Dodaj do ulubionych

Citroën DS3 vs MINI | Test wideo

IP: *.webasto.pl 09.06.10, 14:16
Mimo pretensjonalnego pleneru zdjęciowego test bardzo celny, bo trafiający w sedno i eksponujący rynkowy sens obu aut. Citroen ma rzeczywiście spore szanse (ja to napisałem???), jeśli jest ładny i zmyślnie zaprojektowany, a do tego nowszy (świeżość), bardziej oryginalny (nikt jeszcze takiego nie ma), większy w środku, tańszy, bardziej damski w prowadzeniu i niewiele gorszy w osiągach. Teoretycznie jest to MINI-killer, a jak będzie, się zobaczy, bo BMW też sroce spod ogona nie wypadło.
Obserwuj wątek
    • Gość: :) Citroën DS3 vs MINI | Test wideo IP: *.multimo.pl 09.06.10, 14:33
      ktoś mi wytłumaczy, dlaczego to nie jest tylko DS3 a citroen DS3 czy nie mogli stworzyć odrębnej marki ??? tak jak toyota z lexusem, (a ostatnio nawet chcieli zrobić odrębną markę produkującą samochody elektryczne o nazwie ''prius'' bo uznali że nazwa jest bardzo dobrze rozpoznawalna...)
    • Gość: :) Re: Citroën DS3 vs MINI | Test wideo IP: *.multimo.pl 09.06.10, 14:34
      plener bardzo fajny nie zgodzę się Panie Jacku :)
    • Gość: sssss Re: Citroën DS3 vs MINI | Test wideo IP: *.multimo.pl 09.06.10, 14:53
      ''ale przecież nie wszyscy wiedzą co marka premium oznacza, a samochód kupują oczami i na podstawie tego jak się prowadzi i ile kosztuje''

Oświećcie mnie co oznacza marka premium???
    • Gość: Yaa Re: Citroën DS3 vs MINI | Test wideo IP: *.warszawa.mm.pl 09.06.10, 14:56
      DS bedzie dla Mini poważnym zagrożeniem. Nie tak ekscytujący, ale w gruncie rzeczy lepszy, bo oprócz lansu daje też komfort i przestrzeń. Czyli jest pełnowartościowym samochodem.

Jak patrzę na nowe C5, C4, C3, DS-y i nowe cenniki cytryn, to zaczynam się zastanawiać... może przetrwają?
    • patinito Re: Citroën DS3 vs MINI | Test wideo 09.06.10, 15:48
      oprócz kilku fajnych ujęć nic sensownego nie powiedzieli.
      Polecam test z autogaleria.pl
      www.autogaleria.pl/migas/citroen-ds3-1.6-thp-sport-chic,64.html
    • Gość: ego Re: Citroën DS3 vs MINI | Test wideo IP: *.CNet.Gawex.PL 09.06.10, 16:06
      praemium - korzyść, przywilej, wyróżnienie, łaska, zdobycz, nagroda, cena, czyn bohaterski.

chyba za bardzo nadużywa się określenia "premium".
    • Gość: kornelius Re: Citroën DS3 vs MINI | Test wideo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.10, 17:02
      @patinito: przeczytaj to co napisali w autogalerii w ciagu trzech minut to pogadamy
    • Gość: Szewczakujący Re: Citroën DS3 vs MINI | Test wideo IP: *.xdsl.centertel.pl 10.06.10, 00:32
      Pan Leszek fajny głos posiada :D
    • Gość: eaxene Re: Citroën DS3 vs MINI | Test wideo IP: *.146.2.10.nat.umts.dynamic.eranet.pl 10.06.10, 10:10
      @sssss
      Chyba chodziło poprostu o to, że niektórych nie interesuje to że to będzie marka premium/półpremium/niepremium, a kupują samochód na podstawie innych kryteriów, tj. takich, które faktycznie mają wpływ na auto, a nie takiej "że jak nie będzie premium to sąsiad zazdrościć nie będzie" ;)
    • Gość: stefan vti Re: Citroën DS3 vs MINI | Test wideo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.10, 12:25
      1) Francuski pretensjonalny badziew z mocnym silnikiem
      2) Redaktorom chyba bardzo zalezy na zmasakrowaniu opon i zawieszeń aut oddanych do testu, nawalając bez sensu po brudnej posadzce fabrycznej.

Dla maniaków: pamiętajcie rejestracje tak katowanych przez przygłupów aut pewno pójda jako egzemplarze "demonstracyjne" z minimalnym przebiegiem i super dbane. A w kołach pakiet gwoździ rozwalone przeguby, tulejki i sprzęgło
    • Gość: sssss Re: Citroën DS3 vs MINI | Test wideo IP: *.multimo.pl 10.06.10, 14:51
      auto które jest szpanerskie i luksusowe czyli porządne a taki chyba(bo nie wiem) jest ten citroen, to dla mnie jest już marka premium, a mini to od kiedy to ma być marka premium, czyżby od czasu przejęcia przez BMW??? mini i tak nad płytą podłogową chyba będą współpracowali z fiatem
    • Gość: ffmarkus Re: Citroën DS3 vs MINI | Test wideo IP: *.icpnet.pl 12.06.10, 09:41
      Fajny teścik- kolejny dowodzący wyższość DS nad Mini w codziennej eksploatacji. Wybór prosty :-) Teraz przydałoby się podobne starcie zwycięzcy tej rywalizacji, czyli DS3 z nie wiadomo dlaczego pomijaną przez redaktorów motoryzacyjnych Alfą Mito, także należącą do klasy premium. Najlepiej z silnikiem 135 KM Multiair, gdyż to na jej przykładzie można omówić wiele ciekawostek będących jej udziałem (m.in.DNA, Start-Stop, Multiair i zakładane jego niskie spalanie).
    • Gość: stanczyk Re: Citroën DS3 vs MINI | Test wideo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.10, 00:05
      moj glos na Lancie Ypsilon I gen. --> protoplaste gatunku :)
    • Gość: bogas Re: Citroën DS3 vs MINI | Test wideo IP: *.as.kn.pl 16.08.10, 21:25
      wydaje mi się, że lekko bazuje na C4 www.citroen.pl/home/#/citroen-c4/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka