Dodaj do ulubionych

Podwyżki cen

20.07.10, 18:48
Mamy już przypięty wątek z obniżkami, więc dla równowagi proponuję
utworzenie wątku w którym będziemy wpisywać podwyżki. No i od razu
wpisuję pierwsze znalezisko:

Attis Development, Osiedle Fasolowa. Ceny podniesione z 5500 na
5800/metr
Obserwuj wątek
    • Gość: dd Re: Podwyżki cen IP: *.adsl.inetia.pl 20.07.10, 19:12
      O właśnie. Sam chciałem taki wątek utworzyć :))

Cena wyjściowa: 490 tys.
      otodom.pl/mieszkanie-warszawa-bielany-57m2-2-pokoje-490000-pln-id6034520.html
      Potem 470 tys i pogróżki, że cena aktualna tylko tymczasowo, a potem WZROŚNIE o
      KOLEJNE 20 tys:
      www.domiporta.pl/details,30797,112598905.asp
      Wersja najnowsza - 470 tys - do negocjacji:
      www.nieruchomosci.egospodarka.pl/mieszkania/warszawa/mieszkanie-na-sprzedaz-maszewska,5535786.html
      • rumun_navigator Re: Podwyżki cen 20.07.10, 19:48
        Fajnie wiedzieć, że wykończone ogrodowymi meblami płyciaki na
        peryferiach peryferiów są wystawiane już po 8,3k/metr, ale jeśli
        uważasz, że ten przypadek zasługuje na uwagę lub jest dowodem na spadki
        cen to umieść te linki w wątku z obniżkami. Tutaj to nie pasuje
        • Gość: dd Re: Podwyżki cen IP: *.adsl.inetia.pl 20.07.10, 20:04
          Gdzie tam widzisz meble ogrodowe? IMHO jest zupełnie przyzwoicie wykończone.
          Poza tym wyraźnie piszą o KOLEJNEJ podwyżce (poprzednia była o -20kpln), więc do
          wątku o podwyżkach pasuje jak znalazł.
          • rumun_navigator Re: Podwyżki cen 20.07.10, 22:53
            > IMHO jest zupełnie przyzwoicie wykończone.
            Taaak? photos01.otodom.pl/photos/mini_big/603/45/6034520_7.jpg
            Ale ja rozumiem. Jak się mieszka w wynajętym mieszkaniu remontowanym
            ostatnio za późnego Gomułki to nawet "płytki przemysłowe po 11,99/metr"
            mogą wydawać się przyzwoitym wykończeniem. A tę kuchnie chyba też
            widziałem w Leroy-u za chyba niecałe 2k :)
      • Gość: majka Re: Podwyżki cen IP: 94.254.198.* 20.07.10, 19:50
        tzn z 8600 na 8250..

a ile według szanownego pana eksperta miało być i będzie? po 4000 już
        wchodzić, czy czekać niżej? a w międzyczasie wynajmować? w warszawie
        czy lepiej gdzieś na mazurach? a może w hiszpanii?
    • Gość: jacek potworna ta podwyzka - szczegolnie biorac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.10, 19:53
      pod uwage, ze konkurencja zada za Wlochy 7 k i wiecej
      • rumun_navigator Re: potworna ta podwyzka - szczegolnie biorac 20.07.10, 20:57
        Tym bardziej znacząca. Tym samym została podniesiona cena minimalna w
        całych Włochach. BTW, konkurencja nie oferuje darmowego ładowania
        komórki.
        • Gość: jacek potworna ta podwyzka - szczegolnie biorac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.10, 21:49
          > Tym bardziej znacząca. Tym samym została podniesiona cena
          > minimalna w całych Włochach.

mam wrazenie ze byla to zarazem cena maksymalna - jako ze po zadnej
          innej transakcje zawierane po prostu nie sa

> BTW, konkurencja nie oferuje darmowego ładowania komórki.

weglem ?
          • rumun_navigator Re: potworna ta podwyzka - szczegolnie biorac 20.07.10, 22:35
            > weglem ?
            Prundem :) A myślałeś, że dlaczego Attis ma takie ceny? Jak widać
            niektórzy wolą świecić żeby dać <7k metr :)

> jako ze po zadnej innej transakcje zawierane po prostu nie sa
            Naprawde? Ani jednej malutkiej transakcyjki za 6k? I długo to już tak?
            Ty wierzysz w to co piszesz?
            • Gość: jacek potworna ta podwyzka - szczegolnie biorac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.10, 18:38
              > > weglem ?
              > Prundem :) A myślałeś, że dlaczego Attis ma takie ceny? Jak widać
              > niektórzy wolą świecić żeby dać <7k metr :)

jakos niewielu

> > jako ze po zadnej innej transakcje zawierane po prostu nie sa
              > Naprawde? Ani jednej malutkiej transakcyjki za 6k?

jak na razie placht przybywa - i psy nadal po milionie a koty po pol miliona

> I długo to już tak?
              > Ty wierzysz w to co piszesz?

w to co piszesz nikt nie wierzy
    • Gość: oleg Re: Podwyżki cen IP: *.spray.net.pl 20.07.10, 20:34
      > Attis Development, Osiedle Fasolowa. Ceny podniesione z 5500 na
      > 5800/metr

Powaga? A skad to info?
      • rumun_navigator Re: Podwyżki cen 20.07.10, 20:49
        tabelaofert. Jeszcze w zeszłym tygodniu duża część dwupokojowych była
        po 5500
        • Gość: oleg Re: Podwyżki cen IP: *.spray.net.pl 20.07.10, 20:55
          szybki jestes :)

jakos malo tych ofert, od kiedy oni prowadza sprzedaz?
          • rumun_navigator Re: Podwyżki cen 20.07.10, 22:45
            Jakoś od września zeszłego roku. W tej chwili zostało 13 mieszkań z 89,
            więc w sumie tempo niezłe mają.
    • Gość: dd Re: Podwyżki cen IP: *.adsl.inetia.pl 20.07.10, 21:43
      A co do Attisa, to taka cena (~5.8kpln) obowiązywała tam pół roku temu:
      www.budnet.pl/Mieszkanie_kup_dzis_odbierz_za_dwa_lata,przeglad_prasy_budowlanej,i=19075.html
      Więc albo zakończyli "mega" promocję 300zł/m2 albo po prostu kilka najtańszych
      mieszkań się sprzedało i tyle.
      • rumun_navigator Re: Podwyżki cen 20.07.10, 22:37
        Tak czy siak, niedawno były we Włochach oferty po 5,5 a teraz nie ma.
        • Gość: oleg Re: Podwyżki cen IP: *.spray.net.pl 20.07.10, 22:42
          ale co z tego?
          miales napisac od kiedy Attis prowadzi sprzedaz. Napisz prosze.
    • rumun_navigator Update 30.09.10, 14:13
      Już jest "od" 5900. Te po 5800 poszły jak świeże bułeczki i obecnie w ofercie została gigantyczna nadpodaż 6 mieszkań. :) Zapewne zdesperowany Attis urządzi z tego powodu paniczną wyprzedaż :) To tyle. Następna aktualizacja zapewne przy spadku ceny minimalnej we Włochach na 6500
      • Gość: dd Re: Update IP: *.adsl.inetia.pl 30.09.10, 15:37
        > Już jest "od" 5900. Te po 5800 poszły jak świeże bułeczki i obecnie w ofercie z
        > ostała gigantyczna nadpodaż 6 mieszkań. :) Zapewne zdesperowany Attis urządzi z
        > tego powodu paniczną wyprzedaż :) To tyle. Następna aktualizacja zapewne przy
        > spadku ceny minimalnej we Włochach na 6500

www.nbp.pl/publikacje/rynek_nieruchomosci/raport_2002_2009.pdf
        Wykres 583 str. 201 i tyle w temacie.
        • rumun_navigator Re: Update 30.09.10, 16:00
          Jakbyś nie zauważył, to w temacie jest rok 2010. :)
      • Gość: hydra Re: Update IP: 78.133.208.* 30.09.10, 17:09
        Bemowo przy Górczewskiej w tamtym roku 7800 od metra w tym roku te same mieszkania po 6900
        Spore obniżki rwania nie ma
        • Gość: dd Re: Update IP: *.aster.pl 30.09.10, 18:44
          Podam przykład z mojego życia wzięty: styczeń 2010, "osiedle przyczółek" Powsin, domy (segmenty ok 180 m) po negocjacjach cenę za dom ustaliliśmy na 1 mln zł, uważałem że za dużo i nie kupiłem, teraz zostały tylko dwa domy cena 1250 000 zł do kupienia za 1200 000 zł. Nie potaniały na co liczyłem tylko ceny wzrosły, niestety to prawda, choć nikt mi nie musi wierzyć.
    • Gość: babicz Willa Kwirynów IP: 178.73.49.* 30.09.10, 19:20
      Na początku zeszłego roku kupiłem segment typu Chianti za 1,2mln. Wszyscy znajomi naśmiewali się ze mnie i mówili, że stracę grubą kasę... Tymczasem dev sprzedał już większość II etapu, ale drożej bo po 1,5mln... Zgadnijcie kto się teraz śmieje.
      • Gość: steady_at_najx Re: Willa Kwirynów IP: *.aster.pl 01.10.10, 00:32
        kurcze, jak to czytam to znowu boli mnie głowa...znowu muszę się leczyć, to przez was naganiacze! Nie kupujcie od tej mafii niezależnie od ceny!
      • Gość: go?ć 2000 Re: Willa Kwirynów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.10, 16:15
        Macie taka kase i siedzicie tu na forum i udowadniacie, że ceny tylko w góre? Nawet fachowcy od PR wiedzš, że nie mozna przesadzać. Po za tym wnioskuje, że wszystkich w tym kraju będzie stać na 1,5 mln za mieszkanie (w kredycie to i 3 mln) bo komu sprzedacie zeby zarobić? Ci co maja takš kasę dla siebie na pewno nie kupiš od deva by mieszkać na osiedlu i przštać kupy po psie sšsiada na swoim kawałku chodnika. O szambie przez przyzwoito?ć nie wspomnę. LITO?CI !!! A teraz szczekajcie ( nie moje ale fajne)
        • Gość: babicz Re: Willa Kwirynów IP: 178.73.49.* 01.10.10, 17:30
          Komu sprzedacie, komu sprzedacie... Tę samą gadkę słyszałem jak były po 1,2. :)

Po za tym wnioskuje, że wszystkich w tym kraju będzie stać na 1,5 mln za mieszkanie
          A gdzie napisałem, że jestem przeciętniakiem? I za 1,2mln kupiłem segment, nie mieszkanie. Czytaj ze zrozumieniem.
          • Gość: Ania Re: Willa Kwirynów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.10, 20:52
            Chwalipieta z ciebie babiczu.
            Za 1,2 mln złotych można spokojnie w tej okolicy kupić całkiem ładny dom do lekkiego odświeżenia wymagający znacznie mniej dalszych inwestycji niż stan dewloperski.
            Kupując za te pieniądze segment który deweloper wybudował z pewnością najniższym kosztem z najtańszych dostępnych na rynku materiałów ( bo kto i jak to sprawdzi ?) wystawiłeś tylko świadectwo swojej przezorności i mądrości.
            PS.
            Życzę cichych i spokojnych sąsiadów za ścianą
          • Gość: go?ć 2000 Re: Willa Kwirynów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.10.10, 17:02
            To tym bardziej będziesz zbierał kupy ze swojego kawałka chodnika. Teraz rozumie dlaczego tu tak sie denerwujesz. No cóż jak na razie bedziesz tylko tracił bo devy bez mrógnięcia oka nastšpne segmenty sprzedadzš taniej nie dzi? to jutro. A majš z czego opuszczać! Po za tym inflacja(skromne 2%)! Niech no tylko 3 lata cena nie wzro?nie to jakie? 75 000 do tyłu a klientów skłonych wydać 1,5 mln na segment coraz mniej. Po za tym powtórze! Nie jeste? przeciętniakiem i piszesz tu na forum dla przeciętniaków. No popatrz! Jak miło! Czyżby otaczali cię tylko tacy co kupujš po 2,5 mln za dom z ogrodem! No fakt. Im nie podskoczysz. A na koniec, Rumun zaczšł o podwyżkach za metr mieszkania a ty wyjechałes z segmentami jako dowód na wzrosty. Tak zo?liwie to kto tu czyta ze zrozumieniem?
            • Gość: babicz Re: Willa Kwirynów IP: 178.73.49.* 03.10.10, 21:09
              Czy ty umiesz czytać? II etap jest już prawie kompletnie sprzedany po cenach o 300tys wyższych od tej za którą ja kupiłem. Poza tym skąd pomysł, że inflacja nie będzie dotyczyć AKURAT domów? Bo tak ci pasuje?
      • Gość: ertet Jestes idiota, ze dales za taki syf 1,2 mln IP: *.centertel.pl 02.10.10, 01:47
        nastepnym razem zanim cos kupisz 10 razy sie zastanow
      • aniskar Re: Willa Kwirynów 09.12.16, 18:08
        Witam, czy Pań zamieszkuje może na terenie inwestycji Willa Kwirynów?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka