Dodaj do ulubionych

Na Skraju Miasta

IP: *.zapora / 217.96.25.* 06.02.04, 16:17
Witam,

Przeszukałem forum i niestety nie widzę żadnych wątków na ich temat (poza ym
wyszukiwarka chyba nie za dobrze działa :-(
Mają oddawać teraz nowy budynek na Skoroszach a drugi za rok. Czy ktoś ma z
nimi doświadczenia? Pozytywne, negatywne?
Będę wdzięczny za posty
Obserwuj wątek
    • Gość: Wujek Re: Na Skraju Miasta IP: *.icpnet.pl 07.02.04, 11:14
    • Gość: Wujek Re: Na Skraju Miasta IP: *.icpnet.pl 07.02.04, 11:20
      Jestem ich byłym klientem i jedno co Ci mogę doradzić z czystym sumieniem:
      TRZYMAJ SIĘ OD NICH Z DALEKA !!!
      Są nieterminowi, niesolidni i składają obietnice bez pokrycia.
      Więcej na ich temat znajdziesz w wątku nt. osiedla Skorosze...
    • compiter Re: Na Skraju Miasta 08.02.04, 23:40
      Chyba zle szukales. Bylo tu kilka watkow. Ja sam mialem doswiadczenia z nimi,
      jeszcze jako inne podmioty prawne, ale o podobnych nazwach co obecnie:
      - opoznienia
      - wyrywanie kasy za zrobienie dojazdu, zieleni
      - przekret z falszywym nipem - o maly wlos wszyscy musieliby zwracac ulge, bo
      nie byli vatowcami, a wystawiali fry vat z numerem nip z sufitu

Pit
    • Gość: xx Re: Na Skraju Miasta IP: 213.25.125.* 09.02.04, 08:35
      Unikac tej firmy jak ognia oraz ich córek, wnuczek - Dom Na Skraju Miasta, KMC
      Na Skraju Miasta itd.
      • Gość: shii Re: Na Skraju Miasta IP: *.aster.pl / *.aster.pl 09.02.04, 10:26
        to dlaczego do jasnej ciasnej nie mozna tam kupic mieszkania? niby tak kiepsko
        a w ogole zero szans na sukces :))
        • Gość: N owy Re: Na Skraju Miasta IP: 217.153.60.* 09.02.04, 11:05
          Po prostu przyciągają ludzi niską ceną...
    • Gość: gość Re: Na Skraju Miasta IP: *.warszawa.tktelekom.pl 09.02.04, 10:16
      w zeszłym roku o mały włos nie kupiłam tam mieszkania, które okazało się już
      czyjąś własnością , w bloku który nie został odebrany przez Starostwo.Po
      przecztaniu paru postów na forum udałam się do UG Ursus dowiedzieć się coś o
      tym developerze i włos mi się zjeżył.Od roku ludzie mieszkali bez meldunku ,
      bez wind na dziko.Być może obecnie wszystko jest w porządku ale ja
      zrezgnowałam i kupiłam mieszkanie w Ebejocie, już gotowe.
      • Gość: Mariusz Re: Na Skraju Miasta IP: *.zapora / 217.96.25.* 09.02.04, 11:09
        Czy mówisz o blokach kóry postawili na Skoroszu. Bo najbardzie to własnie mnie
        interesuje co mają do powiedzenia mieszkańcy własnie statąd . O budowach we
        Włochahch już sie naczytałem (niestety nic pozytywnego)

Mariusz
        • Gość: GOŚĆ Re: Na Skraju Miasta IP: *.warszawa.tktelekom.pl 09.02.04, 12:49
          o bloku na Skoroszewskiej 1 to ten długi blok.
        • Gość: gość Re: Na Skraju Miasta IP: *.warszawa.tktelekom.pl 09.02.04, 12:53
          wejdż na stronę www. skorosze.pl tam jest forum interesującego Cię osiedla
        • Gość: Danusia Re: Na Skraju Miasta IP: *.acn.waw.pl 13.03.04, 09:18
          Kupiłam u nich mieszkanie w budynku, który jest oddawany terminowo do użytku.
          Szczególenie jestem zadowolona z rozkładu mieszkania i jesgo wykończenia.
          Również obsługa biurowa bez zarzutu. Mogę tylko gorąco polecić. Po swoich
          doświadczeniach z tą spółką wydaje mi się,że niepochlebne opinie na jej temat
          pochodzą od konkurencji.
          • Gość: gosc Re: Na Skraju Miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.04, 22:43
            to interesujace ,te zachwyty i goraco polecam czyzby darmowa reklama?
          • Gość: Gość Re: Na Skraju Miasta IP: *.chello.pl 21.03.04, 19:10
            Ja zastanawiam się nad kupnem mieszkania u nich. Ale najpierw popytałem
            mieszkańców bloku przy skoroszewskiej w ktorym mają biuro sprzedaży. Okazało
            się, że blok został oddany z półtorarocznym opóźnieniem. Ludzie musieli przez
            ten czas wynajmować. Następnie jeszcze pod groźbą bankructwa, wymuszono dopłaty
            od kupujących. Jeden z mieszkańców powiedział mi że tego typu developerów
            należy unikać jak ognia i nigdy więcej by u nich nie kupił. Po tym co im
            zgotowali. Nie zbudowali również placu zabaw i śmietnika.

Budynek obok oddali w terminie. Jest plac zabaw i śmietniki. Jednak poprzednie
            perturbacje wynikały z tego iż firma pieniędzmi klientów przesuwałą na inne
            budowy a następnie z innych budów kończyła budynek w którym maja biuro
            sprzedaży.

Na dodatek nie są chętni do wpisania w umowie punktów uzależniających kolejne
            wpłaty od ukończenia kolejnych etapów budowy. Z drugiej strony w umowie w umiej
            jest zapisane, że mogą nic nie budawać przez 180 dni (pół roku) i dopiero po
            tym okresie można się ubiegać o jakikolwiek zworot pieniędzy. Nie chcą przystać
            na wprowadzenie tych punktów do umowy za to są bardzo elastyczni jeśli chodzi o
            wielkość wpłacania rat ale muszą one wpływać co miesiąc bez względu na postępy
            w budowie.
    • Gość: Robert Re: Na Skraju Miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.04, 15:01
      Broń Boże nie wchodź w tą inwestycję. Pod koniec 2002r. szukałem mieszkania na
      Skoroszach i wiem, że oni już wtedy kuleli. Blok, który mają oddać w tym roku,
      to chyba ten który stał tak długo rozbabrany.Zbierają chętnych na następny
      budynek chyba tylko po to, aby pokryć długi z poprzedniego. Potem ogłoszą
      bankructwo.Mam wrażenie, że Na Skraju miasta czeka przyszłość taka, jak Idealne
      Mieszkanie we Włochach. Obok na skoroszach buduje EBEJOT, który jest sprawdzoną
      i firmą i myślę, że to stwarza mylne wrażenie, że Na Skraju Miasta jest również
      w porządku.
    • Gość: Robert Re: Na Skraju Miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.04, 15:10
      Napiszę jeszcze kilka słów bo wiem, jak się czuje człowiek, który musi pojąć
      decyzje, która może go kosztować dorobek całego życia. Ja przez to przeszłem.
      Zdecydowałem się na EBEJOT. Specjalnie się nie narzucali, byli grzeczni, ale
      nie w taki natrętny sposób. Teraz wiem, że zrobiłem dobrze bo już mieszkam (od
      pół roku), podczas gdy w blokach NSM myślę że nadal do końca nie jest jasna
      sytuacja.
      • Gość: hint Re: Na Skraju Miasta IP: 217.153.60.* 09.02.04, 16:04
        Jezeli szukasz czegoś we Włochach to spróbuj www.supo.pl
        Polecam!
    • Gość: Tomi Re: Na Skraju Miasta IP: 195.205.15.* 11.02.04, 09:20
      Trzymaj sie od nich z daleka.
      Jestem mieszkancem bloku przy skoroszewskiej 1a.
      Firma oddaje ten blok z 3 letnim opoznieniem (brak jeszcze placu zabaw,
      ogrodzenia, wykonczenia elewacji i kupa niedorobek wewnatrz)
      Nie placa podwykonawca, nielegalnie podlaczyli sie do wodociagow, zadali od
      lokatorow oplacenia kosztow utrzymania budowy straszac bankructwem. Bezprawnie
      zajmuja pomieszczenia ktore naleza do wspolnoty. To kupa zlodziei i oszustow
      Rozpoczeli nowa budowe, ale jak sprzedadza wszystkie mieszkania zaczna sie
      problemy z terminami...
      Jesli gdzies u dewelopera pojawia sie nazwiska Siwik Szczesna Gajewska Pyclik
      to unikajcie tych nazwisk jak ognia.
      • Gość: User Re: Na Skraju Miasta IP: *.era.pl 24.02.04, 09:20
        Jezeli możesz to wymień te osoby z pełnego imienia i nazwiska - to byłaby b.
        cenna informacja dla potencjalnych klientów.
        Z góry dzięki.
    • Gość: Niedoszłylokator Re: Na Skraju Miasta IP: 62.233.197.* 15.02.04, 14:02
      Dam Ci bardzo dobrą rade TRZYMAJ SIE OD TEGO BANKRUTA Z DALEKA, tak niesolidnej
      i nierzetelnej firmy jeszcze nie widzialem. np byl taki przypadek ze dali
      ludziom klucze do mieszkań, a nie dostali od gminy pozwolenia na zasiedlenie
      budynku, negatywne przykłady mozna byloby wymieniac bez konca ...
      Pozatym teraz na bierząco obserwuje budowany własnie budynek, sposób i jakość
      wykonania pozostawia wiele do życzenia

Pozdrawiam
      Niedoszły Mieszkaniec
    • Gość: anonimek Re: Na Skraju Miasta IP: *.acn.waw.pl 20.02.04, 21:15
      mieszkam we wlochach w ich wypocinach. wyludzili kase za infrastrukture osiedla
      jak chodniki, trawiniki, oswietlenie, itp, wiec od razu wyszlo droszej; nie
      wykonczyli osiedla jak tzreba (dach garazu ktory cieknie), ukradli kase z
      rachunku funduszu remontowego. Na szczescie Powstala Wspolnota i ich
      wykopalismy, a prokurator mial scigac "siwka" za przekrety. Jedyny ich atut to
      ze wybudowali osiedle, mimo iz troche nakradli/wyludzali kase. Pies ich tracal.
    • Gość: anka Re: Na Skraju Miasta IP: *.local.ufg.pl / *.ufg.pl 24.02.04, 14:22
      Szukając mieszkania, dotarłam do nich pod koniec 2003 r. propozycje mieszkań
      były bardzo ciekawe. Natomiast umowa przedwstępna zawierała bardzo dużo tzw.
      niedozwolonych klauzul, więc zrezygnowałam.Poszłam do EBEJOT - mieszkanie
      odpieram pod koniec maja, zgodnie z umową. Przek wypłatą kolejnej transzy idę
      na budowe i sprawdzam stan robót - bez zastrzeżeń. Mój ojciec, który przez lata
      pracował w nadzorze bydowlanym chwalił jakość prac. Polecam. Anka.
      • Gość: Daro Re: Na Skraju Miasta IP: *.man.polbox.pl 29.02.04, 21:00
        TRAGEDIA pani prezes prawie wcale nie negocjuje umowy a pierwszy
        mieskaniec ,którego spotykam w pierwszym oddanym budynku wręcz błaga o nie
        podpisywanie umowy.Administrator na Skoroszewskiej 1 a wcale nie ma ochoty
        rozmawiać stwierdza że ludzie się wprowadzili i muszą mieszkać a jak to już ich
        sprawa.
        • Gość: rac Re: Na Skraju Miasta IP: *.atman.pl / *.atman.pl 01.03.04, 10:38
          Tak - Na Skraju Miasta to zupełna porażka.
          Muszę ci jednak w zaufaniu powiedzieć, że jest firma która spełni twoje
          marzenia o własnym M.Tą firmą jest :

E B E J O T

Nie myśl od razu, że mam coś z nimi wspólnego.Ale muszę ci zaśpiewać
          EBEJOT, EBEJOT tu nie trafisz bracie kulą w płot.

Obok na skoroszach buduje EBEJOT, który jest sprawdzoną
          i firmą i myślę, że to stwarza mylne wrażenie, że Na Skraju Miasta jest również
          w porządku.Zdecydowałem się na EBEJOT. Specjalnie się nie narzucali, byli
          grzeczni, ale nie w taki natrętny sposób. Teraz wiem, że zrobiłem dobrze bo już
          mieszkam (od pół roku), podczas gdy w blokach NSM myślę że nadal do końca nie
          jest jasna sytuacja. Przed wypłatą kolejnej transzy idę na budowe i sprawdzam
          stan robót - bez zastrzeżeń. Mój ojciec, który przez lata pracował w nadzorze
          bydowlanym chwalił jakość prac.
          Myślę tak od serca, że jedyną firmą rzetelną i uczciwie budującą na warszawskim
          rynku jest EBEJOT.Sorry za duże litery, ale nie chcę abyś miał problemy z
          rozczytaniem - tam w biurze na Skoroszach pracują przemiłe panie i równie
          przemili panowie.Co prawda nie znam ich dobrze ale na pewno ci pomogą we
          wszystkim co związane jest z zakupem mieszkania.Co prawda nie znam pani Kasi
          zbyt dobrze ale do niej możesz uderzać jak w w dym ...
          Sorry nie mogę już ...

• Gość: Andrzej Re: Na Skraju Miasta IP: 157.25.31.* 05.03.04, 08:45
            Kupiłem u nich mieszkanie - bez problemu!! Na prawdę polecam i nie rozumiemy
            tych osób, które tak zażarcie się wypowiadają... Pachnie mi to "nieuczciwą
            konkurencją"...
          • Gość: DS Re: Na Skraju Miasta IP: 157.25.31.* 05.03.04, 08:58
            Witam wszystkich na forum.
            Przyglądam się temu wszystkiemu co jest tu wypisywane na temat NSM z wielkim
            zaciekawieniem i oczom swoim nie wierzę!
            Kwitując to wszystko co wypisywali moi przedmówcy mogę tylko powiedzieć jedno:
            są to bzdury i nic więcej (nie chcę używać tu mniej cenzuralnych słów – chociaż
            może powinienem...).
            Z NSM związany już jestem od kilku lat – najpierw sam kupiłem mieszkanie, teraz
            właśnie odebrałem klucze do mieszkania dla mojej córki. Jasne, że zdarzały się
            jakieś drobne problemy, małe poślizgi itd. Ale przy tak dużej inwestycji to
            norma – powiem więcej: mieszkanie dla mojej córki odebraliśmy prawie półtora
            miesiąca wcześniej niż było to w umowie!!!
            Z ręką na sercu mogę powiedzieć, że firmie „Na Skraju Miasta” nie mam NIC do
            zarzucenia!! Osoby z którymi się kontaktowałem (a które tu zostały z nazwiska
            oczernione) zawsze służyły mi swoją „pomocną ręką”, za co jestem im niezmiernie
            wdzięczny i NIGDY nie zostałem przez nikogo oszukany.
            To co wypisywali moi poprzednicy mogę podsumować następującą tezą: ”Jak ktoś
            jest kołkiem to niech się nie dziwi, że jest traktowany jak kołek...!!”
            • Gość: hint Re: Na Skraju Miasta IP: 217.153.60.* 05.03.04, 09:53
              Ty kołek!
              Jeżeli dwu-letni obsuw z oddaniem mieszkania przez NSM nazywasz "małym
              poślizgiem" i możesz zaufać firmie, która wystawiała faktury VAT posługując się
              fałszywym numerm NIP utrudniając życie inwestorom do tego stopnia, że musieli
              czekać na opinię Ministerstwa Finansów żeby nie musieć zwracać ulg podatkowych
              z odsetkami - TO GRATULUJE !
            • Gość: FRANZ Re: Na Skraju Miasta IP: *.compensa.pl / *.compensa.pl 15.03.04, 10:42
              CZeść kołku drogi!!!!!!
              Na szczescie koledzy już cię namierzyli. Moi drodzy! ten tzw. oburzony nie
              kołek to zapewne Pani S.Pani W. ewentualnie Joanna G. (trzymajmy się
              nomenklatury prokuratorskiej, bo niedawno został złożony wniosek do prokuratury
              przeciwko zarządowi i pracownikom NSM więć takie określenia obowiązują w
              śledztwie), a może sam prezes S. (jeżeli umie obsługiwać internet). Jak wy
              jeszcze macie czelnosć pisać takie bzdury!!! Kłamcy . Zapraszam pana/panią
              niekołka na blok Skoroszewska 1a. Opóźnienie 2 lata, wyłudzone 2 miliony od
              mieszkańców na tzw. infrastrukturę (na dzień dzisiejszy 1/4 płotu po 12
              misiącach monażu, 4 drzewka które posadzono przy kilkustopniowym mrozie,
              rozkopany plac gdzie ślizgawka jedzie już 2 rok, garaż zabetonowany przez
              debila brata S., który wlał zaprawę do kanalizacji, windy zamontowane przez
              patałachów w sposób zagrażający życiu, nieocieplony dach, grzyb w mieszkaniach,
              kradzież wody przez 1,5 roku, brak dokumentacji na wszystko przez co nie można
              normalnie funkcjonować i jeszcze ta niekompetentna obsługa, która zawsze mówi
              już za chwileczkę , już za momencik, prezesa nie ma, prezes ma operację, prezes
              jest w olsztynie, jak można być takim podłym mieszkańcem przecież blok stoi i
              się nie zawalił, jest pan niepełnosprawny? to może kupi pan mieszkanie na 6
              piętrze, za tydzień zamontujemy windę, no co pan chce przecież winda będzie już
              niedługo (minęło jakieś 5 miesięcy...), no czego się Państwo denerwują przecież
              każdy się może pomylić i sprzedać nieruchomość wspólną, my wszystko zrobimy
              jutro , pojutrze, przepraszamy cała ekipa murarzy ma ptasią grypę itd.........
              Zatem drogi baranie i kłamco nie pisz bzdur bo zadzwonię do administratora
              forum żeby twój IP wyje....... raz na zawsze.
              • Gość: xx Re: Na Skraju Miasta IP: 157.25.31.* 16.03.04, 13:12
                Kochany Panie F,
                chciałbym Pana zmartwić, ale nie jestem ani Panią (czy Panem) S., ani zadną
                inną wymienioną przez Szanownego Pana osobą. Niech Pan zatem nie probuje dalej
                zgadywać kim jestm, bo bardzo kiepsko to Szanownemu Panu wychodzi i... ośmiesza
                sie Pan sam!!
                Ponadto pragnę dodać, iż używany przez Szanownego Pana język w Pana
                wypowiedziach jedynie świadczy o Pana jakże wysokiej kulturze i
                stopniu "ucywilizowania". Szczerze Panu gratuluje!!!
                Chciałbym ponadto dodać, iż forum właśnie temu służy - aby wyrażać swoje opinie
                na jakiś temat. Moja opinia na temat NSM jest jak najlepsza i nie zmienie jej
                tylko dlatego, że Szanowny Pan ma inną...
            • Gość: aleja kasztanowa Uwaga na firmy pod nazwami Na Skraju Miasta IP: *.aster.pl / *.aster.pl 05.01.05, 13:22
              No i tutaj nie jestem w stanie uwierzyc, ze ktos jest zadowolony z uslug
              Spoldzielni Na Skraju Miasta....no chyba, ze list ten napisal jej szef lub
              pracownik...
              Na Skraju Miasta to nazwa kilku firm, ktore prowadzone sa przez tych samych
              wlascicieli. Wszystkie ich inwestycje realizowane do tej pory, konczyly sie
              kleska i duzymi problemami mieszkancow. Za kazdym razem jak tylko powolywane
              byly zarzady wspolnoty mieszkancow, brakowalo dokumentow finansowych i
              dokumentacji technicznej dotyczacej budynku. Budowy prowadzone byly z
              naruszeniem prawa. Pisze to na przykladzie 2 znanych mi inwestycji.
              Lepiej nie opisywac jak nierzetelnie i niezgodnie z prawem postepuja prezesi
              tej firmy lub raczej jej roznych odlamow (Na Skraju Miasta, Na skraju miasta
              flat, KMC Na skraju miasta sp. z o.o. itp)
              Zastanawiamy sie obserwujac poczynania i ucieczki, chowanie sie przed nami
              prezesow firmy, jak dlugo to jeszcze przetrwa. No chyba, ze dzialanie firmy
              opiera sie na jakichs niewiadomych nam ukladach. Szkoda nam ludzi, ktorzy
              nieswiadomi niczego wchodza w nowe inwestycje tej spoldzielni, jestesmy pewni,
              ze nasze doswiadczenia moglyby im pomoc w wycofaniu sie z inwestycji w pore.
              • Gość: s Re: Uwaga na firmy pod nazwami Na Skraju Miasta IP: *.spray.net.pl 05.02.05, 18:15
                więcej na ten tema znajdziecie na forach:
                www.nsm.skorosze.pl/
                i
                www.zapustna.skorosze.pl/
                Szczegolnie w tym drugim przypadku mozecie pytac o wiecej.
    • Gość: krzysztof Re: Na Skraju Miasta IP: 157.25.31.* 05.03.04, 14:14
      LUDZIE!!! Nie wierzcie EBJOTowi!!! To jakieś nieporozumienie!! Przecież ta
      firma to skandal!! nie chce używać tu łaciny, ale ta firma to jedno wielkie
      oszustwo!! Do dnia dzisiejszego nie zapłacili mi za pracę. Którą dla nich
      wykonałem (sprawę kieruje obecnie do sądu i wiem, że nie tylko mnie ta firma
      oszukała!!!)!
      Jeżeli ktokolwiek zastanawia się nad zakupem mieszkania w EBEJOT to niech się
      opamięta!!! Odradzam!!!!!
      PS i nie wierzcie panu prezesowi J. i „niedouczonemu marketingowcowi” panu S!!!!
      !!
      • Gość: CzłowiekZ.... Re: Na Skraju Miasta IP: *.zapora / 217.96.25.* 05.03.04, 15:34
        Krzysztofie, Andrzeju, DS czy jakich jeszcze imion użyjesz (przeważnie nikt nie
        ma więcej niż trzy więc to może cały zestaw).
        Nie siej już propagandy bo wygląda to żałośnie, zwłaszcza że widać te same
        adresy IP
        • Gość: franki Re: Na Skraju Miasta IP: *.wat.edu.pl / *.wat.edu.pl 13.03.04, 15:28
          Pewnie u nich pracuje...Albo jest szefem :)
    • Gość: franki Raczej Na Skraju Bankructwa IP: *.wat.edu.pl / *.wat.edu.pl 13.03.04, 15:33
      podobno tak ich nazywają..
    • Gość: x Re: Na Skraju Miasta IP: 213.25.125.* 15.03.04, 08:54
      Człowieku z trzema imionami - opanuj sie jestes chory, moze jestes Prezesem NSM
      lub ich Pania Dyrektor. NSM - tragedia. Sam mieszkam w budynku na
      Skoroszewskiej, ponad 2 lata opoznienia, falszywy NIP, zla jakosc prac,
      problemy z mediami, potencjalny kliencie zanim kupisz, zapytaj o opinie
      mieszkancow, to najbardzie miarodajne, bo ten co pisze o nich pozytywnie,
      wysyla z tego samego adresu tylko zmienia imiona. Ludzie z daleka od Na skraju
      Miasta i ich mutantów
      • Gość: gość Re: Na Skraju Miasta IP: *.warszawa.tktelekom.pl 15.03.04, 12:02
        ja miałam więcej szczęscia w zeszłym roku o mały włos nie kupiłam mieszkania w
        bloku na Skoroszewskiej 1 ten długi jamnik, nie było windy a ludzie już
        mieszkali i to mnie zastanowiło chociaż Prezes twierdził,że lada chwila będzie
        zamontowana. Mieszkanie miało już właściciela, który chciał się go pozbyć o
        czym do końca mnie nie poinformowano.Ale to co usłyszałam w Gminie przekonało
        mnie o wycofaniu się z tego interesu. I kupiłam obok bez problemu.
        • Gość: Piotr Re: Na Skraju Miasta IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 15.05.04, 18:34
          Czy ktoś się orientuje jak sprawa wygląda z budynkiem A na Skoroszewskiej?
          Podobno termin oddania to I/II kw 2005...
          • pepemikrobi Re: Na Skraju Miasta 15.05.04, 23:28
            Jezeli chodzi o ten budynek, ktory widze codziennie z okna to poki co raczej nie
            ma powodow do obaw - buduje sie - i choc tempo nie jest jakies rewelacyjne
            (Ebejot obok mimo iz rozpoczal pozniej, juz postawil wszystkie pietra w swoim
            bloku), to jednak ekipy pracuja codziennie i w wiekszosc sobot. Przy tym stanie
            zaawansowania, jezeli prace beda nadal tak postepowac, to nie widze problemow z
            ukonczeniem w terminie ktory podales. Ale mieszkania to bym tam raczej nie kupil
            (sciany dzialowe miedzy lokalami z gazobetonu, woda stoi w fundamentach, jakies
            niedorobki murarskie).

pozdrawiam,
            mikrobi
            • Gość: Monika Re: Na Skraju Miasta IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 31.08.04, 20:27
              Czy ktoś z Państwa ma pozytywna opinie. Na podstawie Waszych listów jestem
              przerazona.Zdecydowalam sie na mieszkanie w budynku A od NSM. Moze napiszecie
              mi cos pocieszajacego
              • Gość: N owy Re: Na Skraju Miasta IP: 217.153.60.* 01.09.04, 09:45
                Taaa... trzeba bylo najpierw dowiedziec sie kim oni sa a potem podejmowac
                decyzje! Ale coz, widze ze uczymy sie na wlasnych bledach ;-)
              • pepemikrobi Re: Na Skraju Miasta 02.09.04, 15:38
                Cos pocieszajacego? Bardzo prosze: budowa stabilnie i ladnie posuwa sie do
                przodu i jesli nie bedzie jakiegos krachu to bez problemu skoncza w terminie. Z
                pewnoscia obecne inwestycje (ten gotowy blok na rogu Dz.W-wy i Skoroszewskiej
                oraz nowopowstajacy) sa o rzad wielkosci lepiej budowane - nie wspominajac juz o
                terminach. Takze nie boj sie, ale i kontroluj postepy prac (albo pytaj sie mnie,
                bo widze ich przez okno :-)

pozdrawiam,
                mikrobi
                • Gość: Monika Re: Na Skraju Miasta IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.09.04, 13:19
                  Serdeczne dzięki za list.Jesteś jedną z niewielu osób która mnie uspakaja.
                  Będę odwiedzać budowę tak często jak będe mogła. Tymniemniej jak będzie jakiś
                  problem o którym byś wiedział proszę o list. Jeszcze raz DZIĘKUJĘ
                  • ba3110 Re: Na Skraju Miasta 14.01.05, 16:22
                    Cześć

Ja też kupiłam u nich mieszkanie(!!!), budowę odwiedziłam wczoraj i niby
                    wszystko gra, płytki na klatkach położone, przymiarki do wind, etc...., a Ty
                    masz jakieś inf o nich????
                    • Gość: Misia Re: Na Skraju Miasta IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.02.05, 16:25
                      Także kupiłam mieszkanie na Skraju . Do chwili obecnej nie miałam, żadnych
                      zastrzeżeń. Zaczeły się właśnie pomiary mieszkań. Potwierdziły sie moje obawy -
                      porażka - artykuły w gazetach i wypowiedzi ludzi na forum!!! Obiecali oddać
                      mieszkanie w marcu. Na przełomie marca i kwietnia br. zgłoszą budynek do
                      odbioru budowy w urzędzie. Dostaniemy klucze na tzw. wykończenie lokalu. Chyba
                      nie będziemy czekać w nieskończoność na oficjalny odbiór. W rozmowach z
                      majstrami sytuacja nie wygląda wesoło, brakuje jakiś materiałów a to pogoda
                      nawaliła i takie tam. Ogólnie rzecz biorąc to budynek mi się podoba ale co
                      dalej niewiadomo. Jeśli ktoś ma informacje z pewnego źródła do bardzo
                      proszę.
                      • Gość: kasia_i_pawel Re: Na Skraju Miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.05, 17:53
                        Witaj.
                        Co masz na myśli w kwestii obmiarów? My się szykujemy na obmiary w przyszłym
                        tygodniu i troszkę nas zmartwiłaś. Co jest nie tak? Jak ostatnio byliśmy to
                        windy już pracowały, klatkę zaczęto malować. Wyglądało że wszystko jest w
                        porządku. Włączono też ogrzewanie.
                        Pozdrawiamy.
                        Kasia i Paweł
                        • sinon1 Re: Na Skraju Miasta - po pomiarach 14.02.05, 13:14
                          Witajcie,
                          Jestem właśnie po pomiarach wygląda że wszystko ok, bez problemów.
                          Moje mieszkanie jest na poddaszu bałem się że będą oszukiwali przy pomiarze
                          skosów(inaczej się liczy ) ale wszystko było dobrze. Jestem pełaen obaw po tych
                          wszystkich dyskusjach ale dzisiaj się troche uspokoiłem.
                          Pozdrawiam
                          • Gość: Monika Re: Na Skraju Miasta - po pomiarach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.05, 21:28
                            Cały czas obserwuję Państwa wypowiedzi i byłam i jestem pełna obaw.
                            Co chwila odwiedzam osiedle sprawadzam ile pracy zostało do wykonania a ile
                            zostało wykonane.
                            Byłam na "obmiarach".Jestem przekonana ,iż firma obecnie się nie śpieszy ,
                            zdecydowanie tempo prac spadło ale chyba nie ma powodu do obaw.Mieszkania są
                            gotowe, wszędzie są zainstalowane windy,trwaja prace wykończeniowe na klatkach
                            tj malowanie,układanie terakoty , zakładanie balustrad.Fakt,iż przez miesiąc
                            lub dwa prace nie za bardzo się posunęły.Moim zdaniem budynek realnie będzie
                            przekazany w maju.Jest to zgodne z umową (choć nie powiem obiecywano wcześniej)
                            Ale ogólnie nie widzę podstaw do wielkich obaw.
                            Pozdrawiam Monika
                      • Gość: Monika Re: Na Skraju Miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.05, 19:52
                        Nie rozumiem Państwa obaw.W umowie którą wszystcy podpisywaliśmy podaje się
                        termin zakończenia real;izaci I ,II kwartał 2005r
                        Jeżeli budynek będzie zgłoszony do odbioru przełom marca i kwietnia to termin
                        napewno zostanie dotrzymany.
                        Parokrotnie byłam na budowie i oglądałam swój lokal , klatkę itp.
                        Nie widzę nic co by mnie zaniepokoiło.
                        Dostałam równiż zaproszenie na obmiar budynku.
    • Gość: Wujek Prokurator skieruje sprawe prezesa NSM do Sądu !!! IP: 217.153.60.* 23.03.04, 14:55
      Jak niedawno sie dowiedzialem prokuratura skieruje sprawe do Sądu za
      przywłaszczenie przez Pana Kostrzewe funduszu remontowego Sp-ni Mieszkaniowej
      NSM. Chodzi o kilkadziesiąt tysięcy złotych z wpłat mieszkańców, które Pan
      Kostrzewa i jego syn przelewali sobie na konta prywatne!
      • Gość: xxx Re: Prokurator skieruje sprawe prezesa NSM do Sąd IP: 157.25.31.* 23.03.04, 16:40
        Należy tu jednak bardzo wyraźnie podkreślić, iż chodzi tu o Spółdzielnię NSM.
        Jest to zupełnie inny podmiot - nie należy mylić z Dom NSM czy NSM S.A.
        • Gość: Wujek Re: Prokurator skieruje sprawe prezesa NSM do Sąd IP: 217.153.60.* 23.03.04, 16:57
          Może firmy mają inne nazwy ALE OSOBY W ZARZĄDZIE SĄ TE SAME !!!
          • Gość: xxx Re: Prokurator skieruje sprawe prezesa NSM do Sąd IP: 157.25.31.* 24.03.04, 12:42
            Niestety tu się Pan myli...
            • Gość: Wujek Re: Prokurator skieruje sprawe prezesa NSM do Sąd IP: 217.153.60.* 24.03.04, 16:42
              Chyba jednak nie myle się. Wystarczy zajrzeć na strone NSM S.A.:

www.naskrajumiasta.pl/inde.html
              • Gość: Mariusz Re: Prokurator skieruje sprawe prezesa NSM do Sąd IP: *.zapora / 212.160.172.* 25.03.04, 09:59
                Przecież xxx to znany szanowny obrońca NSM - IP 157.25.31.* występujący pod
                imionami Krzysztof, Andrzej, DS. Także wujek nie przekonasz go (jej)
                Pozdrowka
                • Gość: ads Re: Prokurator skieruje sprawe prezesa NSM do Sąd IP: *.atman.pl / *.atman.pl 25.03.04, 11:01
                  Złodziejstwo w biały dzień - kłamstwa w żywe oczy - tak działa ta firma.Nie
                  dotrzymuje umów, standardu wykonania a jak zabraknie kaski to nie montuje na
                  przykład wind - niech się mieszkańcy martwią.Akty notarialne - owszem po
                  ciężkich bojach - tak pod koniec okresu gwarancji na budynek - aby ewentualnie
                  wspólnota nie zażądała napraw w jej ramach.I tak się toczy - prezes oszust
                  chodzi sobie spokojnie - kłamie z uśmiechem a naiwniacy z prowincji czekają ...
                  • Gość: oszukany Re: Prokurator skieruje sprawe prezesa NSM do Sąd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.05, 09:50
                    Prezes Siwik to oszuszt - to prawda. Należy na tego złodzieja uważać - nie
                    płaci podwykonawcą i w ten sposób chce się szybko dorobić.
            • Gość: zabetonowac NSM Re: Prokurator skieruje sprawe prezesa NSM do Sąd IP: *.spray.net.pl / *.spray.net.pl 20.10.04, 00:57
              Wznos sie ty kurwo z koszykowej z tego forum. ludzie ta szmata to wtyka NSM!!!
    • Gość: Tomi Re: Na Skraju Miasta IP: 195.205.15.* 20.08.04, 08:30
      Ja sie zastanawiam, jak dlugo firma bedzie ciagnac na rynku.
      We wlochach zarzad ukradl kase z czynszow, nie placil przez 3 lata za wode,
      tynki sie sypia.
      Na Ursynowie w ich budynku, po roku gmina cofnela pozwolenie na uzytkowanie, bo
      firma bezprawnie dobudowala pietro.
      Na skoroszewskiej budynek mial 2 lata opoznienia, jakosc wykonania pod psem. U
      mnie w mieszkaniu zawalila sie sciana nad drzwiami, bo nie wstawili belki
      zbrojonej (odp. kierownika - taka jest technologia!!!)Na dziko podlaczyli sie
      do wody, sprzedali nasza wozkownie i suszanie, sprawa bedzie w sadzie.
      Odpada juz elewacja, a ludziom do dzis nie wymieniono porysowanych szyb.
      W kazdym normalnym kraju prezes takiej firmy by zostal zlicytowany...
      Jesli jakis frajer pisze ze "kupil mieszkanie sobie i corce i wszystko jest OK"
      tzn ze jezt pociotkiem prezesa S i pewnie dostal to mieszkanie za darmo ( tzn
      na koszt innych lokatorow)
      • jagasz Re: Na Skraju Miasta 11.10.04, 12:00
        Proszę o opinie osób które mają odebrać mieszkanie na Skoroszach (na początku
        2005r), czy mająteraz jakieśkłopoty? i którzy są zainteresowani ich nową
        inwestycją na Bielanach.
        DEveloper tłumaczy się z wcześniejszych kłopotów, i mówi, że obecnie terminowo
        oddaje mieszkania. Na ile jest to prawdą????
        Co zrobićz ich fatalnie skonstruowanąumową??? Czy komuś udało się wynegocjować
        parę zmian???
        • Gość: zabetonowac NSM Re: Na Skraju Miasta IP: *.spray.net.pl / *.spray.net.pl 20.10.04, 00:55
          Czlowieku ci zlodzieje domagaja sie od mieszkancow skoroszewska 1 przelania na
          swoje konto oplat notarialnych pod rygorem nie przystapienia do aktow!!!!!!!!
          To oszolomy!!!! Sprzedawali mieszkania wciskajac ze sasiedni parking bedzie
          nalezal do mieszkancow a jak sie okazalo to osobna nieruchomosc!!!!!!!
          Uciekaj jak najdalej
          • Gość: s Re: Na Skraju Miasta IP: *.spray.net.pl 05.02.05, 18:17
            Szkoda, ze nie wiedza o tym sasiedzi. I brakuje tych informacji wsrod
            mieszkancow Skoroszy: www.nsm.skorosze.pl/

• Gość: BMG Re: Na Skraju Miasta IP: 62.148.92.* 17.03.05, 11:56
          Witam
          negocjowałam umowę Belvedere Bielany
          umowa nie do przyjęcia, zmian wiele nie wynegocjowałam, no i podstawowy minus-
          finansowanie inwestycji ze środków własnych....
          nie zdecydują się chyba na tą inwestycję
          szkoda, ale przecież chodzi tu o wielką kasę
          • Gość: ka Re: Na Skraju Miasta IP: 6.1.* / *.endemol-neovision.pl 16.09.05, 15:15
            właśnie się zastanawiam nad kupnem u nich mieszkania i to co czytam jest mocno
            niepokojące. czy podpisałaś w końcu umowę?
    • jagasz Re: Na Skraju Miasta 12.10.04, 13:33

• jagasz Re: Na Skraju Miasta 19.10.04, 13:39

• jagasz Re: Na Skraju Miasta 20.10.04, 15:01

• Gość: mimi Re: Na Skraju Miasta IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.01.05, 19:19
      Oszusci!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: Nie kupiłem u NSM Re: Na Skraju Miasta IP: *.adsl.inetia.pl 05.03.05, 17:58
        Ja nie kupiłem u tego developera NSM. Dlatego bo miał źle skonstruowaną umowę i
        nie chciał jej zmienić. Z drugiej strony miekszania u Ebejot nie są
        funkcjinalne (interesowały mnie 2 pokoje). W takim wypadku lepiej nie kupić niż
        kupić i zostać oszukanym na wiele tysięcy. Ludzie zastanówcie się trochę.
        Kupiłem mieszkanie u dewelopera JAZ-BUD ST. Doddali w terminie. Ostatnią ratę
        płacę przy podpisaniu aktu notarialnego, jeszcze zmienili mi parę rzeczy w
        mieszkaniu bez kosztów dodatkowych. Już mieszkam a poniważ urząd się ślamazarzy
        (jak to pierdoły urzędnicy) to jeszcze nie ma aktów i stąd nie zapłaciłem
        jeszcze ostatniej raty. A na dodatek mam ładniejsze mieszkanie i ładniej
        położone.

Szanowni Państwo skończył się komunizm a w kapitaliźmie nie należy się żalić (o
        jaki ja biedny i ciamajdowaty bo jakiś łajdak mnie oszukał) tylko po prostu jak
        się coś nie podoba to się idzie do konkurencji. Oczywiście, że mieszkanie to u
        nas dobro rzadkie ale mimo wszystko jednego bloku w Warszawie nie budują
        przecież.

Pozdrawiam
    • Gość: PODSUMOWANIE Re: Na Skraju Miasta IP: *.chello.pl 05.03.05, 18:44
      Podsumowując wątek, jeśli ktoś się zastanawia nad kupnem mieszkania przy
      Skoroszewskiej lub w okolicy niech zrobi jedną rzecz, która rozwieje jego
      wątpliwości:
      Radzę któregoś sobotniego, najlepiej słonecznego (wtedy przyjemniej
      się "zwiedza" :) ) poranka wybrać się pod bloki Na skraju... i Ebejotu i
      zapytać pierwszych lepszych mieszkańców o ich opinie.

Co prawda nie kupiłem ostatecznie tam mieszkania, ale poważnie się
      zastanawiałem i przepytałem kilkanaście osób na miejscu. Opinie nie były różne,
      ale jednoznaczne: Na Skraju Miasta to jeden wielki syf (wystarczy stanąć koło
      ich bloku i przyjrzeć się z bliska elewacji zewnętrznej - TANDETA!!!).
      Natomiast Ebejot mogę z czystym sumieniem polecić - kupiło tam mieszkanie paru
      moich znajomych i ze współpracy i wykończenia są bardzo zadowoleni.

Ale jak wspomniałem powyżej, nie ma sensu nikogo przekonywać tutaj na forum.
      Krótka wizyta i rozmowa z mieszkańcami nie pozostawia jakichkolwiek
      wątpliwości, gwarantuję :))

Pomijając wszystko, o wiarygodności dewelopera może też świadczyć proponowana
      klientom umowa: ta standardowo proponowana przez Ebejot jest bardzo porządna
      (treść jest o ile dobrze pamiętam dostępna na ich stronie). Zajmuję się
      kredytami mieszkaniowymi, więc różnych umów naczytałem się po dziurki w nosie,
      (he he) i co nieco jak sądzę wiem na ten temat. Szczerze mówiąc, umowa którą
      podpisałem z moim obecnym deweloperem po wielu nagocjacjach jest niestety mniej
      korzystna niż standardowa Ebejotu. Jak dla mnie budowali niestety trochę za
      daleko od centrum, więc kupiłem też przy Al. Jerozolimskich, ale ciut bliżej.

Pozdrawiam wszystkich :))
      • Gość: Monika Re: Na Skraju Miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.05, 19:59
        Po przeczytaniu wszystkich wypowiedzi bałam się o swoje "przyszłe"
        mieszkanie.Podpisałam umowę z "Na Skraju Miasta" w styczniu 2004r ,zresztą po
        rozmowach z EBEJOTEM i innymi firmami.Po prostu moim zdaniem mieli ładniejszy
        rozkład mieszkania.Umowa standartowa rzeczywiście była nie do przyjęcia ale bez
        problemów udało się dokonać zmian przd podpisaniem.Potem dostałam się na Forum
        i zaczęłam się bać.Budowę odwiedzałam co tydzień ,byłam na obmiarach a ostatnio
        nawet przyjechałam i poprosiłam o klucze (powiedziałam iż chcę jeszcze raz
        obejrzeć mieszkanie).Moje zdziwienie było bardzo duże ale pozytywne w przeciągu
        niespełna dwóch tygodni wykonano wiele prac.Nie mam narzazie zastrzażeń co do
        jakości.Szlichty (podłogi) są równe, ściany gładkie, parapety i inne drobiazgi
        ok. Więc może przestanmy się wzajemnie straszyć.Chociaż nie powiem te
        wypowiedzi wyzwoliły we mnie czułość i pilnowanie swoich interesów.Ale nie
        wydaje mi się aby ta firma różniła się wiele od innych developerów.
        Pierwszy odbiór mieszkań na klatce pierwszej w budynku A przy ul.Skoroszewskiej
        zaplanowany jest po 20.03.2005r (czyli wszystko jest zgodne z umową a nawet
        lekko przed czasem) Pozdrawiam -Monika
        • Gość: ik33 Re: Na Skraju Miasta IP: *.totalizator.com.pl / *.devs.futuro.pl 07.03.05, 12:37
          Moje odczucia są niemal identyczne jak Moniki. Kiedy podpisywałam umowę z NSM
          byłam jak chyba każdy w lekkim strachu. Sprawdzałam tę firmę pod każdym
          względem ( na ile mi się udało ), ale niestety wtedy jeszcze nie znałam tego
          forum. Pewnie po zamieszczonych tu wypowiedziach zrezygnowałabym z tego
          developera, ale cóż - stało się. Najpierw oczywiście byłam w Ebejocie, bo mają
          bardzo ładne budynki. Ale tak jak Monice zupełnie nie odpowiadał mi rozkład
          mieszkań (wszystkie na jedno kopyto - aneks kuchenny bez okna ), a poza tym
          wciskali mi garaż przez co cena mieszkania ( z garażem ) wzrosła do 4.100 za
          metr. Pomyślałam - no bez ... Może te bloki są i ładne ale nie będę przepłacać
          1.000 zł za metr i poszłam do NSM. Wzięłam wzór umowy i w te pędy do prawnika.
          Obejrzał i mówi, że tak nie może być. Naniósł poprawki i z powrotem do
          developera. Na większość się zgodzili. Podpisałam umowę. No i zaczął się strach
          i wyczekiwanie. Forum mnie przybiło, więc w każdej wolnej chwili jechałam na
          budowę sprawdzać postępy prac. W międzyczasie podpisałam umowę notarialnie ( na
          wsjakij słucziaj ), żeby spokojniej spać. W końcu jest to trochę kasy. Żeby się
          nie rozwodzić za długo - myślę,że można uspokoić przyszłych mieszkańców. Prace
          zbliżają się ku końcowi, według mnie wygląda to dobrze. Jestem już po
          obmiarach, którymi mnie pozytywnie zaskoczyli i czekam już tylko na klucze. Nie
          twierdzę, że niepochlebne opinie na ich temat są wyssane z palca, zapewne
          ludzie mieli trochę przykrych przejść, ale może wyciągnęli jakieś wnioski i
          stwierdzili, że daleko w ten sposób nie zajadą. Bądźmy dobrej myśli. Pozdrawiam
          wszystkich przyszłych sąsiadów.
          • kober1 Re: Na Skraju Miasta 26.06.05, 20:47
            Może Was to zaciekawi, ale wspólnota mieszkaniowa Skoroszeska 1A na dzień
            dzisiejszy wytoczyła 3 bądż 4 procesy sądowe przeciwko NSM. Sprawy te toczą się
            już parę miesięcy i na dzień dzisiejszy wygląda na to że Siwik, Szczęsna i
            spółka z kretesem je przegrają (między innymi chodzi o niedoróbki, terminy,
            przywłaszczenia...).
            • Gość: Tomek Re: Na Skraju Miasta IP: *.polkomtel.com.pl 29.06.05, 16:56
              Witam.
              Ja kupilem mieszkanie w drugim bloku DNSM na Skoroszach
              (Skoroszewska 1), tez sie obawialem czytajac rozne niepokojace posty i
              rozmawiajac z mieszkancami Skoroszewska.
              Teraz po ponad rocznym zamieszkiwaniu w moim mieszkanku jestem bardzo
              zadowolony ze swojego ruchu zakupu mojego mieszkania.
              I wiem, ze taka jest generalnie opinia mieszkancow Skoroszewska 1.
              Po pol roku od oddania budynku byly podpisywane akty notarialne.
              A po niecalym roku juz mamy wspolnete (DNSM zrzekl sie na rzecz
              wspolnoty zarzadzania nieruchomoscia mimo zagwarantowanego 5-letniego
              okresu w umowach).

Tez zastanawialem sie nad wyborem oferty w Ebejot ale nie podobalo
              mi sie, ze to takie geste blokowiska, poza tym rozklady mieszkan
              nie byly dla mnie ciekawe. Poza tym w moim bloku sa calkiem fajne,
              duze balkoniki.

W naszym bloku nie bylo problemow, lecz to prawda wczesniej DNSM nie
              mozna bylo uznac za rzetelnego developera - totalne fiasko bylo
              w przypadku sasiedniego bloku - Skoroszewska 1A (wiele tam bylo
              niedociagniec/ naduzyc...) - i domyslam sie, ze te wszystkie zle opinie
              ze Skoroszy sa kierowane wlasnie z tego bloku
              ... i byc moze, slyszalem,
              ze Ebejot ma bardzo prezny dzial marketnigowy i wiele pisze na grupach
              dyskusyjnych nt. swoich konkurentow ... :)

Pozdrawiam, ja polecam.
              • Gość: Monika Re: Na Skraju Miasta IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.07.05, 13:17
                Kupiłam mieszkanie na Skoroszewskiej 1B.(wielokrotnie pisałam o tym na tym
                forum) Mieszkam już , jestem zadowolona , reklamacji nie zgłaszałam bo naprawdę
                nie miałam co zgłaszac. Na razie jest wszystko ok.
                Obsługa w biurze KMC jest sympatyczna i naprawdę skłonna do udzielania
                wszelkich informacji i pomocy. -Monika
                • Gość: gaga Re: Na Skraju Miasta IP: *.spray.net.pl 15.07.05, 22:05
                  Witam
                  W 2004 r odebraliśmy mieszkanie przy ul. Skoroszewskiej 1. Przed podpisaniem
                  umowy nie znaliśmy tego forum - może to i dobrze, inaczej byśmy nie
                  zaryzykowali. Wyszło nam to jednak na dobre, z odbiorem nie było problemów,
                  terminowo. Wykończenie - ok. Akty notarialne - ok. Na szczęście wszystko poszło
                  dobrze. Nigdy jednak nie zapomnę P. Gajews..., która była najwstrętniejszym
                  babskiem z jakim miałam do czynienia!!! Od samego początku były z nią problemy,
                  OKROPNA!!!! beznadziejna, wredna! Potrafiła odebrać wszelką radość z dokonanego
                  zakupu - na szczęście skarga u Pani a. Sz coś niecoś pomogła. Ale cóż, to tylko
                  obsługa :))Moze teraz już nie pracuje. Blok jest ok!
                  • azoorek Re: Na Skraju Miasta 16.07.05, 22:06
                    fakt, ze maja dobre rozklady- funkcjonalne i jest w miare tanio. Mieszkam obok
                    w budynku Ebejotu- w przypadku mniejszych mieszkan nie ma co wybierac- rozklady
                    fatalne. Tylko, ze kupowalismy w czasie gdy trwal "nabor" na A1- a slyszelismy
                    tez kilka "dobrych" slow na temat Fasolowej- na szczescie dla nas zrezygnowali
                    z Na Skraju z mieszkania w A1. Dlatego tez do tej firmy podchodze z duza
                    rezerwa- sa niegodni zaufania jak dla mnie.
          • Gość: Kasia Re: Na Skraju Miasta IP: *.catv.net.pl 30.10.05, 17:02
            Będę wdzięczna za wskazówki jakie postanowienia prawnik uznał za nie do
            zaakceptowania i jakie zmiany udało się wynegocjować z NSM?

Zainteresowałam sie inwestycją za Bielanach ale jak czytam to forum to mi
            ciarki po plecach przechodzą. W końcu gra idzie o bardzo dużą kasę, często w
            grę wchodzi kredyt na wiele lat i w takich przypadkach trzeba dmuchać na zimne.

Pozdr
            Kasia
            • Gość: Mr P. Re: Na Skraju Miasta IP: *.chello.pl 15.02.06, 02:23
              Witam wszystkich zaaforowanych :)
              Ja wlasnie na dniach zamierzam podpisac umowe przedwstepna na Bielanach.
              Przyznaje, ze kiedy czytalem wypowiedzi sprzed roku i starsze, to "wlos mi sie
              na d... zjerzyl". Te pozniejsze troche mnie ... hmm... "podbudowaly" to nie do
              konca wlasciwe slowo, ale trudno mi o lepsze o 2:15 a.m.
              Na uspokojenie tlumacze sobie jeszcze, ze inwestycje zaakceptowal bank BPH i na
              mieszkania w BB daja bardzo dobre warunki kredytowe. Jezeli ten argument jest
              niesluszny (bo np nie rozumiem pewnych mechanizmow polityczno-gospodarczych), to
              bede wdzieczny za naprostowanie mojego myslenia.
              Niestety na prawie sie nie znam i rowniez bylbym wdzieczny za wskazowki o
              zapisach w umowie, ktore warto zmienic.

Pozdrawiam
              Mr P.
              • eronimo Re: Na Skraju Miasta 23.02.06, 03:18
                Witam,
                też zamierzam podpisać umowę wstepna na dniach. Czy udalo Ci sie wprowadzic
                zmiany do umowy po Twojej mysli?

Czy ktos wie czy w przypadku NSM wpłaty sa dokonywane na rachunek powierniczy
                czy bezpośrednio na rachunek dewelopera?
              • Gość: tmouse Re: Na Skraju Miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.06, 22:24
                no nie wiem, czytam czytam i strach blady

mam zamiar wlasnie kupic od nich mieszkanie na Bielanach i sam juz nie wiem
                na pewno warto bedzie umowe zaniesc do prawnika / eksperta

ale czy ryzykowac kupe kasy? czy juz im sie polepszylo czy tez zrobia sobie jaja z ludzi i znowu wyciagna pieniadze

juz widze ze z parkingu przed blokiem raczej nic nie bedzie
                znowu czytam (i slyszalem od goscia w biurze obslugi) ze jakies jazdy z dobudowywaniem 9 pietra sa i pozwoleniami na budowe

jakies swieze opinie? o bloku na bielanach?
                bo jak znowu maja byc jazdy z dokonczeniem robot to nie wiem
    • Gość: ki Re: Na Skraju Miasta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.06, 10:43
      czy oni jeszcze gdzies buduja?
      • Gość: Aga Re: Na Skraju Miasta IP: *.aster.pl 24.03.06, 10:51
        Odczep się od wszystkich wątków!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka