Dodaj do ulubionych

KREDYT HIPOTECZNY....

30.07.02, 11:52
Powstała w Częstochowie nowa Agencja GE Bank Mieszkaniowy!
Jest to najwiekszy bank hipoteczny w kraju, oferujący bardzo atrakcyjne
warunki: 0% prowizji, brak opłat za rozpatrzenie wniosku! dodatkowo bank
ponosi za Ciebie koszt ustanowienia hipoteki!
Bardzo chętnie odpowiemy na wszystkie pytania:
Częstochowa ul. Dąbrowskiego 11 tel.368-05-33
602-450-362, 602-581-338
Obserwuj wątek
    • Gość: gutek Re: KREDYT HIPOTECZNY.... IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 30.07.02, 13:12
      to chyba nie do końca tak, może korzystnie a może nie, przewalutowanie słono
      kosztuje a kredyt w złotówkach ma wysokie oprocentowanie, w dolarach na tle
      innych banków oprocentowanie wyglada również marnie. Moje raty w innym banku sa
      niższe o 200 zł, więc w skali roku zbierze sie tego tyle by w innym banku
      pokryć sobie pozostałe opałty
      • edyta.jedrasik Re: KREDYT HIPOTECZNY.... 31.07.02, 11:41
        Z tym oprocentowaniem nie jest do konca tak! GE jak jedyny bank udzielajacy
        kredytów hipotecznych stosuje jeden kurs walut, (sredni NBP) jednakowo do
        wypłaty środków i do naliczania rat. Pozostałe banki stosuja kursy kupna i
        sprzedaży co moze juz na poczatku dawac ok 2% róznice pomiedzy wartoscia
        wypłacanego kredytu a wartoscią spłacanego kapitału. Dlatego niektóre banki
        pozwalaja sobie na nizsze oprocentowanie... choc w sumie i tak osiagaja
        zamierzony zysk. nie do konca wydaje mi sie to uczciwe!
        • Gość: eb73 Re: KREDYT HIPOTECZNY.... IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 31.07.02, 12:07
          mam jedno pytanie: jeśli zechcę przewalutować, jak długo musże czekać, czy w
          momencie podpisania aneksu do umowy nastepuje przewalutowanie czy nalezy czekać
          na zmiany w hipotece ?
          i jesli rozpatruje wniosek w GE, i jednoczesnie w innym banku, czy wycofanie
          się z GE cos mnei kosztuje , czy ta weryfikacja jest bez prowizji jak mówiono
          na wstepie ???
          Będę wdzięczna za informację
          • edyta.jedrasik Re: KREDYT HIPOTECZNY.... 31.07.02, 12:39
            jesli chodzi o odstapienie od umowy, to zgodznie z art.3 ust1 Ustawy z dnia 2
            marca 2000 roku o ochronie niektórych praw konsumentów oraz odpowiedzialności
            za szkode wyrzadzona przez produkt niebezpieczny (Dz.U. nr 22, poz. 271),
            klient ma prawo odstapic od umowy bez zadnych konsekwencji, w terminach
            ustalonych przez bank ( jest o nich informowany przy skałdaniu wniosku oraz
            zapoznawany z terscia takiego odstapienia).
            Może jednak zaistniec taka sytuacja, iż niektóre agencje mogą ale nie musza
            pobierac opłate malipunacyjną (50 zł) przy wypełnianu wnosku, która przpada w
            przypadku wycofania sie z umowy, lub jest zwracana jesli kredyt zostanie
            wypłacony.
            • Gość: xxx Re: KREDYT HIPOTECZNY.... IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 31.07.02, 13:21
              a jeśli umowa nie została podpisana ? tylko wycofuje sie z jej podpisania po
              rozpatrzeniu wniosku, mimo,że wypadł pozytywnie
              • edyta.jedrasik Re: KREDYT HIPOTECZNY.... 31.07.02, 13:44
                klient nic nie traci( ewentalnie ta prowizje-50zł), powiadamia tylko bank lub
                agencje, gdzie wypełniał wniosek.
                • Gość: xxx Re: KREDYT HIPOTECZNY.... IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 31.07.02, 14:03
                  Pani Edyto dziękuję za informacje,
                  a jak jest z tym przewalutowaniem ????
                  bo nie wiem do końca
          • edyta.jedrasik zmiana waluty 31.07.02, 14:12
            -wniosek kredytobiorcy powinien byc rozpatrzony i dokumentacja dotyczaca zmiany
            waluty powinna byc przygotowana w terminie miesiaca od złozenia wniosku.
            Na podstawie posaidanych przeze mnie informacji wynika, iż bank stosuje
            hipoteke kaucyjna w wysokosci 170% kwoty i taki zapis znajduje sie w KW, co
            prawdopodobnie nie wymaga zmiany zapisu podczas przewalutowania.
            • Gość: cn2 Re: zmiana waluty IP: *.polcard.com.pl 31.07.02, 14:16
              A czy to prawda ze GE chce zrezygnowac z prowizji przy
              przewalutowaniu - takie info dostalem od jednego z
              przedstawicieli.

Pozdrawiam
              cn2
        • Gość: pegaz_ Re: KREDYT HIPOTECZNY.... IP: 2.3.STABLE* / 126.17.59.* 31.07.02, 12:10
          > Pozostałe banki stosuja kursy kupna i
          > sprzedaży co moze juz na poczatku dawac ok 2% róznice pomiedzy wartoscia

Oczywiście - ale należy pamiętać, że jest to nie 2% w skali roku, ale coś w
          rodzaju "prowizji" (ponieważ należy to liczyć raz od całej kwoty).
          Także suma sumarum w bankach stosujących kurs kupna sprzedaży należy do
          prowizji należnej (np. 2%) doliczyć kolejne % od różnicy kursów. Jeżeli czas
          spłaty kredytu jest krótki (np 2-3 lata), może się okazać, że jest to kwota
          znacząca i bardziej się opłaca wziąć w GE pomimo wyższego oprocentowania. W
          przeciwnym wypadku (np. spłata na 15 lat) myślę, że powinno się zwrócić uwagę
          na oprocentowanie.

> Dlatego niektóre banki
          > pozwalaja sobie na nizsze oprocentowanie... choc w sumie i tak osiagaja
          > zamierzony zysk. nie do konca wydaje mi sie to uczciwe!

A dlaczego uważasz, że nieuczciwe - przecież wszystko jest czarne na białym,
          zapisane w umowie, każdy wie (???) co podpisuje. Równie nieuczciwym możnaby
          nazwać nierówne traktowanie klientów nowych i starych w GE.

Pozdrawiam
          pegaz_
        • Gość: And Re: KREDYT HIPOTECZNY.... IP: 217.96.47.* 31.07.02, 12:24
          edyta.jedrasik napisała:

> Z tym oprocentowaniem nie jest do konca tak! GE jak jedyny bank udzielajacy
          > kredytów hipotecznych stosuje jeden kurs walut, (sredni NBP) jednakowo do
          > wypłaty środków i do naliczania rat. Pozostałe banki stosuja kursy kupna i
          > sprzedaży co moze juz na poczatku dawac ok 2% róznice pomiedzy wartoscia
          > wypłacanego kredytu a wartoscią spłacanego kapitału. Dlatego niektóre banki
          > pozwalaja sobie na nizsze oprocentowanie... choc w sumie i tak osiagaja
          > zamierzony zysk. nie do konca wydaje mi sie to uczciwe!

Droga pani Edyto
          Nieprwdą jest że GE jako jedyny stosuje śr. kurs NBP. Bank PEKAO SA i BUd Bank
          także stosują te same .
          • edyta.jedrasik Re: KREDYT HIPOTECZNY.... 31.07.02, 12:42
            Dziekuje za uaktualnienie moich informacji.
    • Gość: W@c Re: KREDYT HIPOTECZNY.... IP: 2.3.STABLE* / 126.17.25.* 31.07.02, 13:15
      Mam pytania:
      Jak jest obliczane oprocentowanie kerdytu w GE - LIBOR/EURIBOR + marża banku
      czy inaczej???
      Jeśli bank zmienia oprocentowanie kredytów, to po jakim czasie zmienia się je
      dla klientów którzy już mają podpisaną umowę kredytową?

W@c
      • edyta.jedrasik Re: KREDYT HIPOTECZNY.... 31.07.02, 14:17
        postaram sie w najblizyszym czasie zdobyc 100% pewnosc co do posiadanych przeze
        mnie inforamcji i odpowiedziec na to pytanie, teraz nie chciałbym wprowadzic
        Pana/i w błąd.
        • Gość: And Re: KREDYT HIPOTECZNY.... IP: 217.96.47.* 31.07.02, 16:11
          edyta.jedrasik napisała:

> postaram sie w najblizyszym czasie zdobyc 100% pewnosc co do posiadanych
          przeze
          >
          > mnie inforamcji i odpowiedziec na to pytanie, teraz nie chciałbym wprowadzic
          > Pana/i w błąd.

ha,ha,ha
          widać nie do końca przeszkolili:))))
          W GE oprocentowanie ustala prezes albo zarząd (nie pamiętam) i nie jest to
          uzależnione bezpośrednio od LIboru (tylko od ogólnej sytuacji).
          Tak czy inaczej bank musi pozyskać walutę, a na dzień dzisiejszy LIbor wynosi
          1,8188- więc przy oprocentowaniu 7,9% marża banku wynosi 6,0812.
          Dlatego bank może zrezygnować z prowizji i innych dodatkowych opłat. To jast
          minus, ale lepiej kiedy się widzi za co się płaci - prawda?
          W 9nnych bankach : mamy prowizje , kursy kupna spzedaży, oplaty za wcześniejszą
          spłatę, wyceny, opłaty za rozpatrzenie wniosku, okresowe kontrole na budowie
          (płatne oczywiście), ubezpieczenia itp,itd...
          Trzeba pamiętać ze GEnie ubezpiecza kredytów na wtórnym przy mieszkaniach z KW.
          Pozdr.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka