Dodaj do ulubionych

Ama- Bud -Piaskowa- po latach

23.04.12, 14:09
Witam serdecznie forumowiczów, a szczególnie mieszkańców osiedla Piaskowa, jestem zainteresowana kupnem mieszkania w tej okolicy, istnieje kilka opinii: tych pozytywnych i kilka negatywnych, niestety są one z lat ubiegłych i dotyczą początków i dewelopera, także nie wiem jak się to odnosi do sytuacji obecnej. Zastawia mnie, jak się wam się mieszka, problem przeważnie dotyczył ścianek działowych, który ( z tego co wyczytałam) skutecznie został zażegnany. Widziałam ogłoszenie również na Białołęce, ale z wiadomych względów wolę mieszkanie bliżej centrum. Proszę o opinię. Serdecznie dziękuję
Obserwuj wątek
    • marti.ku Re: Ama- Bud -Piaskowa- po latach 25.04.12, 12:26
      hej, mieszka mi się bardzo dobrze, blisko Arkadii i dogodnych połączeń komunikacyjnych, punkt bliski ideału. Wiadomo, po wprowadzeniu odbył się szereg prac remontowo-urządzeniowych. Jeżeli chodzi ci natomiast o tego dewelopera , no to jest ok, po sadach w każdym razie się nie musiałam rozbijać;). Jestem szczególnie zadowolona z balkonu, nie jest to ciasna, wąziutka klitka, bardzo ustawny;). Nie wiem, co dokładnie cie interesuje?
      • mirellag Re: Ama- Bud -Piaskowa- po latach 25.04.12, 14:44
        widziałam ogłoszenie w Internecie ofertę sprzedaży mieszkań w tej okolicy - cenowo no to sobie lokatorzy naprawdę konkretnie życzą, także pomyślałam, że warto, ale nie podoba mi się wnętrze, nie chodzi o rozkład ale o.. gusta mieszkańców, trochę pracy by mnie czekało. No właśnie… budynek chyba dość dobrze wykonany? Z tego, co się dowiadywałam to dobry deweloper, na tle innych, ale wolałam dopytać, bardzo dziękuję, na razie jestem na etapie poszukiwania informacji wszelkich
    • Gość: ania Re: Ama- Bud -Piaskowa- po latach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.12, 03:23
      mieszkam tu pozdrawiam
    • Gość: Gosc Re: Ama- Bud -Piaskowa- po latach IP: 192.232.79.* 17.04.13, 11:15
      Moge powiedziec tylko jedno o Ama Bud w warszawie - uciekajcie jak najdalej od nich! Jakosc wykonania - ponizej krytki, uswanie usterek odbywa sie w ten sposob ze przychodzi dwoch pracownikow generalnego wykonawcy (firma ojca obecnego przesa zarzadu) i naprawiaja wszysko srubokretem. Nie mowic juz o czasie reakcji na zgloszenie. teroetycznie wyrazaja wole wspolpracuy i sa dalecy od sporow ale Uwaga!!! Wspolpraca jest tylko wtedy, gdy realizuje sie wole pana prezesa Piota Jaczewskiego - w przeciwnym wypadku jest wylacznie spor i problemy, bo...on, jak twierdzi, za nic nie odpowiada. Co wiecej - sa probelmy z przejeciem administracji!!!!! Poleccam dokladnie obejrzec dwie ostatnie inwestycje /Nowodworska i Ksiazkowa na Tarchominie/ i popytac mieszkancow...juz z zewnatrz widac zardzewiale furtki!!!! O tym co w srodku...masakra. Obecuje super jakosc wykonania a w rzeczywistosci mamy najtanszy gres....w garazu stoi woda, od wilgoci warjuja systemy elektroniczne w samochodach, po niespełna 8 miesiacach uzytkowania schodzi fabra nawierzchniowa z posadzki itd.... Omijajcie z daleka te firme....
      • Gość: mieszkaniec Re: Ama- Bud -Piaskowa- po latach IP: *.dynamic.chello.pl 23.04.13, 17:59
        Piaskowa - nierówno ułożona kostka na osiedlu (mało zieleni na większości osiedla kostka), schody na klatce schodowej o różnej wysokości, notorycznie rdzewiejące ogrodzenie i psująca się furka, a najlepsze źle wykonana izolacja garaży przez co na ścianach i stropach są zacieki wodne (obecnie usuwane przez zadeklarowanego wykonawcę i inwestora). Części wspólne budynku oceniam negatywnie. Na plus wykonanie lokali mieszkalnych jest na przyzwoitym poziomie do tego nie mogę się przyczepić. Ściany równe, dobrze gipsowane i pomalowane. Instalacja wodno-kanalizacyjna i elektryczna ok. Nie sprawia problemów. Co do lokalizacji Piaskowej jest bardzo cicho, chociaż jak się wprowadzałem zastanawiałem się czy nie będzie uciążliwy ruch osób dojeżdżających (skracających sobie drogę do Arkadii) i ul. Powązkowskiej.
      • dagielka Re: Ama- Bud -Piaskowa- po latach 24.11.14, 13:47
        Ja się nie zgodzę z opiniami, mieszkamy teraz na Piaskowej bo przechwyciliśmy mieszkanie kupione przez rodziców męża, i nie mamy mu totalnie nic do zarzucenia. Zawsze znajdzie się jakiś powód do narzekania, mieszkanie jest wykonane bez zarzutu. Jeśli chodzi o infrastrukturę, to tez nie narzekamy... w poprzednim bloku w którym mieszkaliśmy na wilanowskiej nie było zacieków w garażach tylko woda kapała z rur w paru miejscach także naprawdę nie ma co dramatyzować:)
        • mic-kam Re: Ama- Bud -Piaskowa- po latach 28.11.14, 16:25
          Rozumiem, że nie przeszkadza Ci betonowe podwórko oraz nierówno i na dodatek ruszająca się co i rusz kostka brukowa. Widziałaś plac zabaw. Dno ! Co to ma być. Chyba od oddania budynków nie było żadnych remontów, przez co dzieci mają to co mają. Może Park Pisakowa II jest wykonany na lepszym poziomie, ale pierwszy etap to tylko same problemy.
    • Gość: as swietne miejsce - zwlaszcza bliskosc cmentarza IP: *.play-internet.pl 25.04.13, 02:40
      i domow komunalnych, ogolnie super GORACO POLECAM
    • tanitazaitceva Re: Ama- Bud -Piaskowa- po latach 03.12.18, 09:15
      Projektowanie wnętrz, projekty pod klucz, profesjonalne biuro projektowe, architekci z pasją!tz-interior.com/
    • tanitazaitceva Re: Ama- Bud -Piaskowa- po latach 16.01.19, 11:57
      Projektowanie wnętrz, projekty pod klucz, profesjonalne biuro projektowe, architekci z pasją!tz-interior.com/
    • tanitazaitceva Re: Ama- Bud -Piaskowa- po latach 19.06.19, 18:54
      Dzień dobry, nazywam się Tatiana, jestem projektantem wnętrz.
      Moja strona internetowa:
      wspanialaarchitektura.pl/main
      wspanialaarchitektura.pl

Chciałabym zaprosić Państwo do współpracy. Moge zaproponować wizualizacji 3D i rysunki.

Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka