Dodaj do ulubionych

Strus - Jana Kazimierza 12/14

12.03.16, 21:09
Drodzy, czy ktoś wie jaki sklep będzie w budynku ? Chodzi o ten największy lokal we wschodnim skrzydle budynku - tuż obok siedziby Servier Polska. Podobno ma tam być biedronka ? Ktoś może to potwierdzić lub zaprzeczyć ? Panie z biura mówią o Piotrze i Pawel ale Panowie na budowie o biedronce :(
Obserwuj wątek
    • sylwia_szuka_mieszkania Re: Strus - Jana Kazimierza 12/14 23.03.16, 10:47
      Moj znajomy, ktory mieszka na Jana Kaziemierza od kilkanastu miesiecy mówi, że chodzą plotki, że u Stusa powstanie Biedronka.
      Mam pytanie z innej beczki. Zastanawiam sienad kupnem mieszkania na JK 12/14 i martw mnie kwestia uzytkowania wieczystego uzytkowania gruntu. Ile wynosi roczna opłata? Czy komus udalo sie wynegocjowac przeształcenie na własność na korzystnych warunkach?
      • moje89 Re: Strus - Jana Kazimierza 12/14 22.11.16, 11:48
        kupiłaś?
    • sylwia_szuka_mieszkania Re: Strus - Jana Kazimierza 12/14 23.03.16, 10:51
      Moj znajomy, ktory mieszka na Jana Kaziemierza od kilkanastu miesiecy mówi, że chodzą plotki, że u Stusa powstanie Biedronka.
      Mam pytanie z innej beczki. Zastanawiam się nad kupnem mieszkania na JK 12/14 i martwi mnie kwestia prawa do użytkowania wieczystego gruntu. Wiadomo, że bardziej korzystna byłaby własność. Ile wynosi roczna opłata za UW? Czy komuś udało się wynegocjować przekształcenie na własność na korzystnych warunkach?
      • escota Re: Strus - Jana Kazimierza 12/14 28.03.16, 12:04
        Nie słyszałem o takim przekształceniu. Jeżeli chodzi o używanie wieczyste to ważne aby deweloper przekształcił przeznaczenie terenu. Teraz to teren przemysłowy a dla takiego opłata za UW jest 3x większą niż dla terenu z pod budownictwo mieszkaniowe. Inna sprawa jest to że wszystkie osiedla na Jana Kazimierza mają użytkowanie wieczyste.
        • moje89 Re: Strus - Jana Kazimierza 12/14 22.11.16, 11:47
          Czy ktoś kupił tam mieszkanie? Jakie opinie?
      • jacob011 Re: Strus - Jana Kazimierza 12/14 06.04.16, 16:41
        wspolnota jaka sie zawiąże złozy wniosek do urzedu dzielnicy Wola i z ok 1000zł w skali roku zrobi się przyzwoite 300 ;D
        • moje89 Re: Strus - Jana Kazimierza 12/14 22.11.16, 11:49
          jakie opinie o deweloperze?
    • jacob011 Re: Strus - Jana Kazimierza 12/14 31.01.17, 20:19
      lepsza Biedra jak mega drogi piotr i paweł czy inne ustrojstwo ;P
    • pkowalski.84 Re: Strus - Jana Kazimierza 12/14 29.03.17, 13:27
      Oferuje pomoc podczas odbioru mieszkania od dewelopera. Mam wykształcenie oraz wieloletnie doświadczenie z zakresu budownictwa (Kierownik Budowy, Inspektor nadzoru, posiadam uprawnienia budowlane bez ograniczeń). Przeprowadzę kontrole stanu faktycznego z opisem zawartym w dokumentacji projektowej oraz z Polskimi Normami budowlanymi. Sprawdzę czy wykończenie lokalu oraz całego obiektu zapewnia bezpieczne warunki mieszkaniowe oraz nie będzie generowało kosztów związanych z ewentualną naprawą usterek. Sprawdzam: jakość wykonania tynków, wymiary pomieszczeń, krzywiznę ścian, drzwi, okna, parapety, posadzki, balkony, tarasy, grzejniki, rozmieszczenie instalacji elektrycznej, instalacji wodnej i kanalizacyjnej.

Zainteresowane osoby zapraszam pod numer telefonu:
      Piotr 889 228 440
      www.facebook.com/Odbiory-mieszkań-Warszawa-254067855006519/?ref=bookmarks
      www.odbior-mieszkan.pl
      Warszawa i okolice
      • ardantes Re: Strus - Jana Kazimierza 12/14 11.04.17, 14:38
        Oferuję pomoc w profesjonalnym odbieraniu mieszkań w stanie deweloperskim oraz mieszkań wykończonych pod klucz.
        W ramach odbioru sprawdzam (w odniesieniu do norm) tynki, posadzki, nadproża, stolarkę okienną, szyby, drzwi wejściowe, wod-kan, blacharkę okienną, barierki balkonowe, płytki ceramiczne, wentylację, elektrykę itp. itd.

Dysponuję profesjonalnym certyfikowanym sprzętem takim jak kamera termowizyjna, precyzyjny anemometr termiczny (bezwiatraczkowy), dalmierz laserowy, wilgotnościomierz budowlany, elektroniczna kątownica (do sprawdzania pomieszczeń o nierównoległych ścianach), wzorcowany zestaw pomiarowy do pomiarów bezpieczeństwa elektrycznego, nadajnik i odbiornik do wyszukiwania kabli elektrycznych i rur pcv w ścianach, ... Oczywiście podstawowymi narzędziami są poziomnica, kątownica, szczelinomierz oraz nieduża drabina.

Wszystkie znalezione usterki zaznaczam miękkim ołówkiem (B6) na posadzce lub na ścianach. Tam, gdzie nie ma takiej możliwości (np. na szybach) przyklejam karteczki z opisem usterki. Ponadto spisuję protokół z odbioru.

W czasie kładę nacisk na jakość i dokładność sprawdzania. Pracuję tak długo, jak tego wymaga sytuacja. Niektóre z moich odbiorów trwają nawet do 4-5 godzin. Wynika to z ilości znalezionych usterek. Odbiory mieszkań z moim udziałem nie są szybkie, ale za to moi klienci są zadowoleni. Natomiast deweloperzy już niekoniecznie.

Działam na terenie Warszawy i okolicznych miast.
        Działam legalnie - wystawiam faktury VAT (np. w celu udokumentowania wydatków na cele mieszkaniowe)

mgr inż. Marek Żabicki

Zapraszam do kontaktu: 603 769 359
        email: kontakt@odbiory-warszawa.pl

www.facebook.com/odbiorywarszawa/
        www.odbiory-warszawa.pl
    • odbiory_mieszkan Re: Strus - Jana Kazimierza 12/14 15.05.17, 12:13
      Witam, chciałbym zaproponować swoją pomoc w odbiorze technicznym mieszkania.
      Profesjonalnie, rzetelnie. Wiele osób już skorzystało.

Oczywiście posiadam profesjonalne i fachowe narzędzia niezbędne do odbioru mieszkania/lokalu, oraz uprawnienia budowlane i ponad 10 letnie doświadczenie w budownictwie (Kierownik Budowy, Inspektor Nadzoru).
      Miałem już okazję odbierać mieszkania u tego Inwestora, więc doskonale wiem na co dodatkowo zwracać uwagę.

Chętnych zapraszam do kontaktu nr 513-283-999.
      Wystawiam fakturę VAT na życzenie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka