Dodaj do ulubionych

Ajax S.A.- segmenty-Wawer

IP: 212.160.172.* 21.02.05, 15:20
Witam,

Czy ktos z Was wie na ile rzetelną spółką jest Ajax S.A.? Developer ten
specjalizuje sie w budowie segmentów w Warszawie Wawer...

Pozdrawiam,

Ola
Obserwuj wątek
    • marie21 Re: Ajax S.A.- segmenty-Wawer 21.07.05, 14:48
      Hm... Z własnego doświadczenia mogę powiedzieć, że im bardziej budowa jest
      zaawansowana tym panowie przestają być mili (czytaj większość kasy już
      zgarnęli) i zaczynają unikać bezpośrednich rozmów. Mają wspaniałą sekretarkę -
      lalunię, która na niczym się nie zna i która usiłuje ci pomóc wypytując z czym
      dzwonisz, jak coś niewygodnego, to szefów nie ma. I jeszcze jedno, absolutnie
      nie wolno im wierzyć na słowo, jeżeli czegoś nie ma w umowie, to nie
      zrealizują, jeżeli im się nie zechce. Notorycznie mają amnezje v. pomroczność
      jasną. Efekt jest taki, że na 3 wybudowanych przez nich osiedlach nie ma
      transformatora i nie wiadomo kiedy taki się znajdzie. Efekt - dopuszczalny
      pobór mocy do 2,5 Kwh.
      • Gość: x Re: Ajax S.A.- segmenty-Wawer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.05, 23:33
        Gdzie budują?
        • Gość: Alojzy Re: Ajax S.A.- segmenty-Wawer IP: *.dip0.t-ipconnect.de 26.07.05, 12:00
          Ajax jest zresztą "dziwnie" powiązany z Brandtem...
          • czesiu71 Re: Ajax S.A.- segmenty-Wawer 26.07.05, 12:16
            Rzeczywiście, mają wspólne biuro...
            • Gość: L Re: Ajax S.A.- segmenty-Wawer? Ktos kupil? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.05, 14:27
              Przymierzam sie do zakupu u nich segmentu w noej inwestycji. Napiszcie prosze
              czy sa jakies powazne problemy z nimi, jezeli ktos ma juz doswiadczenia. Chwala
              sie ze bedzie kanalizacja miejska, oraz gaz sieci, a na planach maja instalacje
              grzewcza elektryczna, twierdza moga zrobic rozprowadzenie wodne do gazowej..
              pozdr
              L
              • Gość: rena Re: Ajax S.A.- segmenty-Wawer? Ktos kupil? IP: 217.153.25.* 08.09.05, 11:14
                Zastanawiam się nad zakupem, ale słyszałam że nie są właścicielami gruntu na
                którym budują. Czy ktoś coś wie na ten temat?
                • Gość: Eveli Re: Ajax S.A.- segmenty-Wawer? Ktos kupil? IP: *.dmz.infor.pl / 195.205.179.* 23.09.05, 16:10
                  W moim przypadku Ajax nie był developerem, tylko wystepował w imieniu
                  właścicieli działek i był wykonawcą budynku. Czyli z nim podpisywałam umowę na
                  roboty budowlane a ziemię kupowałam aktem notarialnym od właścicieli, których
                  Ajax reprezentował. Ma to znaczenie przy kosztach notarialnych, ew, ulgach
                  remontowych itp dlatego warto być na to przygotowanym. I wszystko warto mieć na
                  piśmie! Po najmniejszy szczegół! A i tak problemy są chyba sporo mniejsze niż
                  przy takim JW Construction.....
                  • Gość: mieszkaniec :) Re: Ajax S.A.- segmenty-Wawer? Ktos kupil? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.05, 20:57
                    Podstawowa zasada o której nie można i nie wolno zapomnieć z cudnymm Ajaxem to:
                    WSZYSTKO MUSI BYĆ WYRAŹNIE NA PIŚMIE, inaczej się wszystkiego wyprą albo zrobią
                    tak beznadziejnie że szkoda gadać. Z doświadczenia wiem że przeczytanie 10 razy
                    umowy nie starcza bo są dość sprytnie zbudowane.
                    Jakość budynków średnia z niższej klasy - cena mówi wszystko.
                    I w 100% racja co pisze mari, czym więcej kasy wpłacisz tym "panowie" są
                    bardziej bezczelni, a na końcu posuwają sie nawet do stwierdzeń "spier..."
                    • bursony Re: Ajax S.A.- segmenty-Wawer? Ktos kupil? 03.10.05, 14:26
                      mozesz cos wiecej napisac o jakosci? troche mnie to zafrasowalo bo podpisalem
                      umowe z Brnandt
                      • Gość: Ania Re: Ajax S.A.- segmenty-Wawer? Ktos kupil? IP: *.elsnerow.pl / 217.119.69.* 03.10.05, 20:06
                        tak, zrobcie tak
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka