Gość: Kasia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.04, 22:38 Ruszyła budowa Domu Morskiego przy Bukowińskiej. Czy ktoś może kupił tam mieszkanie? Jestem ciekawa... Tak przy okazji jest strona www.dom- morski.blog.pl dla zainteresowanych. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: czaviar Re: DOM MORSKI - RUSZYLI! IP: *.aster.pl / *.acn.pl 25.02.04, 00:59 1.No właśnie. Mnie również ciekawi ile osób kupiło już tam mieszkanie? Bo w tabeli ofert zostało jedynie 7. I teraz: czy zostały tam jedynie przykładowe, wzorcowe mieszkania czy tez faktycznie Polnord sprzedał już ponad 30. 2.Chodzi mi po głowie taka sprawa: wiadomo, że do 2007r. pozostaje 7% VAT na mieszkania, ale od maja b.r. bedzie 22% na grunt. W moim przypadku udział gruntu w cenie całości stanowi 18%. Czy zatem w kolejnych ratach beda mi naliczali 7%VAT od 82% raty i 22%VAT od 18% ? 3. Wiecie że 24lutego2004 w XI edycji Certyfikatu Dewelopera Polnord Dom po raz kolejny odnowił swój certyfikat ? "Polnord-Dom z Gdańska należy do Grupy Kapitałowej "Polnord-Energobudowa". Buduje w Gdańsku, Gdyni i Warszawie. Najbardziej prestiżowa lokalizacja to luksusowa Villa Jantar w pobliżu Łazienek Królewskich i Belwederu (cena: ok. 9 tys. zł za m kw.). Dużym powodzeniem wśród klientów cieszy się też Dom Morski na stołecznym Mokotowie i Osiedle Pomarańczowe w Gdańsku. " Pozdrawiam Czaviar dom-morski.blog.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szukajacy Re: DOM MORSKI - RUSZYLI! IP: *.chello.pl 25.02.04, 11:20 Mozecie mi napisac cos o tej inwestycji, sa jeszcze wolne mieszkania? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: DOM MORSKI - RUSZYLI! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.04, 20:21 Witaj Czaviar, Co do vatu na grunt, to Pani w Polnordzie wytłumaczyła mi to w ten sposób: jeżeli do końca kwietnia wpłaci się 50% całej kwoty, wówczas vat na grunt wyniesie 7%, natomiast jeśli nie, to cena proporcjonalnie wzrośnie (i nie są to małe różnice). Ale najlepiej zadzwoń tam i dowiedz się osobiście. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiwiki Re: DOM MORSKI - RUSZYLI! IP: 62.233.238.* 26.02.04, 09:43 A jak ta inwestycja się ma do planowanej trasy KEN (przedłużenia z Ursynowa)? pzdr kiwiki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: DOM MORSKI - RUSZYLI! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.04, 11:15 Co do trasy KEN, to za bardzo nie wiem. Na stronie www.dom-morski.blog.pl jest mapka z najbliższym zagospodarowaniem terenu, więc można się mniej więcej zorientować. W ogóle z tego, co pamiętam, to ta trasa bardziej dotyczyła Plazy I i II JWC niż Domu Morskiego i na wątkach dotyczących tamtych inwestycji są na ten temat informacje. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czaviar Re: DOM MORSKI - RUSZYLI! IP: *.aster.pl / *.acn.pl 26.02.04, 17:57 Plan zagospodarowania szczegółowo opisał Adam w wątku forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=106&w=8852588. Pozwole sobie Go zacytowac: "1) Od południa budynku (tam gdzie w tej chwili jest chodnik) będzie przedłużenie ul. Domaniewskiej (przejdzie pod oknami), ale jest ona przeznaczona wyłącznie dla ruchu lokalnego. 2) "Nieznacznie poniżej" dzisiejszego skrzyżowania Domaniewskiej z Puławską będzie skrzyżowanie Nowobukowińskiej z Puławską, która łukiem wypukłym na wschód (czyli trochę zbliżając się do Domu Morskiego) przejdzie w kierunku budynków "Orła", prawdopodobnie przejdzie między nimi. Będzie to szeroka i ruchliwa ulica wyprowadzająca ruch z Ursynowa (przedłużenie KEN). 3) Bukowińska na odcinku od Domaniewskiej na południe w obecnej formie zniknie. 4) Pomiędzy Bukowińską a Puławską na północ od Domaniewskiej (obecnie to niezagospodarowany trójkąt zielenii) będzie to teren przeznaczony na usługi/mieszkania - powstaną tam prawdopodobnie wysokie budynki oddzilające Dom Morski od Puławskiej" Wszystko to potwierdziłem u tej samej miłej Pani w urzędzie. Pozdrawiam Czaviar dom-morski.blog.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czaviar Re: DOM MORSKI - RUSZYLI! IP: *.aster.pl / *.acn.pl 26.02.04, 17:59 Poprzedni link zle wszedl. Usuncie kropke na koncu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: DOM MORSKI - RUSZYLI! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.04, 16:43 Czyli jak z tą drogą? Nie będzie tragedii? Ja się niezbyt orientuję w tych ulicach... A tak przy okazji, pani z Polnordu powiedziała, że Dom Morski buduje taki wykonawca, który zawsze wcześniej oddaje budynki i że w przypadku DM prawdopodobnie będzie to w marcu, czyli za rok. To chyba fajnie, no nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czaviar Re: DOM MORSKI - RUSZYLI! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.02.04, 18:23 Nowobukowińską najbardziej odczuja lokatorzy niskich kondygnacji części południowo-wschodniej DM, ale to pikuś w porównaniu z tramwajami. Rownież słyszalem, ze koniec sierpnia 2005 to mocno przesadzony termin, ze realny jest czerwiec. Lecz byłem o tym zapewniany 3 m-ce temu. Skoro teraz prawdopodobnym jest marzec, to się tylko cieszyć :):) Tym wykonawcą jest chyba Polnord Gdańsk (patrz galeria na dom- morski.blog.pl ), który połączył swe moce z Energobudową na przełomie roku. Moze stąd przyspieszenie prac ? Odpowiedz Link Zgłoś
czaviar Re: DOM MORSKI - RUSZYLI! 29.02.04, 22:48 > Nowobukowińską najbardziej odczuja lokatorzy niskich kondygnacji części > południowo-wschodniej DM, ale to pikuś w porównaniu z tramwajami. Mialem na myśli oczywiście stronę południowo-zachodnią :|, gdyz "wypukłość" łuku nowej ulicy będzie najbliżej właśnie tej części budynku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: DOM MORSKI - RUSZYLI! IP: 5.3.1R4D* / 170.252.72.* 24.04.04, 18:03 Terminy - rozmwaiałem z facetem z Polnordu i się trochę zdziwił, jak powiedziałem, że wg jego koleżanki oddanie będzie przed terminem... Odpowiedz Link Zgłoś