jan_sasiedni Re: Dobry deweloper - Warszawa 13.08.16, 12:34 Witam, ja mogę napisać kogo nie polecam - dsm dewelopment, Jan Pawłowski. Typowy deweloper "cwaniaczek" który wciska ile wlezie mieszkań (4 lokale w jednym bliźniaku), z ominięciem planu zagospodorwania przestrzennego. Wyobraź sobie co się dzieje na takim osiedlu kilku domków z których każdy mnoży się jeszcze przez 4 lokale. Ponadto słyszałem, że buduje z wpłat potencjalnych klientów, a wiadomo jak to jest z deweloperami, dzisiaj są jutro może ich nie być. Odpowiedz Link Zgłoś
gozdzielinianka Re: Dobry deweloper - Warszawa 20.09.17, 20:42 Dobry deweloper Jan Pawłowski namawiał nas na kupno domku, jednej z czterech części zabudowy bliźniaczej. Kiedy zdecydowaliśmy się na zapytanie w banku, czy możemy otrzymać kredyt hipoteczny, bądź inwestycyjny pod zastaw nieruchomości, która jest w fazie budowy, zaawansowanie około 50% , wtedy to Pan Pawłowski poinformował nas że najpierw musi być podpisana umowa deweloperska u swojego notariusza i wpłatę 15% wartości nieruchomości, to jest około 70 000zł. My nie zgodziliśmy się na taki układ, bo umowa deweloperska, to przecież 5% wartości nieruchomości. A poza tym Pan Pawłowski pokazał nam budowę kilku domków, które to były w pierwszej fazie budowy i nie wiadomo: czyje one były? Dla nas najprawdopodobniej miał być dopiero wybudowany na koniec roku kalendarzowego. Jednak gdy poprosiliśmy o dokumenty do banku, by zapytać o kredyt Pan Pawłowski w ostatniej chwili zrezygnował z podpisania umowy deweloperskiej twierdząc , że przejmuje nieruchomość na własne biuro i rezygnuje ze sprzedania nam. Dlaczego nie chciał udostępnić dokumentów i dlaczego aż 15% wpłaty a potem bez ostrzeżenia rezygnacja? Nie wiadomo co by było gdybyśmy podpisali przedwstępną umowę deweloperską u notariusza, a potem prosili do banku o dokumenty do oceny tej inwestycji. Odpowiedz Link Zgłoś
deweloperlublin02 Re: Dobry deweloper - Warszawa 17.02.18, 21:46 Jeżeli chodzi o deweloperów to szczerze polecam tą stronę usługi deweloperskie lublin Odpowiedz Link Zgłoś
bardzo_niezadowolony Re: Dobry deweloper - Warszawa 26.03.18, 21:59 Chciałabym przestrzec Państwa przed deweloperem DSM-Dewelopment! Planowaliśmy zakup segmentu na osiedlu Owoce Leśne na Białołęce. Zarezerwowaliśmy ostatni segment. Rezerwacja była dwudniowa. Prosiliśmy o podanie nr. działki w celu sprawdzenia kiedy planowane jest podłączenie miejskiej kanalizacji, niestety deweloper nie odpowiadał na zapytania. Przy szczegółowych pytaniach na temat działki, kanalizacji, sąsiadów wydawał się wyraźnie zdenerwowany. Po niespełna dwóch dniach deweloper oznajmił, że segment został sprzedany osobie, która kiedyś była rzekomo zainteresowana zakupem (nasza rezerwacja nadal obowiązywała w tym momencie). Z racji tego, że człowiek nie dotrzymuje danego słowa, wszelkie ustalenia proponuje zawierać w FORMIE PISEMNEJ!!!!!! Przestrzegam przed tym deweloperem, jest on niesłowny! Proponuje baczniej mu się przyjrzeć przed zakupem jakiejkolwiek inwestycji od tego człowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
job321 Re: Dobry deweloper - Warszawa 20.04.18, 13:17 Przymierzam się właśnie do zakupu domku pod Warszawą, przejrzałem wiele ofert deweloperów i mam kilka wybranych, które wezmę pod uwagę. Najbardziej zachęcająca według mnie jest oferta dewelopera z Józefowa Błękitny Józefów, gdzie właśnie budują osiedle bliźniaków. W czerwcu mają oddać je do użytkowania. Z tego co jest na stronie można wywnioskować, że są jeszcze wolne domy. Na wizualizacji fajnie to wygląda, dookoła drzewa, spokojna okolica. Jedyny mankament to trochę małe działki, ale mi by to wystarczyło. W przyszłym tygodniu jadę tam zobaczyć jak to wygląda na żywo i spytać o szczegóły. Jeśli szukasz czegoś pod Warszawą to może Cię to zainteresuje. Odpowiedz Link Zgłoś
ankarara Re: Dobry deweloper - Warszawa 11.09.19, 15:11 ja mam ciągle dylemat Warszawa czy okolice, chcę coś kupić z myślą o zostawieniu na przyszłość dzieciom. Ceny w Warszawie to prawie o zawał doprowadzaja jak pytałam po znajomych to raczej większość szuka czegos na obrzeżach. Co myślicie o Ożarowie jako o miejscu do mieszkania? Chyba szkoły, sklepy i przychodnie tam znajdę bez problemu, tylko pytanie jaki deweloper? Odpowiedz Link Zgłoś
klientgazety Re: Dobry deweloper - Warszawa 10.12.20, 21:29 Nie kupujcie od DSM Dewelopment! Pan Pawłowski po podpisaniu umowy wstępnej robi się arogancki, krzyczy na rozmówcę w trakcie rozmowy wyłącza telefon. Wszystkie terminy są przekraczane, a Pawłowski ma to w nosie. U mnie oddanie do użytkowania z półrocznym opóźnieniem, akty notarialne już rok opóźnienia i dalej brak. Nie wypłaca kar umownych, które są zapisane w akcie. Uzyskanie jakiejkolwiek odpowiedzi na maila to cud! Akt notarialny przed podpisaniem najlepiej skonsultować z prawnikiem, ponieważ zawiera niedozwolone zapisy jak np. maksymalną wysokość kary 3% U nas ten procent już dawno został wyczerpany, a aktu jak nie było, tak i nie ma. Nie ma również wypłaconych kar umownych, ponieważ prawnik Pana Pawłowskiego twierdzi, że to jakieś nasze widzi misie, a Pan Pawłowski to przecież prawie filantrop! Uprzedzajcie swoich znajomych - Pawłowski rozpoczyna kolejne inwestycje - Osiedle Zaciszne !!! Więcej wpisów na formum Białołęka: tustolica.pl/forum_opinie-o-dsm-dewelopment/topic/1-18389 Odpowiedz Link Zgłoś
jan.sasiedni Re: Dobry deweloper - Warszawa 27.01.17, 11:22 Witam, ja mogę napisać kogo nie polecam - dsm dewelopment, Jan Pawłowski. Typowy deweloper "cwaniaczek" który wciska ile wlezie mieszkań (4 lokale w jednym bliźniaku). Wyobraź sobie co się dzieje na takim osiedlu kilku domków z których każdy mnoży się jeszcze przez 4 lokale. W dodatku buduje przy kilkunasto-stopniowym mrozie, jak np. na osiedlu przy Owoców leśnych, które ostatnio oglądałem, a mnie osobiście nie przekonują argumenty, że przy nowoczesnych technologiach mróz nie straszny. Strach pomyśleć co będa przeżywać właściciele takich lokali. Ponadto słyszałem, że buduje z wpłat potencjalnych klientów, a wiadomo jak to jest z deweloperami, dzisiaj są jutro może ich nie być. Odpowiedz Link Zgłoś
piotpiotrek Re: Dobry deweloper - Warszawa 29.01.17, 22:32 Ja polecam LeśnyKwiat - bardzo dobry kontakt i stosunki z deweloperem , kupiłem mieszkanie i mieszka mi się świetnie Odpowiedz Link Zgłoś
blondyneczka_83 Re: Dobry deweloper - Warszawa 22.02.17, 18:04 W.W. INVESTMENT WIŚNIEWSCY SP.J. - firma deweloperska oferująca mieszkania o wysokim komforcie w atrakcyjnych cenach. Mieszkania zlokalizowane są w Ząbkach i Legionowie pod Warszawą (świetna lokalizacja). Odpowiedz Link Zgłoś
pkowalski.84 Re: Dobry deweloper - Warszawa 02.02.17, 11:20 Chętnie pomogę podczas odbioru mieszkania od dewelopera. Mam wykształcenie oraz wieloletnie doświadczenie z zakresu budownictwa (Kierownik Budowy, Inspektor nadzoru, posiadam uprawnienia budowlane bez ograniczeń). Przeprowadzę kontrole stanu faktycznego z opisem zawartym w dokumentacji projektowej oraz z Polskimi Normami budowlanymi. Sprawdzę czy wykończenie lokalu oraz całego obiektu zapewnia bezpieczne warunki mieszkaniowe oraz nie będzie generowało kosztów związanych z ewentualną naprawą usterek. Sprawdzam: jakość wykonania tynków, wymiary pomieszczeń, krzywiznę ścian, drzwi, okna, parapety, posadzki, balkony, tarasy, grzejniki, rozmieszczenie instalacji elektrycznej, instalacji wodnej i kanalizacyjnej. Zainteresowane osoby zapraszam pod numer telefonu: Piotr 889 228 440 www.odbior-mieszkan.pl Warszawa i okolice Odpowiedz Link Zgłoś
obywatel7mln Re: Dobry deweloper - Warszawa 02.02.17, 21:05 Nie polecam SP invest. Działa w granicach prawa i to jest najgorsze. Kupiłam mieszkanie przy Szwedzkiej 43 i do dziś mam tylko problemy. Na początku był problem z terminami, potem musiałam dopłacić za dodatkowe metry pod ścianami, od momentu odbioru kluczy do podpisania aktu płaciłam czynsz do dewelopera a po 7 miesiącach dodatkowo koszty związane z mediami choć zużycie CO było równe zeru! Miejsce postojowe okazało się własnością wspólnoty a ja jedynie użytkownikiem, psuja sie okna a ogrzewanie nawala, administrator nie zna się na zarządzaniu blokiem, i można tak bez końca. Za dużo dodatkowych kosztów i łez. Mam nadzieję, że takie firmy spotka kiedyś kara- bo bogaca się kosztem uczciwych i niewinnych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
labadam123 Re: Dobry deweloper - Warszawa 30.05.17, 12:42 Istnieje :). Ja też sceptycznie podchodziłem do tych wszystkich nowych inwestycji, ale zachęcony dobrymi opiniami wybrałem dewelopera As Bud-Prof www.asbp.pl/. Początkowo szukałem czegoś w Warszawie, ale ceny w porównaniu ze standardem są zatrważające. Zdecydowałem się na mieszkanie niedaleko, w Grodzisku Mazowieckim. Wszystko przebiegło sprawnie, bez niespodzianek i mieszka się świetnie. Może warto pójść w tym kierunku? Odpowiedz Link Zgłoś
minow343 Re: Dobry deweloper - Warszawa 25.04.18, 13:06 W Grodzisku tylko Makbud! Warszawa droga i przereklamowana. Mieszkać można pod Warszawą, a codziennie dojeżdżać do pracy pkp lub samochodem. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia4711 Re: Dobry deweloper - Warszawa 12.06.17, 19:47 to prawda, ciężko teraz o dobrego dewelopera. Niedawno kupiłam mieszkanie i teraz bardzo żałuję, że nie kupiłam w Tynkbudzie1 jak mój brat, oszczędziłabym sobie nerwów i z pewnością zaoszczędziłabym pieniądze. Aż zazdroszcze mu tych czterech ścian na Mokotowie ;p Odpowiedz Link Zgłoś
deweloperlublin02 Re: Dobry deweloper - Warszawa 17.02.18, 21:47 usługi deweloperskie lublin Odpowiedz Link Zgłoś
patttinkaa Re: Dobry deweloper - Warszawa 16.06.17, 13:51 Ktoś tu napisał, żeby się kierować poleceniem znajomych i tu się zgodzę. Koleżanka z pracy kupiła ładne rozkładowe mieszkanie na Myśliborskiej od Fabryki Domów p. Kurpiewskiego, więc jak szukałam mieszkania to się do niego z ówczesnym narzeczonym wybrałam. Firma legalnie działająca, człowiek wydał nam się uczciwy więc załatwiliśmy sobie kredyt i kupiliśmy od niego M2 na Laurowej. Wszystko zrobił zgodnie z projektem, a i udało nam się utargować dobry rabat. Sąsiadów mamy fajnych, dobrze nam się tu mieszka. Odpowiedz Link Zgłoś
ania.waw.84 Re: Dobry deweloper - Warszawa 25.06.17, 16:48 Oczywiście masz rację, najlepiej popytać znajomych lub najbliższą rodzinę jakie mają zdanie na temat deweloperów u których kupowali swoje mieszkania. Moi rodzice kupili mi kawalerkę od APM Development i szczerze polecam tą firmę. Pod koniec roku planuje przeprowadzić się do większego mieszkania i raczej na pewno znów wybiorę coś z oferty tego dewelopera. Wstępnie zainteresowało mnie osiedle Bartycka Residence III Bis www.nowemieszkaniawarszawa.apartamenty.pl/inwestycja,bartycka-residence-iii-bis,3759.html Co o nim sądzicie? Odpowiedz Link Zgłoś
gogo.forever Re: Dobry deweloper - Warszawa 12.06.18, 16:15 Ja niestety nie jestem zadowolona z APM. Kupiłam mieszkanie na osiedlu Bartycka Residence III i do tej pory nie przekazano mi kluczy. Na umówiony odbior techniczny stawiłam się z inżynierem budowlanym, który znalazł kilka usterek, m.in. krzywą ścianę. APM nie chce usunąć usterki. Na kolejnym odbiorze bezczelnie pochlapali tę krzywiznę tak, aby wyglądała na „przerobioną”. Chyba się nie spodziewali, że znów przyjdę z inżynierem- ten stwierdził, że krzywizna nadal jest, nic nie zostało zrobione, oprócz cwaniackiego zachlapania tego miejsca. Ręce opadają... Zapłaciłam ponad 9 tys zł za metr kwadratowy, a APM bezczelnie twiedzi , że ściany nie poprawi. Masakra. Nie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
patii84 Re: Dobry deweloper - Warszawa 27.10.17, 12:23 Ja polecam Leśny Kwiat, przede wszystkim za dobry kontakt i szybkie rozwiązywanie ewentualnych problemów, uwag. Odpowiedz Link Zgłoś
pawelgaw1 Re: Dobry deweloper - Warszawa 03.11.17, 15:13 Też słyszałem, że z Leśnym Kwiatem nie ma większych problemów. Odpowiedz Link Zgłoś
matyl_da80 Re: Dobry deweloper - Warszawa 10.01.18, 20:27 bywa różnie, znam historie gdzie lokalizacja super, na pierwszy rzut oka wszystko ok, a potem się okazuje, że już na poziomie obsługi klienta siada to można sobie wyobrazić co będzie dalej. Już nie wspomnę o tych co nie odbierają telefonów albo trzeba się było dopraszać o ofertę. Koniec końców zostało 2 takich solidnych, starych wyjadaczy z doświadczeniem no i już wtedy można było się kierować lokalizacją i intuicją :) no i u nas strzał w 10 kupiliśmy mieszkanie od Icon Real Estate i mogę ich dorzucić do listy dobrych deweloperów w Warszawie. Odpowiedz Link Zgłoś
pkowalski.84 Re: Dobry deweloper - Warszawa 17.01.18, 14:36 Oferuje pomoc podczas odbioru mieszkania od dewelopera. Mam wykształcenie oraz wieloletnie doświadczenie z zakresu budownictwa (Kierownik Budowy, Inspektor nadzoru, posiadam uprawnienia budowlane bez ograniczeń). Przeprowadzę kontrole stanu faktycznego z opisem zawartym w dokumentacji projektowej oraz z Polskimi Normami budowlanymi. Sprawdzę czy wykończenie lokalu oraz całego obiektu zapewnia bezpieczne warunki mieszkaniowe oraz nie będzie generowało kosztów związanych z ewentualną naprawą usterek. Sprawdzam: jakość wykonania tynków, wymiary pomieszczeń, krzywiznę ścian, drzwi, okna, parapety, posadzki, balkony, tarasy, grzejniki, rozmieszczenie instalacji elektrycznej, instalacji wodnej i kanalizacyjnej. Zainteresowane osoby zapraszam pod numer telefonu: Piotr 889 228 440 www.facebook.com/Odbiory-mieszkań-Warszawa-254067855006519/?ref=bookmarks www.odbior-mieszkan.pl Warszawa i okolice Odpowiedz Link Zgłoś
deweloperlublin02 Re: Dobry deweloper - Warszawa 17.02.18, 21:47 szczerze to polecam usługi deweloperskie lublin Odpowiedz Link Zgłoś
psg77 Re: Dobry deweloper - Warszawa 01.03.18, 11:12 Moja rada jest taka, że przede wszystkim trzeba SKRUPULATNIE prześwietlić dewelopera i to pod każdym względem i na każdą okoliczność. Pofatygować się i zobaczyć inwestycja zakończone, może uda się pogadać z mieszkańcami, zobaczyć jak jest w kontaktach, czy są chętnie na negocjacje itd. a takie podstawy to sprawdzenie pod kątem finansowym i prawnym. Jakby zawsze są firmy, które są na samej górze na rynku Warszawskim i wiadomo, że za jakością idą ceny tych mieszkań. Za jakość ogólnie się płaci i to niezależnie od branży, wiadomo, ze "cola" firmy Tesco będzie tańsza od Coca coli, już nie wspominając o smaku :). Wiadomo, że takie firmy jak nie wiem np. Ghelamco czy Icon Real Estate nie mogą sobie pozwolić, żeby nawalić np. z jakością materiałów itd., bo po prostu mają za dużo do stracenia. Odpowiedz Link Zgłoś
janusz.bartoszek Re: Dobry deweloper - Warszawa 02.04.18, 11:21 Ja z czystym sumieniem mogę polecić dewelopera - Home Premium (homepremium.com.pl/). Kupiliśmy z żoną dom na Szkolnej w Ożarowie Mazowieckim i jesteśmy bardzo zadowoleni. Bezproblemowo, bez opóźnień, dom solidnie wykonany. Na Szkolnej z tego co wiem wszystkie domy są sprzedane, ale mają nową inwestycję domków na Jasnej. Myślę, że warto się zainteresować. Odpowiedz Link Zgłoś
snieszka80 Re: Dobry deweloper - Warszawa 24.04.18, 12:59 Biorąc pod uwagę, że w każdej umowie masz szczegółowe informacje dot. materiałów, to nie rozumiem czmu ludzie narzekają, przecież czytasz co podpisujesz? czy się mylę? Czy nasze społeczeństwo jest już tak leniwe? Co do terminów, to nie chcę się wypowiadać, bo są różne sytuacje, często na ktore deweloper nie ma wpływu.Takie życie. Dobry deweloper taki, który ma dobre wyniki sprzedażowe, bo to one świadczą o nim, dużo buduje, ma zapas ziemi. Nie żadne opinie w necie, ktore często pisane są przez konkurencję... Odpowiedz Link Zgłoś
tomkill411 Re: Dobry deweloper - Warszawa 23.05.18, 13:25 POMOGĘ W ZNALEZIENIU NAJLEPSZEGO KREDYTU HIPOTECZNEGO. DZIAŁAM NA RYNKU JUŻ 10 LAT, ZAJMUJĘ SIĘ TAKŻE REFINANSOWANIEM KREDYTÓW KREDYTY BEZ PROWIZJI MARŻA JUŻ OD 1,69 % doradca411@gmail.com Proponuję najlepsze oferty spośród 20 banków na rynku Odpowiedz Link Zgłoś
57lukasz57 Re: Dobry deweloper - Warszawa 18.06.18, 10:32 Na pewno można zaufać Home Premium. Moja siostra przeszła przez cały trud szukania i przedzierania się przez wszystkich deweloperów, a tu jej nie zawiedli. Więc chyba można znaleźć tę jedyną, która nie nawali ; )Mają domy w Ożarowie Mazowieckim - dobre ceny, dom ładnie wykończony. A w papierach też wszystko okay. Odpowiedz Link Zgłoś
bettylou133 Re: Dobry deweloper - Warszawa 18.06.18, 12:31 obecnie zastanawiam się nad zakupem mieszkania u robyg co sadzicie o tej firmie? dobrze plasuje sie w rankingach inwestycyjnych, bodajze w top3 Odpowiedz Link Zgłoś
nowi_cusz Re: Dobry deweloper - Warszawa 19.08.18, 17:46 A ja mogę polecić Ci agenta, Rafała Bieleckiego. Myślę, że tak samo jak mi, będzie wstanie Ci pomóc, by znaleźć idealne dla Ciebie mieszkanie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
nowi_cusz Re: Dobry deweloper - Warszawa 10.10.18, 14:19 A słyszałeś może o fedezu.pl? Może ceny ich mieszkań nie są najtańsze, ale zdecydowanie warte swojej ceny. Odpowiedz Link Zgłoś
ronferra Re: Dobry deweloper - Warszawa 25.07.19, 15:33 Obecnie mieszkam na osiedlu zbudowanym przez firmę Polnord. Niestety nie mam porównania co do innych deweloperów, bo ta inwestycja na której mieszkamy spodobala nam się na tyle, że nie szukaliśmy z mężem dalej. Kontakt z biurem sprzedaży jak i obecny z administracja jest bardzo dobry, nie mam się do czego przyczepić. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dorota.w.90 Re: Dobry deweloper - Warszawa 27.07.19, 16:28 Skoro tak chwalisz to dobrze by było przedstawić co to za inwestycja ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ronferra Re: Dobry deweloper - Warszawa 29.07.19, 11:42 Fotoplastykon. Takie kameralne osiedle w Gdańsku Odpowiedz Link Zgłoś
dorota.w.90 Re: Dobry deweloper - Warszawa 29.07.19, 13:21 Jak z wykończeniem, bo tylko o kontakcie napisałaś:P Odpowiedz Link Zgłoś
ronferra Re: Dobry deweloper - Warszawa 29.07.19, 15:33 U nas z samym mieszkaniem nie mamy problemów. Przy odbiorze nie zgłaszaliśmy żadnych poprawek i od razu wzięliśmy się za urządzanie. Ostatnio był problem z garażem po tych ulewach, ale z tego co wiem to już kończą naprawiać usterki;) Odpowiedz Link Zgłoś
dorota.w.90 Re: Dobry deweloper - Warszawa 29.07.19, 16:01 Jeżeli jest tak jak mowisz to dobrze o nich świadczy:) Odpowiedz Link Zgłoś
marika737 Re: Dobry deweloper - Warszawa 26.08.19, 09:39 Brat kupował na Wawrze od wwwconstruction mieszkanie z ogródkiem na kameralnym osiedlu. Fajnie, że w Warszawie nie trzeba mieszkać w tych wszystkich blokowiskach tylko powstają takie alternatywy. Bardzo przyjemnie tam u niego jest i nie narzekał na dewelopera Odpowiedz Link Zgłoś
ania.polczyk Re: Dobry deweloper - Warszawa 30.09.19, 09:05 Ja obstawiam Victoria Dom. Bardzo sprawnie odpowiadają na wszelkie pytania, a ich mieszkania są mega ustawne i nie trzeba planów wywracać do góry nogami. Mają też osiedla w różnych dzielnicach więc wybór jest. Osobiście myślę o nowej inwestycji Miasteczko Nova Ochota, albo druga strona miasta – Classic, chociaż kusi mnie jeszcze Przystanek Tarchomin. Odpowiedz Link Zgłoś
inga.kwiecien Re: Dobry deweloper - Warszawa 21.10.19, 11:24 Widzę, że wątek stary, ale może komuś się moja opinia przyda :) Z własnego doświadczenia polecam Polnord. Stabilna i rzetelna firma, a to chyba w tym biznesie najważniejsze. Wiem, że budują na pewno w Wilanowie, bo tam kupiliśmy mieszkanie, ale wydaje mi się, że to nie jedyna lokalizacja w mazowieckim. Tak czy inaczej warto się zainteresować :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jz01 Re: Dobry deweloper - Warszawa 10.01.20, 13:40 Wątek stary, ale potrzebny i cały czas aktualny - nie chwaląc się sam go zakładałem :) w 2011 roku pod niezalogowanym gościem "zator" i co jakiś czas zaglądam. Przydał się nawet osobom z rodziny, bo przez te lata przeprowadzili się i kupili kilka mieszkań w W-wie (nowe i rynek wtórny). Co do Polnordu, to jakiś deweloper węgierski tyłek mu uratował i na razie jest na powierzchni... Odpowiedz Link Zgłoś
dariakochanowska12 Re: Dobry deweloper - Warszawa 31.01.20, 10:57 Uwaga na ECHO Investment! Jeśli ktoś planuje zakup od nich mieszkań sugeruję dokładnie ustalić z czego i jak będzie wykończony budynek. Ten deweloper stosuje najniżej klasy materiały. Na klatkach schodowych oprawy garażowe, najgorszej z możliwych jakości płytki podłogowe. Ciągłe awarie prądu, domofonu, windy. NIE POLECAM ŻADNEGO KONTAKTU Z TYM PSEUDO DEWELOPEREM. Odpowiedz Link Zgłoś