radek_sziwa
03.10.11, 13:25
Pooglądałem sobie plany developera, wizualizację, mapkę, ceny. Wczoraj wybrałem się zobaczyć okolicę jak i samą inwestycję. Pozwoliłem sobie nieco przeedytowac mapkę która chwali się inwestor na swoje stronce.
Link poniżej: Tekst linka
Okolica rzeczywiście fantastyczna, nic tylko się wprowadzać. Poniżej cytaty ze strony deva:
Osiedle Gocławska jest przykładem nowoczesnego i funkcjonalnego budownictwa, które harmonijnie współgra z tradycyjną zabudową Pragi Południe.
No to aby tak było to rozumiem, że elewacje budynków zostana wykończone starą brudną cegłą odpadającą tu i ówdzie, aby utrzymać pełną "harmonię".
W bezpośrednim sąsiedztwie Osiedla Gocławska znajdują się największe zielone obszary Pragi Południe[...]To unikalne połączenie rozległych terenów zielonych i kameralnej zabudowy czyni z okolicy Osiedla Gocławska wyjątkowe miejsce do życia.
W bezpośrednim sąsiedztwie są dwie wielkie, wysokie i stare fabryki zrobione z rozpadającej się cegły, z powybijanymi albo czarnymi od brudu oknami. Do samego osiedla przylega budynek jakiegoś niskiego biurowca czy czegoś podobnego z całą "urodą" rodem z PRL'u. Na rogu ulicy znajduje się jakże malownicza kamienica, zrobiona nie gorzej niż pobliskie fabryki (rozpadająca się rudera) z towarzystwem komunalnych lokatorów, którzy to miło i radośnie spędzają sobie dni przesiadując z piwkiem na okolicznych chodnikach czy schodkach zamiast w łazienkach swoich mieszkanek zmywając z siebie 3 dniowy bród. Faktycznie jest to "wyjątkowe" miejsce do życia.
Na plus trzeba im zapisać, że komunikacyjnie nie najgorzej no i jak już przemkniemy chyłkiem obok żulerstwa to jest i park i jakiś sklepy czy inne usługi. Cenowo też nie najgorzej ale to otoczenia zabija jakiekolwiek myśli o kupnie tam. Chyba że dev wykupi okolicę i rozbierze ten syf na około i zrobi remont drogi wjazdowej bo Gocławska to same kocie łby.
Ja w każdym bądź razie dziękuję i nie kupuję z w/w względów.