Dodaj do ulubionych

Powrót Golfa GTD

IP: *.range86-169.btcentralplus.com 24.03.09, 17:41
Czy ktoś jest w stanie policzyć w ilu odmianach występuje nowy Golf?
Obserwuj wątek
    • Gość: Volkswagen Re: Powrót Golfa GTD IP: *.multimo.gtsenergis.pl 24.03.09, 20:04
      to bardzo ładne dobre auto was po prostu na nie go nie stać i zazdrościcie jak wygląd fiat panda przy VW phaeton wy tylko umiecie krytykować auto za pół miliona na pewno taki phaeton od pandy jest sto razy lepszy mniej traci na wartości i jest niezawodny w przeciwieństwie do reszty i bardzo ładny nie przesadzony rewolucyjny wszyscy od niego na dodatek papugują śmieszycie mnie z reszta każdy VW to super auto VW to największa firma w europie robiąca auta w europie a na zachodzie nie kupują byle czego
    • Gość: szybki lopez Re: Powrót Golfa GTD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.09, 20:14
      ej, Volkswagen, daj na luz, jeszcze nikt nie zdążył zbluzgać tutaj VW
    • Gość: pawez Re: Powrót Golfa GTD IP: *.chello.pl 24.03.09, 20:28
      Porsche kupiło VW, więc chyba nie jest taki wspaniały.
    • Gość: bluzgacz Re: Powrót Golfa GTD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.09, 20:46
      A co to za firma to Porsche?? Słyszałem, że robią jakieś sedany z hakiem, do ciągnięcia przyczepek podobno.
    • 666bbartek Re: Powrót Golfa GTD 24.03.09, 21:01
      a do czego mogą jeszcze służyć haki w sedanach?
    • Gość: Eh ludzi Re: Powrót Golfa GTD IP: 188.33.26.* 24.03.09, 22:42
      Ograniczona elektronicznie prędkość? Przy 170KM, żeby tylko ten Golf osiągnął 220km/h bez żadnego ograniczania:-P

I skończcie z tym "spalaniem", to jest "zużycie paliwa". Za co wam płacą? Za pisanie gwarą podwórkową?
    • carfan Re: Powrót Golfa GTD 24.03.09, 23:57
      Chyba błąd "oferujący 170KM (osiągane przy 1900obr./min.)"
      W Passacie ten silnik to przy 4200obr, natomiast max. moment obrotowy w przedziale 1750-2500obr. Na mój gust całkiem przyjemnie będzie się tym jeździć. Do tego 5,9l/100km przy tych osiągach...
    • Gość: Bejbe Re: Powrót Golfa GTD IP: *.chello.pl 25.03.09, 08:20
      Nareszcie jakas alternatywa dla mocnych TSI, czekałem na tą decyzję VW, nowy silnik 2,0 TDI z commonrailem aż się prosił do nowego Golfa, zwłaszcza, że jak pokazał przykład Audi i Passata ten motor jest cichy, mocny, oszczedny i w przeciwieństwie do pierwszych 2,0 TDI bezawaryjny
    • Gość: Kenio Re: Powrót Golfa GTD IP: *.chello.pl 25.03.09, 08:34
      Czy ja dobrze widzę? na zdjęciu są ksenony! a przeciez jeszcze ich nie ma w ofercie dla Golfa VI. Nareszcie się zdecydowali na wydawałoby sie podstawowe wyposażenie nowoczesnego samochodu.
      Sama wersja GTD to miłe nawiązanie do legendarnych Golfów II GTD, wtedy miały po 70 KM a teraz 170 - wot tiechnika ;-)
    • mosfet29 Re: Powrót Golfa GTD 25.03.09, 09:44
      Ksenony maja zadebiutowac razem z golfem GTI (na zdjeciu) ale tez sie dziwie dlaczego nie byly dostepne od samego poczatku.Przeciez to proste rozwiazanie nie wymagalo skomplikowanych zmian .Chyba ze ksenony beda oferowane razem z rozbudowanym systemem adaptacji swiatel
    • Gość: aciu Re: Powrót Golfa GTD IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.09, 10:24
      koles o nicku Volkswagen to taki forumowy glupek/ trol/ dziecko neo. on tak bedzie caly czas.
    • Gość: Siwy Re: Powrót Golfa GTD IP: 195.14.4.* 25.03.09, 16:11
      Na zdjęciu nie widać dokładnie, że są to xenony - raczej bym powiedział, że są to zwykłe H7 + soczewka, spryskiwacz reflektorów robi takie małe zamieszanie, gdyż jest wymagany przy xenonach. Generalnie auto pierwsza klasa. Co do spalania to troszeczkę przesadzili, ja mam 131 KM passata i spalanie w trasie oscyluje 5,1-6,2 l, miasto jak sie ciśnie to nawet do 10 l. A nie wierzę, że ktoś kto kupi GOLFA VI nie bedzie wciskał ... ale to juz moje odczucie - Pozdrawiam
    • Gość: vti Re: Powrót Golfa GTD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.09, 16:37
      mam gdzies te wynalazki bo mam wolnossąca benzynę o i dentycznej mocy i osiągach. Więc wynalzaek dieslowy VW Anno Domini 2008 ze sprężarką, commonrailem którejś tam generacji i nie wiadomo jakimi farmazonami jeszcze jest dla mnie co najwyżej przeciętny
    • Gość: Bentley Re: Powrót Golfa GTD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.09, 16:46
      eatliver.com/bmw-audi-subaru-bentley/4.jpg
    • Gość: Login Re: Powrót Golfa GTD IP: *.19.165.16.osk.enformatic.pl 25.03.09, 17:16
      Z filtrem cząstek stałych? Niech sobie go w d*e wsadzą.
    • Gość: VW Fan_B5 1.9TDI Re: Powrót Golfa GTD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.09, 17:42
      Wszystko ok, ale przedewszystkim cena!!! 27 tyś Euro to ok 125 tyś zł. To zdecydowanie za wiele, jednostka 2.0 TDI 170. Ps. to już znana z vw i audi 2.0,żaden nowy silnik do tego nowe sciroco można kupić już od 90 tyś ok 120 kosztuje 2.0 TFSI 200 Ps. no i nowy super wygląd, ja osobiście bym za taką cene golfa nie kupił. Wybrałbym i tak drogie sciroco, które też będzie w "dieslu" Gdyby golf był chociaż w napędzie na 4 koła w tej cenie! Pozdrawiam motoManiaków Technik Motoryzacyjny
    • Gość: ble ble Re: Powrót Golfa GTD IP: *.houston.hp.com 25.03.09, 17:46
      tez mi nowosc... ford mondeo z 2006 roku ma TD o mocy 140 km i moment obrotowy 340NM... 3 lata pozniej pojawia sie VW ze swoja rewolucja... wot technika
    • Gość: Gostek Re: Powrót Golfa GTD IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.03.09, 17:58
      To już nie montują tam mega wynalazku dla silników XXI wieku? chodzi o pompowytyskiwacze! takie dobre były...:)
    • Gość: tommy47 Re: Powrót Golfa GTD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.09, 18:14
      dwie rzeczy

- tdi 170km bylo juz w golfie V jako GT TDI (bez cr)
      - nazwa gtd jest o tyle chybiona ze oznaczala diesle dostepne z normalnych wersjach tylko z pakietem stylistycznym, silnik byl ten sam co w ubogich wersjach

Poza tym racja, CR jest tu spoznione, zadna rewelacja a cena jak za objawienie na rynku motoryzacyjnym. Ale auto fajne
    • pocalujta_wujta Re: Powrót Golfa GTD 25.03.09, 18:38
      pawez,

Zupenie nie masz pojecia dla czego koncerny kupuja inne koncerny. To jak to bedzie wedlug Ciebie: SAB byl taki kiepski ze go kupilo amerykanskie GM? Podobnie bylo z Oplem? A mnie sie wydawalo ze to duzy koncern chcial wejsc w posiadanie malej solidnej marki ktora takze byla wlascicielem wielu patentow.

Jak pozyjesz troszke w swiecie duzych firm to zrozumiesz dlaczego firmy sie lacza i dziela i zakupuja sie nawzajem. Ja to przez te kilkanascie lat pracujac w duzych firmach w USA przeszedlem na wlasnej skorze.

Zreszta w obecnej firmie mam doswiadczonych ale naiwnych ludzi ktorym sie wydaja ze skora firma A zakupuje firme B to zarzad, ludzie i rozwiazania powinni przyjsc z firmy A a nie z B. Kompletna bzdura... o czym sie przekonuja a ja im o tym mowilem bo pracoowalem w przeciwienstwie do nich w wielu firmach (na oko w 12 w karierze) w roznym charakterze.
    • Gość: xx Re: Powrót Golfa GTD IP: *.adsl.inetia.pl 25.03.09, 18:41
      121,5kPLN za kompakt. Trzeba mieć nieźle nasrane w bani, aby taką cenę chcieć za to. Ale oczywiście głupi Polak zaślepiony mrzonką genialności szwabskiej technologii będzie bezmyślnie głosił peany na jego cześć.
    • Gość: xXx Re: Powrót Golfa GTD IP: 82.160.17.* 25.03.09, 19:09
      drogie ale lepsze niz jakies doładowany benzyniak, tylke te filtry nie potrzebne...:/
    • Gość: pikularusek Re: Powrót Golfa GTD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.09, 20:37
      ten silnik 170KM Tdi jest bajeczny, ma lepsze, Audi-owskie pompowtryskiwacze niz 140KM Tdi przez co jest duzo cichszy, bardzo dynamiczny! i do tego bardzo oszczedny!! mam go od prawie trzech lat w passacie i jest swietny, a skoro passata tak wyrywa do przodu! to w Golfie bedzie naprawde niesamowity....... poooooolecam
    • Gość: anty-pikularusek Re: Powrót Golfa GTD IP: *.adsl.inetia.pl 25.03.09, 21:37
      @pikularusek - Passat, ważne, że nie bity w geometrię, jeżdżony przez starą szwabkę, tylko do sklepu i z powrotem, prawie nówka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka