Dodaj do ulubionych

FOSPOL - PODŁĄCZENIE GAZU - POMOCY !!!!

IP: 213.25.91.* 07.04.04, 10:03
Witam drogich sąsiadów i bardzo proszę o pomoc,
do tej pory nie mam podłączonego gazu i nastąpi to dopiero w czwartek (tzn.
nagazowanie instalacji) ale muszę jeszcze podłączyć kuchnię gazową a to może
zrobić tylko ktoś z uprawnieniami (inaczej kuchnia nie będzie miała uznanej
gwarancji) czy ktoś już podłączał kuchnie a jeżeli tak to kto wam to robił,
za ile i czy sama muszę kupić giętki przewód do gazu, proszę o pomoc!!!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: wiki Re: FOSPOL - PODŁĄCZENIE GAZU - POMOCY !!!! IP: 213.25.91.* 07.04.04, 11:07
      podciągam temat bo bardzo zależy mi na pilnej odpowiedzi
      • Gość: Marcin Re: FOSPOL - PODŁĄCZENIE GAZU - POMOCY !!!! IP: *.innsoft.com.pl 07.04.04, 14:16
        Przewód elastyczny kupiłem w sklepie (kosztował ok. 80 zł), a kuchenkę
        podłączyli mi ci sami ludzie, którzy zakładali gaz. Pewnie uprawnień na to nie
        mieli. Za podłączenie kuchenki zapłaciłem 60 zł. Pozdrawiam.
      • Gość: mrutko11 Re: FOSPOL - PODŁĄCZENIE GAZU - POMOCY !!!! IP: *.citicorp.com 07.04.04, 14:18
        Wiki,
        ja tez przerabalam sprawe, bo bylam przekonana, ze Ci panowie od nagazowania
        rowniez mi podlacza kuchenke! Niestety moj malzonek tego nie dopilnowal, ale
        codziennei probujemy sie dodzwonic do gazowni i wyjasnic sprawe. W umowie jest
        napisane, ze doprowadzenie gazu jest neiodplatne, wiec niby za co w takim razie
        wzieli te 71 PLN??? Zdecydowanie to oni podlaczyli gaz. Proponuje Ci, zebys ich
        namowila, zeby to zrobili, nawet za jakas oplata, bo pozniej faktycznie moze
        byc problem z gwarancja kuchenki. Ja moze jeszcze dzisiaj wyjasnie z gazownia
        dlaczego nie podlaczyli kuchenki.
        A co do gietkiej rurki, to jak najbardziej musisz ja kupic sama. Tylko sprawdz
        ile. Ja kupilam chyba 1,5 metra za 109zl...
        Pozdr
        • Gość: wiki Re: FOSPOL - PODŁĄCZENIE GAZU - POMOCY !!!! IP: 213.25.91.* 08.04.04, 09:24
          bardzo dziękuję za odpowiedzi :)
          wczoraj kupiłam przewód ale kosztował mnie aż 209 zł.(1,5 m.) kupowałam w Obi i
          może dlatego zapłaciłam aż tyle ;(
    • Gość: z pytaniem Re: FOSPOL - PODŁĄCZENIE GAZU - POMOCY !!!! IP: *.siedlce.leased.ids.pl 08.04.04, 08:50
      Mam pytanie - czy podłączyć kuchnię muszę w jakimś określonym czasie, tzn. np.
      przed przyjęciem instalacji gazowej przez gazownię? Zamierzam wykańczać
      mieszkanie później, a ta dyskusja zasiała we mnie niepokój, ze muszę pomyśleć o
      wykończeniu, przynajmniej kuchni, wcześniej. Czy ktoś mi podpowie jaka jest
      procedura i kolejnosć w zakresie podłączania kuchni gazowej?
      • Gość: Pawlik67 Re: FOSPOL - PODŁĄCZENIE GAZU - POMOCY !!!! IP: 195.245.213.* 21.05.04, 04:22
        Mieszkam na tym samym osiedlu. Gaz mieliśmy podłączony ok rok temu. Do tej pory
        jednak nie mamy podłaćzonej kuchni. Pamiętaj tylko aby przewód (rurkę)
        doprowadzający gaz zaślepić (taka zakrętka na chyba 1/2cala). Gaz do samej
        kuchni możesz podłaczyć sobiekiedy zechcesz. Należy tylko wspomnieć, iż z
        chwilą podpisania umowy z gazownią jesteś zobowiązany do płacenia rachunków;
        opłata z licznika + inne opłaty przesyłowe.
        Pozdrawiam :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka