Dodaj do ulubionych

Developer Na Skraju Miasta - inwestycja Skoroszewska 1 Ursus

IP: *.mofnet.gov.pl 31.08.01, 10:32
Mam zamiar podpisać umowę realizacji lokalu mieszkaniowego z tym developerem,
czy ktoś miał jakieś doświadczenia lub jakiekolwiek informacje dotyczące
inwestycji już zrealizowanych. Bardzo proszę o informacje. Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: malik Re: Developer Na Skraju Miasta - inwestycja Skoroszewska 1 Ursus IP: *.waw.cdp.pl 31.08.01, 15:32
      Odkad przejezdzam kolo tej inwestycji (okolo 10 miesiecy) budynek jak stal tak
      stoi (w tej samej formie. No moze detale mu sie zmienily
      • Gość: mikrobi Re: Developer Na Skraju Miasta - inwestycja Skoroszewska 1 Ursus IP: *.ipartners.pl 31.08.01, 21:27
        Gość portalu: malik napisał(a):

> Odkad przejezdzam kolo tej inwestycji (okolo 10 miesiecy) budynek jak stal tak
        > stoi (w tej samej formie. No moze detale mu sie zmienily

zgadzam sie w calej rozciaglosci - a zagladam tu czesto (dogladam mojego
        ebejotu) - nic sie panie nie dzieje, zero akcji :->>
        • Gość: malik Re: Developer Na Skraju Miasta - inwestycja Skoroszewska 1 Ursus IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.09.01, 12:12
          No wlasnie ludziska przyjada raz na budowe zobacza akurat grupe pracownikow i
          mysla ze budowa idzie pelna para, a pracownicy wlasnie przyszli upomniec sie o
          swoje zalegle pieniadze. Ja rowniez wybralem Ebejot po wczesniejszym
          rozpoznaniu prac (kilkanascie wizyt na budowie). Dopiero jak sie przekonalem,
          ze prace budowlane posuwaja sie szybko to podpisalem umowe. W EBEJOCIE tempo
          prac jest po prostu OK.
          • Gość: rafi Re: Developer Na Skraju Miasta - do malika IP: *.sieradz.sdi.tpnet.pl 02.09.01, 14:13
            malik ,ja tez chce kupic mieszkanie u ebejot,czy mozesz sie ze mna podzielic
            swoim doswiadczeniem?
            • Gość: malk Re: Developer Na Skraju Miasta - do malika IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.09.01, 14:53
              Gość portalu: rafi napisał(a):

> malik ,ja tez chce kupic mieszkanie u ebejot,czy mozesz sie ze mna podzielic
              > swoim doswiadczeniem?

Zobacz wątki o Ebejocie, jak na razie zadnych uwag (poza dyskusja o korkach i
              samolotach - uwaga ogolna do dzielnicy). Co do samej firmy jak do tej pory
              zadnych uwag, obsluga OK, wykonawcy tez (z calej POlski). Tempo jest naprawde
              imponujace (kiedy tam jestem to widze cos nowego, a przejezdzam codziennie),
              wykonawcy pracuja nawet w niedziele. Wiem ze A4 tez jest przyspieszone, a budynki
              w nowym osiedlu (Skorosze V) tez maja niezle tempo. Najlepiej sie umow z w biurze
              i porozmawiaj (nawet nie trzeba duzo filtrowac tego co mowia). Moja zonka
              najpierw na slowo URSUS dostawala bialej goraczki, lecz jak zobaczyla mieszkanie
              to sama chciala tam zamieszkac, a teraz nie moze sie juz doczekac kiedy bedzie je
              mogla urzadzac.
              Pozdrowienia. Zycze udanych poszukiwan.
              • Gość: rafi Re: Developer Na Skraju Miasta - do malika IP: *.sieradz.sdi.tpnet.pl 02.09.01, 15:00
                dzieki, mi tez sie podoba to osiedle z zewnatrz wygladaja te bloki bardzo
                estetycznie i na solidnie zrobione ,fajna tez jest zielen,a nie wiesz ile sie
                płaci za czynsz? mnie interesuje mieszkanie 48m2 w A4,pozdrawiam.
                • Gość: mikrobi Re: Developer Na Skraju Miasta - do malika IP: *.ipartners.pl 02.09.01, 20:53
                  Gość portalu: rafi napisał(a):

> dzieki, mi tez sie podoba to osiedle z zewnatrz wygladaja te bloki bardzo
                  > estetycznie i na solidnie zrobione ,fajna tez jest zielen,a nie wiesz ile sie
                  > płaci za czynsz? mnie interesuje mieszkanie 48m2 w A4,pozdrawiam.

ztcw ok 5pln/m2, najlepiej idz i pogadaj na miejscu tak jak ci radzil malik.
                  Ludzie sa rozmowni i cierpliwi az do bolu jezeli chodzi o odpowiedzi na kazde
                  najglupsze pytania.

ubi,
                  • Gość: rafi Re: Developer Na Skraju Miasta - IP: *.sieradz.sdi.tpnet.pl 02.09.01, 21:00
                    dzieki mikrobi,bylem juz u nich ale chyba jeszcze raz tam pójde bo mam jeszcze
                    kilka pytan.
                  • Gość: malik Re: Developer Na Skraju Miasta - do malika IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.09.01, 00:03
                    Gość portalu: mikrobi napisał(a):

> Gość portalu: rafi napisał(a):
                    >

> ztcw ok 5pln/m2 - co tak mało? czy to nie pomyłka, co oznacza skrot ztcw

Pozdrowienia dla przyszlych sasiadow (Moze by tak w przyszlosci mala siec?!!.

• Gość: mikrobi Re: Developer Na Skraju Miasta - do malika IP: *.atm.com.pl 03.09.01, 08:50

> Pozdrowienia dla przyszlych sasiadow (Moze by tak w przyszlosci mala siec?!!.
                      >

a pozdrowienia! siec to podstawa, gorzej z sensownym dostepem do Internetu w
                      tamtej okolicy.

ubi,
                      • Gość: malik EBEJOT IP: *.waw.cdp.pl 03.09.01, 08:58
                        > siec to podstawa, gorzej z sensownym dostepem do Internetu w tamtej okolicy.
                        Dlaczego myslisz, ze gorzej. Jak widze studzienki telefoniczne w okolo blokow sa
                        budowane. A w ramach tego samego bloku mozna latwo puscic rurkami od telefonow,
                        kablowki, itp.
                        Pozdrowienia

• Gość: rafi Re: EBEJOT IP: *.sieradz.sdi.tpnet.pl 03.09.01, 10:06
                          tez jestem za siecia,ale nie wiem czy uda mi sie zamieszkac na osiedlu
                          SkoroszeIII moze w IV lub V,jezeli do wiosny bedą wolne mieszkania w A4 to moze
                          bedziemy sasiadami,pozdrawiam.
                        • Gość: mikrobi Re: EBEJOT IP: *.atm.com.pl 03.09.01, 11:44

> > siec to podstawa, gorzej z sensownym dostepem do Internetu w tamtej okolic
                          > y.
                          > Dlaczego myslisz, ze gorzej. Jak widze studzienki telefoniczne w okolo blokow s
                          > a
                          > budowane. A w ramach tego samego bloku mozna latwo puscic rurkami od telefonow,

nie mowie o lanie, tylko o odstepie do Internetu, czyli znalezienia taniego i
                          dobrego providera.

ubi,
    • Gość: Katarzyn Re: Developer Na Skraju Miasta - inwestycja Skoroszewska 1 Ursus IP: *.mst.gov.pl 03.09.01, 16:03
      Jestem klientem podmiotu związanego z developerem, o którego pytasz, a
      mianowicie ze Spóldzielnią Mieszkaniową "Na Skraju Miasta - Flat". Powiązania
      pomiędzy tymi podmiotami mają charakter personalny - tu i tam rządzą ci sami
      ludzie. Niestety o mojej Spółdzielni, w której kupiłam gotowe mieszkanie w
      zeszłym roku nie moge powiedzieć nic dobrego. Po pierwsze znacznie naruszają
      terminy, odbiór mojej inwestycji nastąpił znacznie po terminie (ok. 1 roku),
      czyli w maju tego roku, a i tak do tej pory prace nie zostały ukończone. Przede
      wszystkim w budynku zamieszkiwanym od miesiecy przez lokatorów wciąz brakuje
      windy. Wykonanie budynku pozostawia wiele do życzenia. W sierpniu tego roku
      Powiatowy Inspektorat Budowalny potwierdził zasadność całego szeregu zastrzeżeń
      co do wykonania budynku np. cieknący strop garaży, wadliwe wykonanie tatasu
      (sąsiadom z parteru woda deszczowa podcieka do mieszkań), zagrzybienie i wiele
      innych. Spóldzielnia uchyla się od dłuższego czasu od naprawy tych usterek
      pomimo, że zobowiązała sie do tego wobec Inspektoratu. Spóldzielnia przechodzi
      również poważne kłopoty finansowe, czego pochodną jest brak windy (po prostu
      nie ma na nią pieniedzy). Kłopoty finansowe Spółdzielni odbiły się na nas
      mieszkańcach, otóż w wyniku nieopłacenia rachunków przez Spóldzielnię STOEN
      odłączył prąd co skutkuje również brakiem ciepłej wody w mieszkaniach. W
      stosunkach z lokatorami władze Spółdzielni wykazują wyjątkową arogancję,
      bezczelność i totalne lekceważenie. Najęliśmy prawnika do egzekowania swoich
      praw i walczymy. Nie jest to miłe, więc odradzam jakąkolwiek współpracę z
      podmiotami, które mają w nazwie "Na Skaraju Miasta".
      • Gość: Jola Re: Developer Na Skraju Miasta - inwestycja Skoroszewska 1 Ursus IP: *.mofnet.gov.pl 11.09.01, 14:28
        Bardzo dziękuję za cenne informacje, już zrezygnowałam z tej inwestycji.
        Pozdrawiam wszystkich.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka