Dodaj do ulubionych

132 - AUTOBUS NA GŁĘBOCKIEJ

IP: *.nettt.pl 18.03.02, 12:41
Pozdrawiam wszystkich którzy zainwestowali w mieszkania w gminie Białołęka przy
ul Głębockiej i okolicach tj mieszkańców os. Brzezin i Derby. Może moglibyśmy
wspólnie spiąć się i wystąpić do ZTM żeby przeciągnęło dodatkowe linie
autobusowe? Może dałoby się też przeforsować przedłużenie lini nocnej 602?
Niezmotoryzowani górą!!! :o)
Obserwuj wątek
    • Gość: piotr Re: 132 - AUTOBUS NA GŁĘBOCKIEJ IP: 212.244.106.* 18.03.02, 13:17
      Tu nie chodzi wyłącznie o nowe linie autobusowe, tylko o zwiększenie
      częstotliwości kursowania 132 i 140 oraz o przystanek dla 132 (może być na
      żądanie) przy Agromanie.

Pozdrawiam
      • Gość: monika Re: 132 - AUTOBUS NA GŁĘBOCKIEJ IP: *.nettt.pl 18.03.02, 13:35
        Zwiększenie częstotliwości - jak najbardziej ale jeśli już o coś walczyć to o
        bezpośrednią linię do centrum! pozdrowienia dla sąsiada z Brzezin -
        Derbowiczka. :)
        • Gość: maly Re: 132 - AUTOBUS NA GŁĘBOCKIEJ IP: 195.116.92.* 18.03.02, 13:45
          Ja proponuję wystąpić, zeby ztm zastanowiło się nad przeniesieniem z pętli
          Bródno-Podgrodzie jakiegoś autobusu do centrum na pętle przy Centrum Handlowym
          Targówek, np 506 albo 127, w ostateczności 413.

Pozdrawiam
          • Gość: matie Re: 132 - AUTOBUS NA GŁĘBOCKIEJ IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.03.02, 13:48
            Gość portalu: maly napisał(a):

> Ja proponuję wystąpić, zeby ztm zastanowiło się nad przeniesieniem z pętli
            > Bródno-Podgrodzie jakiegoś autobusu do centrum na pętle przy Centrum Handlowym
            > Targówek, np 506 albo 127, w ostateczności 413.
            >
            > Pozdrawiam

To chyba najlepszy pomysl - super by bylo gdyby "przeciagnieto" 506

pzdrowienia
    • Gość: winnik Re: 132 - AUTOBUS NA GŁĘBOCKIEJ IP: *.arip.com.pl 18.03.02, 13:43
      Jestem za liniami autobusowymi w tym rejonie. Teraz dojazd jest beznadziejny.
      Linia 140 jeżdzi po całym bródnie i to tylko z zerania. Linia 132 też jest
      kiepska. Jestem za linią która bezposredni dojedzie do centrum lub w takie
      miejsce gdzie bedzie mozna sie przesiąśc i łatwo dojechac do centrum.
      W końcu będzie nas tam dużo mieszkało, a nie wszyscy są zmotoryzowani.
      pozdrawiam mieszkańców Agromana i Derbów
    • Gość: Tommie Re: 132 - AUTOBUS NA GŁĘBOCKIEJ IP: 195.116.92.* 18.03.02, 16:02
      Potrzeba tylko znalezc kogos, kto sie tym zajmie. Szkoda, ze nie mamy pod reka
      jakis emerytow - ci maja czas ;)
      Najmadrzej bylo by poruszyc ta sprawe w Agromanie. Jako firma mieli by wieksza
      sile przebicia. Choc dodatkowe listy od przyszlych mieszkancow na pewno pomoga

Tommie
      www.osiedlebrzeziny.republika.pl
      • Gość: Pio 132 - NA GŁĘBOCKIEJ --- GOTOWE PODANIE IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 19.03.02, 19:14
        Witam,

Tu Pio z Derby. Witam autora stron OSIEDLA BRZEZINY i wszystkich sąsiadów z
        Głebockiej :) Na naszej stronie derby.eom.pl znajduje się gotowe
        podanie, które należy wypełnic i złożyć u swojego developera... Zachęcam Was do
        pobrania tego pliku (WORD: podanie-autobus.doc) z naszej strony oraz
        przystosowanie go do potrzeb Waszego osiedla. Niech moc będzie z Wami i Nami!!!

Plik znajduje się także na forum:
        eom.pl/cgi-bin/anyboard.pl?fvp=/zycie&cmd=get&cG=73&zu=33&v=2&gV=0&p=

Pozdrawiam,
        Pio
        • Gość: Pio NOWE PODANIE IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 19.03.02, 20:40
          Jeszcze raz!!! Powstało nowe podanie, które jest gotowe do pobrania z
          ftp://eom.pl/derby/

Należy je pobrać z serwera (zapisz element docelowy jako...), odpowiednio
          zmodyfikować w programie WORD i wydrukować, a nastepnie złożyć do swojego
          developera :)
    • Gość: Joas Re: 132 - AUTOBUS NA GŁĘBOCKIEJ IP: *.man.polbox.pl 19.03.02, 17:24
      Boze, to jest super pomysl! szczególnie z tym nocnym. na razie nie mam samochodu i prawa jazdy, a
      perspektywa spaceru od np ratusza - nawet nie wiem gdzie jest przystanek 602:((( - do agromańskiego osiedla
      trochę mnie przeraża.... zróbmy cos ale jak??????
      • Gość: JOGI Re: 132 - AUTOBUS NA GŁĘBOCKIEJ IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.04.02, 21:32
        Joas, bez takiej desperacji... w koncu od czego ma sie sasiadow... nie bedzie
        tak źle, glowa do gory !
        • Gość: Joas Re: 132 - AUTOBUS NA GŁĘBOCKIEJ IP: 212.76.37.* 14.04.02, 23:06
          dzieki za wsparcie, Jogi;) zaspalam na budowe w sobote... wstydze sie.
    • sloggi Re: 132 - AUTOBUS NA GŁĘBOCKIEJ 28.03.02, 09:20
      Póki co linia 132 praktycznie wozi powietrze.
      • Gość: monika Re: 132 - AUTOBUS NA GŁĘBOCKIEJ IP: *.nettt.pl 28.03.02, 12:28
        I co z tego drogi sloggi - chodzi o to żeby w odpowiednim czasie 132 nie woziła
        nas wszystkich ściśniętych jak sardynki w puszkach! Derbowicze i Agromaniacy
        zasypmy ZTM i naszych deweloperów pismami, wnioskami i co tam jeszcze komu
        przyjdzie do głowy! Druki dostępne na stronach naszych osiedli :
        1. www.osiedlebrzeziny.republika.pl
        2. www.derby.eom.pl
        Pozdrawiam Wszystkich Sąsiadów !!!
        • sloggi Re: 132 - AUTOBUS NA GŁĘBOCKIEJ 28.03.02, 14:25
          A kiedy macie zasiedlenie pierwszego bloku ?
          poszukam adres mailowy do kumpla z ZTM, to będę miał newsy, być może pozytywne
          dla Was.
          • Gość: joas Re: 132 - AUTOBUS NA GŁĘBOCKIEJ IP: *.man.polbox.pl 28.03.02, 17:24
            wg planu, co wiadomo, ze roznie bywa to jakos chyba czerwiec 15-ty odbior, a zasiedlenie??? nie mam pojecia
            (mowie o Agromanie). daj znac, Sloggi, please jak cos Ci sie uda ustalic. pzdr
            joas666@poczta.gazeta.pl
            • Gość: Pio Re: 132 - AUTOBUS NA GŁĘBOCKIEJ IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 30.03.02, 22:28
              ...natomiast planowane oddanie lokali na Osiedlu Derby rozpoczyna się pod
              koniec listopada 2002 i trwać będzie do drugiej połowy 2003 roku - ostatnie
              budynki. Zazwyczaj mieszkania w Dom Development oddawane sa wcześniej ;)
              Przyblożona liczba lokali na Osiedlu Derby to około 900 mieszkań!!! Zakładając,
              że w każdym będzie średnio 2 osoby... to już jak duża wioska :) Napewno dużo
              ludzi bedzie poruszać się własnym samochodem, ale alternatywne środki
              transportu musza być zapewnione - przynajmniej w godzinach szczytu
              • sloggi Re: 132 - AUTOBUS NA GŁĘBOCKIEJ 05.04.02, 09:59
                Póki co nie jest planowane zwiększenie częstotliwości kursowania linii 132,
                chyba, że liczba pasażerów drastycznie wzrośnie; wówczas albo przy
                dotychczasowej częstotliwości pojawią się wozy przegubowe, albo częstotliwość
                wzrośnie do 20 minut, ale linię obsługiwać będą mikrobusy.
            • Gość: Rodi Re: 132 - AUTOBUS NA GŁĘBOCKIEJ IP: *.crt.tpsa.pl 05.04.02, 11:34
              Ja w Agromanie mam nawet termin odbioru 15 kwiecien
              Pozdrawiam
              • Gość: winnik Re: 132 - AUTOBUS NA GŁĘBOCKIEJ IP: *.arip.com.pl 05.04.02, 11:40
                Czy termin bedziesz miał dotrzymany?
                Mi powiedziano, że bloki z 15 kwietnia maja być oddane na przełomie kwietnia-
                maja. A jak jest w twojej sytuacji.
                • Gość: joas Re: 132 - AUTOBUS NA GŁĘBOCKIEJ IP: *.man.polbox.pl 05.04.02, 12:04
                  to niesamowite, ja mam odbior 15tego LIPCA.chyba ze nie jestem z'update'owana:) bede mieszkac w
                  orionie 5, który ma juz prawie wszystko, ale nie moze byc odebrany wczesniej, gdyz inne bloki nie sa
                  gotowe.juz sama nie wiem jak to jest... pzdr
                  • Gość: winnik Re: termin odbioru IP: *.arip.com.pl 05.04.02, 12:13
                    ja mam też 15 lipca. W odróżnienieu do twojego bloku mój jeszcze nie ma dachu
                    ani okien (pegaz 4). Więc już nie rozumiem terminów odania mieszkań.
                    ja mam duże opóżnienie (ok. 3 miesiące). Przecież nie będziecie czekać aż
                    skończą wszystkie bloki.
                    Miały byc oddawane systematycznie od połowy kwietnia.
                    • Gość: matie` Re: termin odbioru IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.04.02, 12:26
                      Gość portalu: winnik napisał(a):

> ja mam też 15 lipca. W odróżnienieu do twojego bloku mój jeszcze nie ma dachu
                      > ani okien (pegaz 4).

Juz to wczesniej pisalam, ale powtorze. Ja ten sam blok (pegaz 4) mam odebrac 1
                      czerwca. wiec tym bardziej nie rozumiem. Jak moze byc taka rozpietosc w oddaniu
                      jednego bloku? I o ile pamietam tej samej klatki???!!!!
                      Mi sie to bardzo nie podoba - bo to znaczy ze nasze umowy sa wlasciwie nic nie
                      warte!
                      Matylda (wkurzona i zdesperowana)

• Gość: winnik Re: termin odbioru IP: *.arip.com.pl 05.04.02, 12:37
                        Muszę Ci Matie powiedziec że ja też jestem coraz bardziej wkurzony. Jak
                        zauwazyłaś, każda nowa osoba na forum ma inne terminy. Nasz blok jak stał tak
                        stoi - nic nie robią. Musimy coś z tym fantem zrobić.
                        Cały czas mówią ze dotrzymaja terminy. Niby wszystkie siły robocze będą póżniej
                        robiły nasz blok.
                        Ale nie mówią dlaczego sa opóżnienia. Zima byłą sroga ale krótka. To że nie
                        bedziemy mieć mieszkanka w terminie to już wiem od lutego.
                        • Gość: matie Re: termin odbioru IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.04.02, 13:21

> Muszę Ci Matie powiedziec że ja też jestem coraz bardziej wkurzony. Jak
                          > zauwazyłaś, każda nowa osoba na forum ma inne terminy. Nasz blok jak stał tak
                          > stoi - nic nie robią. Musimy coś z tym fantem zrobić.
                          > Cały czas mówią ze dotrzymaja terminy. Niby wszystkie siły robocze będą póżniej
                          >
                          > robiły nasz blok.

Ja sie boje, ze jak rzuca wszystkie sily to zrobia owszem szybko, tylko co z
                          jakoscia????
                          Jutro pojade obejrzec budowe, to zobacze czy sie cos ruszylo przez ostatnie 2
                          tygodnie. A wyjasnienie, dlaczego jest tak duze opoznienie mialam dostac mailem
                          jeszcze przed Swietami i do dzis czekam.....
                          A moze nie buduja bo musza bardziej wysuszyc teren (inaczej w ciagu roku bedziemy
                          mieli wszystkie sciany popekane)? A z drugiej strony nie chca przyznac ze jest
                          mokro jak diabli?? Przeciez za ogrodzeniem od srony O2 brodzi sie po kostki w
                          wodzie i blocie.

• Gość: winnik Re: termin odbioru IP: *.arip.com.pl 05.04.02, 14:00
                            Nie zostaje nic nam, jak tylko czekać i byc dobrej myśli.
                            Też podjadę i z daleka pooglądam. Może przez ten tydzien coś tam drgnęło
                  • Gość: Stephan Orion 5 ... IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 05.04.02, 16:40
                    Orion 5 dlatego jest "liderem" w wykończeniu, ponieważ najszybciej osuszono pod
                    nim teren ...
                    • Gość: joas Re: Orion 5 ... IP: 212.76.37.* 06.04.02, 15:02
                      witam sasiada z naprzeciwka (jak sie domyslam). to fakt z tym osuszaniem, ale
                      dlaczego nie rozumiem, podobnie jak Matie, i podobnie jak ona jestem wkurzona z
                      powodu rozbieznych terminow odbioru. to zaczyna byc smieszne. niby orion5 jest
                      gotowy ale nie bedziemy mogli nic tam robic dopoki nie skoncza innych. a co
                      jest z innymi widac w postach winnika i matie;((( nie jest dobrze, tak
                      mysle.mnie sie marzylo lato juz w mieszkaniu moim, a wyglada na to ze z tego
                      nic nie wyjdzie:(
                      • Gość: Orionek Re: Orion 5 ...4 IP: *.pg.com 06.04.02, 15:30
                        Ja mam Oriona 4 i tez mam termin rozbiezny (wczesniejszy) niz aktualnie
                        podawany, ale 1M pozniejszy niz ktos kto podpisywal umowe troche przede mna.

Ale to akurat nie jest nic dziwnego. Agroman zawsze wstawia tam termin, jaki
                        aktualnie wynika z harmonogramu, wiec im ktos pozniej sie wpisywal, tym ma
                        pozniejszy termin oddania. (Bo jak juz wiedzieli, ze jest opznienie, nawet w
                        innych budynkach, to wpisywali pozniejsze terminy, zeby nie placic odsetek.)

Martwi mnie bardziej to bagno i .. "morowe powietrze". Nie ma nic gorszego dla
                        drog oddechowych jak mieszkanie na podmoklym terenie. Ale coz mozemy zrobic?
                        Miejmy nadzieje, ze to osusza. Chyba to wazniejsze niz 1-2 miesiace
                        opoznienia...

Pozdrawiam wszystkich.
                      • Gość: Stephan Re: Orion 5 ... IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 08.04.02, 08:18
                        Witam sąsiadkę...

Byłem wczoraj w Naszym budynku - dzisiaj kończą robić ściany wewnętrzne...
                        Ogólnie ładnie wszystko wygląda...
                        Masz rację, skończą Nasz budenek wcześniej, jednak dopiero dostaniemy klucze,
                        gdy będzie infrastruktura...

Pozdrawiam.
                        Stephan.
                        Orion5
                      • Gość: matie Re: Orion 5 ... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.04.02, 10:19
                        Gość portalu: joas napisał(a):

jestem wkurzona z> powodu rozbieznych terminow odbioru.

To juz ktos wyjasnil. Wszystko ok. tylko uwazam, ze ci ktorzy maja wczesniejsze
                        terminy odbioru powinni byc poinformowani przez Agromana o opoznieniu - w moim
                        przypadku "w papierach" jest juz 1,5 miesiaca opoznienia.

nie bedziemy mogli nic tam robic dopoki nie skoncza innych.
                        To troszke nie tak. Robic medziesz mogla, tylko nie bedziesz mogla sie wprowadzic
                        dopoki nie oddadza calego osiedla - budynki+infrastruktura_+ochrona. Jak
                        podpisywalam umowe, to mnie poinformowano, ze takie "wykonczenie" osiedla zajmie
                        im okolo 3 m-cy.

Lato we wlasnym M? Rczej sie nie uda :( Ale Nowy Rok? Jak najbardziej! Szampan na
                        placu zabaw?

Pozdrawiam wszystkich
                        Matylda
                        • Gość: Jogi Re: Orion 5 ... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.04.02, 21:31
                          sylwester w W-wie?!?! NEVER, ja i tak Wam uciekne :))))
    • Gość: monika DOJAZD DO CYWILIZACJI! IP: *.nettt.pl 09.04.02, 12:59
      Fajnie że tak sobie rozmawiamy o odbiorze mieszkań - ale żeby tylko nie
      przysłoniło nam to głównego celu: DOJAZDU DO CYWILIZACJI!!!!
      W niedzielę byłam na budowie - żeby tam dojechać czekałam 50' na 132!
      Ponawiam więc pytanie:
      **** CZY WYSŁAŁEŚ JUŻ SWOJE PODANIE?! ****

pozdrawiam! m@
    • sloggi Do Derby 132 i 134, do Agromana - 140 09.04.02, 13:03
      W sumie do osiedla Derby jeżdzą dwie linie 132 i 134, a do Agromana trzy
      132,134,140.
      • Gość: crayole Re: Do Derby 132 i 134, do Agromana - 140 IP: 195.94.193.* 09.04.02, 13:10
        Może w związku z tym warto by było dodać do tego pisemka 140? Dla Agromaniaków
        z pewnością to korzystniejsze rozwiązanie niż 134.
        • sloggi Re: Do Derby 132 i 134, do Agromana - 140 09.04.02, 14:02
          A co chcesz od 140, trasa jest dobra, częstotliwość też.
          Ludzie z Agromana powinni tylko walczyć o przystanek 132 przy osiedlu.
          Ponieważ na skutek wzrostu liczby pasażerów ZTM będzie zmuszony do zwiększenia
          częstotliwości tej linii.
          Nie ma co wcześniej krzyczeć.
          A listy powinny być adresowane do:
          1/ZTM Warszawa Dział Rozkładów Jazdy ul.Senatorska 37 00-095 Warszawa
          2/Urząd Gminy Warszawa-Białołęka pani K.Madziar ul.Modlińska 197 00-991
          Warszawa
    • Gość: winnik Re: 132 - Do Derby 132 i 134, do Agromana - 140 IP: *.arip.com.pl 09.04.02, 14:37
      Człowieku, trasa 140 jest beznadziejna. Jedzie przez całe bródno po uliczkach.
      Póżniej jedzie do Marek i zawraca. Jest poprostu beznadziejna. Linie 132 i 134
      też nie są lepsze. Częstotliwość prosi o pomstwę do nieba.
      Nam potrzeba szybkiego połączenia z centrum lub szybki dojazd do przesiadki.
      • sloggi Re: 132 - Do Derby 132 i 134, do Agromana - 140 09.04.02, 14:57

> Człowieku, trasa 140 jest beznadziejna. Jedzie przez całe bródno po uliczkach.
        > Póżniej jedzie do Marek i zawraca. Jest poprostu beznadziejna. Linie 132 i 134
        > też nie są lepsze. Częstotliwość prosi o pomstwę do nieba.
        > Nam potrzeba szybkiego połączenia z centrum lub szybki dojazd do przesiadki.

Szybki dojazd do przesiadki ? :
        Linia 132
        - przystanek Malborska : do Centrum : 127,500; do Pragi Centralnej: 120,156,169
        na Żoliborz: 156; do Wawra: 445
        - przystanek Szpital Bródnowski : do Centrum 118,318,413,524,E3; do Pragi
        Centralnej: 416; do Tarchomina : 126,326,104; na Gocław: 416
        - przystanek Jórskiego : do Pragi Centralnej : 120,190,512,718,805; na Wolę :
        190; do Centrum : 190,512; na Ochotę : 512;

Linia 134 :
        - przystanek Szpital Bródnowski jak wyzej
        - przystanek Kondratowicza : do Centrum : 2,25,32,46,413,506; na Wolę :
        1,32,46,112,506; do Pragi Centralnej : 3,25,32,46
        - przystanek Bazyliańska : do Centrum : 118,318,413,506,524,E3; na Żoliborz :
        112,156,356;

Linia 140 spotyka się ze wszystkimi liniami miejskimi opuszczającymi Bródno i
        Targówek.

Uważasz, że to mało ? Nie obraż się, ale jakiej linii nie przedłużyliby do Was,
        to każda będzie pasować tylko kilku osobom. Uważasz, że linia 140 jeżdzi
        pokrętnie - tym lepiej, bo zalicza wszystkie węzły przesiadkowe po drodze. Nikt
        nie każe Ci jechać nią do Marek - w drugą stronę bardzo szybko dojedziesz na
        Bródno. Zważ, że wyprowadzacie się na prowincję i jeszcze przez jakiś czas ta
        część miasta będzie dalekim przedmieściem. Dokąd ta nowa linia miałaby jeżdzić ?
        Na Lewandów gdzie mieszka 150 osób ? Gdzie miałaby mieć pętlę ? wszystkie grunty
        należą do osób prywatnych, a robić komuś na Lewandowie przed furtką pętlę to
        żadna przyjemność. Nikt się na to nie zgodzi i nie dziwne.

Na forum Warszawy jest podforum KOMUNIKACJA MIEJSKA, może tam poruszcie ten
        temat raz jeszcze.
    • Gość: winnik Re: 132 - Do Derby 132 i 134, do Agromana - 140 IP: *.arip.com.pl 09.04.02, 15:12
      Ok, jeśli chodzi o dojazd do innych linii to sie zgodzę. Trzeba byłoby tylko
      prosić o wiekszą częstotliwość.
      Chodziło mi tylko o taką linię która jedzie cały czas trasą toruńska (ma
      przystanek pod kładką) i dojedzie do Żerania. Tam też są linie tramwajowe i
      duza ilość lini autobusoych pospiesznych. W końcu w lini prostej do żerania to
      2-3 km. i nie jeżdzi po bródnie.
      • Gość: monika Re: 132 - Do Derby 132 i 134, do Agromana - 140 IP: *.nettt.pl 12.04.02, 10:21
        sloggi nie siej defetyzmu!
        • Gość: anetazw Re: 132 - Do Derby 132 i 134, do Agromana - 140 IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 15.04.02, 11:28
          Witam !!

Ja również wyprowadzam sięna prowincję, ale mogę wam powiedzieć że przez
          ostatnie 14 lat mieszkam na Tarchominie - kiedy tam się sprowadzałam to
          wszędzie było błoto, jeżdził tylko jeden autobus 178 - i nic więcej , po kilku
          latkach..

mam E4 508 509 510 518 101 186 126 i coś tam jeszcze
          nie martwcie się będziemy sobie pomagać
          a zresztą chyba będziemy wspólnie imprezowac więc - ktoś zawsze będzie miał
          samochód..

pozdrawiam serdecznie wszystkich moich sąsiadów!!!

Aneta
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka