jagodka_b 29.12.04, 17:08 Po czym można poznać że się choruje? Jakie są objawy? Jak bylo z wami? Naprawdę nie wiem Z góry dziękuję Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
planasana Re: Proszę o pomoc 29.12.04, 19:09 Jesli czytalas choc troche o CHAD, to pewnie juz wiesz,ze oprocz depresji jest i ow drugi biegun. Czy doswiadczylas manii, badz lagodniejszej - hipomanii ? Jesli tak to ile razy ? Wystarczy wpisac w wyszukiwarke "mania", albo "maniakalno-depresyjna" i powinny Ci "wyskoczyc podstawowe info z objawami wlacznie. Nie wiem, czy to dobry pomysl, zeby diagnozowac sie samemu i to w dodatku przez net. Chociaz powiem Ci, ze ja dowiedzialam sie, ze moge miec CHAD II wlasnie dzieki "rozmowom" z ludzmi z tego forum (tu uklony w strone awanturki kochanej). Gdyby nie to, byc moze nadal mialabym rzekomo "nerwice" i probowanoby mnie leczyc psychoanaliza. Moze bede nudna, ale uwazam, ze to lekarz obserwuje i orzeka diagnoze. Chodzisz do psychiatry ? Skad Twoje przypuszczenia ? pozdrawiam, planasana Odpowiedz Link
jagodka_b Re: Proszę o pomoc 29.12.04, 22:13 Czytałam o CHAD i duzo z tych objawów miałam ale nie jestem pewna Bylam 2 lata temu u lekarza ale z bulimia Dostalam leki Byłam po nich strasznie ogłupiona i juz do lekarza nie wrocilam Jeżeli chodzi o okresy tzw manii to nie wiem W tym czasie jestem szczesliwa żadna chandra mnie nie dopada Prowadzę wtedy normalne życie Czasami przez dłuższy czas mam "doły " i to bez wyraźnej przyczyny Miewam też napady niekontrolowanego płaczu lub krzyczę na wszystkich dookola Dziękuje że odpisalaś na moje pytanie Odpowiedz Link
reuptake Re: Proszę o pomoc 29.12.04, 22:47 disklajmer: od diagnozy są lekarze nie wygląda to na ChAD, raczej na nerwicę depresyjną. manii się tak łatwo nie zapomina, a jest ona jednak kluczowa w ChAD (choćby hipomania), chociaż zdarzają się i takie, nietypowe ChAD. rada: jednak przejdź się do lekarza. o tym, że leki ogłupiają (co brałaś?) mówi się lekarzowi i krótka piłka: lekarz zmienia leki lub pacjent zmienia lekarza. disklajmer: od diagnozy są lekarze Odpowiedz Link
jagodka_b Re: Proszę o pomoc 30.12.04, 04:15 Nerwica depresyjna? Boże a co to nawet o czymś takim nie slyszałam Brałam Bioxetin ale to dla bulimików Odpowiedz Link
reuptake Re: Proszę o pomoc 30.12.04, 10:01 Bioxetin to fluoksetyna, antydepresant (o Prozacu słyszałaś zapewne, to to samo). ale antydepresantów jest wiele. idź do lekarza, nie bój się. Odpowiedz Link
jagodka_b Re: Proszę o pomoc 30.12.04, 13:36 Dziękuje za pomoc ale chyba nie jestem jeszcze na to gotowa Odpowiedz Link
reuptake Re: Proszę o pomoc 30.12.04, 13:51 to nic strasznego. musiałaś mieć pecha. idziesz do lekarza, mówisz jak się czujesz, dostajesz tabletki. możesz nie mieć żadnych skutków ubocznych. Odpowiedz Link
jagodka_b Re: Proszę o pomoc 30.12.04, 14:05 Nawet nie wiesz jakie to bylo dla mnie okropne Na samym wejściu sie poplakalam ze wogóle jestem u psychiatry Później "cudowna" pani doktor komentowala moje slowa z siedzącą w tym samym gabinecie! pielęgniarką Czułam momentami ze one mówią o kims innym Nigdy wcześniej mnie nikt tak nie upokorzyl Na odchodne powiedziala mi że powinnam jeszcze wrócić To bylo 2lata temu Wolę się chyba zabic niż dać się tak znow upokorzyć Odpowiedz Link