IP: *.chello.pl 06.05.04, 11:07
Rozumiem, że AArdom to teraz Developer House? Jeżeli tak to czy DH odpowiada
za szkody wyrządzone przez AArdom, czy nie?
Obserwuj wątek
    • Gość: EMKA Re: AArdom IP: 217.8.164.* 06.05.04, 18:23
      A po co byłby Developer House'em, gdyby miał odpowiadać ?
      I na tym sztuka polega. To są spółki z ograniczoną odpowiedzialnością i
      odpowiadają do wysokości kapitału założycielskiego.
      Tam zresztą pączkowanie trwa nieustające, jak się lekko wysypał towarzysko-
      mafijno-rodzinny układ w Wawrze, to parę rzeczy wypłyneło na wierzch więc i
      działalności zaczynają się od nowa. Szkoda, bo miejsce ładne
      i "perspektywiczne" a cała okolica w rękach szemranego towarzystwa.
      • Gość: Zbych Re: AArdom IP: *.chello.pl 06.05.04, 19:38
        Tylko pytanie teraz kogo pozywac do sądu, jestem dopiero na początku drogi i
        chcę odzyskać od AArdomu kasę i może to głupie co napiszę ale teraz nie wiem
        czy mam się kontaktować w tej sprawie z DH? Bo Aardom zwinął żagle, to znaczy,
        że straciłem kasę? Nie było tego dużo ale zawsze coś...
        • Gość: EMKA Re: AArdom IP: 217.8.164.* 08.05.04, 16:59
          No generalnie to jest tak, że rozumiem, iż wycyganili od Ciebie jakąś kasę,
          może na przykład z tytułu zaliczki na konto rezerwacji lokalu albo coś takiego,
          podobno był moment, że nie gardzili żadną kwotą. Jeżeli coś im płaciłeś to masz
          na to jakiś kwit. Tu ( to znaczy na Forum ) są spore zasoby na temat około-
          Aardomowych przypadków, są ludzie którzy boksują się z Aardomem od dłuższego
          czasu, i myślę że wśród nich powinieneś szukać info.
          Search na tym Forum powinien Ci objawić ogólny zarys sytuacji.
          W rejestrze handlowym ( kiedy w naszym bantustanie będzie można zajrzeć do
          czegoś takiego przez Internet ?? ) możesz sobie zobaczyć jaki jest ich status
          prawny, adres siedziby i takie tam.
          Jedno jest pewne, DH bez wątpienia nie odpowiada za żadne zobowiązania Aardomu.
          Ja tam kiedyś ( to znaczy w zeszłym roku ) trafiłem rozglądając się za miejscem
          na resztę życia i oni robili wtedy w Wale którymś tam, żona obejrzała lokal i
          zamówiła u Pani Aardomowej rezerwację na kilka dni w celu zastanowienia się (
          było łagodnie wspominane o jakiejś kaucji za rezerwacje czy podobnej bzdurze
          ale ofuknięcie Pani Aardomowej natychmiast zamknęło temat). Podejrzane były
          niezwykle "superowe" warunki i ogólny "no probleming". Potem się
          zorientowaliśmy buszując między innymi w nieocenionych zasobach Forum co to za
          ekipa i czemu jest taki żaden problem ze wszystkim. Zadzwoniliśmy i grzecznie
          podziękowaliśmy, potem jeszcze było wydzwaniane ( w końcu było im coraz
          trudniej znaleźć "Łosia" na tą inwestycję ).
    • Gość: Rob Re: AArdom IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.05.04, 18:30
      Aardom nadal istnieje pod zmienioną nazwą Dom Construction z siedzibą na Wale
      Miedzeszyńskim 414.i póki istnieje, pozew musisz kierować przeciwko tej firmie.
      Jest to ta sama osoba prawna o zmienionej nazwie. Natomiast jeżeli już szukać
      jakiegoś następcy Aardomu to raczej należy zwrócić się w stronę Era
      Development, gdyż była to spółka córka Aardomu, którą Aardom w końcu sprzedał,
      jednak po tych wszystkich przepoczwarzeniach zarówno w Aardomie (obecnie Dom
      Construction) jak i w Erze Development główne funkcje sprawują dalej ci sami
      ludzie, to znaczy prezes i pełnomocnik zarządu , pracuje również ta sama
      wierna załoga. Na razie dwie firmy funkcjonują równolegle i próbują jak to
      ktoś napisał bezstresowo naciągać ludzi w dwóch różnych siedzibach przy Wale
      Miedzeszyńskim 414 i na św Barbary 1.
    • Gość: Aleksandra Re: AArdom IP: *.wladyslawow.linpac / *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.04, 16:45
      Ja byłam w zeszłym tygodniu na "odebraniu" mieszkania przy Wale. Mieszkanie
      miało być do odebrania w październiku. Nawet się nie wysilili żeby sprzątnąć
      gruz ze środka pokoju. Wszystko wymaga poprawek....
      Pani Prezes AArdomu, czy czegoś tam, jak by się to-to nie nazywało, patrzyła na
      moją matkę z politowaniem, nie mogła zrozumieć, O CO mamy pretensje...

Bardzo serdecznie współczuję wszystkim, którzy się dadzą wkopać, tak jak
      my....Że też ja nie zajrzałam na to forum rok wcześniej!!
      Ale zrobiłam dobry uczynek ostatnio - jak byłam na Wale oglądać to pobojowisko,
      za które już dawno zapłaciłam, trafiłam na jakiś ludzi co szukali mieszkania,
      myślę, że aardom ma ich z głowy... :\\\
      • Gość: KaskaW. Re: AArdom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.04, 11:22
        Ja ucieklam z Ardomu wlasnie po roznych informacjach na forum i po tym co
        zobaczylam i czego sie dowiedzialam z innych zrodel,poniewaz interesuje mnie ta
        dzielnic, jest fantastycznie polozona,ale ma male mankamenty, ja zdecydowalam
        sie tutaj kupic dom i znalazlam firme, ktora buduje segmenty.Jestem w trakcie
        blizszego zapoznania sie z budowa i firma, moj maz juz sie zdecydowal, ze chce
        mieszkac wlasnie tu niedaleko Goclawia, nie bede reklamowac firmy,chyba ze ktos
        bardzo chce ,pozdrawiam szukajacuch swojego gniazdka.
        • Gość: monia Re: AArdom IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.06.04, 18:46
          co to za firma budujaca segmenty, ktora znalazlas?
          • Gość: KaskaW Re: AArdom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.04, 13:39
            Nie jest to duza firma,buduja na seczkowej, nazywa sie Brandt, jeszcze nie
            podpisalam zadnej umowy,ale rozmawialam z ludzmi ktorzy mieszkaja w ich
            segmentach i opinie sa bardzo pozytywne,a budowa idzie pelna para.Mam nadzieje
            ze wreszcie uda mi sie podpisac z nimi umowe na segment, tylko pozostaje
            kwestia kredytu, nad ktorym z mezem sie zastanawiamy,z ktorej strony nie
            patrzec jest to duzy wydatek, ale chyba sie oplaca.Pozdrawiam
            • Gość: Oring9 Re: AArdom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.04, 13:34
              Ja w Brandt-cie zarezerwowałem juz segment, i chetnie poznam ewentualnych
              sąsiadów. Warto zmiejszyc ryzyko posiadania obok np.: agencji towarzyskiej.
              Jeżeli chcesz, skontaktuj sie ze mną oring9@yahoo.com
              Dzieki.
              • Gość: Życzliwa Re: AArdom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.04, 14:13
                Ludzie kochani wy z tym AArdomem czy innym złomem do TV idźcie!!!! To teraz
                najskuteczneijsza droga dojścia swoich racji!!!!
                Pragramów, które skutecznie rozgrzebią ten temat jest teraz bardzo dużo!!!!
                • Gość: ex Re: AArdom IP: *.wiadw.pl 16.06.04, 09:27
                  czy wy wszyscy piszecie o tych segmentach na Wale? takich troszke oddalonych od
                  ulicy, za dachowkami i czyms tam jeszcze?! jesli tak to Bog nade mna czuwal -
                  ok. rok temu bylam bardzo zainteresowana ta inwestycja - bylo to niemal
                  spelnienie moich marzen! mialam kupic to wieksze mieszkanie z poddaszem - cena
                  byla wyjatkowo atrakcyjna, do tego garaz, kawalek ogrodka - super! z tym, ze
                  postanowilam najpierw sie upewnic, ze nie zainwestuje w cos co spowoduje moje
                  bankructwo.... no i teraz mieszkam na tarchominie, w mniejszym mieszkaniu ale
                  za to w cudnej okolicy, w super bloku i co najwazniejsze juz tam mieszkam!
                  developer okazal sie byc najlepszy na swiecie, jakosc materialow, wykonczenie -
                  no slowa zlego nie da sie powiedziec! poczatkowo z aardomu rezygnowalam ze
                  lzami w oczach a teraz czytajac Wasze wypowiedzi mam placze ze szczescia!!!
                  tzn. bardzo wspolczuje wszystkim poszkodowanym ale sami troche jestescie sobie
                  winni - przepraszam ale taka jest prawda. mi wystarczyla rozmowa z mieszkancem
                  osiedla, , na ktorym (przynajmniej wtedy) miescila sie siedziba firmy - nowe
                  osiedle a wieczorem (pojechalam tam po pracy, zobaczyc wlasnie jak sie mieszka
                  tym szczesliwcom, ktorzy juz odebrali klucze) ciemno strasznie! to bylo dziwne,
                  pozniej spotkalam chlopaka, ktory przywiozl wlasnie kanape - i BARDZO mu
                  dziekuje za to co mi powiedzial!!!!! jego slowa spowodowaly, ze przeprowadzilam
                  jeszcze (dla pewnosci) wywiad gospodarczy i.... ucieklam gdzie pieprz rosnie!!!
                  i tym wszystkim, ktorzy jeszcze szukaja polecam ogromnie taka forme sprawdzenia
                  inwestora - wystrczy rozmowa z kims kto juz u niego cos kupil...
                  zycze powodzenia, szczescia i duzo zdrowia - pewnie sie przyda...
        • Gość: bentzy Re: AArdom IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 26.06.04, 13:35
          możesz podać jakieś namiary na tę firme? Czy jeszcze coś mają wolnego?
          • Gość: ex Re: AArdom IP: *.wiadw.pl 23.07.04, 12:53
            oczywiscie. developer nazywa sie Terenix, ma siedzibe na Tarchominie, przy ul.
            Liczydlo 3, tel. 811 95 33. wiem, ze obecnie cos buduja, w naszym bloku nie ma
            juz chyba nic wolnego. zycze powodzenia!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka