Gość: kradam IP: *.polkomtel.com.pl 26.08.02, 12:43 Rozważam zakup mieszkania na osiedlu "Kolonia Staszica" w Piasecznie przy ulicy Staszica. Inwestor to Pace Property. Czy ktoś ma z nimi już jakieś doświadczenia? Interesuje mnie blok F. kradam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: noski Re: Kolonia Staszica IP: 10.100.0.* 26.08.02, 15:07 ja za dwa tygodnie planuje przeprowadzke do mojego mieszkanka w budynku C. powiem tak - jesli chodzi o scianki dzialowe , rozmieszczenie gniazdek itp. to sa elastczni bardzo ale trzeba pilnowac swoich spraw.nie mozna tez narzekac na materialy uzyte do budowy. inna sprawa to terminy........ ciekaw jestem jaki termin odbioru i jaka cene Ci proponują. trzeba w umowie dobrze skonstruowac paragrafy okreslajace kary za ewentualne opóżnienia - w moim przypadku to 10 miesiecy ( to duzo i malo patrzac na to co sie wokol dzieje) -jeden niepodwazalny plus - akty notarialne( bez hipoteki) podpisywane miesiąc po odbiorach(to tez dzisiaj rzadkosc) pozdrawiam i zycze dobrego wyboru.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kradam Re: Kolonia Staszica IP: *.polkomtel.com.pl 26.08.02, 17:13 > inna sprawa to terminy........ > ciekaw jestem jaki termin odbioru i jaka cene Ci proponują. > trzeba w umowie dobrze skonstruowac paragrafy okreslajace kary za ewentualne > opóżnienia - w moim przypadku to 10 miesiecy ( to duzo i malo patrzac na to co > sie wokol dzieje) Co do terminu odbioru to sami nie potrafią powiedzieć czy koniec tego roku czy też koniec 1Q 2003! Właśnie to mnie zaniepokoiło. Przypomnę, że chodzi o blok F. Ile w Twoim przypadku wyniosło opóźnienie? Co do ceny to proszę: 35,33 m2 * (2700 + 7%) + 3000 balkon + (16 000 + 7%) Nie niepokoi Cię, że to raczej "zadupie"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: noski Re: Kolonia Staszica IP: 10.100.0.* 27.08.02, 08:49 ja bym proponowal ta cene negocjowac - szczególnie ten balkon i garaz jesli chodzi o zadupie - to na poczatku mnie to troszke razilo ale z drugiej strony chcialem troszke oddalic sie od Warszawy.trzeba przyznac ze oprocz samolotow to jest cisza i spokoj, blisko lasek ,Konstancin,Powsin,rowerki itp. wczesniej mieszkalem w Wilanowie wiec te strony sa mi bliskie.. propnuje postukac na prv - noski@hoga.pl Odpowiedz Link Zgłoś