Dodaj do ulubionych

Dom Development - negocjowanie cen??

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.05, 12:27
Czy udało Wam się wynegocjować lepsze ceny niż "oficjalne"? Czy to w ogole
sie udaje?
Obserwuj wątek
    • yanko_onz Re: Dom Development - negocjowanie cen?? 18.04.05, 13:27
      Ciężko, zwłaszcza teraz.

Z moich doświadczeń z tą firmą wynika, że nie są skorzy do obniżek i rabatów w
      inwestycjach, które zaczynają sprzedawać lub tych, które sprzedają im się
      bardzo dobrze (a przy obecnym poziomie nienasycenia rynku dotyczy to w zasadzie
      każdej inwestycji).

Ale znane mi są przypadki "uszarpnięcia" kawałka ceny. Mój znajomy dostał 15%
      od pierwotnej ceny. Kupował mieszkanie na osiedlu, które stało kilkanaście
      miesięcy czekając na przekształcenie z "wynajmu" na "sprzedaż", a jego lokal
      był jednym z ostatnich dostępnych. Z tego co wiem niemal zawsze można coś
      wynegocjować w przypadku ostatnich, niesprzedanych mieszkań.
      • Gość: planta Re: Dom Development - negocjowanie cen?? IP: 212.69.68.* 03.06.05, 10:16
        oni maja widelki upustu ok 3-4 % na kazde mieszkanie!!!! tylko nie chca dawac
        bo od koncowej ceny uzalezniona jest pensja sprzedajacego...wola dac kuchnie z
        jakiejs badziewiastej firmy niby gratis bo to im nie zaniza ceny....a tych
        kuchni miela na potege- pewnie ktos kto to zalatwil nizle sobie z yego zyje
        • Gość: Kasia Re: Dom Development - negocjowanie cen?? IP: *.acn.waw.pl 04.06.05, 23:33
          DD to najmniej elastyczny deweloper. Generalnie negocjace z nim to meka, w
          dodatku ich personel w wiekszosci jest niegrzeczny i gluchy na wszelkie
          argumenty. W takiej atmosferze chce sie tylko wyjsc i trzasnąć drzwiami. Tyle
          tylko, że mają niezłe lokalizacje.
          • Gość: marara Re: Dom Development - negocjowanie cen?? IP: *.acn.waw.pl 05.06.05, 21:36
            Niestety nie mogę się zgodzić z przedmówcą co do zachowabnia sprzedawców, z
            moich doświadczeń wiem że są to doświadczeni i bardzo mili sprzedawcy. Może
            działało to na zasadzie jak Kuba Bogu tak Bóg Kubie.
            Pozdr.
            • Gość: Asia Re: Dom Development - negocjowanie cen?? IP: *.atman.pl / *.atman.pl 06.06.05, 06:54
              Sory ale dobry sprzedawca nie może sobie pozwolić na takie zachowania "Jak Kuba
              Bogu..." Takie jest moje zdanie.
              Asia
              • Gość: gościówa Re: Dom Development - negocjowanie cen?? IP: *.future-net.pl 06.06.05, 09:53
                wszystko zależy od sprzedającego - ja podobnie jak marara mam bardzo dobre
                doświadczenia ze sprzedawcą DD - bardzo miły facet, kompetentny, cierpliwy
                poszedł nam w kilku kwestiach na rękę choć akurat nie była to cena
                pzdr
    • Gość: 604959333@eranet.p Re: Dom Development - negocjowanie cen?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.05, 19:33
      Udało mi się, w zasadzie bez negocjacji, uzyskać bez dodatkowych opłat piwnicę,
      czyli uzyskałem 7,5 tys. PLN na 540 tys. PLN (1,4%)

Byli grzeczni zawsze. Nie negocjują cen zanim im nie potwierdzisz, że chcesz to
      kupić. To jest profesjonalne - sam tak robię.

Jeśli chcesz naprawdę uzyskać dobre warunki, to przede wszystkim musisz
      zapewnić sobie dobrą BATNĘ, czyli alternatywną ofertę z innej firmy, która Ci
      się prawie tak samo podoba. No i musisz negocjować zakup czegoś, co
      sprzedawcy "samo" się nie sprzedaje. Wówczas naprawdę podejmujesz decyzję w
      oparciu o cenę. W każdym innym przypadku sprzedawca Ci opuści tylko
      symbolicznie, no bo po co, skoro i tak z pewnością kupisz???
      • Gość: Karolina Re: Dom Development - negocjowanie cen?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.05, 19:57
        No coz przy takiej cenie nic dziwnego ze opuscili. Przy mieszkaniach
        popularnych (do 400.000) raczej trudno
    • Gość: 604959333@eranet.p Re: Dom Development - negocjowanie cen?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.05, 21:15
      Udało mi się, w zasadzie bez negocjacji, uzyskać bez dodatkowych opłat piwnicę,
      czyli uzyskałem 7,5 tys. PLN na 540 tys. PLN (1,4%)

Byli grzeczni zawsze. Nie negocjują cen zanim im nie potwierdzisz, że chcesz to
      kupić. To jest profesjonalne - sam tak robię.

Jeśli chcesz naprawdę uzyskać dobre warunki, to przede wszystkim musisz
      zapewnić sobie dobrą BATNĘ, czyli alternatywną ofertę z innej firmy, która Ci
      się prawie tak samo podoba. No i musisz negocjować zakup czegoś, co
      sprzedawcy "samo" się nie sprzedaje. Wówczas naprawdę podejmujesz decyzję w
      oparciu o cenę. W każdym innym przypadku sprzedawca Ci opuści tylko
      symbolicznie, no bo po co, skoro i tak z pewnością kupisz???

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka