Dodaj do ulubionych

Proszę o pomoc

29.12.04, 17:08
Po czym można poznać że się choruje? Jakie są objawy? Jak bylo z wami?
Naprawdę nie wiem Z góry dziękuję
Obserwuj wątek
    • planasana Re: Proszę o pomoc 29.12.04, 19:09
      Jesli czytalas choc troche o CHAD, to pewnie juz wiesz,ze oprocz depresji jest
      i ow drugi biegun. Czy doswiadczylas manii, badz lagodniejszej - hipomanii ?
      Jesli tak to ile razy ? Wystarczy wpisac w wyszukiwarke "mania",
      albo "maniakalno-depresyjna" i powinny Ci "wyskoczyc podstawowe info z objawami
      wlacznie. Nie wiem, czy to dobry pomysl, zeby diagnozowac sie samemu i to w
      dodatku przez net. Chociaz powiem Ci, ze ja dowiedzialam sie, ze moge miec CHAD
      II wlasnie dzieki "rozmowom" z ludzmi z tego forum (tu uklony w strone
      awanturki kochanej). Gdyby nie to, byc moze nadal mialabym rzekomo "nerwice" i
      probowanoby mnie leczyc psychoanaliza.
      Moze bede nudna, ale uwazam, ze to lekarz obserwuje i orzeka diagnoze. Chodzisz
      do psychiatry ? Skad Twoje przypuszczenia ?
      pozdrawiam,

planasana
      • jagodka_b Re: Proszę o pomoc 29.12.04, 22:13
        Czytałam o CHAD i duzo z tych objawów miałam ale nie jestem pewna Bylam 2 lata
        temu u lekarza ale z bulimia Dostalam leki Byłam po nich strasznie ogłupiona i
        juz do lekarza nie wrocilam Jeżeli chodzi o okresy tzw manii to nie wiem W tym
        czasie jestem szczesliwa żadna chandra mnie nie dopada Prowadzę wtedy normalne
        życie Czasami przez dłuższy czas mam "doły " i to bez wyraźnej przyczyny Miewam
        też napady niekontrolowanego płaczu lub krzyczę na wszystkich dookola Dziękuje
        że odpisalaś na moje pytanie
        • reuptake Re: Proszę o pomoc 29.12.04, 22:47
          disklajmer: od diagnozy są lekarze

nie wygląda to na ChAD, raczej na nerwicę depresyjną. manii się tak łatwo nie
          zapomina, a jest ona jednak kluczowa w ChAD (choćby hipomania), chociaż zdarzają
          się i takie, nietypowe ChAD. rada: jednak przejdź się do lekarza. o tym, że leki
          ogłupiają (co brałaś?) mówi się lekarzowi i krótka piłka: lekarz zmienia leki
          lub pacjent zmienia lekarza.

disklajmer: od diagnozy są lekarze
          • jagodka_b Re: Proszę o pomoc 30.12.04, 04:15
            Nerwica depresyjna? Boże a co to nawet o czymś takim nie slyszałam Brałam
            Bioxetin ale to dla bulimików
            • reuptake Re: Proszę o pomoc 30.12.04, 10:01
              Bioxetin to fluoksetyna, antydepresant (o Prozacu słyszałaś zapewne, to to
              samo). ale antydepresantów jest wiele. idź do lekarza, nie bój się.
              • jagodka_b Re: Proszę o pomoc 30.12.04, 13:36
                Dziękuje za pomoc ale chyba nie jestem jeszcze na to gotowa sad
                • reuptake Re: Proszę o pomoc 30.12.04, 13:51
                  to nic strasznego. musiałaś mieć pecha. idziesz do lekarza, mówisz jak się
                  czujesz, dostajesz tabletki. możesz nie mieć żadnych skutków ubocznych.
                  • jagodka_b Re: Proszę o pomoc 30.12.04, 14:05
                    Nawet nie wiesz jakie to bylo dla mnie okropne Na samym wejściu sie poplakalam
                    ze wogóle jestem u psychiatry Później "cudowna" pani doktor komentowala moje
                    slowa z siedzącą w tym samym gabinecie! pielęgniarką Czułam momentami ze one
                    mówią o kims innym Nigdy wcześniej mnie nikt tak nie upokorzyl Na odchodne
                    powiedziala mi że powinnam jeszcze wrócić To bylo 2lata temusad Wolę się chyba
                    zabic niż dać się tak znow upokorzyć

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka