Dodaj do ulubionych

kamienne twarze

14.09.13, 19:52
Czy ktoś może mi napisać co ma przedstawiać ta "sztuka"? Osobiście uważam, że te twarze są straszne.
Komentowałem na swiecie24 w artykule odnośnie tych twarzy, ale chyba redaktorom się nie spodobał mój komentarz ponieważ nie został dodany. Więc wątek zakładam tutaj i może uzyskam jakąś odpowiedźi.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • piotr2_pl Re: kamienne twarze 17.09.13, 07:49
      Podobno ma promować miasto, a co "sztuka" owa przedstawia też chciałbym wiedzieć. Mocno się zdaje, że jest na poziomie osławionych krasnali ogrodowych.
      • mar.555 Re: kamienne twarze 17.09.13, 10:55
        Artysta za wykonanie tych malych tabliczek z twarzami dostał 70tyś zł! Ja bym to zrobił za 1/7 tego wynagrodzenia :) 70tys?przesada...
        • gosciu93 Re: kamienne twarze 01.09.14, 01:53
          z niego taki artysta jak z koziej dupy torba. Nasi włodarze to wiejskie gbury i wydają naszą kasę na swoje chore zachcianki. Wstydzę się tych mongolskich paszkwili przed gośćmi z innego miasta a moi przodkowie (jestem 5 pokoleniem mieszkającym w Świeciu) to w grobie się przewracają
          • nonnel Re: kamienne twarze 01.09.14, 22:22
            gosciu93 napisał(a):

> z niego taki artysta jak z koziej dupy torba. Nasi włodarze to wiejskie gbury i
            > wydają naszą kasę na swoje chore zachcianki. Wstydzę się tych mongolskich pasz
            > kwili przed gośćmi z innego miasta a moi przodkowie (jestem 5 pokoleniem mieszk
            > ającym w Świeciu) to w grobie się przewracają
            ---wstyd mi za ciebie i twoich przodków.....!
            • gosciu93 Re: kamienne twarze 02.09.14, 00:11
              od moich przodków się odp.... Dużo wnieśli dla tego miasta Znaczyli więcej niż dzisiejsi rządzący.Ich zasługi są wymieniane w książce o naszym mieście. Wstydzić się możesz za swoich a nie za tych których nie znasz.
              • nonnel Re: kamienne twarze 02.09.14, 12:30
                Jeśli byli tacy jak ty to...wyrazy współczucia..
                • nn33 Re: kamienne twarze 02.09.14, 20:14
                  Są brzydkie i tyle
    • nn33 Re: kamienne twarze 27.08.14, 05:29
      No właśnie trzeba jakoś wyprowadzić pieniądze z kasy miejskiej .To są jakieś ufoludki i do tego jeszcze byle jak niekiedy krzywo wmontowane .Ja na początku myślałem ,że będą to twarze znanych historycznych osobistości z naszego miasta i to miało by sens a tak tylko szpecą powinno się ukarać tych co wydali na to paskudztwo tyle kasy! Artystą to tego pana bym nie nazwał niech wyrzeźbi choć jedną twarz z normalnymi oczami to zmienię zdanie.
    • nonnel Re: kamienne twarze 27.08.14, 13:44
      Do "arago87":Najpierw pytasz co przedstawia sztuka a potem sam sobie odpowiadasz że jednak to są twarze!
      Czyli wiesz o czym piszesz czy nie wiesz?Odpowiedz uzyskasz u samego autora tych rzezb.Nie trzeba zakładać
      wątku,wystarczy że sie do niego przejdziesz i uzyskasz wszystkie potrzebne Ci informacje.

Do "piotr2_pl":Nie podobno tylko z tego co sie orientuję taki jest zamysł całego przedwsięwzięcia.Podobnie
      pisałem wyżej-przejdz sie do autora-twoje dociekliwości zostaną wyjaśnione.Widzę że jesteś prawdziwym
      krytykiem sztuki skoro w jednym zdaniu porównałeś te rzezby do krasnali ogrodowych.....Zdumiewające..

Do "mar.55":Skoro uwazasz że 1/7 tegoz kosztu wystarczyła by Ci na wykonanie pracy tego rzezbiarza to nie rozumiem
      na co jeszcze czekasz??A tak powaznie:zdajesz sobie sprawę z tego ile kosztują narzędzia do rzezbienia w kamieniu?
      Ile kosztuje sam kamień?(przypominam że to nie może być taki zwykły kamień znaleziony np. na jakimś polu)Już nie
      wspomnę i innych kosztach...o których nawet pojęcia nie masz.Skoro uważasz że zrobisz to za cenę którą podałeś-
      uderzaj do odpowiednich instytucji i przedstaw swój projekt!Droga wolna!

Do "nn33":Skąd wiesz że z kasy miejskiej?A jak myślisz skąd się wzieły w kasie miejskiej?Nie pomyślałeś
      że mogą być tam z powodu dotacji z Ministerstwa Sztuki??Nie wpadałes na to,prawda?Zanim cokolwiek napiszesz-srawdz to!
      Myślałeś że będą to "twarze znanych historycznych osobistości z naszego miasta".Przecież od początku było wiadomo
      że to nie będą takie akurat twarze.Trzeba było sie zainteresować u zródła a nie myśleć i wymyślać.Widzę
      ze jesteś kolejnym lokalnym krytykiem sztuki:" Artystą to tego pana bym nie nazwał niech wyrzeźbi choć jedną twarz z normalnymi
      oczami to zmienię zdanie.".....Znawca jesteś?Naprawdę znasz się na sztuce? To może wiesz co to jest swoboda i wolnośc w sztuce
      albo prawo interpretacji?Chetnie wysłucham wykładu!
      • krwawy_marry Re: kamienne twarze 27.08.14, 15:10
        Chyba wybory idą, że tak się tu produkujesz jak ostatni sprawiedliwy przy boku Mr. Weather'a. Daj se luz, z mojej strony zacytuję ci dwóch klasyków: „- Kończ… waść!… wstydu… oszczędź!…" i "Spieprzaj dziadu". Wybierz sobie coś dla siebie.
        • nonnel Re: kamienne twarze 27.08.14, 21:13
          krwawy_marry napisał:

> Chyba wybory idą, że tak się tu produkujesz jak ostatni sprawiedliwy przy boku
          > Mr. Weather'a. Daj se luz, z mojej strony zacytuję ci dwóch klasyków: „-
          > Kończ… waść!… wstydu… oszczędź!…" i "Spieprzaj dziadu".
          > Wybierz sobie coś dla siebie.

---Rozczaruję cię---mam gdzieś wybory...z reguły w nich nie uczestniczę.Nawet juz powoli nie mieszkam w Świeciu..czasami z sentymentu bywam.I jeśli masz coś równie beznadziejnego i głupiego do powiedzenia to lepiej nie zabieraj głosu w dyskusji bo ani to na temat ani na poziomie.
          • krwawy_marry Re: kamienne twarze 28.08.14, 07:01
            Gdybym chciał trzymać twój poziom to bym właśnie stał na czterech raciczkach i kwiczał.
            • nonnel Re: kamienne twarze 28.08.14, 09:34
              Kolejny wielce interesujący i wiele wnoszący do dyskusji post.Gratuluję.
              • nn33 Re: kamienne twarze 28.08.14, 14:05
                I jeszcze jedno nonnel te pieniądze można było lepiej wydać to po pierwsze a po drugie nie masz racji nie było od początku wiadomo jak to będzie wyglądać w gazecie wyczytałem tylko o tym , że będą jakieś twarze z kamienia i mają promować nasze miasto z tąd moja myśl , że mogły by to być znane twarze
                • nonnel Re: kamienne twarze 01.09.14, 22:26
                  nn33 napisał(a):

> I jeszcze jedno nonnel te pieniądze można było lepiej wydać to po pierwsze
                  ---czyli jak?co to znaczy "lepiej"?

a po drugie nie masz racji nie było od początku wiadomo jak to będzie wyglądać
                  ---mylisz się.proszę zajrzyj do dokumentacji całego projektu dostępnego w dziale promocji w UM w Świeciu!

w gazecie wyczytałem tylko o tym , że będą jakieś twarze z kamienia i mają promować nasze miasto z tąd moja myśl , że mogły by to być znane twarze
                  ---gazeta nie jest dokumentacją projektu.Twoja myśl była taka-autora projektu inna-każdy ma prawo do swoich myśli.
          • nn33 Re: kamienne twarze 28.08.14, 14:01
            Ty zawsze piszesz , że masz gdzieś to albo głęboko gdzieś tamto , że nie interasuje cię to czy tamto to ja się pytam na cholerę to wszystko tak komentujesz , bo jak na kogoś kto ma to wszystko gdzieś to strasznie żywiołowo reagujesz na wpisy innych . Chyba sam sobie zaprzeczasz i nie spotkałem się jeszcze do tej pory z żadnym pozytywnym wpisem z twojej strony jeszcze się z nikim nie zgadzałeś i wszystkich krytykujesz. Przypuszczam , że uwielbiasz się kłócić i z twoich właśnie wpisów wynikałoby , że znasz się absolutnie na wszystkim ale to totalnie na wszystkim. Nie ważne zkąd pieniądze na te rzeźby przyszły ale do celowo to jednak miasto je wydało co nie krzykaczu? zaprzeczysz? Bo z twego wpisu to można by pomyśleć , że rzeźbiarz dostał to zlecenie i pieniądze bezpośrednio z uni haha. Ja piszę jeszcze raz nie podobają mi się te kamienne twarze i tyle a ty się jeszcze na ten temat nie wypowiedziałeś a dyskutujesz.
            • nonnel Re: kamienne twarze 28.08.14, 18:07
              nn33 napisał(a):

> Ty zawsze piszesz , że masz gdzieś to albo głęboko gdzieś tamto
              --proszę mi wskazać gdzie napisałem że "mam gdzieś głeboko gdzieś tamto"!Proszę o konkretny cytat.
              , że nie interasuje cię to czy tamto to ja się pytam na cholerę to wszystko tak komentujesz bo jak na kogoś kto ma to wszystko gdzieś to strasznie żywiołowo reagujesz na wpisy innych
              ---skąd wiesz że zywiołowo reaguję na wpisy innych?widzisz mnie?Muszę cie zmartwić-jestem całkowicie spokojny!...kto powiedział że"nie interesuje mnie to czy tamto"??gdzie?kiedy?

. Chyba sam sobie zaprzeczasz i nie spotkałem się jeszcze do tej pory z żadnym pozytywnym wpisem z twojej strony jeszcze się z nikim nie zgadzałeś
              ----jak mogę sobie sam zaprzeczac??podaj przykład takiej sytuacji!Jesli dobrze poszperasz znajdziesz pozytywy-oczywiście patrząc z mojego punktu widzenia,inaczej nie było by dyskusji-to zrozumiałe

i wszystkich krytykujesz.
              ---nie wszystkich i nie wszystko tylko głupie posty!To różnica

Przypuszczam , że uwielbiasz się kłócić
              ---złe i błedne przypuszczenie,zupełnie nie trafione

i z twoich właśnie wpisów wynikałoby , że znasz się absolutnie na wszystkim ale to totalnie na wszystkim
              ---bzdura.nie ma takiego człowieka.z moich postów wynika tylko jaki mam pogląd na niektóre sprawy.

. Nie ważne zkąd pieniądze na te rzeźby przyszły
              ---nie piszemy "zkąd" tylko "skąd"!

ale do celowo to jednak miasto je wydało co nie krzykaczu?
              ---no tak.przecież to logiczne...

zaprzeczysz?
              ---no jasne że nie.

Bo z twego wpisu to można by pomyśleć , że rzeźbiarz dostał to zlecenie i pieniądze bezpośrednio z uni haha
              --gdzie ja coś takiego napisałem?Dlaczego wymyślasz bzdury i wmawiasz mi coś czego nie zrobiłem?????

. Ja piszę jeszcze raz nie podobają mi się te kamienne twarze i tyle a ty się jeszcze na ten temat nie wypowiedziałeś a dyskutujesz.
              ----ależ ja znam twóje poglądy na ta sprawę a ty znasz mój pogląd.Wystarczy tylko przeczytać ze ZROZUMIENIEM!!
              • krwawy_marry Re: kamienne twarze 28.08.14, 18:14
                przeczytaj i spójrz w lustro:
                pl.wikipedia.org/wiki/Trollowanie
                • nonnel Re: kamienne twarze 28.08.14, 18:23
                  krwawy_marry napisał:

> przeczytaj i spójrz w lustro:
                  > pl.wikipedia.org/wiki/Trollowanie

--nie muszę,w odróznieniu od ciebie znam to określenie bez uzycia wikipedii.Brawo to twój kolejny post jakże istotny w dyskusji o "twarzach".Rewelacja po prostu.
                  • maur_123 Re: kamienne twarze 28.08.14, 18:49
                    nonnel, czytam kolejny wątek w którym Twoje posty nie wnoszą nic do konkretnego tematu. Jesteś nastawiony na ,petowanie,, wszystkich. Wszystkich uważasz za głupich, tylko prawda jest jedna, że każdy głupi uważa właśnie siebie za najmądrzejszego. Według mojej obserwacji masz duży problem z własnym ego, starasz się tu anonimowo dowartościować sam siebie wysuwając krytyczne uwagi pod wieloma postami. Spójrz na świat bardziej kolorowo a poczujesz się lepiej, bo gorycz bije z Ciebie przez monitor.pozdrawiam naczelnego mądralę
                    • jawanda Re: kamienne twarze 28.08.14, 23:01
                      Do twórcy twarzy nic nie mam,zaproponował coś zgodzili się zapłacić,zamówienie wykonał i wszystko w temacie.Jednak myślę,że zleceniodawcy do końca sprawy nie przemyśleli,z moich obserwacji wynika,że umieszczono te twarze na murach trochę chaotycznie,jakby na odchrzan.
                      Sądzę,że obojętne jest też czyj wizerunek owe oblicza przedstawiają i tak większość nie zakumałaby kto zacz,więc to chyba bez znaczenia.
                      W takim kamieniu trudno byłoby artyście uchwycić podobieństwo.
                      Reasumując pomysł nie był zły, efekt końcowy taki sobie.
                      • nn33 Re: kamienne twarze 29.08.14, 08:15
                        Jawanda i z takim wpisem mogę się zgodzić , tak można dyskutować. Dobrze ,że nie wszyscy są tacy jak ( nonnel barbarzyńca ). Wszystkich poobrażał a nawet się nie wypowiedział o tych twarzach na pewno napisze , że ma je gdzieś jak zwykle
                    • krwawy_marry Re: kamienne twarze 29.08.14, 06:58
                      Znasz zapewne takie powiedzenie - najmniejszy kundel najgłośniej szczeka...
                    • nonnel Re: kamienne twarze 29.08.14, 07:16
                      Jedna uwaga:uważam za głupich nie wszystkich tylko głupców.nie pisz że wszystkich bo jest to nieprawda.Nie krytyczne uwagi tylko kontrargumenty na głupie i bzdurne poglądy.Dziękuję czuje się świetnie i kolorowo aczkolwiek kolorów nigdy nie za wiele.
                    • nonnel Re: kamienne twarze 01.09.14, 22:27
                      maur_123 napisała:

> nonnel, czytam kolejny wątek w którym Twoje posty nie wnoszą nic do konkretnego
                      > tematu. Jesteś nastawiony na ,petowanie,, wszystkich. Wszystkich uważasz za gł
                      > upich, tylko prawda jest jedna, że każdy głupi uważa właśnie siebie za najmądr
                      > zejszego. Według mojej obserwacji masz duży problem z własnym ego, starasz się
                      > tu anonimowo dowartościować sam siebie wysuwając krytyczne uwagi pod wieloma po
                      > stami. Spójrz na świat bardziej kolorowo a poczujesz się lepiej, bo gorycz bije
                      > z Ciebie przez monitor.pozdrawiam naczelnego mądralę

---wybacz,ale znam lepszych psychologów..
                      • gosciu93 Re: kamienne twarze 01.09.14, 23:40
                        nonnel jest lizodupem urzędasów bo broni ich z taką zajadłością jak nikt inny Amen ! Faktycznie jest zgorzkniałym człowiekiem i żal mi jego z całego serca.Wszystkich w różnych wątkach neguje i wydaje mu się że zeżarł wszystkie rozumy. Dobrze że można pogadać z innymi a jego zlać cieńkim siurem.
              • nn33 Re: kamienne twarze 29.08.14, 08:07
                Nonnel cofnij się pare wpisów wcześniej napisałeś tam np. ( ---Rozczaruję cię---mam gdzieś wybory...) - ot masz przykład gdzie piszesz ,że masz gdzieś to czy tamto takich wpisów jest więcej ale nie pamiętasz bo sam nie wiesz co piszesz . A i jeszcze jedno ja dla odmiany mam gdzieś ortografie
                • nonnel Re: kamienne twarze 29.08.14, 09:56
                  no i co??na zarzut że pisze tutaj dlatego że zbliżają się wybory odpowiedziałem że mam je gdzieś-co w tłumaczeniu znaczy tyle że nie jestem wyborca naszego burmistrza...naprawdę trzeba ci słowo po słowie tłumaczyć?nie możesz zajarzyć?Na bzdurne oskarżenia głupka trzeba postąpić jak on-czyli również głupio odpowiedzieć!proste.
      • dolna-pa Re: kamienne twarze 29.08.14, 04:55
        nonel, jesteś autorem, czy jego kolegą?
        • nonnel Re: kamienne twarze 29.08.14, 06:41
          Ani nie jestem autorem ani jego kolegą.Obojętne są mi te twarze właściwie.Mogą razić a mogą się komuś podobać.Tylko nie lubię jak ktoś kto nie zna faktów-wymyśla je i pisze głupoty tylko dlatego że się mu te twarze nie podobają.Słabe to jest.
          • nn33 Re: kamienne twarze 29.08.14, 08:10
            I znowu piszesz ,że obojętne są ci twarze
            • nonnel Re: kamienne twarze 29.08.14, 09:59
              Jako przedmiot sporu są mi obojętne.Znów nie rozumiesz??Rozróżnij kontekst rozmowy!!!!
              • nn33 Re: kamienne twarze 29.08.14, 15:04
                Chciałeś konkretny cytat gdzie pisałeś , że masz gdzieś to czy tamto? dostałeś tego jest o wiele więcej jak nie pamiętasz co wypisujesz to sam posprawdzaj sobie twoje wypociny ja drugi raz przez to nie będę przechodził ale oczywiście to ja nic nie rozumiem. Nie rozumiem dla czego się nie leczysz ?
                • krwawy_marry Re: kamienne twarze 29.08.14, 15:29
                  Bo na leczenie za późno, można amputować, ale bez łba wyglądałby jak idiota.
                  • nonnel Re: kamienne twarze 29.08.14, 20:53
                    krwawy_marry napisał:

> Bo na leczenie za późno, można amputować, ale bez łba wyglądałby jak idiota
                    --jesli to jest twoja opinia o "kamiennych twarzach" to naprawdę wielce zawiła i tajemnicza.zostawie to bez komentarza.jak zwykle poziom bardzo niziutki.
                    • nn33 Re: kamienne twarze 30.08.14, 09:57
                      Tak bzdury to ty piszesz . Niby ty posiadasz taką wiedzę co? Bo widzisz my tylko dyskutujemy i wyciągamy wnioski przynajmniej ja ,wcale nie twierdzę ,że jest tak jak pisałem po za tym ,że są brzydkie ale to kwestia gustu. Piszesz ,że jak się czegoś nie wie to się nie powinno o tym pisać no to ciekawe o czym byśmy mieli na tych forach pisać? bo na każdy temat są co najmniej dwa różne zdania poparte argumentami , czy mediami i jeśli się uprzeć to wszystkie wpisy można tak skrytykować jak ty. Proszę bardzo może sam zapodasz jakiś temat do dyskusji ? Być może wreszcie podyskutujemy bez krytykowania się wzajemnie.
                      • nonnel Re: kamienne twarze 30.08.14, 12:46
                        Od samego początku ci pisałem i powtórzę jak Abel krowie że o gustach się nie rozmawia.Nie ma to sensu gdyż każdy ma inne odczucia estetyczne.To że nie masz pojęcia o czym piszesz jest faktem.Przykład:twierdzisz że za 1/7 sumy całego projektu sam wykonałbyś tą pracę.No jest to pisanie albo bzdur albo o rzeczach o których się nie ma pojęcia.Bo nie masz pojęcia ile kosztują narzędzia,ile kosztuje sam kamień i o innych kosztach.Rzecz jasna w każdej chwili możesz to sprawdzić albo w odpowiedniej instytucji albo u samego artysty.No w czym problem?ale nie, wolisz pisać stek bzdur i wyssanych z palca.
                        • nn33 Re: kamienne twarze 30.08.14, 13:05
                          No widzisz nonnel , po pierwsze to nie ja pisałem , że zrobiłbym to za 1/7 tej sumy tylko
                          Re: kamienne twarze skasujcie

Odpowiedz

mar.555 17.09.13, 10:55

Artysta za wykonanie tych malych tabliczek z twarzami dostał 70tyś zł! Ja bym to zrobił za 1/7 tego wynagrodzenia :) 70tys?przesada... Widzisz tak tu się ze wszystkimi sprzeczasz ,że się już gubisz z kim o co. po drugie śmiem twierdzić ,że ty również nie masz zielonego pojęcia ile kosztują narzędzia do rzeźbienia. A już na pewno nie wiesz czy ten mar.555 to wie czy nie więc twoje argumenty jak zwykle można przytoczyć przeciw tobie. No i co? zapodasz jakiś temat do dyskusji czy nadal będziesz psioczył
                        • gosciu93 Re: kamienne twarze 01.09.14, 02:12
                          artystą to on nigdy nie był i nie będzie.A narzędzia wielki artysta musiał nabyć dopiero do tworzenia tej beznadziei??? Jesteś jego kumplem i sam uważasz się za artystę to ślepy nawet zauważy.
                          • nonnel Re: kamienne twarze 01.09.14, 05:45
                            Czy artystą był i czy będzie..?nie mnie to oceniać.Skoro wiesz lepiej to musisz się na tym znać.Tak samo jak masz duże wiadomości odnosnie narzędzi.Nie wnikam.Nie jestm jego kumplem.bo gdyby tak było to bym tu się nie wypowiadał-tak jak jego "kumple" i on sam...no ale skoro ty wiesz lepiej kim jestem,to ja już nie mam pytań...
                            • nn33 Re: kamienne twarze 01.09.14, 12:23
                              Nonnel nie pisze się ( Nie jestm jego kumplem ) tylko ( Nie jestem ) . To tak na marginesie haha
                              • zupa-z-trupa Re: kamienne twarze 02.09.14, 08:59
                                Nonnel nie pisze się ( Nie jestm jego kumplem ) tylko ( Nie jestem ) . To tak na marginesie haha
                                Nie poprawiaj innych, jeśli sam robisz błędy. Wytknąłeś mu zwykłą literówkę, a sam:
                                1. nie postawiłeś przecinka,
                                2. nie zakończyłeś zdania kropką,
                                3. postawiłeś spację po otwarciu nawiasów, przed ich zamknięciem i przed kropką.
                                To tyle w temacie czepialstwa. :P
                          • zupa-z-trupa Re: kamienne twarze 01.09.14, 10:28
                            artystą to on nigdy nie był i nie będzie.
                            Bo Ty tak uważasz? :) To jeszcze uzasadnij to, proszę.

A narzędzia wielki artysta musiał nabyć dopiero do tworzenia tej beznadziei???
                            A Ty słyszałeś o narzędziach, które się nie niszczą podczas eksploatacji? Szczególnie takie do pracy z kamieniem? Takie masz wyobrażenia o narzędziach, że kupuje się je raz, na początku pracy i służą pięknie do samego końca życia artysty? Skąd Ty się urwałeś?
                            • gosciu93 Re: kamienne twarze 01.09.14, 12:07
                              osobiście znam kilku artystów przez wielkie A którzy mają swoje wystawy nie w świeciu a na całym świecie Uwierz mi żaden z Nich nie wozi się tak jak ten nasz prowincjonalista. Mimo że tworzą wielkie dzieła ( co oczywiście jest również kwestią gustu) nikt nie narzuca innym obcowania z ich sztuką. W wypadku kamiennych paszkwili jesteśmy na każdym kroku zmuszani do obcowania z czymś czego jak czytam sporo osób nie chciało. Kumoterstwo rządzi w tym mieście i już. Nie ma się co dziwić skoro władza się nie zmienia Nie chcę myśleć jaka jest skorumpowana.
                            • nn33 Re: kamienne twarze 01.09.14, 12:28
                              Zupa z trupa ja też tak uważam nie jest artystą bo nic innego nie potrafi wyrzeźbić ,wszystkie te ryje z kamienia są ,że tak powiem na jedno kopyto.
                              • gosciu93 Re: kamienne twarze 01.09.14, 12:59
                                bo on wzorował się na swoim przechlanym ryju
                • nonnel Re: kamienne twarze 29.08.14, 20:51
                  nn33 napisał(a):

> Chciałeś konkretny cytat gdzie pisałeś , że masz gdzieś to czy tamto? dostałeś
                  > tego jest o wiele więcej jak nie pamiętasz co wypisujesz to sam posprawdzaj so
                  > bie twoje wypociny ja drugi raz przez to nie będę przechodził ale oczywiście to
                  > ja nic nie rozumiem. Nie rozumiem dla czego się nie leczysz ?
                  --nie,to nie tak.rozumiesz dużo tylko w inny sposób...dlaczego?-nie wiem.Nie ma sensu sie nawzajem przekonywać bo i tak się nie zrozumiemy z tego co widzę.Mamy inne poglądy na te "twarze" i niech tak zostanie.Tylko proszę nie pisac bzdur o kosztach,sposobach realizacji itp.-na to trzeba mieć jakieś wiadomosci
                  • nonnel Re: kamienne twarze 01.09.14, 14:20
                    Do "gosciu93":
                    Czy możesz mi odpowiedzieć na pytanie kto i kiedy jest "artystą przez wielkie A"
                    Od czego to zależy?Co jest wyznacznikiem?Czy są artyści "przez małe a"??Jeśli tak to jaka jest
                    różnica między nimi.Czy to że ktoś nie ma ma wystaw na całym świecie dyskwalifikuje go jako artystę?
                    Czy masz 100% pewność że artysta,o którym mowa wystawia swoje dzieła tylko i wyłącznie w Świeciu?
                    Czy jesteś pewien że nie robi tego za granicą naszego kraju?Czy zaznajomiłeś się z dorobkiem artystycznym
                    tegoż pana?Czy znasz jego dotychczasową karierę?Co to znaczy "wozi się jak ten nasz prwincjonalista"??
                    Kim ty jesteś?Jaki masz dorobek?Masz jakieś sukcesy?Jesteś wyrocznią?Sądem Najwyższym?Stwórcą tego świata?
                    Kto cię zmusza" na każdym kroku do obcowania z czymś czego nie chcesz"??Ktoś to robi siłą?Stawia Tobie ultimatium?
                    Znasz znaczenie słowa "kumoterstwo"ża tek odważnie je uzywasz w stosunku do ludzi,których nawet nie znasz?
                    Chcesz zmieniać władzę?Proszę bardzo zmieniaj...tylko są inne,bardziej logiczne sposoby niż wypisywanie
                    bzdurnych postów.
                    "bo on wzorował się na swoim przechlanym ryju"-czyli wiesz kim jest i co robi na co dzień twórca tych rzezb,tak?
                    Czyli znasz powody czy też interpretacja autora?
                    Dlaczego nie powiesz mu tego wprost?Dlaczego nie podejdziesz do niego,skoro go znasz jak widzę,i nie powiesz
                    mu o tym co myślisz o nim i ojego pracy?Zasłaniać się "pseudonimem" i wypisywać paszkwile to nie jest nic trudnego..
                    ..ale odwagi już brak na szczere wyznania w "prawdziwym świecie".Żenujące.

Do "nn33":
                    Widzę że jednak jesteś krytykiem sztuki,czy nie?Skąd wiesz że nic innego nie potrafi wyrzezbić?Widziałeś?
                    Znasz jego dorobek artystyczny?Dlaczego skoro nie podoba ci się zamysł artysty zamiast powiedzieć wprost
                    o tym że to nie "twoja bajka",wolisz zbesztać go i podważyć jego wizję.Jesteś nim?A może sie zainteresujesz
                    i spytasz dlaczego te "ryje z kamienia"jak to nazwałaś są "na jedno kopyto"?Czy już też nie starcza odwagi?
                    • gosciu93 Re: kamienne twarze 01.09.14, 17:47
                      napisałem że znam ludzi sztuki znanych nie tylko w kraju którzy nie obnoszą się tak z tym co robią Osobiście poznałem Tomasika i wiem ( na podstawie wielogodzinnych rozmów) o nim małe co nie co. A wystarczy na niego spojrzeć i .....no ma przechlany... Nie chce mi się o nim gadać bo dla mnie nic nigdy nie znaczył. Bliscy znajomi pracowali w jego firmie i wiem jak ich traktował Wszyscy zostawili jego i jego małżonkę bo mieli dość poniżania. Jestem zmuszany do oglądania tej tandety bo powklejali ją co parę metrów na fasadach zabytkowych kamienic. Dzięki Bogu nie zbesztali tym gównem prywatnych domów ale i tak koszmar. Dzień w dzień mijam to idąc do pracy a z zawiązanymi oczyma się nie da. Kończę temat bo jesteś nudny jak flaki z olejem. Zrób mu lachę jak jesteś tak za nim.
                      • nonnel Re: kamienne twarze 01.09.14, 22:19
                        gosciu93 napisał(a):

napisałem że znam ludzi sztuki znanych nie tylko w kraju którzy nie obnoszą się
                        tak z tym co robią. Osobiście poznałem Tomasika i wiem ( na podstawie wielogodzinnych rozmów) o nim małe co nie co. A wystarczy na niego spojrzeć i .....no ma przechlany... Nie chce mi się o nim gadać bo dla mnie nic nigdy nie znaczył.
                        ---tyle godzin z nim przegadałeś i nie miałeś odwagi mu wprost powiedzieć co o nim myślisz,tylko pod jakimś nickiem wypisujesz jak bohater o nim taki sądy??Tchórz jesteś i tyle ci powiem.Po za tym nie odpowiedziałeś na żadne moje pytanie tylko skwitowałeś że jestem nudny i że kończysz.Tchórzostwo do potęgi "entej"!Jedyne co potrafisz rzec to:"ma przechlany".Doprawdy inspirujące.Na dodatek nie chce ci się o nim gadać ale potrafisz jednak go na swój sposób scharakteryzować....Powiem ci że pachnie mi tu prostactwem i to z najnizszej półki.

Bliscy znajomi pracowali w jego firmie i wiem jak ich traktował Wszyscy zostawili jego i jego małżonkę bo mieli dość poniżania.
                        ---to o to Ci głównie chodzi!Piszesz tu nie w zwiazku z tematem tylko z pobudek osobistych!Nawet gdyby cos takiego miało kiedys miejsce to powiedz jaki ma to zwiazek z wyrzezbionymi twarzami i jego twórczością?Mozesz to jakoś powiązać?Bo ja nie...

Jestem zmuszany do oglądania tej tandety bo powklejali ją co parę metrów na fasadach zabytkowych kamienic.
                        --ktoś cie zmusza?przystawia głowę do rzezb i każe patrzeć.Wiesz co?... jak w radio leci utwór,który mi się nie podoba to ja albo zmieniam stację albo wyłączam radio.Nie rzucam nim o podłogę i nie rozwalam o pierwszą lepszą ścianę.Po prostu wyłaczam.Z tego co widzę jesteś bardzo ograniczony skoro brak ci dystansu.Po za tym co nazywasz "tandetą"?Te rzezby?przepraszam ale chyba musisz sie znać na historii sztuki albo samemu rzezbić.Nie lepiej po protu powiedzieć coś w stylu:"nie podobają mi się te rzezby","to nie moja bajka" albo :sam bym zrobił lepsze"....?Gdzie szacunek dla wytworu?Dla wykonanej pracy?A jeśli naprawdę nie cierpisz to gdzie Twoja tolerancja?Czy znasz takie pojecia?Jesli nie to jak ty funkcjonujesz w życiu.Co jest dla ciebie ważne?Jakimi piorytetami się kierujesz?

Dzięki Bogu nie zbesztali tym gównem prywatnych domów ale i tak koszmar
                        ---no własnie"zbesztali"!mało tego prywatni właściciele wyrazili na to zgodę!Inaczej by nie mogli "zbesztać"!Gó...,tak a pro po to masz w dwóch miejscach:tam gdzie zazwyczaj je człowiek ma i w swoim miejscu gdzie zazwyczaj człowiek ma mózg!

Dzień w dzień mijam to idąc do pracy a z zawiązanymi oczyma się nie da.
                        ---to straszne!przeżywasz istny horror!!!A może spróbuj raz z zawiązanymi,hm??

Kończę temat bo jesteś nudny jak flaki z olejem. Zrób mu lachę jak jesteś tak za nim.
                        ---i co?myslisz że mi dos....ałeś tak?Chłopaczku jesteś za cieniutki i za słabiutki.Po za tym prostak z ciebie i zwyczajny cham...a z takimi ja nie wchodzę w wymianki bo nie zniżam się do ich poziomu z prostej przyczyny-nie mam szans!
                        • jawanda Re: kamienne twarze 02.09.14, 07:48
                          Napisałam już to wyżej,ten pan złożył swoją propozycję,przyjęto ją,zamówienie wykonał ,dostał pieniądze i wszystko w temacie.Jeżeli ktoś wie,że przy zatwierdzaniu kontraktu doszło do kumoterstwa ze strony urzędników,radnych lub innych osób decyzyjnych niech to zgłosi.
                          Wypisywanie paszkwili jest paskudne.
                          Wiele można powiedzieć i napisać anonimowo.
                          Co do sztuki,no cóż wielu wielkich zostało docenionych dopiero po śmierci,a umierali zazwyczaj w nędzy.
                          • nonnel Re: kamienne twarze 02.09.14, 10:51
                            Dlaczego takie osoby jak "jawanda" potrafią napisać normalny,uczciwy post?Nawet jeśli się komuś coś nie podoba to można przecież to wyrazić wprost.To nie jest zakazane.Nikt nikogo nie zmusza do umiłowania tych rzeźb.Ale są takie typy które tylko potrafią jadem kąsać i zionąć nienawiścią...tylko dlatego że nie podobają im się te "twarze".Straszne.Jak w tym kraju ma być dobrze skoro już na takich poziomach nie ma ani szacunku ani tolerancji.Tylko zawiść i nienawiść.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka