Dodaj do ulubionych

Kabaty - 3 pokoje

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.13, 14:49
Jest szansa na 5.5k za 3 pokoje (60-70m2) na Kabatach?
Obserwuj wątek
    • Gość: dd Re: Kabaty - 3 pokoje IP: *.adsl.inetia.pl 03.11.13, 16:30
      Bez jaj.... Teraz na pewno nie, czy w przyszłości? Wątpię, to jednak dzielnica uważana za jedną z lepszych.
      • gwiezdny_kupiec Re: Kabaty - 3 pokoje 03.11.13, 18:06
        W nowym budownictwie raczej nie ma szans. Jeśli poszukasz znajdziesz mieszkania wystawiane z ceną wyjściową 7-8 tyś za metr. Żeby nie być gołosłownym urządzone mieszkanie z 1996 roku za 7 tyś za metr, tu za 7,5 tyś za metr z 1997. Te ceny trochę mnie zaskoczyły, bo Kabaty kojarzyły się raczej z cenami 10 tyś za metr, a nie za 7 tyś za stan do wprowadzenia.

Na Kabatach są też starsze mieszkania w ramie H np. przy Dembego. Tam na pewno znajdziesz coś w bardziej atrakcyjnych cenach. Mieszkania w płycie i ramie H się ciężko sprzedają (duża podaż, mały popyt) więc jeśli zależy Ci na cenie możesz poszukać mieszkania z lat 80-dziesiątych.

Kabaty miały kiedyś tą unikalną cechę, że były jedynym w miarę nowym przedmieściem, skomunikowanym z miastem metrem. Wraz z rozwojem sieci metra i budową kolejnych etapów obwodnicy Kabaty tracą tą swoją unikalność. Cały czas dużym plusem jest Las Kabacki. Dla niektórych znajomych, którzy tam mieszkają, zaletą jest, cytuję "brak starych ludzi". Poza powyższymi to sypialnia składająca się z grodzonych osiedli budowanych na zasadzie "wycisnąć ile się da powierzchni mieszkalnej z działki". Przestrzeni publicznej, nie licząc Tesco, za dużo tam nie uświadczysz.

Pytanie dlaczego akurat zależy Ci na Kabatach i czego konkretnie szukasz (nowe budownictwo, rama H, płyta etc.)?
        • Gość: jajcarz Re: Kabaty - 3 pokoje IP: *.subscribers.sferia.net 03.11.13, 19:24
          ja widziałem takie oferty 5,5 tysm/ za 120-130 m dwupoziomowe bez windy trzecie lub czwarte piętro. Wiszą takie ogłoszenia od dwóch lat i nic.
        • Gość: abc Re: Kabaty - 3 pokoje IP: *.warszawa.vectranet.pl 03.11.13, 22:46
          Dużo prawdy piszesz, jednak co do braku przestrzeni publicznej to trudno się zgodzić. Zgodnie ze specyfiką osiedla ("brak starych ludzi" ;) jest kilka ogólnodostępnych, dużych placów zabaw (w tym Park przy Bażantarni). Do tego jest plac przy fontannie między Wańkowicza a Bronikowskiego, Park Moczydełko, no i nie można zapominać o największej przestrzeni publicznej, o której mogą tylko pomarzyć inne dzielnice - tzn. park w Powsinie.
    • Gość: sx Re: Kabaty - 3 pokoje IP: *.warszawa.vectranet.pl 03.11.13, 22:54
      Ta cena na razie jest nierealna, aczkolwiek standard wielu bloków na Kabatach to w roku 2013 nic specjalnego. Bardzo się te budynki zestarzały.

Jednak pomimo faktu, że zaszły widoczne zmiany od czasów kosmicznych wycen tej dzielnicy, to - tak jak napisali przedmówcy - poniżej 7 tys. zł nie sądzę, abyś coś znalazł.
      • Gość: żak Re: Kabaty - 3 pokoje IP: *.sejm.gov.pl 05.11.13, 12:44
        minusem kabat jest to iż większośc mieszkań to 2 pokoje na wynajem, duża rotacja społeczności lepsze większe na M.W. lub domek pod mioastem bo teraz tanie.
    • Gość: wesoły_kombajnista Re: Kabaty - 3 pokoje IP: 109.232.242.* 06.11.13, 19:14
      Realna.
      Ja łyknąłem właśnie za 5147 m2 61.5 metra.

• Gość: jajcarz Re: Kabaty - 3 pokoje IP: *.subscribers.sferia.net 12.11.13, 12:14
        chyba kielicha łyknąłes
    • Gość: tytus Re: Kabaty - 3 pokoje IP: 85.17.141.* 12.11.13, 14:59
      Szukaj w ogłoszeniach mieszkań które Ci odpowiadają i wysyłaj sprzedającym swoją propozycję cenową. Ja tak zrobiłem. Bardzo wiele odpowiedzi otrzymywałem, że nie ma mowy ale w zeszłym miesiącu w końcu dostałem pozytywną odpowiedź. Kupuję na Bemowie 47 m2, dwa pokoje, oddzielna kuchnia, balkon. Powyżej parteru w trzypiętrowym bloku. 5000/m2. Pamiętaj, że wszystko jest warte tyle ile ktoś jest skłonny za to zapłacić. Na ceny ofertowe nie ma nawet co patrzeć.
      • Gość: Dancer Re: Kabaty - 3 pokoje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.13, 19:06
        Na Starym czy Nowym? Poz.
      • Gość: vol Re: Kabaty - 3 pokoje IP: *.warszawa.vectranet.pl 12.11.13, 23:18
        To dziwne co piszesz, bo ja na Woli powyżej parteru w trzypiętrowym bloku sprzedałem w czerwcu 48 metrów za 6100/m2. Blok z 1964 roku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka