Dodaj do ulubionych

perspektywy

IP: 194.80.180.* 20.04.09, 13:53
Witam serdecznie.

Mam nastépujáce pytanie:

W Wielkiej Brytanii zrobiem Foundation Degree in Computer Science
oraz Postgraduated Diploma in Public Realtions. Posiadam równiez
dyplom CISCO (CCNA)

Chciabym zapyta o perspektywy pracy w Krakowie, Wroclawiu czy
Warszawie w sektorzy IT (specjalizacja networking, ePR tudziez
eCommerce).

Powod jest proizaiczny:

Nie chce reszty mojego zycia w tak groteskowym kraju jak UK.
7 lat wystarczy.

Dziekluje za uwage, proszac o porady i ocene szans.
Obserwuj wątek
    • Gość: johnny Re: perspektywy IP: *.acn.waw.pl 20.04.09, 14:40
      mieszkam w Warszawie, jest nieźle.

We Wrocławiu jest dużo placówek R&D, jeśli Cię to interesuje.
    • Gość: wielkiznawcatematu Re: perspektywy IP: *.chello.pl 20.04.09, 21:49
      CCNA to certyfikat "entry level", nie mozesz liczyc na dobrze platna prace w
      networkingu opierajac sie tylko o ten dyplom (CCNP juz cos znaczy)

A co do poziomu nasycenia groteska...

Obawiam sie ze po 7 latach w UK mozesz "zdziwic sie" jak groteskowa potrafi byc
      Polska (nasza Ojczyzna)
    • allerune Re: perspektywy 21.04.09, 12:27
      Masz dyplomy i żadnego doświadczenia? Szczerze odradzam powrót do Polski akurat
      w tym momencie. Przydałoby się z 2-3 lata doświadczenia, praca w 1-2
      międzynarodowych korporacjach, faktycznie jakiś poważniejszy dyplom i wtedy
      możesz startować do pracy za nieco więcej niż 3 tysiące zł na rękę (bo tyle Cię
      czeka w PL bez doświadczenia).
      Oprócz tego, dowiesz się, co w danej branży możesz robić, w którą stronę się
      rozwijać. Siedząc w Polsce, w wielu firmach słowo "architekt" będziesz słyszał
      wypowiadane z nabożnym szacunkiem na temat gościa, który siedzi gdzieś w stanach
      lub (co gorsza) w Indiach. Niestety u nas jest zwykle taka polityka, aby jak
      najdłużej trzymać ludzi na stanowiskach developerów, bo po prostu nie ma zbyt
      wielu wyższych stanowisk.

Nie wiem czy ktoś zauważył taki trend, ale ostatnio miałem parę polskojęzycznych
      telefonów od ludzi, którzy rekrutują na stanowiska w Polsce. Oferują oni wcale
      niemałe stawki. Wydaje się, że ludzie, z doświadczeniem zagranicznym, są w cenie.

Co do miast, niestety Wrocław niezbyt dużo oferuje. Tani outsourcing nie płaci
      zbyt wiele. Kraków ma trochę lepiej, oczywiście Warszawa przoduje pod względem
      zarobków.
      • allerune Re: perspektywy 21.04.09, 12:29
        > Nie wiem czy ktoś zauważył taki trend, ale ostatnio miałem parę polskojęzycznych
        > telefonów od ludzi, którzy rekrutują na stanowiska w Polsce.

Zdanie bez sensu. Chodzi mi o międzynarodowe agencje, głównie z UK, które
        wyszukują Polaków pracujących na wyspach aby ściągnąć ich na różne projekty do
        Polski.
        • marko_uk Re: perspektywy 29.04.09, 14:40
          Hmm... ciekawe. A gdzie to trzeba się zarejestrować, żeby te agencje z UK Cię namierzyły? Mam kilka profili na kilku różnych portalach z pracą, ale może coś pominąłem?

Też pracuję w UK dla Fujitsu na kontrakcie dla rządu. Jestem Team Menadżerem w dziale wsparcia (4-ta, najwyższa linia). W IT od 20 lat, parę kwitków też już mam (MCSE, MCSA, MCDBA, CCNA). Jakieś szanse w Polsce?
          • allerune Re: perspektywy 29.04.09, 23:56
            Ładnie, gratuluje doświadczenia. Tego typu pytania to chyba powinny iść w drugą
            stronę :)

Ja mam profile na linkedin, goldenline.pl
            Monster, cwjobs uk z serwisów z zatrudnieniem.
    • ekspert.powermedia Re: perspektywy 30.04.09, 10:26
      Witam,

Obecnie rynek IT w Polsce jest ciągle interesujący ze względu na możliwości udziału w ciekawych projektach oraz perspektywy rozwoju zawodowego. Szczególnie w takich dziedzinach jak eCommerce oraz networking stale poszukuje się doświadczonych specjalistów. Na podstawie informacji jakie zawarł Pan w swoim poście dotyczących tylko wykształcenia, ciężko jest mówić o Pana szansach na znalezienie pracy w tej branży. Najważniejsze są umiejętności, które zweryfikuje rozmowa kwalifikacyjna. Ze względu na to, że przebywa Pan obecnie za granicą, proponuję przeprowadzić wstępne interview zdalnie (np. telefonicznie) na podstawie którego oceni Pan swoje szanse na polskim rynku pracy. Zapraszam również do nadesłania do nas swojego CV-skontaktujemy się z Panem z informacją, jaką ofertę jesteśmy w stanie Panu zaproponować oraz porozmawiamy o możliwościach współpracy.

Pozdrawiam serdecznie,
      Abike Adetiloye
      Specjalista ds. Rekrutacji

• Gość: 8989 Re: perspektywy IP: *.lns6-c8.dsl.pol.co.uk 10.05.09, 19:41
        znaczy ze zadzwonic ma?? ;D
        ale sie usmialem.. i co uslyszy:

' panie ja tu do roboty ludzi potrzebuje!! a nie jakichs managerow!'

bo tak to wyglada:
        'dzisiejszy przemysl potrzebuje ludzi ktorzy beda wstawali codziennie rano do pracy i robili robote, a cala reszta jest zbedna'
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka