Dodaj do ulubionych

Buszrem - Kasztanowy Park

12.04.11, 22:20
Witam,
Czy ktoś ma doświadczenia negocjacyjne z tym deweloperem w jego inwestycji we Włochach. Próbujemy z mężem negocjować cenę mieszkania, ale zeszli nam z ceny o 2,5% - przy cenie startowej za metr 8150 zł. Nie jesteśmy pewni czy śmiać się, czy płakać. Poza tym osoby w biurze sprzedaży mają chyba ekstremalnie wysoki poziom niezadowolenia z życia i brak możliwości decyzyjnych. Są tylko pośrednikami w oznajmianiu decyzji PREZESA.
Załamujemy ręce bo liczyliśmy na poważnego przeciwnika do negocjacji, a przeciwnik jest niestety niepoważny.
Czy ktoś wie kiedy ruszyła sprzedaż mieszkań, w obecnej chwili mają 70% obłożenia.
Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: bolec gigant Re: Buszrem - Kasztanowy Park IP: *.play-internet.pl 12.04.11, 23:10
      moja pałka wciąż w dramatycznych pionowych WZROSTACH

szukam przytulnego lokum do seryjnego pokrywania młodych babiszonów

zapraszam do merytorycznej dyskusji

pozdro
    • Gość: czarna77 Re: Buszrem - Kasztanowy Park IP: *.home.aster.pl 20.04.11, 17:52
      My również interesujemy się tą inwestycją. Co do pracujących tam pań zgadzam się w 100%, są mało sprzedażowe. Czy próbowaliśmy rozmawiać z prezesem?
      • emmalu Re: Buszrem - Kasztanowy Park 10.05.11, 11:51
        Ostatecznie kupimy tam mieszkanie bo ma ogromne możliwości aranżacyjne, ale negocjacje trały krótko i zostaliśmy potraktowani przedmiotowo. Panie nie mają żadnych możliwości negocjacyjnych, a Prezes jest niedostępny. Udało nam się wynegocjować upust na mieszkaniu w wysokości 3,4% - dalej już ściana. Opuścili na garażu podziemnym 5 tyś i jeśli w pakiecie weżniemy komórkę lokatorską - to połowę ceny za komórkę. Jeśli zdecydujemy się na miejsce garażowe naziemne to żadnych upustów na dodatkach nie ma! Nie zależy im na szybkiej sprzedaży - to widać.
        • Gość: czarna77 Re: Buszrem - Kasztanowy Park IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.11, 14:03
          No to gratuluję, że udało się cokolwiek pchnąć. Ale jakie możliwości aranżacyjne? W mieszkaniu , które nam się podobało pod sufitem była jakaś zabudowana skrzynka. A ściany w dwóch pokojach niestety nie staja na planie prostokąta czy kwadratu.:(
          • emmalu Re: Buszrem - Kasztanowy Park 12.05.11, 13:43
            Kupilismy mieszkanie w budynku pofabrycznym, wiec ma ono prawie 4 m wysokości. Zrobimy antresolę nad przedpokojem. Dzięki temu zyskamy prawie 8m2 powierzchni sypialnianej. Plusem jest to, ze pokoje są równej wielkości, wiec zamienimy pokoj dzienny z drugim pokojem i zrobimy wyspę kuchenną.
            Plusem osiedla jest tez niska zabudowa okolicy oraz bliskość SKM - na oko chyba 250 m.
            Niestety proces negocjacyjny tak nas zniechęcił do tego mieszkania, że nie było euforii z powodu jego zakupu a nie tego spodziewaliśmy się kupując mieszkanie i kredytując się na kilkadziesiąt lat.

Gość portalu: czarna77 napisał(a):

> No to gratuluję, że udało się cokolwiek pchnąć. Ale jakie możliwości aranżacyjn
            > e? W mieszkaniu , które nam się podobało pod sufitem była jakaś zabudowana skrz
            > ynka. A ściany w dwóch pokojach niestety nie staja na planie prostokąta czy kwa
            > dratu.:(
            • Gość: m Re: Buszrem - Kasztanowy Park IP: 93.154.149.* 12.04.13, 18:27
              ILe kosztuje ogrzewanie 4 metrow wysokosci???? Po dwoch zimach juz wiecie. Wspolczuje.
        • Gość: Leszek Re: Buszrem - Kasztanowy Park IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.11, 23:27
          8,5 tysiąca za metr kwadratowy + koszt garażu i komórki lokatorskiej za tę tandetę na Włochach?
          Gratuluję. Należy wam się nominacja do nagrody Darwina i honorowe członkostwo w klubie leminga.
          • emmalu Re: Buszrem - Kasztanowy Park 12.05.11, 13:44
            A Pan, Panie Leszku, gdzie i za ile dokonał zakupu mieszkania??

Gość portalu: Leszek napisał(a):

> 8,5 tysiąca za metr kwadratowy + koszt garażu i komórki lokatorskiej za tę tan
            > detę na Włochach?
            > Gratuluję. Należy wam się nominacja do nagrody Darwina i honorowe członkostwo w
            > klubie leminga.
        • Gość: mieszkanka Re: Buszrem - Kasztanowy Park IP: *.multimo.pl 11.05.11, 10:55
          Mieszkam na tym osiedlu i nie żałuję tylko z powodu lokalizacji i wysokości mieszkania.
          Poza tym porażka.
          Począwszy od pracowników biura, którzy faktycznie nic "nie mogą" i kłamią skończywszy na beznadziejnej jakości wykonania tych "apartamentów".
          Przyjrzyjcie się oknom, ścianom, otworom drzwiowym, wentylacji.
          Mieszka mi się dobrze ze wględu na doskonały dla mnie dojazd do pracy i jak na razie spokój na osiedlu, to przeważa nad minusami.
          Mało ludzi tu jeszcze mieszka ale bardzo dużo mieszkań sprzedano bo osiedle generalnie ładnie położone i zielone.
          • emmalu Re: Buszrem - Kasztanowy Park 12.05.11, 13:51
            No właśnie, należy zastanowić się nad plusami i minusami, które też dostrzegliśmy. Ostatecznie zdecydowaliśmy się na Kasztanowy Park, wiedząc, że kuzyn niedawno kupił na osiedlu Wilanowska 58m2 za 360 tyś zł.
            Mam nadzieję, że miło nam się będzie tam mieszkało, bo osiedle jest kameralne, zabudowa niska i okolica przyjemna.
            Resztę puszczamy w niepamięć.
            Pozdrawiam.

Gość portalu: mieszkanka napisał(a):

> Mieszkam na tym osiedlu i nie żałuję tylko z powodu lokalizacji i wysokości mie
            > szkania.
            > Poza tym porażka.
            > Począwszy od pracowników biura, którzy faktycznie nic "nie mogą" i kłamią skoń
            > czywszy na beznadziejnej jakości wykonania tych "apartamentów".
            > Przyjrzyjcie się oknom, ścianom, otworom drzwiowym, wentylacji.
            > Mieszka mi się dobrze ze wględu na doskonały dla mnie dojazd do pracy i jak na
            > razie spokój na osiedlu, to przeważa nad minusami.
            > Mało ludzi tu jeszcze mieszka ale bardzo dużo mieszkań sprzedano bo osiedle gen
            > eralnie ładnie położone i zielone.
            • Gość: xyz Re: Buszrem - Kasztanowy Park IP: *.111.175.211.static.crowley.pl 13.05.11, 12:11
              ja równiez kupiłam tam mieszkanie. Z tych wzgledów, o których juz napisano wczesniej (m.in. wyjatkowość lokalizacji, kwitnące kasztany, kameralność, dojazd do centrum zajmujący max 15 min pociągiem, podstawówka na Cietrzewia i gimanzjum na Solipskiej).
              Co do jakosci wykonania - jak na razie bez zarzutów.
              pzdr
              • Gość: jacek przeciez nawet w nazwie macie klamstwo !! IP: *.speed.planet.nl 13.05.11, 20:01
                tam nie ma zadnego parku - a posadzone na waskim pasku kasztany co roku strasza brazowymi liscmi w lipcu

zielen to moze i jest - ale u sasiadow po drugiej stronie ulicy i w dodatku za plotem

podstawowka i gimnazjum przepelnione

15 min pociagiem - dobry dowcip !!!

pol godziny z dojsciem i czekaniem - i to pod warunkiem, ze sie uda wepchnac do pociagu - one juz z Ursusa przyjezdzaja wypelnione

oj czego tam nie wymysla w tym biurze sprzedazy z nudow !!!
                • Gość: xyz Re: przeciez nawet w nazwie macie klamstwo !! IP: *.222.242.83.spray.net.pl 15.05.11, 20:12
                  podstawówka i gimnazjum przepełnione, bo dobre.
                  Inne są równie przepełnione, choć w rankingach wypadają znacznie gorzej niż te wymienione przeze mnie.

do 15 min jazdy pociągiem, plus dojście, dla niektórych jest to kolejne 15 min, dla mieszkańców Kasztanowego Parku 2-3 min. Pociągi, podobnie jak inne środki komunikacji miejskiej (w tym metro, jeżdżące z Ursynowa do Centrum notabene 25 min i mieszczące się 17 km od centrum), może nie świecą pustkami, ale jeźdżą często.

Kasztany są, panie Jacku, są. I nie może pan tego kwestionować. Nie jest to park, ale ich widok z okien zapiera dech w piersiach.
                  Uprzedzam pana kolejny wpis- samoloty. Latają, będą dla niektórych uciążliwe, ale do września (kończy się wtedy remont pasa).

pzdr.
                  • Gość: wlochy Re: przeciez nawet w nazwie macie klamstwo !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.11, 22:35
                    Pani z biura developera już dziękujemy.
                    • Gość: xyz Re: przeciez nawet w nazwie macie klamstwo !! IP: *.222.242.83.spray.net.pl 17.05.11, 17:55
                      nie jestem pracownikiem biura sprzedaży, ale zadowolonym mieszkańcem osiedla.
                      Dziwi Pana, że tacy mogą być?

pzdr
                      • Gość: jacek przeciez nawet w nazwie macie klamstwo !! IP: *.speed.planet.nl 17.05.11, 18:56
                        mnie bardzo dziwi - ale biorac pod uwage, ze gdy zima panowaly swietne warunki do biegowek, swiecilo wspaniale slonce to wszyscy siedzieli w dusznych mieszkaniach - jednym slowem niewiele im do szczescia potrzeba - i nawet malenkie parczki wlochowskie okazywaly sie za duze

kazde wedlug potrzeb - potrzeby znikome to i byle co wystarczy
                      • emmalu Re: przeciez nawet w nazwie macie klamstwo !! 18.05.11, 10:41
                        Czy zechciałaby Pani uchylić rąbka tajemnicy dot. negocjacji z tym deweloperem? Jeśli Pani wygodniej możemy przejść na maila.

Gość portalu: xyz napisał(a):

> nie jestem pracownikiem biura sprzedaży, ale zadowolonym mieszkańcem osiedla.
                        > Dziwi Pana, że tacy mogą być?
                        >
                        > pzdr
                  • Gość: jacek przeciez nawet w nazwie macie klamstwo !! IP: *.speed.planet.nl 16.05.11, 18:49
                    > podstawówka i gimnazjum przepełnione, bo dobre.

a sa jakies inne ?? takie niedobre ??

> Inne są równie przepełnione, choć w rankingach wypadają znacznie gorzej niż te
                    > wymienione przeze mnie.

w jakiej odleglosci ??? 2 km czy wiecej ???

> do 15 min jazdy pociągiem, plus dojście, dla niektórych jest to kolejne 15 min,
                    > dla mieszkańców Kasztanowego Parku 2-3 min.

nie da sie dojsc w 2-3 minuty do pociagu - przy czym czas oczekiwania to srednio 7 minut pomiedzy 7 i 9 rano

> Pociągi, podobnie jak inne środki komunikacji miejskiej (w tym metro, jeżdżące z Ursynowa > do Centrum notabene 25 min i mieszczące się 17 km od centrum), może nie świecą
                    > pustkami, ale jeźdżą często.

SKM jest co 30 minut i tylko co druga ma porzadna dlugosc, sklady KM w godzinach porannych to smiech w porownaniu ze skladami metra, z SKM i KM korzysta znaczniej wiecej osob niz z metra z Kabat, w metrze nie widzialem palacych - w KM zdarza sie to bardzo czesto - panuje syf, brud i albo lodowka albo zaduch - porownania z metrem tu nie ma. Autobusy sie wloka i stoja w korkach - nie ma oczym nawet wspominac

> Kasztany są, panie Jacku, są. I nie może pan tego kwestionować.

nie umiecie czytac w tym biurze sprzedazy ??? ja mowie - klamiecie z tym parkiem kasztanowym - kasztany rosna na waskim paseczku, otoczone betonem

> Nie jest to park, ale ich widok z okien zapiera dech w piersiach.

szczegolnie jak maja juz w lipcu brazowe liscie pozarte przez larwy

> Uprzedzam pana kolejny wpis- samoloty. Latają, będą dla niektórych uciążliwe, a
                    > le do września (kończy się wtedy remont pasa).

samoloty beda zawsze uciazliwe - operacje pomiedzy 22 i 7 rano kierowane sa nad Wlochami, nad Wlochami lataja tez dlugodystansowce - a wiec duze, glosne samoloty

remonty pasa poza tym wypadaja co roku - zwykle w lecie - dwa trzy tygodnie pas na Ursus jest zamykany - zas za piec lat pas na Ursus nie bedzie w stanie obsluzyc wszystkich operacji i szczegolnie w lecie, wiec kierunek Wlochowski znowu bedzie tak samo obciazony jak w 2010 i 2011

moje posty mozna uprzedzic wylacznie w jeden sposob - kiedy napiszecie prawde, kazde wasz deweloperskie klamstwo spotka sie moja riposta
                    • Gość: mieszkanka Re: przeciez nawet w nazwie macie klamstwo !! IP: *.home.aster.pl 17.05.11, 10:43
                      Jacku, a tak naprawde to o co ty walczysz?
                      Chcesz wyludnić Włochy? Odstraszyc wszystkich potencjalnych mieszkanców?
                      Każdy wybiera sobie miejsce do życia jak mu pasuje i finanse pozwalają.
                      Ja całkiem świadomie wybrałam tę dzielnicę, mieszkam juz w czwartym mieszkaniu ale wciąż w obrebie Włoch.
                      Dlaczego nie przeprowadzisz się do innej , lepszej dzielnicy skoro Wlochy są takie koszmarne, a przynajmniej tak wynika z twoich postów?
                      • Gość: jacek przeciez nawet w nazwie macie klamstwo !! IP: *.speed.planet.nl 17.05.11, 18:59
                        > Jacku, a tak naprawde to o co ty walczysz?

jak to o co ??? o godne warunki do zycia w moim miescie

> Chcesz wyludnić Włochy?

wyludnic ??? jak na razie kazda wolna piedz ziemi pazerni deweloperzy zabudowuja kolejnymi klockami - waskie uliczki, waziutkie chodniki, zadnej infrastruktury - bo to bylo osiedle domko jednorodzinnych - a teraz bedzie wielkie mrowisko

> Odstraszyc wszystkich potencjalnych mieszkanców?

jak maja sie meczyc i mnie utrudniac zycie - to lepiej ich zniechecic

> Każdy wybiera sobie miejsce do życia jak mu pasuje i finanse pozwalają.
                        > Ja całkiem świadomie wybrałam tę dzielnicę, mieszkam juz w czwartym mieszkaniu
                        > ale wciąż w obrebie Włoch.
                        > Dlaczego nie przeprowadzisz się do innej , lepszej dzielnicy skoro Wlochy są ta
                        > kie koszmarne, a przynajmniej tak wynika z twoich postów?

a dlaczego mam zawsze uciekac przed ludozercami ??? jaka mam gwarancje, ze w nowym miejscu deweloper za lapowke nie kupi pozwolenia na blok ???
                    • emmalu Re: przeciez nawet w nazwie macie klamstwo !! 17.05.11, 12:10
                      Przerażający jest ten defetyzm i negowanie wszystkiego co się da. Proszę podać więc gdzie Pan mieszka - zalety osiedla, zarekomendować jakąś dzielnicę, miejsce w Warszawie. Zamiast wytykać wady i negować cudze decyzje, skupmy się na zaletach tego miasta, czy dzielnicy.

Czy naprawdę jest Pan tak naiwny, że wierzy Pan, że nazwa inwestycji odzwierciedla jej stan faktyczny? Wola Presige - naprawdę bardzo prestiżowa lokalizacja na Jana Kazimierza, Nowa Rezydencja Królowej Marysieńki - obawiam się, że denatka ma już swoją stałą rezydencję, 19 Dzielnica - proszę o opinie Ratusza ...... itp itd .....

Szkoły pełne, transport kiepski, brązowe liście kasztanowców - bardzo proszę podać lokalizację w obrębie aglomeracji warszawskiej gdzie mieszkańcy nie borykają się z tymi i podobnymi problemami. Gdzie trawa jest zawsze zielona, żłobki i przedszkola, szkoły, świetlice czekające z otwartymi ramionami, proponujące puste miejsca dla dzieci, gdzie transport jest punktualny i zawsze czysty, a co najważniejsze pusty!

Jak to mawiali nasi praprzodcy: de gustibus non est disputandum!!

Zapraszam do merytorycznej dyskusji.

• Gość: jacek przeciez nawet w nazwie macie klamstwo !! IP: *.speed.planet.nl 17.05.11, 19:03
                        > Przerażający jest ten defetyzm i negowanie wszystkiego co się da. Proszę podać
                        > więc gdzie Pan mieszka - zalety osiedla, zarekomendować jakąś dzielnicę, miejsc
                        > e w Warszawie. Zamiast wytykać wady i negować cudze decyzje, skupmy się na zale
                        > tach tego miasta, czy dzielnicy.

przerazajaca to jest ludzka bezmyslnosc i konekwentna ucieczka od wolnosci

> Czy naprawdę jest Pan tak naiwny, że wierzy Pan, że nazwa inwestycji odzwiercie
                        > dla jej stan faktyczny? Wola Presige - naprawdę bardzo prestiżowa lokalizacja n
                        > a Jana Kazimierza, Nowa Rezydencja Królowej Marysieńki - obawiam się, że denatk
                        > a ma już swoją stałą rezydencję, 19 Dzielnica - proszę o opinie Ratusza ......
                        > itp itd .....

to dlaczego tego nie moge glosno powiedziec - nabijam sie z tego od lat

> Szkoły pełne, transport kiepski, brązowe liście kasztanowców - bardzo proszę po
                        > dać lokalizację w obrębie aglomeracji warszawskiej gdzie mieszkańcy nie borykaj
                        > ą się z tymi i podobnymi problemami. Gdzie trawa jest zawsze zielona, żłobki i
                        > przedszkola, szkoły, świetlice czekające z otwartymi ramionami, proponujące pus
                        > te miejsca dla dzieci, gdzie transport jest punktualny i zawsze czysty, a co na
                        > jważniejsze pusty!

bo ciolki tak chca - wiec ciolkom trzeba przypominac, ze bycie ciolkiem to tez wybor - nie musicie dawac sie walic w rogi deweloperom i samorzadowcom

> Jak to mawiali nasi praprzodcy: de gustibus non est disputandum!!
                        >
                        > Zapraszam do merytorycznej dyskusji.

w zasadzie nie ma z toba o czym dyskutowac - ty jestes w stanie przyzwyczaic sie do kazdej formy niewoli
                        • emmalu Re: przeciez nawet w nazwie macie klamstwo !! 18.05.11, 10:34

>
                          > w zasadzie nie ma z toba o czym dyskutowac - ty jestes w stanie przyzwyczaic si
                          > e do kazdej formy niewoli

NIE PAMIĘTAM, żebyśmy przeszli na "ty". Nie jestem w stanie wyrazić słowami jak złe mam o Panu zdanie. Ponadto jest Pan pieniaczem, nie mającym żadnych logicznych argumentów. Jeśli chce Pan być wolny to proszę przeprowadzić się w Bieszczady i wieść życie koczownicze, albo uprawiać rolę w Indiach, a nie zniewalać się przy pomocy internetu.
                          Zapewne mieszka Pan z rodzicami w pokoju 3x4 m2 i ma nie wiecej niz 17 lat. Lepiej niech zajmie się Pan nauką, żeby w przyszłości mógł Pan zakupić sobie upragnioną WOLNOŚĆ (jakkolwiek przez Pana pojmowaną).
                          Żegnam.
                          • Gość: jacek przeciez nawet w nazwie macie klamstwo !! IP: *.speed.planet.nl 18.05.11, 22:43
                            > NIE PAMIĘTAM, żebyśmy przeszli na "ty".

nowy na forum ??? firma nie docenia potegi internetu w naganiactwie ???

> Nie jestem w stanie wyrazić słowami jak złe mam o Panu zdanie.

sprobuj onomatopeja

> Ponadto jest Pan pieniaczem, nie mającym żadnych logicznych argumentów.

bo tak sobie postanowiles ???

> Jeśli chce Pan być wolny to proszę przeprowadzić się w Bieszczady i wieść życie
                            > koczownicze, albo uprawiać rolę w Indiach, a nie zniewalać się przy pomocy internetu.

teraz juz jest jasne - ty nie wiesz co znaczy WOLNOSC !! taki anty-buszmen z buszremu

> Zapewne mieszka Pan z rodzicami w pokoju 3x4 m2

w buszremie dominuja pokoje 2x5 - o proporcjach 3x4 mozesz rzeczywiscie wylacznie pomarzyc

> i ma nie wiecej niz 17 lat.

a mozesz powiedziec cos - w czym sie nie wykazesz ignorancja ??

> Lepiej niech zajmie się Pan nauką, żeby w przyszłości mógł Pan zakupić sobie uprag
                            > nioną WOLNOŚĆ (jakkolwiek przez Pana pojmowaną).

a dlaczego sam nie zastosowales swoich rad - czego Jas sie nie nauczyl ...

> Żegnam.

zostawiam cie sam na sam z 40-letnim kredytem za przeplacone mieszkanie - calkowicie bez zalu
                    • Gość: ola Re: przeciez nawet w nazwie macie klamstwo !! IP: *.111.175.211.static.crowley.pl 17.05.11, 12:13
                      Panie Jacku z Bratniej, proszę sie przenieść na forum "wspólnota mieszkańców Bratnia".
                      Kasztanowemu Parkowi daj spokój.
                      • Gość: jacek przeciez nawet w nazwie macie klamstwo !! IP: *.speed.planet.nl 17.05.11, 19:05
                        > Panie Jacku z Bratniej, proszę sie przenieść na forum "wspólnota mieszkańców Br
                        > atnia".
                        > Kasztanowemu Parkowi daj spokój.

uwazasz ze co zostanie za Starych Wloch jesli kolejny deweloper postawi kolejny klocek i kolejna setka mieszkancow bedzie sie przebijala samochodem przed moimi oknami ???

czas skonczyc to szalenstwo i zaczac planowac osiedla jako calosc a nie sprzedawac za lapowki pozwolen deweloperom by mogli wiecej zarobic na naiwnych przybyszach
                        • Gość: Maciej Re: przeciez nawet w nazwie macie klamstwo !! IP: 91.222.126.* 19.05.11, 14:01
                          Panie Jacku, a nie uważa Pan, że korki we Włochach są raczej spowodowane blokowiskami w/przy Skoroszach, a nie takimi osiedlami jak Kasztanowy Park?
                          • Gość: pikus Re: przeciez nawet w nazwie macie klamstwo !! IP: *.adsl.inetia.pl 17.07.11, 23:05
                            Witam,
                            Ogladalismy dzisiaj osiedle pod katem lokalizacji. Nasza watpliwosc rodzi sposob budowy. Czy nadbudowano na murach starej fabryczki (no i co to była za fabryczka, może używano np. rtęci), czy tez wyburzono ruiny i postawiono budynki od nowa?
                            Na stronie developera sa tylko zdjecia jak juz jest pieknie i kolorowo, ale nie ma jak budowano.
                            Czy ma ktos moze takie informacje ?
                            Pozdrawiam
                            • Gość: mieszkam tu Re: przeciez nawet w nazwie macie klamstwo !! IP: *.home.aster.pl 01.08.11, 22:28
                              Chyba tylko ten głowny budynek z fajnymi oknami jest na murach fabryki, resztę budowano od nowa. Remontowana jest również willa od str Sląskiej.
                              Była tu kiedyś fabryka urządzeń elektrycznych "Era" .
                              opuszczone-miejsca.prv.pl/zdj/era/index.html
    • Gość: marek Re: Buszrem - Kasztanowy Park IP: *.play-internet.pl 02.08.11, 18:43
      Fakt, że ci negocjatorzy są niezbyt decyzyjni ja wynajołem prawnika z lex-group.com.pl udałem sie z nim na negocjacje umowy. A w trakcie nustalania warunków umowy baba nie chciała nic zmienić " mówiła tylko gwarantuje Panu że tak nie bedzie"
      obaj z prawnikiem stwierdziliśmy że nie ma senu taka rozmowa,dalej umowe negocjowaliśmy e-mailowo wtedy trafiała od razu do jakiej kompetentnej osoby i jakoś sie udało:)
    • Gość: Laura Re: Buszrem - Kasztanowy Park IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.11, 15:41
      Hmm rok temu kupiłam nowe mieszkanie i muszę Wszystkich rozczarować, większość deweloperów nie negocjuje z kilentami baaardzo dużych upustów... Rónież w tym Biurze miałam okazję spotkać się z pracującymi tam osobami. Kiedy to czytam to wydaje mi się że Ktoś kto chce negocjacji na poziomie kilkunastu tysięcy powinien udac się do dewelopera który owszem daje rabaty ale czy blok wybuduje to juz inna rzecz. Powodzenia życzę tym, którzy po kilku latach pracy w handlu w dziwnych branżach myślą że są mistrzami negocjacji i próbują sił od sklepu z obuwiem po dewelopera... JAK KTOŚ CHCE KUPIĆ COŚ CO BĘDZIE STAŁO, JEST SOLIDNE I GOTOWE TO NA SUUUPER UPUSTY LICZYĆ NIE POWINIEN. PROMOCJE TO W MARKECIE MOŻNA SPOTKAĆ, A EFEKT I TAK RÓŻNY.
      Na koniec dodam że trzeba mieć odwagę i się podpisać pod tym co się myśli i wypisuje.

Laura Marinov
      • Gość: dabrosnm Re: Buszrem - Kasztanowy Park IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.13, 19:11
        Pewnie ze nie ma co negocjować i tak robią po kosztach, przecież ta mega dokładność i jakość musi kosztować . Druga sprawa z która się zdecydowanie zgodzę to fakt ze handluje mięsem, Próbując swoimi silami uhandlowalem nędzne 1000zl z m2 i garaż gratis, a gdybym się na tym znal i był bym profesjonalnym negocjatorem pewnie ugrał bym jeszcze zrobienie fajki przez sekretarkę na środku placu budowy. Faktem jest tez ze mialem do wyboru 4 inwestycje rożnych deweloperów, I KAŻDY PRZY POWAŻNEJ ROZMOWIE SCHODZI, NAWET ATAL MARINA która to podobnież nie możne się opędzić od klientów, LaCascade którym wala drzwiami i oknami czy przy metrze Mlociny , gdzie właściciel jest z Izraela i w naturze nie ma zwyczaju opuszczać

co do zakupionego mieszkania Deweloper podobnej wielkości i tez w bardzo dobrej lokalizacji, tuz przy szybkim tramwaju. odbiór na wrzesień .

Maciej Dzieniszewski
    • bogusia_1982 Re: Buszrem - Kasztanowy Park 13.08.13, 14:36
      Witam,
      Zastanawiam się nad zakupem mieszkania na Ursusie. Czy może ktoś podzielić się takim spostrzeżeniem czy na tym osiedlu jest głośno od kolejki miejskiej, która tam się porusza?
      Pozdrawiam może przyszłych sąsiadów :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka