Dodaj do ulubionych

Sainz Development - Willa Kampinos

IP: *.kielce.vectranet.pl 06.08.13, 08:36
Witam, czy może ktoś z Was interesował się tą inwestycją? A może ktoś kupił segment na wcześniejszym osiedlu?
Brak opinii w sieci chyba wróży coś dobrego, aczkolwiek martwi mnie położenie osiedla? Czy to aby nie jest na zbyt dużym odludziu? Czy życie na takim osiedlu, z dala "od cywilizacji" jest dobrym pomysłem?
Chętnie poznam Waszą opinię.
Obserwuj wątek
    • milajuka Re: Sainz Development - Willa Kampinos 09.08.13, 00:08
      ja jestem przed podpisaniem umowy. Zbadałam dokładnie poprzednie inwestycje, rozmawiałam z mieszkańcami, wygląda na to że inwestor jest solidny. Oczywiście były jakieś niedociągnięcia, ale wszystkie usterki usuwali bez gadania.

zastanawiam się nad tym jak można sprawdzić działkę, czy nie ma żadnych obciążeń itd?
      deweloper powiadomił mnie że jest to działka odrolniona i przez 5 lat będziemy musieli uiszczać roczną opłatę 200 zł...
      interesuje mnie też temat kanalizacji - kiedy będzie podłączona.

Co do położenia, to jak dla nas posiadających dwa samochody nie ma problemu. Szukaliśmy właśnie takiego spokojnego miejsca, a cywilizacja jest jak dla mnie tak blisko położona że nie będzie problemów ze szkołą, przychodnią, sklepem itd...

A Ty interesowałaś się tą inwestycją czy tylko przejrzałaś ofertę dewelopera? możemy wymienić informacje na temat standardu wykończenia :)
      • Gość: matynia Re: Sainz Development - Willa Kampinos IP: *.kielce.vectranet.pl 09.08.13, 07:38
        Ja mocno jestem zainteresowana tą ofertą, mam nawet rezerwację, ale... jest ich dużo. Najbardziej mnie przerażają dojazdy w przyszłości, ponieważ nie chcę być szoferem własnych dzieci a przystanek dość daleko :(.
        Czekam na informację od mojego przyszłego wykonawcy wykończenia o kosztach i jego opinii na temat inwestycji.
        Kanalizacja ma być ponoć w ciągu 2 lat, ale niestety nie wiem jak potwierdzić tą informację. Może trzeba się przejechać do gminy i od nich dostać potwierdzenie. Czy firma Sainz zdobyła już pozwolenie na budowę?
        • Gość: dziwne Re: Sainz Development - Willa Kampinos IP: *.play-internet.pl 10.08.13, 12:32
          ich telefon od jakiegoś czasu milczy. podobno inwestycja skasowana.
          • milajuka Re: Sainz Development - Willa Kampinos 12.08.13, 19:35
            oj to chyba jakaś konkurencja tu czarny PR robi bo ja bez problemu dodzwaniam się do obu Panów :)
        • milajuka Re: Sainz Development - Willa Kampinos 12.08.13, 19:42
          z tego co mi wiadomo , we wrześniu-październiku ma ruszyć budowa. Pozwolenie chyba już jest? Albo jest w trakcie decyzji.

Jeżeli chodzi o lokalizację, to mi akurat odpowiada... mam dosyć miasta i chcę odpocząć :)
          powiem Ci że obejrzałam wiele inwestycji i są fajniejsze, nie powiem, ale nie w tej cenie... co najmniej 100-150 tyś więcej trzeba zapłacić za ciut lepszą komunikację... bo standard wykończenia wszędzie podobny.

a Ty w szeregówce czy w koniczynce?
          • Gość: matynia Re: Sainz Development - Willa Kampinos IP: *.kielce.vectranet.pl 12.08.13, 23:08
            Ja myślę o szeregówce. A ty?
            Ciągle jestem w momencie podejmowania decyzji i wciąż się waham.
            Lokalizacja super, gdy nie ma się dzieci, wolny zawód. Ja myślę przyszłościowo i niestety wciąż lokalizacja mi wychodzi na minus pod względem samodzielności dzieci w przyszłości :) Chcę kupić coś na długi okres czasu a nie na chwilę i dlatego decyzja jest poważna.
            Babice nie oferują zbyt wiele a jeździć po wszystko i do wszystkiego w Warszawie nie było by odpoczynkiem o którym mi również się marzy :)
            Czy ty już podpisałaś umowę?
            • milajuka Re: Sainz Development - Willa Kampinos 21.08.13, 23:59
              Ja koniczynkę mam zarezerwowaną. Nie podpisałam jeszcze umowy.

Ja nie miałam wątpliwości co do lokalizacji, właśnie o coś takiego mi chodziło, choć nie powiem, przystanek mógłby być kawałek bliżej, bo nigdy nie wiadomo jak to będzie za parę lat.
              Tym bardziej, że całe życie mieszkałam w Warszawie, w Centrum, tramwaj pod samym blokiem. Teraz mieszkam pod Warszawą, ale 2 autobusy 50 m. od domu i stacja kolejowa z SKM 300 m od domu - jest to naprawde wygodne, gdy np jade na szkolenie do Warszawy i wiem, że jak pojade samochodem to nie bede miala gdzie zaparkować.

Wczoraj spotkałam się z koleżanką i okazało się że i ona chce tam coś kupić. Dzwoniła i pytała co i jak i ponoć za 2-3 tygodnie rusza budowa.

Ja próbowałam dowiedzieć się w Starostwie jak tam pozwolenie na budowe, ale telefonicznie nic mi nie chcieli powiedzieć, na miejscu też nic nie powiedzą, mam napisać pismo i czekać na odpowiedź. To jakieś chore... no ale cóż. Nasza kochana biurokracja. Wolę poczekać te 2-3 tygodnie aż Sainz poinformuje uzyskaniu pozwolenia.

Trochę boję się podpisać ostateczną umowę zanim dostaną pozwolenie, bo to nigdy nie wiadomo... Będzie jakiś harmonogram wpłat, z datami i jeszcze nie daj Boże będę musiała na poczet czegoś co za parę lat powstanie wpłaty robić.

• Gość: matynia Re: Sainz Development - Willa Kampinos IP: *.kielce.vectranet.pl 24.08.13, 10:17
                Ja również się obawiam, że będę płaciła za coś co powstanie "nie wiadomo kiedy". Termin 2-3 tygodnie jest mi znany od kilku miesięcy, zima się zbliża a nie chcę aby budowali szybko i byle jak, byle by zdążyć. Nie liczę również na lepszą drogę, przystanek bliżej, kanalizację... bo będzie.
                Mimo wszystko ciągle się waham.
                • milajuka Re: Sainz Development - Willa Kampinos 25.08.13, 23:34
                  a masz jakąs alternatywę na oku?
                  • Gość: matynia Re: Sainz Development - Willa Kampinos IP: *.kielce.vectranet.pl 26.08.13, 09:04
                    Moją alternatywą jest mieszkanie w bloku :) O domu myśleliśmy ponieważ ma niską cenę, ale jak się policzy wszystkie koszty (urządzenie, wykończenie, kominek etc.) to wychodzi na to samo. Późniejsze koszty mieszkania w domu są niestety wyższe (benzyna) i dogodność przy małych dzieciach jest ważna. Dlatego decyzja jest trudna, tym bardziej, że oferta mieszkaniowa w okolicach Bemowo nie powala na kolana.
                    A ty masz jakąś alternatywę? Piszesz, że mieszkasz pod miastem z dobrym dojazdem, to czemu chcesz zmienić?
                    • Gość: egebege Re: Sainz Development - Willa Kampinos IP: 195.8.101.* 28.08.13, 16:56
                      witajcie, przypadkiem się tu wbiłem i napisze kilka slow, bo jak bylem na waszym etapie decyzyjnym to tez szukalem/ potrzebowałem takich opinii jaka sam teraz piszę,

po pierwsze nie wchodźcie w interes życia typu blok, za 500-700 tys możesz miec 80 metorwe mieszkanie na zoliborzu, za które bedziesz bulił tysia miesiac w miesiac czynszu + jeszcze inne opłaty typu za miejsce parkingowe, które będzie Twoją własnoscią

po drugie przeprowadzka z miasta pod miasto jest psychicznym dylematem, ale dopóty dopoki się tam nie zamieszka, przedmieścia zachodniej warszawy sa najlepszym rozwiazaniem, dobra komunikacja z miastem, s8 w jedną strone, POW w druga stronę, popatrzcie na plany rozbudowy infrastruktury drogowej w tym regionie, nowolazurowa etc, temat bardzo rozwojowy na +

po trzecie wszytsko jest pod bokiem, kwestia przyzwyczajenia, przedszkole, szkoła, do biedronki po coś, jak się zechce rzeczywiście trzeba jechac samochodem albo rowerem, pieszo za daleko, no i porzede wszystkim kampinos, kulig zima, latem rower po lesie, zapewniam was, ze wszyscy znajomi z miasta beda do was chcieli przyjechac na weekend

po czwarte opłaty sa relatywnie niższe niż za mieszkanie w bloku biorąc pod uwage metraż z jakiego się korzysta, swój garaż, podworko

mówię Wam to z perspektywy roku mieszkania w jednej z poprzednich inwestycji tego dwewelopera, który jest troche kumpel jak się umie gadac z ludźmi, nie ma cię w d. po podpisaniu umowy tak jak większość "blokowych" deweloperów w Wawie, dla których jestes tylko masa zakupową

teraz za nic bym sie na blok nie zamienil, oczywiscie trzeba miec 2 samochody, żeby byc mobilnym, napic się tramwajem do miasta nie pojedziesz, cos za coś,

radze wam, ze jesli macie dylemat bardziej na tak to po prostu robcie sobie wycieczki do i w koło inwestycji to sie bardziej przyzwyczaicie do lokalizacji

pozdr
                      • milajuka Re: Sainz Development - Willa Kampinos 29.08.13, 23:23
                        a co kupiłeś od Sainz? która lokalizacja?

też tak długo trwała początkowa faza budowy? oczekiwanie na pozwolenie na budowe itd?
                        jak szybko wybudowali? dotrzymali terminów czy była obsuwa? pewnie była tylko ciekawi mnie ile?
                    • milajuka Re: Sainz Development - Willa Kampinos 29.08.13, 23:25
                      ja jestem zadowolona z obecnego mieszkania, ale jest za małe i chce dom z działką.

jako alternatywe mam dwie inne inwestycje, ale nie będę tu reklamy im robiła, jak chcesz to Ci na prv napisze, ale od razu ostrzegam że są droższe.
                • Gość: Ola Re: Sainz Development - Willa Kampinos IP: *.dynamic.chello.pl 03.09.13, 00:23
                  Witam, Też jestem zainteresowana Willą Kampinos i szukam sąsiadów :)
                  Moja agentka dziś poinformowała mnie, że za 1,5 tygodnia mają dostać pozwolenie na budowę i ja dopiero wtedy mam zamiar cokolwiek podpisywać.
                  Co Wam powiedzieli?
                  • Gość: Aga Re: Sainz Development - Willa Kampinos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.13, 19:44
                    Właśnie my dostaliśmy podobną wiadomość. Do momentu rozpoczęcia budowy wolelibyśmy nic nie podpisywać a jesteśmy bardzo zainteresowani :)
                    • Gość: Ola Re: Sainz Development - Willa Kampinos IP: *.dynamic.chello.pl 07.09.13, 22:02
                      cały czas zastanawiam się czy to nie jest jakiś przekręt...
                      jeżeli Sainz to czyta to może się wypowie?
                      czemu to wszystko tak długo trwa? czemu budowa się jeszcze nie zaczęła?
                      ogłoszenia w internecie są od bardzo dawna, niby wiele domów już sprzedanych i zarezerwowanych? jakoś trudno w to uwierzyć, że ludzie tak w ciemno wpłacają setki tysięcy na coś o czym tylko na papierze można poczytać...
                      czy w połowie budowy nie okaże się że nie ma funduszy na wykończenie?
                      • Gość: Stanisław Re: Sainz Development - Willa Kampinos IP: *.play-internet.pl 09.09.13, 20:10
                        Przekręt może nie, ale wydaje mi się, że nie jest to do końca tak, jak być powinno.
                        Ja zrezygnowałem bo np.:
                        - umowa rezerwacyjna była tak skonstruowana, że opłata rezerwacyjna przepadała jeżeli nie podpiszę umowy przedwstępnej, której treści nie udało mi się uzyskać (cały czas była w trakcie opracowywania przez notariusza). Kilkaset złotych mógłbym zaryzykować, ale nie 10 tys.
                        - przeciągające się od kilku miesięcy uzyskanie pozwolenia na budowę
                        - szambo zamiast kanalizacji, która pierwotnie miła być
                        Oglądałem podobne osiedla w Łomiankach i rozmawiałem z mieszkańcami. Okazało się, że w okresie letnim na tak małych działkach i przy takim zagęszczeniu z szamba najzwyczajniej śmierdzi.
                        - sprzedawca zachwalał, że będą stosowane specjalne tynki, bo teren jest wilgotny i podmokły (po ostatnich deszczach podjechałem na teren inwestycji i zastałem jezioro). Jak dla mnie to raczej wada niż zaleta.
                        Zależało mi na czasie więc wybrałem inną inwestycję
                        • Gość: Ola Re: Sainz Development - Willa Kampinos IP: *.dynamic.chello.pl 09.09.13, 20:21
                          Uuuuu a jak ja pytałam o grunt to powiedzieli że piaszczysty i suchy...

a co wybrałeś? jaką lokalizację? może coś podrzucisz ciekawego?
                        • milajuka Re: Sainz Development - Willa Kampinos 09.09.13, 23:43
                          Stanisław powiedz co jeszcze Cie zaniepokoiło? na co zwrócić uwagę? ja się chyba zdecyduje...

Też tam kiedyś byłam po ulewnych deszczach i nie stała woda... to pewne że to teren podmokły?
      • i.j.1 Re: Sainz Development - Willa Kampinos 21.03.14, 15:24
        Nie polecam dewelopera unika drażliwych pytań . Sugeruje wykonanie melioracji dzialłki we własnym zakresie . Oczywiście na własny koszt. Cześć pytań zbywa jako nieistotne a pózniej nie odbiera telefonów.
        • Gość: Kasia Re: Sainz Development - Willa Kampinos IP: *.dynamic.chello.pl 27.03.14, 16:50
          a to dziwne bo ten temat mamy uregulowany w umowie deweloperskiej i prospekcie?

konkurencja nadal nie śpi mimo że 90% inwestycji sprzedane :) straszne to jest :)
        • 32norbert Re: Sainz Development - Willa Kampinos 02.08.15, 11:20
          Niestety to normalne w tej firmie brak kontaktu prezes nieobecny
    • milajuka Re: Sainz Development - Willa Kampinos 09.09.13, 23:40
      znalazłam w necie a propos kanalizacji

www.eko-babice.pl/new/files/271-Co_dalej_z_Funduszem_spojnosci_cz._X.pdf
      • Gość: goldenka77 Re: Sainz Development - Willa Kampinos IP: *.205.54.235.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 17.09.13, 14:48
        Szanowni Państwo jestem mieszkanka Gminy Babice od kilku lat. Moim zdaniem jest to jedna z lepiej usytuowanych podwarszawskich miejscowosci a szczególnie Babice. Do metra młociny 10 min, most pólnocny 10 minut teasa A2, S2, S8 5 minut. Przejazd z Babic na lotnisko Chopina przetestowany wczoraj w 14 minut. Bemowo, Bielany kwestia kilku minut. Sklepy Marcpol Lidl Biedronka na miejscu. Do Auchan Łomuanki lub Tesco Gorczewska kilka minut. Nie bardzo rozumiem osoby ktore pisza o odludziu i " braku cywilzacji". Jezeli natomiast chodzi o kanalizacje to zalezy to od gminy a nie od dewelopera. U nas w Klaudynie kanalizacje zaczeli kopac trzy lata temu a podlaczenia byly dopiero 5 miesiecy temu. Firma ktora robi kanalizacje jest niestety beznadziejna
        • Gość: Gosia Re: Sainz Development - Willa Kampinos IP: *.subscribers.sferia.net 17.09.13, 19:07
          Odludzie to miejsce w którym wszędzie trzeba dojechać autem , można to zaakceptować pod warunkiem że się mieszka w domu wolnostojącym z dużą działką a nie w takiej szuflandii
    • Gość: Kuba Re: Sainz Development - Willa Kampinos IP: *.netfala.pl 28.09.13, 20:24
      Witam, czy ktos bedzie w bliskiej przyszlosci podpisywal umowe deweloperska?
      • Gość: Kuba Re: Sainz Development - Willa Kampinos IP: *.netfala.pl 28.09.13, 20:32
        Witam, ktos slyszal o rachunku powiericzym? Cos nowego z kanalizacja?
        • Gość: Mikamy Re: Sainz Development - Willa Kampinos IP: 194.110.240.* 02.10.13, 16:17
          Ja się zastanawiam nad tą inwestycją, ale martwi mnie to, że budowa jeszcze się nie rozpoczęła...
          • Gość: Kasia Re: Sainz Development - Willa Kampinos IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.13, 16:52
            Ja mam podpisaną umowę rezerwacyjną, wypełnione wszystkie dokumenty do kredytu, pozwolenie na budowę jest, 7 października czyli w poniedziałek ruszają fundamenty - teren jest już przygotowany - byłam widziałam.
            Mam też harmonogram budowy:
            31.10.2013 stan zerowy
            31.12.2013 stan surowy zamknięty
            30.04.2014 stan wykończeniowy wewnętrzny
            30.06.2014 stan wykończeniowy zewnętrzny
            30.08.2014 instalacje techniczne wewnętrzne + mała architektura
            termin oddania 30.09.2014

mam nadzieję, że wszystko będzie w terminie :)

wszystko finansują z własnych środków, więc problemów nie powinno być.

ja staram się być zawsze pozytywnie nastawiona, dokumenty wszystkie widziałam osobiście, byłam na poprzednich budowach i rozmawiałam z poprzednimi klientami. Wszysycy zadowoleni, więc i ja mam zamiar być szczęśliwą klientką i za rok wprowadzić się do nowego domku :)

czy jest tu ktoś z osób równie zdecydowanych jak ja i mających już podpisane dokumenty?
            • Gość: lipa Re: Sainz Development - Willa Kampinos IP: *.play-internet.pl 09.10.13, 23:03
              naprawdę jesteście tacy naiwni?? (pomijając że ostatnia intensyfikacja ciut sztucznych dialogów wygląda jakby deweloper sam ze sobą rozmawiał). Przecież poniższy harmonogram pokazuje że to lipa i Panowie z Sainz kolejny raz będą mieli opóźnienia i za chwilę będą aneksy....niech zgadnę jak będą się tłumaczyć... nie wiedzieliśmy że w zimę będzie zimno:) przecież stan surowy zamknięty w 3 miesiącach zimowych jest nierealny. Zaraz spadnie temperatura i nie można zgodnie ze sztuką lać stropów , montować stolarki nie wspominając o chodzeniu po oblodzonym dachu i kładzeniu dachówki przy -20 stopniach:)) Chciałem kupić ale taki harmonogram ostatecznie mnie utwierdził że robią sobie jaja, stan surowy zamknięty w 3mce to wyzwanie nawet w lato. Tak się składa że znam się trochę na budowaniu i strop po wylaniu musi odstać min 2 tyg w lato zanim kierownik budowy pozwoli na niego wejść i prowadzić pracę na kolejnej kondygnacji, a tu mamy 2 stropy w których woda zamarźnie natychmiast po wylaniu betonu i będzie trzymał lód do wiosny... utopia, mogę się założyć o każde pieniądze że nie dotrzymają tego harmonogramu, po raz kolejny, tylko po co mi te nerwy??

PS 1 popytałem i okazało się że szklarnia to doskonała wylęgarnia szczurów
              PS 2 naprawdę ktoś uważa że brak hipoteki i budowa z własnych środków to pozytywna infomacja?! To tylko znaczy że żaden bank nie dał im kredytu na całość inwestycji bo nie mieli dostatecznych zabezpieczeń. Hipoteka banku gwarantuje że są zaalokowane środki na całość inwestycji/podpisana umowa a budowa ze 'środków własnych" znaczy że nie mają pieniędzy (lub nawet jeśli mają dzisiaj to jutro już mogą nie mieć - życie) i będą budować z naszych (brak rachunku powierniczego). a co jak będzie klientów tylko na część domów? Dopóki nie będzie wypłaty po wybudowaniu domu to zbyt duże ryzyko lub niech pokażą zabezpieczone środki na budowę na koncie, przecież to ogromna inwestycja a to jest młody deweloper z jego największą inwestycją w parszywych dla deweloperów czasach

kr
              • Gość: upierdliwy Re: Sainz Development - Willa Kampinos IP: *.play-internet.pl 18.03.14, 23:17
                hmm... stan surowy zamknięty miał być do końca 2013r pomimo że ktoś poniżej ostrzegał że to nierealne z powodu zimy. Zimy nie było czyli tym bardziej powinno się udać, podjechałem dzisiaj a stanu surowego zamkniętego nadal nie ma czyli 3mce opóźnienia... jak dew to tłumaczy?
                • Gość: Kasia Re: Sainz Development - Willa Kampinos IP: *.dynamic.chello.pl 27.03.14, 16:54
                  a gdzie napisane jest ze ten stan surowy mial byc do 2013 ? bo w umowach i prospektach są inne terminy?

wszystko idzie szybciej niż planowo, mój bank sprawdza wszystko na bieżąco inaczej nie wypłacił by kolejnej transzy kredytu...

strasznie mnie to denerwuje ze takie bzdury konkurencja tu wypisuje...
                  ja jestem bardzo zadowolona ze współpracy, mam już za sobą 2 mieszkania i 2 innych deweloperów i nie umywają się ...

wszystko możemy zaplanować, zmienić, ścianki, elektryke, hydraulike... bajka :)
                  • 32norbert Re: Sainz Development - Willa Kampinos 02.08.15, 11:55
                    Wydaje mi sie, ze pani jest z właśnie od tego developera .
                    Gdyby tak nie było wiedziała by pani jakie maja problemy na poszczególnych etapach i jakie opoźnienia sa
        • Gość: Kasia Re: Sainz Development - Willa Kampinos IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.13, 16:57
          pytasz co to jest rachunek powierniczy z definicji, czy o to czy Sainz go ma?

jeżeli to drugie to ma więc kasa będzie bezpieczna :)

O kanalizację dowiadywałam się w Eko Babice i jest duża szansa, że do września przyszłego roku już będzie. Dogadali się z deweloperem i robią od razu na całym osiedlu siatkę, więc jak się uda to zrobić do września to bez szamba się obędziemy.
        • Gość: Kuba Re: Sainz Development - Willa Kampinos IP: *.hfc.comcastbusiness.net 04.10.13, 08:18
          Witam,
          Oby zima nam nie przeszkodzila:) Jestem dobrej mysli:)
      • Gość: Kasia Re: Sainz Development - Willa Kampinos IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.13, 16:58
        ja :)
        • ereema Re: Sainz Development - Willa Kampinos 04.10.13, 08:35
          Z tego co mi wiadomo to rachunku powierniczego jednak nie będzie.
          Piszesz że masz wypełnione dokumenty do banku-czy umowe dewolperska i prospekt też?
          • Gość: Kasia Re: Sainz Development - Willa Kampinos IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.10.13, 09:22
            Prospekt właśnie dostałam na maila, a umowa będzie gotowa w poniedziałek.

Dzisiaj będę u nich bo odbieram oryginały dokumentów, to dopytam o ten rachunek powierniczy.
            • ereema Re: Sainz Development - Willa Kampinos 04.10.13, 10:37
              a określili bliżej, który poniedziałek? :) niestety panowie są bardzo niesłowni...
              • Gość: Kasia Re: Sainz Development - Willa Kampinos IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.10.13, 11:06
                napisali dokładnie "na początku przyszłego tygodnia" :)
                • Gość: Kasia Re: Sainz Development - Willa Kampinos IP: *.dynamic.chello.pl 04.10.13, 19:04
                  w temacie rachunku powierniczego faktycznie go nie będzie.

Tak jest w prospekcie:
                  Nie wymagane w związku ze spełnieniem przez SAINZ Projekt 1 przesłanki z art.38 ustawy z dnia 16 września 2011 r. (Dz. U. nr 232, poz. 1377) zwanej dalej Ustawą Deweloperską, tj. rozpoczęciem sprzedaży lokali mieszkalnych w ramach niniejszego przedsięwzięcia deweloperskiego przed dniem wejścia w życie Ustawy Deweloperskiej tj. 29.04.2012 r.
                  • ereema Re: Sainz Development - Willa Kampinos 04.10.13, 19:13
                    ciekawe jak mogli rozpocząć sprzedaż przed wejściem ustawy czyli w 2012 r skoro niedawno dostali pozwolenie na budowę...cos tu śmierdzi (?) pytałaś może?
                    • Gość: Kasia Re: Sainz Development - Willa Kampinos IP: *.dynamic.chello.pl 04.10.13, 20:12
                      z tego co mi wiadomo i co potwierdza zapis w KW dzałki, umowa zakupu działki jest właśnie z 2012 roku, gotowe były już plany osiedla, ale nie mogli ruszyć z budową, bo był problem prawny z podziałem działki - jakieś zaszłości z lat 50tych. Sprawa była w sądzie i dopiero w 2013 się rozstrzygnęło, podzielili działki na nowo i uzyskali ostateczne pozwolenie na budowe. Wydaje mi się to w miare logiczne. Sąd nie dokonał by wpisu bez poświadczonych dokumentów, prawda?

tak więc prawdopodobnie mogli zacząć sprzedaż przed tą datą. Faktycznie, to że inwestycja nie jest kredytowana daje nam bezpieczeństwo że będzie zrealizowana, a fakt, że transze będziemy wpłacać po wykonaniu danego zakresu, nie powinno być problemem dla banków i dla nas.

Mam nadzieję, że się nie przejadę, bo inwestuję wszystkie oszczędności, jak większość z nas zapewne :)
                      • ereema Re: Sainz Development - Willa Kampinos 04.10.13, 20:39
                        tylko czy mozna sprzedać dom bez pozwolenia na budowę? wydaje mi się że nie.dlatego zawiera się umowy rezerwacyjne a nie sprzedaży. bank nie da kredytu na budowę domu bez pozwololenia czyli na umowę rezerwacyjną...to jak mogli rozpocząc sprzedaż? hmmm
                        a widziałaś w ogóle to pozwolenie?
                        • Gość: Kasia Re: Sainz Development - Willa Kampinos IP: *.dynamic.chello.pl 04.10.13, 20:41
                          tak, mam skan na mailu
                        • Gość: Kasia Re: Sainz Development - Willa Kampinos IP: *.dynamic.chello.pl 04.10.13, 20:44
                          trzeba by jakiegoś prawnika zapytać, czy za rozpoczęcie sprzedaży uważa się podpisanie umowy rezerwacyjnej, a może podpisali umowę deweloperską z odroczonym terminem płatności? tak też mogło być. Mogli nawet wstecz sobie napisać na jednego ze wspólników, to jest często praktykowane, że ktoś z Zarządu kupuje dla siebie po kosztach część inwestycji. Nikt tego nie jest w stanie sprawdzić, czy podpisali taką umowę dziś czy np. w styczniu 2012
                          • ereema Re: Sainz Development - Willa Kampinos 04.10.13, 21:11
                            my balismy się podpisac tę umowę rezerwacyjną, czekaliśmy na pozwolenie. jak juz jest to teraz kombinacje z rachunkiem powierniczym...chyba zacznę szukac czegoś innego
                            ty jestes juz na 100 % zdecydowana??
                            • Gość: Kasia Re: Sainz Development - Willa Kampinos IP: *.dynamic.chello.pl 04.10.13, 21:44
                              raczej tak... choć zastanawiam się jeszcze nad Charbowym zakątkiem w Ożarowie.
                              • ereema Re: Sainz Development - Willa Kampinos 06.10.13, 13:12
                                my tez sia nad tym zastanawiamy, ceny jednak troche wyższe.

a wiesz może co z tą działką, na ktorej mają budować drugi etap? bo jak my się dowiadywalismy to oni nie byli właścicielami tej dzialki. żeby nie bylo tak, ze zostaniemy na działce oddalonej o ileś tam metrów od drogi asfaltowej w polu??
                                • Gość: Kasia Re: Sainz Development - Willa Kampinos IP: *.dynamic.chello.pl 06.10.13, 19:26
                                  ja miałam tam wstępną rezerwację, ale zrezygnowałam i tu podpisałam umowę, właśnie ze względu na cenę..

co do działki to żadna do tej pory nie była ich własnością, ze względu na te podziały majątkowe poprzednich właścicieli, a przynajmniej Sąd nie mógł dokonać wpisu do KW. Teraz chyba już całość jest ich, sprawy się wyjaśniły i wpis na być lada dzień widoczny, bo dokumenty były złożone 16 września. W poniedziałek mam dostać skan aktu notarialnego regulującego własność działek, to sprawdzę wszystko.
                                • Gość: Kasia Re: Sainz Development - Willa Kampinos IP: *.dynamic.chello.pl 06.10.13, 19:28
                                  eerema a Ty masz rezerwację? jak tak to którego budynku?
                                  • ereema Re: Sainz Development - Willa Kampinos 06.10.13, 20:20
                                    nie mam. dowiadywałam sie tylko. jesli jutro ruszy budowa to umówie się na rozmowę-w gre wchodzi E2 lub B3. te szklarnienta końcu tez nieciekawie wygladają, ma tam niby cos powstać ale kiedy i co to tez niewiadomo.dobrze by było by zniknely z krajobrazu :)
                                    a Ty który zarezerwowałaś?
                                    • Gość: Kasia Re: Sainz Development - Willa Kampinos IP: *.dynamic.chello.pl 07.10.13, 23:41
                                      to jak wybierzesz B3 to będziemy sąsiadakami - ja mam też w budynku B :)

w tych szklarniach póki co hodują tulipany, a moje okna na tamtą stronę nie wychodzą więc mi to akurat nie przeszkadza :)

w środę jadę zobaczyć na "budowę" czy coś ruszyło...
                                      • Gość: Xena Re: Sainz Development - Willa Kampinos IP: *.dynamic.chello.pl 08.10.13, 00:26
                                        Witam wszystkich! Od pewnego czasu śledzę ten wątek, ponieważ mam rezerwację w Willa Kampinos, a Kasia ma chyba najświeższe wiadomości :) Kasiu, piszesz, że rozmawiałaś z mieszkańcami poprzednich inwestycji - czy są zadowoleni, nie mieli żadnych problemów? Mnie strasznie denerwuje milczenie obu Panów. Miesiąc w miesiąc wydzwanialiśmy do nich z mężem, a wydaje mi się, że to Panowie powinni nas informować, nawet o komplikacjach. Nachodzą mnie wątpliwości, czy dobrze robię kupując tam dom, ale strasznie się napaliłam! Odebrałaś już może oryginały dokumentów? Podpisałaś coś poza umową rezerwacyjną? No i czy załatwiasz już formalności w banku?
                                        • Gość: xyz Re: Sainz Development - Willa Kampinos IP: *.warszawa.mm.pl 08.10.13, 12:18
                                          Witam... Czy zastanawialiscie sie Panstwo co bedzie sie dzialo na osiedlu przy pierwszym lepszym deszczu gdzie z planu wynika ze tylko ok20-30% pozostanie "trawy" reszte natomiast beda stanowic budynki, drogi wewn, zabudowane wejscia i podjazdy...gdzie woda ze 100% dziaki odplynie...? Panowie z Sainz tez sie zastanawiaja...:( na razie mam rezerwacje ale ostateczna decyzja juz tuz tuz... Pozdrawiam wszystkich mam nadzieje przyszlych Sasiadow...:)
                                          • Gość: Kasia Re: Sainz Development - Willa Kampinos IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.10.13, 16:27
                                            ale dlaczego podejrzewacie że coś będzie nie tak? obok płynie kanałek melioracyjny, wystarczy dobre odwodnienie działki i powinno być ok? u mnie na osiedlu jest wszędzie kostka i nie ma takiego problemu... byłam tam po wielkiej lipcowej ulewie i woda nie stała.
                                            Byłam też w Ożarowie przy Chabrowym Zakątku - tam kanałek był pełny, a ja chciałam działkę zaraz przy nim - wtedy się trochę przeraziłam i pojechałam zobaczyć Babice - było prawie sucho, więc teren raczej podmokły nie jest...

skąd w ogóle powstał temat, że tam będzie stała woda? ja jak podpisywałam umowę to aż o to zapytałam, przestraszona tym co tu wcześniej czytałam, ale Pan Król powiedział, że nie powinno być z tym problemu, że budynki będą około 60 cm powyżej poziomu, a teren dobrze odwodniony.

Xena - tak byłam, rozmawiałam - pojedź sama, są naprawdę mili i chętnie rozmawiali :) byli zadowoleni ze współpracy, nie było problemów z terminami ani naprawianiem ewentualnych "usterek".

Co do kontaktu z Panami polecam maila :) ja zawsze szybko dostaje odpowiedz -no może raz zdarzyło się, że 2-3 dni czekałam...

Oryginały wczoraj poszły do mnie pocztą, bo nie miałam czasu po nie podjechać.

Podpisałam tylko umowę rezerwacyjną, bo deweloperska jest chyba nadal nie gotowa :)
                                            Załatwiam w banku, no ale bez oryginałów nie ruszę dalej :)

Jutro jadę zobaczyć co się dzieje na naszej działce, był ktoś może?
                                            • Gość: justyna Re: Sainz Development - Willa Kampinos IP: *.play-internet.pl 09.10.13, 11:18
                                              Witamy serdecznie. My tez "kupiliśmy" segment na osiedlu Willa Kampinos. Lekko nie ma, ale ponieważ budowa ruszyła mamy nadzieje, że teraz już nic nie powinno być problemem :)

skoro mamy być sąsiadami to może warto sie spotkac na placu boju przy Izabelińskiej i wymienić spostrzeżenia? :)

• Gość: Kasia Re: Sainz Development - Willa Kampinos IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.10.13, 12:07
                                                jestem za :)

byłam wczoraj na budowie, faktycznie ruszyło - jest nawet żółta tablica informacyjna :D
                                                było ciemno więc za dużo nie widziałam, tylko tyle, że coś się dzieje :)

śmiać mi się chciało, bo właśnie ktoś tam też wjeżdżał i zastanawiałam się czy to ten sąsiad, który zostaje na miejscu ze swoim domem czy ktoś z nas kupujących :) przyznać się, ktoś był?
                                                • Gość: justyna Re: Sainz Development - Willa Kampinos IP: *.play-internet.pl 09.10.13, 12:16
                                                  jutro o 18? my jestesmy trochę w rozjazdach wiec ewentualnie bedziemy dopiero po niedzieli
                                                • Gość: Xena Re: Sainz Development - Willa Kampinos IP: *.dynamic.chello.pl 09.10.13, 12:22
                                                  Ja jeszcze nie byłam, w tygodniu ciężko z czasem, ale myślałam o niedzieli. Cieszę się budowa ruszyła zgodnie z planem :)
                                                  • Gość: Kasia Re: Sainz Development - Willa Kampinos IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.10.13, 14:09
                                                    no to może niedziela? mi akurat jutro nie pasuje...
                                                  • Gość: justyna Re: Sainz Development - Willa Kampinos IP: *.play-internet.pl 09.10.13, 22:35
                                                    nas w niedziele nie będzie. ale na następne spotkanie postaramy się zajrzeć :)
                                                  • Gość: justyna Re: Sainz Development - Willa Kampinos IP: *.warszawa.vectranet.pl 10.10.13, 18:08
                                                    Właśnie wróciłam z budowy. Mój dom już się stawia :D Szef budowy stwierdził, że jak sie upre i ciepło ubiore to święta moge spędzic już pod własnym dachem ;)

konkurencji dziękujemy juz za te żalosne wspisy...
                                                  • Gość: Kasia Re: Sainz Development - Willa Kampinos IP: *.dynamic.chello.pl 10.10.13, 23:39
                                                    Justyna a Ty który budynek?
                                                  • Gość: justyna Re: Sainz Development - Willa Kampinos IP: *.play-internet.pl 14.10.13, 17:21
                                                    jak widac pisanie tu nie ma najmniejszego sensu, konkurencja nie śpi :)
                                                    czy bylo spotkanie w niedziele? :)
                                                  • Gość: Kasia Re: Sainz Development - Willa Kampinos IP: *.dynamic.chello.pl 14.10.13, 20:25
                                                    ja byłam zobaczyć co się dzieje i budowa ruszyła na dobre :D

dzisiaj dostałam na maila wzór umowy deweloperskiej, także jakby ktoś chciał to jest już i wystarczy Panów poprosić :)
                                                  • Gość: justyna Re: Sainz Development - Willa Kampinos IP: *.play-internet.pl 14.10.13, 21:36
                                                    umowę to my już tydzień temu mieliśmy. też byłam dziś na budowie. praca wre :)
                                                  • Gość: Xena Re: Sainz Development - Willa Kampinos IP: *.dynamic.chello.pl 14.10.13, 23:44
                                                    Muszę koniecznie pojechać w ten weekend, jestem strasznie ciekawa jak to wszystko wygląda! Ja też dostałam dziś wzór umowy na maila.
                                                  • Gość: xyz Re: Sainz Development - Willa Kampinos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.13, 09:54
                                                    Jakie pierwsze wrazenia po przeczytaniu umowy? u mnie szczerze wiecej pytan niz odpowiedzi...:(
                                                    1 brak funduszu powierniczego = brak ochrony w umowie
                                                    2 ogrodki nie beda nasza wlasnoscia
                                                    3 120-150tys za same fundamenty I etap
                                                    4 brak jakiegokolwiek zapisu w opisie terenu o odwodnieniu( kostka oswietlenie brama)
                                                    5 mozliwosc oddania 30marzec 2015 (pierwotnie mial byc grudzien 2013 na targach w kwietniu)
                                                    6 oszczednosc developera na szambie ale my z tego mamy tylko dluzszy czas oddania
                                                    7 zmiana nazwy developera na Sainz Projekt
                                                    Prosze o konstruktywne przemyslenia...:) Pozdrawiam
                                                  • Gość: Grzes Re: Sainz Development - Willa Kampinos IP: *.subscribers.sferia.net 15.10.13, 17:33
                                                    No to widzę ładnie się nakrecają wirtualni kupujący. Jeśli powyższe informację się potwierdzą, to kupowanie teraz czegoś co ma powstać w 2015 roku przy ogromnej podaży już gotowych domów jest czymś conamniej głupim...
                                                  • Gość: zenek Re: Sainz Development - Willa Kampinos IP: *.centertel.pl 15.10.13, 19:05
                                                    gotowe domy np willa kwirynów?? za 800 tyś? dziękuję, postoję
                                                  • Gość: hmmm Re: Sainz Development - Willa Kampinos IP: *.play-internet.pl 15.10.13, 21:35
                                                    Pani Justyna Xena Kasia nie maja zadnych watpliwosci???
                                                  • Gość: Kasia Re: Sainz Development - Willa Kampinos IP: *.dynamic.chello.pl 16.10.13, 00:05
                                                    mam wiele wątpliwości. W czwartek idę do prawnika na konsultację. Wolę teraz wydać 300 zł niż ponosić konsekwencje w przyszłości. Zapisałam sobie wszystkie Twoje przemyślenia i też omówię je z radcą. Najbardziej martwią mnie te ogródki... To coś chyba nie tak?
                                                  • Gość: Xena Re: Sainz Development - Willa Kampinos IP: *.dynamic.chello.pl 16.10.13, 00:37
                                                    Ja oczywiście też mam wątpliwości - przede wszystkim brak rachunku powierniczego, zmiana nazwy i formy prawnej dewelopera, no i te nieszczęsne ogródki - tego bym się w życiu nie spodziewała. To wszystko zaczyna mnie niestety przerażać. Kasiu, jak będziesz mogła, daj znać czego się dowiedziałaś. Czekam również na opinie pozostałych osób.
                                                  • Gość: xyz Re: Sainz Development - Willa Kampinos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.13, 08:13
                                                    Dziekuje za wsparcie...:)
                                                  • Gość: agnes Re: Sainz Development - Willa Kampinos IP: *.adsl.inetia.pl 16.10.13, 10:17
                                                    Trochę przeraziło mnie to co przeczytałam w sprawie ogródków. Zadzwoniłam dziś do dewelopera w tej sprawie. Na wyjaśnienie podał mi numer kw poprzednich inwestycji i wytłumaczył machanizm. W dziale II wpisana będzie własność w udziale do powierzchni lokalu, a w dziale III wpisana będzie własność ogródków. Dla mnie to wystarczy. Macie wątpliwości to dzwońcie lub piszcie, a nie nakręcajcie się.
                                                  • Gość: justyna Re: Sainz Development - Willa Kampinos IP: *.play-internet.pl 16.10.13, 12:45
                                                    nie wiem czy jakikolwiek deweloper dzieli działki pod kazdy dom???

tak, tez to sprawdziłam i w dziale II bedzie wpisana własność lokalu a w III prawo do wyłącznego korzystania z części działki. nie jest to wlasność, ale emanacja prawa własności.

inaczej każdy z nas podpisując umowe kupna zawiera z każdym z osobna współwłaścicielem dzialki umowę o wyłączeniu ze wspólnoty naszego ogródka. a to znaczy że nawet jak sie wszyscy zbiorą i zarządzą jakąś uchwałę to nie ma ona mocy prawnej. tylko sąd może to zmienić (na skutek naruszenia przepisów prawa czy tez zasad współzycia spolecznego).

czy ktos się w najbliższym czasie wybiera na budowę?
                                                  • Gość: xyz Re: Sainz Development - Willa Kampinos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.13, 17:25
                                                    Witam...rozpalilem sprobuje ugasic...:) po rozmowie w "cztery oczy"(6) w kwaterze Sainz...
                                                    1 b.z. pozostaje wzajemne zaufanie
                                                    2 wlasnosc nie bo za male dzialki natomiast wspolwlasnosc w czesci wspolnej tak jak napisala Pani Justyna wyzej
                                                    3 cena= dzialka, projekty, fundamenty
                                                    4 trudna kwestia ale Wspolnota sobie poradzi...;)
                                                    5 b.z.
                                                    6 oszczednosc, dluzszy termin ale za to korzysc ze drog wewnetrznych po rozkopaniu przez firme wykonujaca kanalizacje nie bedziemy robic sami
                                                    7 dla ulatwienia inwestycji
                                                    Reasumujac nie mozna miec wszystkiego ale to i tak bardzo duzo...Ja w to wchodze...;) Pozdrawiam
                                                  • Gość: gość Re: Sainz Development - Willa Kampinos IP: *.dynamic.chello.pl 16.10.13, 21:44
                                                    Odkąd to wielkość ogródka ma wpływ na to, że nie można być jego właścicielem?
                                                    Ludzie, przecież kupujecie segmenty, za dość duże pieniądze jak za taką lokalizację, Naprawdę radzę wydać 200zł za poradę prawną, a nie słuchać tego, co mówi deweloper, skoro na prawie się nie znacie.
                                                    Patrząc na inne budowy tego typu, cała działka pod domy jest najczęściej wspólna, a cześć ogrodzona przed waszym segmentem jest dla was do wyłącznego korzystania.Ale nie ma formalnego podziału po udziałach, jest podział do korzystania.
                                                    Problem z tym jest jednak taki, że jeśli druga cześć waszego blizniaka bierze kredyt pod dom (a w większości przypadków tak jest), kredyt ten jest pod udział we własności działki.A udział jest określony jako 1/2, ale nie jest określony która 1/2, bo nie ma wydzielenia, jest tylko podział do korzystania.
                                                    W sytuacji, gdy sąsiad straci płynność finansową, hipoteka obejmuje zatem dalej jego grunt, a bank może robić problemy z kredytem w związku z brakiem wskazania tej 1/2 udziału.Czyli jeśli będziecie sprzedać swoją cześć, może się okazać, że nikt nie kupi, bo w WASZEJ księdze wieczystej będzie widniała hipoteka pod grunt, której nie spłacił sąsiad.
                                                    I inne tego typu problemy.
                                                  • Gość: Kasia Re: Sainz Development - Willa Kampinos IP: *.dynamic.chello.pl 16.10.13, 22:32
                                                    Jestem po spotkaniu z prawnikiem. Dużo się rozjaśniło, ale ostrzeżenie o ryzykach, dało mi do myślenia...

A więc:
                                                    -temat, który najbardziej mnie niepokoił, czyli ogródki okazał się nie być problemem. Jest to powszechnie stosowana praktyka, właśnie z powodu za małej działki - plan miejscowy nie przewiduje takowych, a więc nasze segmenty nie są domami, a lokalami - jak mieszkanie w bloku + przypisany do użytkowania kawałek działki. Lokale będą miały wyodrębnione KW więc nie będzie problemu z kredytem sąsiada.
                                                    -dużym problemem jest brak rachunku powierniczego - w razie jakiegokolwiek potknięcia dewelopera, zostajemy z niczym. Plus inne ryzyka z tym związane, ale to napiszę w wolnej chwili...
                                                    -kolejny ostatni duży problem to plan płatności - całkowicie nie odpowiada realnym kosztom jakie poniesie deweloper. Bank może nie podjąć się kredytowania zakupu takiej nieruchomości.

Reszta to kosmetyka umowy, ale nie mniej ważna. Teraz nie mam czasu się rozpisywać, ale jutro wieczorem wszystko Wam napisze.

Po drodze do domu wpadłam na budowe, wiele się nie zmieniło... ale akurat mój dom jako pierwszy będzie miał fundamenty :D a przynajmniej na to wygląda...
                                                  • Gość: optymista Re: Sainz Development - Willa Kampinos IP: *.dynamic.chello.pl 16.10.13, 22:01
                                                    > 4 zastanawiam się w jaki sposób wspólnota ma sobie poradzić z brakiem odwodnienia na działce? to przerażające! bedzie kostka, beda drogi, beda domki... gdzie ma uciekać woda? wszystko w małe ogródki? może być problem...
                                                    > 7 "dla ulatwienia inwestycji" - xyz możesz napisać coś więcej?
                                                  • Gość: xyz Re: Sainz Development - Willa Kampinos IP: *.play-internet.pl 17.10.13, 17:31
                                                    4 -po prostu kazdy ukladajac kostke na podjazd i wejscie przyczyni sie do zmniejszenia tzw powierzchni biologicznej (teraz nie ma kostki w planie bo przekroczony zostalby prog 50% zabudowy calej dzialki) rozwiazaniem jest zrobienie studni chlonnych( zbiornikow odsaczeniowych) kazdy we wlasnym zakresie zeby woda opadowa z dachu, zabudowanych podjazdow i ulicy nie zrobila nam basenu szczegolnie pomiedzy budynkami C i D gdzie jest kumulacja... p.s.przydaloby sie spotkanie "zarezerwowanych" moze jakos w ten weekend? Pozdrawiam Radek
                                                  • Gość: justyna Re: Sainz Development - Willa Kampinos IP: *.play-internet.pl 17.10.13, 18:04
                                                    Radku, a pytałes o to Pana Pawła??
                                                    byliśmy tam wielokrotnie po duzych ulewach, roztopach żeby sprawdzic jak wyglada teren i zawsze było ok, w rowie było mało wody.
                                                    rzeczywiście może byc to problem gdyz teren tam jest gliniasty i woda będzie bardzo wolno wsiąkać, do tego każdy z nas zmniejszy jeszcze przeciez tę powierzchnie biologiczna chociazby o taras :(

mi pasuje w ten weekend :)

• Gość: Kasia Re: Sainz Development - Willa Kampinos IP: *.dynamic.chello.pl 17.10.13, 18:58
                                                    mi też pasuje weekend :)

dla tych którzy nie widzieli, na stronie Sainz, w zakładce galeria są zdjęcia z zeszłego tygodnia z budowy :)

zaraz się wezmę i napiszę wszystko co powiedziała mi prawniczka...

ps. ja też byłam na budowie po dużych deszczach i nic się tam nie działo.
                                                  • Gość: Radek Re: Sainz Development - Willa Kampinos IP: *.play-internet.pl 17.10.13, 19:32
                                                    Tak oczywiscie rozmawialem i pomysl zbiornikow przesaczeniowych to pomysl Sainza... Mi nie chodzi o jakosc gleby i odwierty geologiczne...;) tylko w tym momencie jest 50% zabudowy i jak dodamy nasze podjazdy,wejscia,tarasy zrobi sie 70-80%...deszcz bedzie padal na 100% lecz powierzchni biologicznej zostanie nam 20-30%..:( stad tylko moje pytania i watpliwosci...
                                                    Dla wyjasnienia: nie jestem na tym forum zeby sr.. we wlasne gniazdo ale... wiele z moich punktow sie potwierdzilo bez zadnego nakrecania... Z Panami z Sainz zapewne wszystko da sie zrobic i doprowadzic do konca...:) i oczywiscie przepraszam ze musza sie zmagac ciagle z tymi samymi pytaniami...;) natomiast prowadzac dyskusje z zainteresowanymi na forum nie chcialbym dawac pozywki hejterom i konkurencji... stad to spotkanie- moze uda sie zlapac jakis kontakt czy zalozyc forum z loginem i oczywiscie przedyskutowac nasze spostrzezenia...:) zapewne nigdy wszystkim nie bedzie pasowala jedna godzina ale pozwole sobie zaproponowac godz10.00 w sobote...:) Pozdrawiam... do zobaczenia na budowie i oczywiscie czekam na relacje Kasi...
                                                  • Gość: justyna Re: Sainz Development - Willa Kampinos IP: *.play-internet.pl 17.10.13, 20:54
                                                    sobota godz 10 jest ok :)

• Gość: Kasia Re: Sainz Development - Willa Kampinos IP: *.dynamic.chello.pl 17.10.13, 21:05
                                                    mi też pasuje :)

słuchajcie to ja już się nie będę rozpisywała, bo ciężko mi się za to zabrać :D

pokażę Wam na miejscu uwagi prawnika, a faktycznie tutaj już konkurencji nie będziemy dawali powodów do kolejnych głupich postów.

Pomysł z forum na hasło - super! popieram :)
                                                  • Gość: Xena Re: Sainz Development - Willa Kampinos IP: *.dynamic.chello.pl 17.10.13, 21:24
                                                    W takim razie ja też będę z mężem. Do zobaczenia w sobotę! Xena, czyli Aśka ;)
                                                  • Gość: Gosia 58 Re: Sainz Development - Willa Kampinos IP: *.subscribers.sferia.net 17.10.13, 21:46
                                                    Ja też będę z kochankiem! Może jakieś winko kupię?
                                                  • Gość: inna Re: Sainz Development - Willa Kampinos IP: *.dynamic.chello.pl 17.10.13, 23:01
                                                    tak, tak i weź inne zabawki...

co za żenada... brrrr
                                                  • Gość: Gosia 58 Re: Sainz Development - Willa Kampinos IP: *.subscribers.sferia.net 18.10.13, 19:58
                                                    Jednak będę sama! O jakie zabawki ci chodzi? Mam nadzieję że nie przyjedziecie z małymi dziećmi!
                                                    Ja się zdecydowałam , mam promese od bankiera! Już kupiłam kosiarkę kochankowi (pod choinke) mam nadzieję że nie będzie za głośno wyła...

POZDRAWIAM PRZYSZŁYCH SĄSIADÓW!
                                                  • dzamid Re: Sainz Development - Willa Kampinos 31.10.13, 12:50
                                                    hej,

nie wiem czy ktos z was tu jeszcze zaglada bo dopiero odkrylam to forum, ale wlasnie podpisalismy umowe i chcialabym sie skontaktowac z przyszlymi sasiadami.
                                                    nie interesowalam sie wczesniej poniewaz mieszkam w izabelinie od dziecka i przejezdzam obok tej inwestycji co najmniej raz w tygodniu wiec wszytko "mam na oku", ale milo by bylo wymienic doswiadczenia.

Pozdrawiam,
                                                    Dorota
                                                  • annnnia144 Re: Sainz Development - Willa Kampinos 10.11.13, 18:00
                                                    Cześć,

Czy mogę Was poprosić o przesłanie wzoru umowy rezerwacyjnej i umowy sprzedaży na maila? Mam wstępną rezerwację telefoniczną do środy, a chciałabym wcześniej zobaczyć te umowy zanim się zdecyduję.

Będę bardzo wdzięczna.

Pozdrawiam
                                                  • annnnia144 Re: Sainz Development - Willa Kampinos 07.11.13, 19:59
                                                    Cześć Kasia,

Ja też interesuje się tą inwestycją. Widzę, ze jesteś bardzo zorientowana w temacie. Czy mogę Cię serdecznie poprosić o podsumowanie najważniejszych kwestii jakie ustaliliście na maila.

Dziękuję za pomoc.

Pozdrawiam,
                                                  • Gość: Kasia Re: Sainz Development - Willa Kampinos IP: *.dynamic.chello.pl 10.11.13, 22:49
                                                    mamy nowe zamknięte forum, po więcej informacji proszę zgłosić się do dewelopera.
                                                  • guciaak Re: Sainz Development - Willa Kampinos 01.12.13, 21:45
                                                    Hej,
                                                    Planujemy zakup segmentu szeregowego na osiedlu Willa Kampinos i mamy kilka pytań, na które pewnie znacie już odpowiedzi.
                                                    Jak można się z Wami skontaktować lub spotkać?
                                                    Niestety nie mamy dostępu do prywatnego forum, więc bardzo prosimy o wskazówki lub kontakt na priv.
                                                    Nowi sąsiedzi Monika i Patryk.
                                                  • Gość: Kasia Re: Sainz Development - Willa Kampinos IP: *.dynamic.chello.pl 08.12.13, 21:07
                                                    nie jestem moderatorem, ale wydaje mi się że umowa z Sainz była taka, że tamto forum jest tylko dla kupujących którzy podpisali już umowy.

Pytaj tutaj, jak będę wiedziała to Ci odpowiem :)
                                                  • guciaak Re: Sainz Development - Willa Kampinos 08.12.13, 21:26
                                                    Hej, dzięki za odpowiedz !
                                                    Czyli musimy pytać w Sainz ...
                                                    My jesteśmy zdecydowani, więc jak tylko podpiszemy umowę do usłyszenia na forum :)

Pozdrawiamy
                                                  • Gość: Gosia 58 Re: Sainz Development - Willa Kampinos IP: *.subscribers.sferia.net 08.12.13, 21:50
                                                    Hejka może zrobimy jakiś kulig intgracyjny? Chętnie poznam nowych młodych i otwartych ludzi!
                                                  • Gość: Leszczynowicz Re: Sainz Development - Willa Kampinos IP: *.static.korbank.pl 06.01.14, 14:25
                                                    Witam czy ktoś zamieszkał już na tej inwestycji i może dać swoją rekomendację lub przestrogę:
                                                    Piękne szergówki
                                                    Planujemy z małżonką zakup, ale zawsze to warto zasięgnąć języka
                                                  • Gość: Kasia Re: Sainz Development - Willa Kampinos IP: *.dynamic.chello.pl 06.01.14, 23:57
                                                    budują się więc nikt z nas jeszcze nie mieszka :)
                                                  • Gość: AniaMarek Re: Sainz Development - Willa Kampinos IP: *.warszawa.vectranet.pl 15.12.13, 20:50
                                                    Witam, wstępnie zarezerwowaliśmy sobie segment w tej inwestycji ( na 10 dni ) byliśmy dziś na budowie i wygląda to sensownie, ale jeszcze wahamy się czy podpisywać umowę rezerwacyjną, czy ktoś z wtajemniczonych osób mógłby mi odpowiedzieć na kilka pytań związanych z inwestycją? bo jak rozumiem przed podpisaniem umowy nie możemy mieć dostępu do forum? pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc.
                                                  • Gość: Gosia 58 Re: Sainz Development - Willa Kampinos IP: *.subscribers.sferia.net 15.12.13, 21:46
                                                    Aniu i Marku doskonały wybór. Prezes zdradził mi że od nowego roku ceny pójdą w gore! Może urządzimy Sylwestra na budowie, (mam wstępną zgodę ale większość musi się zdecydować)? Ja przyniosę dużo alkocholu i pare dobrych płyt , wystarczy dobra zagrycha, jednak małe dzieci zostawcie w domu...
                                                  • Gość: qaz Re: Sainz Development - Willa Kampinos IP: *.dynamic.chello.pl 15.12.13, 22:14
                                                    po h.. pisać takie głupoty?
                                                  • Gość: Gosia 58 Re: Sainz Development - Willa Kampinos IP: *.subscribers.sferia.net 16.12.13, 19:40
                                                    to złowo pisze się przez ch , ale ja na serio z tym sylwkiem! Ludzie będziemy tam razem żyć, więc po co się od razu obrażać?
                                                  • Gość: Kasia Re: Sainz Development - Willa Kampinos IP: *.dynamic.chello.pl 17.12.13, 21:15
                                                    na szczęście Gosia58 to wytwór konkurencji, który lubi tu takie głupoty pisać :) Aniu, Marku - pytajcie :)
                                                  • Gość: Gosia 58 Re: Sainz Development - Willa Kampinos IP: *.subscribers.sferia.net 17.12.13, 21:49
                                                    Skoro ja od konkurencji , to Pani od developera! Widziałam efekty pracy ekip budowlanych i jestem naprawdę zachwycona! I Pan kierownik budowy rzeczowo odpowiadał na pytania, tylko ten jego zastępca( łysy z wąsem) jakoś dziwnie się na mnie gapił.
                                                    Tak naprawdę to szukam pracy, (w konkurencji przyznaję że też zostawiłam CV) ale wolałabym u Państwa , jako np. key accont!
                                                    Mam nawet pewien pomysł markietingowy: zróbmy kulig połączony z promocją cenową dla śmiałków!
    • petropet Re: Sainz Development - Willa Kampinos 02.11.13, 18:45
      Witam

Mam obecnie umowe rezerwacyjna, ale jeszcze nie bylem w banku aby sprawdzic jak banki widza udzielenie kredytu na warunkach ktore Sainz proponuje w umowie. Troche sie martwie czy nie bedzie problemu z tym ze Sainz nie ma rachunku powierniczego. Ma juz ktos odp z banku w sprawie kredytu hipotecznego?

Bede wdzieczny za info.
      • Gość: Gosia 58 Re: Sainz Development - Willa Kampinos IP: *.subscribers.sferia.net 06.11.13, 07:38
        hejka, a może któryś z sąsiadów będzie w ten piątek? Wybieram się na spacer po budowie z moimi pitbulami. Będę miała winko własnej roboty!
        • Gość: Gosia 58 Re: Sainz Development - Willa Kampinos IP: *.subscribers.sferia.net 17.12.13, 15:56
          wczoraj pojechałam spontanicznie na budowę, chciałam spradzić jak idzie i okazało się że praca wre!
          Szkoda że jeszcze nie poznałam żadnego sąsiada...
          • Gość: Gosia 58 Re: Sainz Development - Willa Kampinos IP: *.subscribers.sferia.net 18.12.13, 10:19
            Dzisiaj przyśnił mi się jakiś łysy pan z wąsem , ganiający mnie po naszej budowie. Obudziłam się cała mokra i w tym momencie zadzownił mój znajomy dyrektor z banku i...okazało się że będę miała kredyt! hiphip huraaaa!
            • Gość: Joanna Re: Sainz Development - Willa Kampinos IP: *.dynamic.chello.pl 12.05.14, 21:27
              Hej, mam pytanko, przy niektórych domach bardzo mocno przeszkadzają drzewa czy może sainz coś Wam mówił co z tym fantem zrobi. Namawiam męża do zakupu ale dom zasłania drzewo i gałęzie wchodzą na budynek.
              • Gość: Gosia 58 Re: Sainz Development - Willa Kampinos IP: *.subscribers.sferia.net 13.05.14, 08:23
                Witam serdecznie, mój konkubent zajmuje się wycinką drzew. Jak już zamieszkamy na osiedlu to zrobimy porządek z drzewami, wytniemy je wszystkie i to w promocyjnej cenie. Będziemy mieli drewienko na integracyjne ognisko!
                • Gość: Joanna Re: Sainz Development - Willa Kampinos IP: *.agora.pl 16.05.14, 12:52
                  To nie takie proste bo niektóre drzewa są na działce obok z tego co wiem
                  • Gość: gosc Re: Sainz Development - Willa Kampinos IP: *.play-internet.pl 16.05.14, 23:03
                    cały I etap juz jest sprzedany, takze po problemie ;)
                    • Gość: Gosia 58 Re: Sainz Development - Willa Kampinos IP: *.subscribers.sferia.net 17.05.14, 18:35
                      Mój domek jest jak na pustyni, zero drzewka. Mók konkubent zproponował że przesadzi kilka niewygodnych drzew na naszą działkę. Wystarczy 0,5 litra wódeczki za jedno drzewko.
                      • Gość: Kasia Re: Sainz Development - Willa Kampinos IP: *.dynamic.chello.pl 19.05.14, 18:05
                        ręcę mi opadają, że takiemu debilowi chce się ciągle coś pisać w tym wątku....

ciekawe w ilu takie głupoty wypisuje i mąci ludziom w głowach...
                        • 32norbert Re: Sainz Development - Willa Kampinos 02.08.15, 11:18
                          Mąci nie mąci jedno jest pewne ta firma ani nie ma rachunku powierniczego ani nikt nie trafi za ich powiązaniami . Nie wróżę nic dobrego
                • 32norbert Re: Sainz Development - Willa Kampinos 02.08.15, 11:10
                  Wydaje mi sie ze wycinanie drzew jest nielegalne
                • 32norbert Re: Sainz Development - Willa Kampinos 02.08.15, 11:16
                  Witam nie mogą Państwo tego zrobic
    • 32norbert Re: Sainz Development - Willa Kampinos 02.08.15, 11:25
      Masakra i strach szczególnie w nocy
    • tanitazaitceva Re: Sainz Development - Willa Kampinos 26.03.19, 08:51
      Projektowanie wnętrz, projekty pod klucz, profesjonalne biuro projektowe, architekci z pasją!tz-interior.com/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka