konkretne liczby :){rozumiem, że to zależy od stażu i stanowiska}), czy zdarzają się jakieś bonusy z gatunku karnetów na basen, albo wycieczek do 5-gwiazdkowych hoteli w Tokio :). Czy ogólnie miło wspominacie? Czy polecilibyście znajomym?

Z góry dziękuje.
Obserwuj wątek
    • Gość: blah Re: programista w gadu-gadu IP: *.merinet.pl 23.02.09, 21:12
      Starałem się tam o pracę jakieś pół roku temu ale nie zostałem przyjęty wiec to
      pewnie wpłynie na obiektywność mojej oceny :) (jak to bywa nie podano powodu
      czemu nie pasowałem do "teamu" :)

O pakiecie socjalnym nic nie słyszałem, zatrudnienie na umowę o dzieło
      (poważnie!). Wysokość zarobków to oczywiście "tyle ile wynegocjujesz na
      rozmowie"...
    • Gość: tede Re: programista w gadu-gadu IP: *.centertel.pl 17.03.09, 12:44
      Hej,
      pracowalem w GGTeam jakis czas temu. Odszedlem! Dlaczego?
      Na czele tej firmy stoja obecnie osoby (Zarzad GG), ktore kompletnie nie maja pojecia o zarzadzaniu firma. Bylo tam kilka osob, ktore moglyby rozruszac te firme, ale Zarzad bardzo blokowal ich prace, bo bal sie o siebie i swoje stanowiska. Ogolnie jest wielki balagan, wiele osob nie wie kto jest ich przelozonym, a jesli wiedza to potrafi sie to zmienic z tygodnia na tydzien (doslownie), bez jakiejkolwiek przyczyny.
      Jesli chodzi o zatrudnienie to zasady sa proste:
      - brak jakichkolwiek dodatkow - masz wynegocjowac sobie taka kase jaka chcesz, ale dodatki zapewniasz sobie sam!
      - TYLKO umowy o dzielo lub na dzialalnosc gospodarcza - w GG oficjalnie pracuje 5-10 osob (umowa o prace), a rzeczywiscie jest ponad 250 osob (dziela i dzialalnosc)!
      - wszystko trzeba miec na pismie, wiele osob odzeszlo z GG, bo Zarzad dzentelmensko im cos obiecal, a potem zmienil zasady gry i o zadnej premii nie bylo mowy - choc byly na poczatku premie przyznawane - to fakt.
      - teraz GG chce jak najbardziej oszczedzac, przyjmuja tanszych pracownikow, renegocjuja umowy na mniejsza kase (albo mniej, albo koniec wspolpracy).
      - poza tym na rozmowie z kandydatem rysuje sie gory zlota, a potem nic z tego.

Po kilku miesiacach zwodzenia odszedlem, bylem programista.

Obecnie pracuje z zadowolenie i odradzam GG, ale jesli ktos chce sprobowac, nie powstrzymuje.

Pzdr.
      TeDe
      • Gość: xyz Re: programista w gadu-gadu IP: 194.9.52.* 30.03.09, 12:14
        A możesz zdradzić jakie kwoty oferuje gg na początek?
      • Gość: arinson Re: programista w gadu-gadu IP: *.net-serwis.pl 30.03.09, 16:39
        Hej TeDe,

dzieki za wyczerpujaca odpowiedz.
        przylaczam sie do pytania powyzej: jakie tam sa realnie zarobki: na poczatku, praktyka w kwestii podwyzek, etc?
        • Gość: elvis Re: programista w gadu-gadu IP: 91.197.12.* 08.04.09, 17:21
          Robota w gg jest super - mówię szczerze wypad malkontenci!
          • Gość: xyz Re: programista w gadu-gadu IP: 194.9.52.* 10.04.09, 15:57
            a możesz w takim razie napisać coś o zarobkach? Tzn podać konkretne kwoty na
            początek i możliwość podwyżki (ile? po jakim czasie?)
          • Gość: trq Re: programista w gadu-gadu IP: *.centertel.pl 27.04.09, 23:12
            Oj widze, ze ktos wybiela GG, moze Lidka?

Skoro jest tak fajnie i dobrze to prosze o odpowiedz czemu tylu dobrzych ludzi
            odeszlo z GG. Na przyklad Krzysztof Sulowski, ktory rozwinal caly biznes i
            produkty, albo Marcin Gozdalik odpowiedzialny za technologie. Ci ludzie to perly
            na rynku, wiec czemu odeszli z GG do innych firm?

ps. W GG jest zasada, ze nie podaje sie wynagrodzenia.
          • Gość: Hermilion Re: programista w gadu-gadu IP: 141.11.234.* 02.07.09, 16:41
            Ciekawe ze Twoje IP to proxy GG

info.gadu-gadu.pl/faq/12
            • Gość: ja Re: programista w gadu-gadu IP: *.acn.waw.pl 17.07.09, 11:59
              A co w tym ciekawego i dziwnego? Pracuje w gg to odpowiada na pytanie. nigdzie
              nie napisano, że obecni pracownicy gg nie maja prawa głosu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka