Gość: Niezdecydowany k. IP: *.net-serwis.pl 24.02.11, 13:19 Szukam informacji o tym deweloperze i tej inwestycji. W internecie nie mogę znaleźć żadnych informacji o ich doświadczeniu. Wiem tylko, że prezes Robert Kloch ma udziały w kilku spółkach. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ds Re: Deweloper Vitabrian - inwestycja Aspekt IP: *.dynamic.chello.pl 24.02.11, 16:02 www.vitabrain.pl/home Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niezdecydowany k. Re: Deweloper Vitabrian - inwestycja Aspekt IP: *.play-internet.pl 24.02.11, 23:15 Nie chodzi mi o stronę, tylko o wiarygodność spółki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niezdecydowany k. Re: Deweloper Vitabrian - inwestycja Aspekt IP: *.play-internet.pl 25.02.11, 21:44 siorb slurp siorb slurp. mniam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cm Re: Deweloper Vitabrian - inwestycja Aspekt IP: 83.143.140.* 26.02.11, 19:27 Mieszkam w pobliżu tej inwestycji... niby lokalizacja ok, może poza tym, że sam budynek osadzony jest bardzo ciasno miedzy uliczką, blokiem a szkołą. Przeraża mnie tylko wizualizacja budynku i ta okropna krata, czy tez stalowa klatka. Ciekawe po co to... może rodzaj zabezpieczenia przed (nie)spodziewanym rozlatywaniem sie budynku :-) Tragicznie to wyglada na zdjeciu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: helek Re: Deweloper Vitabrian - inwestycja Aspekt IP: *.dynamic.chello.pl 27.02.11, 16:28 nom, wyglada tragicznie...z drugiej strony jak sie w tym mieszka to tego nie widac - meczas sie sasiedzi :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ugscy Re: Deweloper Vitabrain - inwestycja Aspekt IP: *.net-serwis.pl 03.03.11, 17:50 my tez szukamy na bielankach, a nie chcemy pchac sie w to novum przy trasie (glosno, dla dzieci niebezpiecznie), a to jest fajne, w osiedlu. maja duze balkony co jest plusem, pani w biurze mowila, ze jakies rezerwacje moze sie zwolnia, ale chyba na razie jeszcze wybor jest sporawy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babaryba Re: Deweloper Vitabrian - inwestycja Aspekt IP: *.play-internet.pl 02.05.11, 18:07 Witam, Również szukałam informacji o Vitabrain i ... nic. Dostałam od nich wzór umowy - dużo zapisów bardzo jednostronnych i niekorzystnych dla kupującego Obejrzałem KW działki w internecie - niby ok. Wzięli kredyt pod zastaw działki na ok 6mln (na częściowe sfinansowanie budowy) zabezpieczeniem spłaty kredytu jest hipoteka do kwoty 14mln. Mieszkania mają fajne ale z wiarygodnością dosyć słabo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alek Re: Deweloper Vitabrian - inwestycja Aspekt IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 02.05.11, 22:30 Z doświadczenia wiem, że udział tzw "prezesów" w wielu spółkach nie wróży dobrze. To musi być kolejna firma "krzak" tak jak np firmy Kazimierza Siwika z NSM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: Deweloper Vitabrian - inwestycja Aspekt IP: *.derby.waw.pl 03.05.11, 11:35 Też się zastanawiałam nad tą inwestycją. Dziwne wydaje mi się, że odbiór inwestycji I kw. 2012, a oni dopiero mają sprzedanych 6 mieszkań, to jest 20%. Interesowałam się innymi inwestycjami i tam proporcja na tak krótki okres do odbioru raczej była odwrotna - tzn. 20-30% mieszkań nie sprzedanych. Naczytałam się też trochę o spółce Wena, której prezesuje czy prezesował p. Kloch - ówczesny prezes Vitabrain. Np.: www.passa.waw.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=6243&Itemid=219 Ciarki mi też przeszły jak w infoveriti po wpisaniu nazwy firmy pokazało się na dole tyle firm w upadłości czy w likwidacji. Rozkłady mieszkań rzeczywiście mają bardzo fajne. Ale czy nie strach, że weźmie się kredyt i pozostanie się na lodzie bez m, a z ratami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janko Re: Deweloper Vitabrian - inwestycja Aspekt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.12, 18:04 Trzeba sie dobrze zastanowic czy warto kupować mieszkanie z aneksem kuchennym bez okna /trzy pokoje ok. 80 m/. To rozwiązanie godne...kawalerek. To tak na marginesie, bo mnie to ani ziębi ani grzeje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: N k. Re: Deweloper Vitabrain - inwestycja Aspekt IP: *.net-serwis.pl 13.05.11, 13:16 Pozwolenie na budowe i wlasnosc dzialki maja w porzadku. Budowa idzie do przodu, chyba juz 6 pietro jest. W zasadzie nie ma powodow sadzic, ze cos jest nie tak. Malo sprzedanych mieszkan to pewnie glownie dlatego ze spolka jest nieznana. Moze jakby mieli jakis rachunek posredni w banku z gwarancja zwrotu kosztow jak cos pojdzie nie tak... Ale z drugiej strony to pewnie kosztuje.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: forum Re: Deweloper Vitabrain - inwestycja Aspekt IP: *.centertel.pl 31.08.12, 09:17 Zapraszam serdecznie wszystkich mieszkańców na forum dyskusyjne naszej inwestycji pod adresem: salon.pl/Aspekt -- Twój Sąsiad ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monia Re: Deweloper Vitabrian - inwestycja Aspekt IP: *.146.222.67.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 19.07.11, 17:57 Też jestem zainteresowana zakupem mieszkania u tego dewelopera. Piszę dlatego, że Wasze opinie pisane w sieci negatywnie wpływają na odbiór dewelopera przez innych potencjalnych klientów obniżając wiarygodność spółki, a te pośrednio też wpływa na moje bezpieczeństwo gdy już zdecyduję się na zakup mieszkania. Zadałam sobie więcej trudu od Was i sprawdziłam spółki Roberta Klocha w aktach w sądu KRS. Nie wiem gdzie wyczytaliście informacje, że któraś ze spółek, której Kloch był udziałowcem jest w upadłości ???? Natomiast spółki w likwidacji, są to spółki, które nie podjęły działalności lub spółki celowe, jak np. Kompleks Development (nie pamiętam czy to się dokładnie tak pisze). Ponad to są to spółki, gdzie zostały złożone wnioski o likwidację kilka lat temu, gdy Kloch nie był już w tym czasie ich udziałowcem. Kompleks Dewelopment, jak wynika z akt sądowych, w tym ze sprawozdania zarządu był powołany do realizacji konkretnej inwestycji, t.j. dokończenie budowa osiedla na Ursynowie dla spółdzielni Domino. Znam pośrednio tę spółdzielnię, gdyż koleżanka kupiła tam mieszkanie. Miała dość duże problemy z tą spółdzielnią, gdyż w pewnym momencie spółdzielnia mało nie zbankrutowała, po tym jak wykonawca zszedł z budowy. Budowa kilka lat stała w miejscu. Ruszyła i została zakończona jak weszła jako wykonawca kolejna firma - spólka Klocha. W biurze sprzedaży Vitabrain uzyskałam informacje, że na początku 2009 roku oddali do użytkowania 50 apartamentów w Juracie. Będąc na urlopie nad morzem udałam się do Juraty obejrzeć tę inwestycje. Inwestycja zakończona i budynek zasiedlony. Szczególne uznanie dla lokalizacji tej inwestycji - las i praktycznie przy samej plaży.. Rozmawiałam z ochroną tych budynków na temat Vitabrain i Pan z ochrony wypowiadał się pozytywnie na temat spółki. Mówił, że gdy są jakieś zgłoszenia usterek wykonawca, pomimo dzielącej go odległości bardzo szybko reaguje. Natomiast artykuły prasowe w sieci dotyczące działki na Ursynowie, której właścicielem jest obecnie Vitabrain – poprzednio Wena też nie pokazują całego obrazu sytuacji niż to wynika z akt sądowych KRS tych spółek. Działka oddana była przez miasto w użytkowanie wieczyste spółce Wena gdy Kloch nie był jeszcze udziałowcem tej spółki. Z akt sądowych wynika, że Kloch nabył udziały tej spółki pod koniec 2007 r. natomiast z dokumentacji finansowej wynika, że spółka zaczęła realizować budowę w 2008 r. Artykułu pokazują, że w tym czasie miasto zaczęło utrudniać spółce realizację inwestycji. Obecnie działka jest własnością Vitabrain. W siedzibie spółki na te temat nie wiele można się dowiedzieć, poza tym, że spółka wygrała z miastem dwa procesy sądowe. Wracając do obecnej budowy na Bielanach plusem jest to że mają przez bank zapewnione w 100% finansowenie , a bank udziela promes na bezobciążeniowe wyodrębnienie mieszkania po wpłacie przez nabywcę całej ceny lokalu. Uff… i tyle co miałam do powiedzenia z przeprowadzonego śledztwa :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yhy taaaaa Re: Deweloper Vitabrian - inwestycja Aspekt IP: *.dynamic.chello.pl 19.07.11, 18:32 no to bierzemy! przekonałaś mnie.. moim zdaniem ( ja nie jestem w ogóle zainteresowany mieszkaniem na Bielanach ) powinniście wszyscy (Ci co chcą kupić) poczekać aż budynek będzie oddany i tyle.. najbezpieczniej.. a jak mieszkanie ucieknie to nie ma tragedii będzie gdzie indziej u może nawet lepsze... Odpowiedz Link Zgłoś
magdalaena1977 Re: Deweloper Vitabrian - inwestycja Aspekt 19.07.11, 22:18 Gość portalu: Monia napisał(a): > Też jestem zainteresowana zakupem mieszkania u tego dewelopera. > Piszę dlatego, że Wasze opinie pisane w sieci negatywnie wpływają na odbiór dew > elopera przez innych potencjalnych klientów obniżając wiarygodność spółki, a te > pośrednio też wpływa na moje bezpieczeństwo gdy już zdecyduję się na zakup mie > szkania. Mam dwa pytania : - Dlaczego do każdej inwestycji jest tworzona osobna spółka? Czy nie lepiej byłoby korzystać z renomy doświadczonego dewelopera? - Dlaczego blok przy Aspekt buduje Vitabrain sp. z o. o. spółka komandytowa w Warszawie (spółka córka), a nie spółka matka Vitabrain sp. z o. o. w Warszawie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J. i J. Re: Deweloper Vitabrian - inwestycja Aspekt IP: *.dynamic.chello.pl 06.08.11, 12:23 Witam, z Żoną interesujemy się tą inwestycją. Naszym zdaniem wszystko jest ok. Deweloper jest malo znany i robił tylko kilka inwestycji m.in. w Juracie i Warszawie. natomias za deweloperem przemawia bardzo zaawansowany etap prac (stan zamknięty, okna, tynki i instalacje elektryczne są już gotowe). Ale co do postawionych pytań: 1. Tworzenie spółek celowych dla inwestycji deweloperskiej jest normalną metodą prowadzenia takich inwestycji. Żaden normalnie myślący finansista nie robi inaczej. I tak spółka matka poręcza zobowiązania spółki celowej. 2. Przy ul. Aspekt buduje Vitabrain Sp. z o.o. Sp. k. ponieważ udziałowcy Vitabrain Sp. z o.o. stworzyli sp. k. w celach oszczędności podatkowych. To też jest obecnie standardowa konstrukcja pozwalająca zaoszczędzić na płaconym podatku przez spółkę i jej udziałowców. Taka konstrukcja podatkowa bardzo często pojawia się w różnych branżach i firmach i jest w Polsce niczym nadzwyczajnym. Pozdrawiamy innych zainteresowanych tym budynkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
treadstone73 Re: Deweloper Vitabrian - inwestycja Aspekt 07.08.11, 12:06 Gość portalu: J. i J. napisał(a): > Witam, > > z Żoną interesujemy się tą inwestycją. Naszym zdaniem wszystko jest ok. Dewelop > er jest malo znany i robił tylko kilka inwestycji m.in. w Juracie i Warszawie. > > 1. Tworzenie spółek celowych dla inwestycji deweloperskiej jest normalną metodą > prowadzenia takich inwestycji > > 2. Przy ul. Aspekt buduje Vitabrain Sp. z o.o. Sp. k. ponieważ udziałowcy Vitab > rain Sp. z o.o. stworzyli sp. k. w celach oszczędności podatkowych. > > Pozdrawiamy innych zainteresowanych tym budynkiem. Wszystko super, optymalizacja podatkowa itp. Ale: - 71 metrowe mieszkania mają po 4 pokoje - jeden z nich to niecałe 9m2. Trochę absurd - ten metraż to fajne 3 pokojowe mieszkanie (i tak by było gdyby zamiast schowka na szczotki 9m2 byłaby tam kuchnia - da się to pewnie zrobić) - w tym samym mieszkaniu jest 21m2 salonu z kuchnią biegnącą przez całą długość tego salonu... Tak jak pisałem wyżej to fajnie mieszkanie jeśli kuchnia byłaby przesunięta w miejsce schowka na szczotki. - mieszkanie ma fajny taras dookoła prawie całego mieszkania - 80 metrowe mieszkania mają 14m2 korytarza... Dłużyzna. - to samo mieszkanie ma 8m2 ciemnej kuchni. Fatalnie. - w takim mieszkaniu łazienka o wielkości 4,7m2 to nieporozumienie... - fajnie, że w salonie cała jedna ściana to okna/drzwi balonowe. Co do mniejszym mieszkań - 58 metrowe mieszkania mają po 3 pokoje. - 62 metrowe mieszkania mają po 2 pokoje. WTF?? Komuś się coś pomyliło przy projektowaniu?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anita Re: Deweloper Vitabrian - inwestycja Aspekt IP: *.net-serwis.pl 24.08.11, 12:51 Liczba pokoi na danym metrażu to trochę kwestia gustu. Dla mnie jest ciekawą opcją móc mieć 3 pokoje na mniejszym metrażu (czyli taniej) w rozsądnej lokalizacji. Poza tym można z dużą swobodą (przy odpowiednio wczesnym zakupie) zmieniać rozkład pokoi, układ ścian itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KKubua Re: Deweloper Vitabrian - inwestycja Aspekt IP: *.180.33.142.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 16.09.11, 21:34 Monia pogratulować Twojemu pracodawcy tak oddanego pracownika. Sama się odkryłaś... Zal mi Ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: Deweloper Vitabrian - inwestycja Aspekt IP: *.acn.waw.pl 22.07.11, 12:17 Znajoma kupiła od tego dewelopera tam mieszkanie, jest bardzo zadowolona" biznescodnia.pl/vitabrain-skonczyl-prestizowa-inwestycje-w-juracie.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sdddd Re: Deweloper Vitabrian - inwestycja Aspekt IP: 83.143.140.* 24.08.11, 19:32 .... bo jeszcze się nie wprowadziła. A jak już to zrobi to się zacznie jazda i szrpanina z dev. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poszkodowany Re: Deweloper Vitabrian - inwestycja Aspekt IP: *.centertel.pl 16.09.11, 13:49 Wszystkim, którzy rozważają wydanie swoich ciężko zarobionych pieniędzy na mieszkanie w inwestycji realizowanej przez spółkę Vitabrain (czy też inne spółki kontrolowane przez tych samych ludzi - patrz np: www.ktokogo.pl/Robert_Kloch) polecam lekturę protokołu z zebrania wspólnoty mieszkaniowej Świętopełka 7 w Juracie (inwestycja zrealizowana przez Vitabrain na przełomie 2008/2009). Zebranie to odbyło się 23 lipca 2011 r., czyli niecałe dwa miesiące temu. Oto link do protokołu (miejsca zaczernione to dane finansowe lub osobowe), z zaznaczonymi fragmentami dotyczącymi Vitabrain oraz Budexpolu (Budexpol to firma budowlana z Sierpca zaangażowana przez Vitabrain jako generalny wykonawca ww. inwestycji): docs.google.com/viewer?a=v&pid=explorer&chrome=true&srcid=0B67gNV7uxo6NZDk1ZWJjYjgtMWNmOS00MzgxLTgyZDYtMjNiNDdjNDVjNWJk&hl=pl Na wypadek, gdyby link nie działał - oto fragmenty tegoż protokołu, które mogą zainteresować potencjalnych nabywców mieszkań budowanych przez Vitabrain: "(...) Zarząd monitorował przebieg usuwania usterek przez Budexpol, uczestniczył w spotkaniach odbiorowych i prowadzeniu korespondencji z Budexpolem. W wyniku zdarzenia SPADAJĄCYCH SZYB Z BALKONÓW, Zarząd wystąpił do Powiatowego Inspektoratu Nadzoru Budowlanego z wnioskiem o przeprowadzenie wizji lokalnej w sprawie montażu szyb zamontowanych w balustradach balkonów, z uwagi na zagrażające bezpieczeństwo osób. Zebrani wystąpili z wnioskiem ZGŁOSZENIA SPRAWY DO PROKURATURY z jednoczesnym powiadomieniem Budexpolu. Omówiono usterki usunięte i NIEUSUNIĘTE. Wskazano na PROBLEM WAD, KTÓRYCH JUŻ NIE MOŻNA USUNĄĆ. Wskazano również na USUWANIE USTEREK W SPOSÓB NIESKUTECZNY. Zarząd podejmował działania zmierzające do powództwa sądowego. (...). Z opinii prawników wynika, że sprawa nie jest prosta do przeprowadzenia, biorąc pod uwagę zmianę statusu prawnego firmy Vitabrain. Zebrani zaproponowali wystąpić do sądu o zabezpieczenie kaucji (...)" Kilka zdań komentarza. "Willa Cztery Żywioły" w Juracie, bo o tej inwestycji mowa, to 'sztandarowa' realizacja spółki Vitabrain . Osiedle 4 budynków z kilkudziesięcioma mieszkaniami wakacyjnymi oddane zostało 'do użytku' przez Vitabrain nabywcom mieszkań (należę do tego pechowego grona) wiosną 2009 r. (zwracam uwagę - 2,5 roku temu). Na początku wszystko wyglądało nieźle. Te usterki, które widoczne były gołym okiem (przy odbiorach), były jakoś tam usuwane. Pierwsze prawdziwe problemy ujawniły się latem 2009 r., gdy właściciele mieszkań skończyli ich wykańczanie i zaczęli je po raz pierwszy użytkować . Okazało się wówczas, że usterek i wad jest multum. Na długiej ich liście znaleźć można m.in przeciekające dachy, wielokrotnie zalewane były lokale położone na ostatnich piętrach, ale woda docierała też do mieszkań położonych niżej. Nieudolne próby napraw prowadzonych przez Budexpol nie przynosiły rezultatu. Itp. itd. Co kilka miesięcy nowe niespodzianki, ostatnio - szyby spadające z balkonów (!) . Lista wad budowlanych w tej inwestycji, w tym niestety również takich, których nie da się już usunąć, jest bardzo długa. Wspólnota od dawna próbuje egzekwować usuwanie usterek (tych, które można naprawić), ale sytuacja jest beznadziejna. Vitabrain albo odsyła petentów (bo przecież już nie 'drogich klientów' - bo ci już dawno temu zapłacili całość kasy) do generalnego wykonawcy albo kompletnie ignoruje ich, a Budexpol albo obiecuje naprawy i nie wykonuje ich albo zwyczajnie partaczy dalej. Tak to wygląda od strony praktycznej. A od formalnej jeszcze gorzej - Vitabrain wie, jak przekształcić spółkę w trakcie inwestycji czy założyć nową w taki sposób, że dochodzenie roszczeń klientów staje się utrudnione czy nawet niemożliwe . Nie tylko wie, ale robi to. Cała ta sytuacja to efekt sprzężenia kilku czynników związanych z pojęciem "maksymalizacja zysku" - z jednej strony deweloper oszczędzający na solidnych wykonawcach i nie sprawujący odpowiedniego nadzoru nad budową, z drugiej - wykonawca budowy oszczędzający na fachowcach, zatrudniający ludzi z łapanki, którymi na budowie kieruje mało doświadczony albo nieudolny kierownik robót (w tym konkretnym przypadku kierownikiem robót był gość, który zaledwie parę lat wcześniej skończył szkołę budowlaną). Chciałoby się powiedzieć - z powodu zwykłej ludzkiej pazerności. Jeśli ktoś chciałby zweryfikować ww. informacje lub uzyskać więcej szczegółowych, podaję namiary : - z zarządem wspólnoty mieszkaniowej Świętopełka 7 / Jurata można kontaktować się za pośrednictwem firmy, która administruje osiedlem : oplaty@bobsc.pl - do mnie: NIEvitabrain@gmail.com I jeszcze coś - pamiętajcie, ze deweloper monitoruje wpisy w Internecie na swój temat i w miarę możliwości przyłącza się do dyskusji (czasem jako 'Sta'ś, czasem jako 'Asia' lub inny gość.) Nie dajcie się więc zwieść wpisom przeróżnych 'zadowolonych' czy 'znajomych zadowolonych' , nawet jeśli w niektórych takich postach znaleźć można również lekko negatywne akcenty (dla uwiarygodnienia postu). Na forach i wątkach internetowych takich jak ten wpisy pochodzą od samych zainteresowanych, a nie od 'przypadkowych gości'. A prawdziwi zadowoleni (z czegokolwiek) raczej nie mają czasu i ochoty (oraz celu !) na surfowanie po necie, szukanie na forach postów dotyczących konkretnego tematu (np. firmy czy hotelu itd., z których usług skorzystali) i wyrażanie (pozytywnych) opinii. Wystarczy chwilę pomyśleć, aby dojść do tego mało odkrywczego wniosku. A co do tego wpisu : "Znajoma kupiła od tego dewelopera tam mieszkanie, jest bardzo zadowolona" (z linkiem do pochwalnego tekstu rozpowszechnianego przez Vitabrain pod koniec 2008 r. i wklejonego pod tymże linkiem przez niejaką 'Monikę' 12 lipca 2011 r. :) - to już jest żenada autorstwa - ewidentnie - Vitabrain. Wśród właścicieli mieszkań na osiedlu Świętopełka 7 w Juracie zbudowanym przez Vitabrain z pewnością nie ma ani jednej osoby, która powie, że "jest bardzo zadowolona" (z nabycia mieszkania). Co nieliczni (w których mieszkaniach było stosunkowo mało usterek) powiedzą co najwyżej (może), że "w miarę". Bardzo nieliczni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOŚĆ Re: Deweloper Vitabrian - inwestycja Aspekt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.12, 18:29 Witam, proszę o kontakt na adres mailowy: white_adela@o2.pl zainteresowała mnei informacja o Juracie, ponieważ wcześniej zainteresowała mnie Renesansowa.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poszkodowany Re: Deweloper Vitabrian - inwestycja Aspekt IP: *.centertel.pl 16.09.11, 14:05 Prawidłowy link (spółki , w które zaangażowany jest prezes Vitbrain) : www.ktokogo.pl/Robert_Kloch Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: St. Re: Deweloper Vitabrian - inwestycja Aspekt IP: *.centertel.pl 16.09.11, 18:55 A tu interesujące artykuły o interesach spółki Vitabrain czy jak kto woli - jej prezesa Roberta Klocha: www.passa.waw.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=7118&Itemid=219 www.passa.waw.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=6243&Itemid=219 www.passa.waw.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=7119&Itemid=191 Witamy w Polsce ! Jeśli popieracie, to kupujcie ! Vitabrain chętnie przyjmie wasze pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pifpaf Re: Deweloper Vitabrian - inwestycja Aspekt IP: *.cst.tpsa.pl 07.11.11, 11:06 Może macie jakieś nowe wieści w temacie? Czy ktoś z forumowiczów zdecydował się na zakup mieszkania w tej inwestycji? Po powyższych wpisach mam co do niej lekko mieszane uczucia - choć patrząc na postęp prac, lokalizację itp. nie ma się naprawdę do czego przyczepić. Odpowiedz Link Zgłoś
magdalaena1977 Re: Deweloper Vitabrian - inwestycja Aspekt 09.11.11, 13:14 Gość portalu: pifpaf napisał(a): > Czy ktoś z forumowiczów zdecydował się na zakup mieszkania w tej inwestycji? Nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zainteresowany Re: Deweloper Vitabrian - inwestycja Aspekt IP: *.cst.tpsa.pl 15.11.11, 16:41 Cześć, Może zagląda jeszcze na to forum ktoś kto zdecydował się na zakup mieszkania w tej inwestycji? Będę wdzięczny za ewentualny odzew. Odpowiedz Link Zgłoś
maguulec Re: Deweloper Vitabrian - inwestycja Aspekt 29.11.11, 20:24 ja równiez jestem zainteresowana info. czy ktoś kupił tam mieszkanie? ja sie przymierzam i nie wiem co robić ... jestem skołowana. Odbiór dopiero w marcu przyszłego roku - dopiero w marcu i już w marcu ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a-spektor Re: Deweloper Vitabrian - inwestycja Aspekt IP: *.dynamic.mm.pl 29.11.11, 20:43 jak tam chcesz kupić to już lepiej wij line by się powiesić. Odpowiedz Link Zgłoś
maguulec Re: Deweloper Vitabrian - inwestycja Aspekt 29.11.11, 20:50 Gość portalu: a-spektor napisał(a): > jak tam chcesz kupić to już lepiej wij line by się powiesić. dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a-spektor Re: Deweloper Vitabrian - inwestycja Aspekt IP: *.dynamic.mm.pl 29.11.11, 20:53 architektura więzienna, tak mi się skojarzyło. Odpowiedz Link Zgłoś
maguulec Re: Deweloper Vitabrian - inwestycja Aspekt 29.11.11, 21:13 wiesz, to akurat juz kwestia gustu. Za piekne to to nie jest ale ujdzie. Mnie martwi raczej co innego - spółka córka, która zniknie po oddaniu budynku i potem szukaj wiatru w polu jak trzeba bedzie dochodzić napraw usterek, bo te że będa to pewne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maguulec Re: Deweloper Vitabrian - inwestycja Aspekt IP: *.rajskanet.pl 29.11.11, 22:45 czy znalazłeś jakieś informacje o deweloperze? Czy kupiłeś tam mieszkanie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GG Re: Deweloper Vitabrian - inwestycja Aspekt IP: *.dynamic.chello.pl 30.11.11, 23:12 Jak masz jakieś pytania, to wal. Kupiłem tam mieszkanie - może będę coś mógł pomóc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m. Re: Deweloper Vitabrian - inwestycja Aspekt IP: *.rajskanet.pl 30.11.11, 23:58 niestety już wszystko wiem ... deweloper jest mocno wątliwy. Radzę czym prędzej uciekać z tej inwestycji. Nie jestem z żadnej konkurencyjnej firmy - jestem szukającą mieszkania od dłuższego czasu. Mocno prześwietliłam tę spółkę, która buduje ten blok. I niestety to partacze a przy okazji cwaniaki. Zakładają spółke komandytową by uciekać od późniejszej odpowiedzialności przy naprawie ustrek i błędów projektowych. Robią przy tej inwestycji tak już poraz chyba szósty. Teraz ten "deweloper" bedzie odpowiadał do wysokości kapitału spółki czyli do kwoty 40 ts. zł Każdy z Was zrobi co zechce - ja tylko radzę sprawdzajcie wszystko - zobaczcie sobie KRS i spradzcie ich wczesniejsze inwestycje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GG Re: Deweloper Vitabrian - inwestycja Aspekt IP: *.play-internet.pl 07.12.11, 22:57 Mocne słowa, jak na ośmiolatkę ;). Jak się wprowadzę, to zobaczę czy to prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: VITABRAIN Re: Deweloper Vitabrian - inwestycja Aspekt IP: *.acn.waw.pl 08.12.11, 15:31 Szanowni Państwo, wszystkich zainteresowanych niniejszym wątkiem oraz szukających odpowiedzi, podpartych dokumentami na temat zrealizowanej przez nas inwestycji w Juracie „Willa Cztery Żywioły” oraz referencji budowlanych generalnego wykonawcy, firmy Budexpol Sp. z o.o. zapraszamy do siedzimy naszej firmy mieszczącej się w Warszawie przy ul. Kazimierzowskiej 43 lok. 50. Nie trzeba być śledczym aby stwierdzić, iż przedstawione na tym forum oskarżenia w stronę spółki, które ukazały się także na innych forach w sieci, są tej samej treści, zostały zamieszczone przez tę samą osobę, w tym samym dniu i praktycznie w tym samym czasie. Wnioski można wyciągnąć samemu. Do osób stwierdzących, iż przekształcenie Vitabrain Sp. z o.o. w Vitabrain Sp.z o.o. Spółka komandytowa jest unikaniem inwestora od odpowiedzialności z tytułu rękojmi odsyłamy do KSH celem zapoznania się ze strukturą formy takiej spółki. Następnie prosimy o przedstawienie chociaż jednego powodu, który mógłby utrudniać takie dochodzenie z tytuły rękojmi. Vitabrain Sp.z o.o. nie została przekształcona w spółkę komandytowa, tylko został założony nowy podmiot Vitabrain Sp.z o.o. Spółka komandytowa, gdzie komplementariuszem tej spółki została Vitabrain Sp.z o.o., i nastąpiło to wyłącznie celem optymalizacji podatkowej przedsiębiorstwa. Z poważaniem Zarząd Komplementariusza Vitabrain Sp. o.o. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MrMietek Re: Deweloper Vitabrian - inwestycja Aspekt IP: 31.61.108.* 13.12.11, 22:17 Z chęcią wymienię opinię/pytania z osobą powyżej - kontakt do mnie deecard@o2.pl. Z góry dziękuję za odzew. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MiCha Re: Deweloper Vitabrian - inwestycja Aspekt IP: *.xdsl.centertel.pl 16.12.11, 00:14 Widać , że ten wątpliwej preweniencji deweloper wpadł w panikę, bo pozamieszczał w sieci (łatwo znaleźć- wystarczy wpisac w google" Vitabrain") różne śmieszne linki i artykuliki sponsorowane w różnych serwisach udających serwisy 'dziennikarskie', hehe, żenada. Niestety muszę zmartwić wszystkich zainteresowanych - ten niepiękny blok na ulicy Aspekt buduje ta sama firma, o której mowa w wypowiedziach wyżej - BUDEXPOL. Znana wielu osobom z zaawansowanego partactwa budowlanego, jakie zrobiła w Juracie. Wiem, że ludzie, którzy kupili tam (w Juracie) mieszkania pracują właśnie nad pozwem zbiorowym przeciwko Vitabrain, bo ilość wad budowlanych, jakie tam pozostawili przerasta wszelkie 'polskie normy' :) :) :) Administratorem działającym na rzecz wspólnoty mieszkaniowej w Juracie (mowa o owym osiedlu w Juracie zbudowanym przez Vitabrain przy pomocy firmy bud. Budexpol) jest rzeczywiście firma Biuro Obsługi Budynków w Gdyni, łatwo znaleźć do niej namiary. Tam też można się dowiedzieć, jakiej to jakości budowania można się spodziewać się po tych godnych pożałowania"'budowlańcach", gdyż to oni zajmowali się korespondowaniem z Vitabrain i Budexpolem w sprawie usuwania niekończącej się listy wad i usterek. Trzeba pamiętać, że większości wad budowlanych nie widać normalnie "na oko" - wychodzą dopiero podczas użytkowania mieszkania. I wtedy jest mniej fajnie niż na początku, gdy w przypływie entuzjazmu ogląda się budowę czy lokal. A co do samego dewelopera - oni potrafią być nawet mili i sympatyczni , oczywiście dopóki nie dostaną całej kasy :) I rzeczywiście pewnie mogą pokazać różne' referencje' i 'dokumenty', które sobie przygotują wybiórczo do pokazania. Ale po zapłacie kasy rozmowa z nimi będzie już w innym stylu, oczywiście :) :) :) Wiem też, że jeszcze prawdopodobnie w grudniu pojawi się w sieci obszerny zbiór informacji i dokumentów dotyczących Vitabrain i Budexpol. Jak ktoś chce, to niech zostawi tu mejla, może zajrzę za jakiś czas , to dam znać, gdzie i co można poczytać. Moje dobre zorientowanie i zainteresowanie w sprawie bierze się stąd , że jedni z nabywców mieszkań w Juracie to moja dosyć bliska rodzina, poza tym ja również szukam mieszkania do zakupienia w Warszawie, to i sporo się rozglądam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Deweloper Vitabrian - inwestycja Aspekt IP: 194.181.0.* 16.12.11, 12:19 podpisuję się pod tym co napisałeś. Na własna ręke kontaktowałam sie z mieszkańcami inwestycji w Juracie i coż ... jedna wielka usterka i to niestety już w fazie projektowej, potem oczywiście w wykonawczej, więc często trudno będzie coś z tym zrobić, ale wiem, że bedzie to wszystko na droge sądową skierowane. Ja tez szukam mieszkania w stolicy i mocno prześwietlam każdego i każde mieszkanie (widzę, że i Ty podobnie) więc deweloperze drżyjcie - nie pójdzie wam tak łatwo oszukać nas potencjalnych kupców. O! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Deweloper Vitabrian - inwestycja Aspekt IP: *.dynamic.chello.pl 16.12.11, 21:22 Do vitabrain: Trafił sie wam typowy troll forumowy :) Współczuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pr Re: Deweloper Vitabrian - inwestycja Aspekt IP: *.xdsl.centertel.pl 16.12.11, 22:54 Ciekawe ktoz to tak im wspolczuje , latwo sie domyslec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: VITABRAIN Re: Deweloper Vitabrian - inwestycja Aspekt IP: *.acn.waw.pl 16.02.12, 15:26 Szanowni Państwo, poniżej zamieszczamy link z pismem do Zarządu Wspólnoty odnośnie zamieszczonych powyżej wpisów. img843.imageshack.us/img843/4472/pismozarzad.pdf lub KLIKNIJ LINK Odpowiedz Link Zgłoś