Dodaj do ulubionych

Trzcinowa II a kredytowanie

06.09.05, 14:17
Witam,

Chcialam się dowiedzieć, czy osoby które zarezerwowały lub kupiły mieszanie w
inwestycji SUPO Trzcinowa II finansują się już kredytem.
Słyszałam ostatnio, że banki mają tam wątpliwości co do własności gruntu.

Pozdrawiam
A
Obserwuj wątek
    • Gość: Grzegorz Ochman Re: Trzcinowa II a kredytowanie IP: *.met.pl / 217.153.134.* 07.09.05, 16:21
      Zawarłem umowę na kupno lokalu, a ponieważ mam dostep do ksiąg wieczystych
      sprawdziłem, że na działki 63/2 i 63/3, na których to budowana jest inwestycja
      została wyodrębniona nowa księga wieczysta, gdzie jedynym właścicielem jest
      SUPO Magdalena Skrzypkowska, a dział IV- Hipoteki jest wolny od jakichkolwiek
      wpisów. Oznacza to, że cała kwota za grunt została uregulowana, czego dowodem
      są dokumenty, które otrzymałem z księgowości SUPO ( dowody wpłat). Gdyby firma
      nie zapłaciła, to byłby odpowiedni wpis w hipotece. Jeśli Twojemu bankowi to
      nie wystarcza, to zmień bank. Poza tym w akcie notarialnym są dane osób, które
      tą działkę sprzedały firmie SUPO i w każdej chwili można się do nich zwrócić z
      prośbą o potwierdzenie transakcji.
      Podaje swojego maila: gregis@tlen.pl
      • Gość: bankowiec Re: Trzcinowa II a kredytowanie IP: 83.238.97.* 10.09.05, 09:53
        Całkowicie rozminąłeś się z prawdą kolego.

To, że dziś nie ma wniosków/wpisów w IV dziale KW to nie znczy, że nie będzie
        jutro. Znam tą sytuację i jeśli np. zbywca i kupujący jest w zmowie, to od
        września łatwo mogą wyrolować uczciwych ludzi.

A kasa wpłacona z kredytu przepada, zostaje do spłacenia kredyt w tych
        porządnych bankach o których mowiłeś.

Nie chcę być kąśliwy, ale nie masz tu racji, jeśli developer nie może
        udokumentować wiarygodnie transakcji, to znaczy że kombinuje, bo jak wyobrażasz
        sobie wypłatę gotówki 1 080 000 w kasie developera???

Po co to nimy zrobili?
        • Gość: obiektywny Re: Trzcinowa II a kredytowanie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.09.05, 23:41
          P. Ochman, dlaczego nabrał Pan wody w usta - czy jest Pan niemową !!!
          • Gość: gość Re: Trzcinowa II a kredytowanie IP: *.stolica.pl / *.stolica.pl 22.09.05, 10:55
            a czego się spodziewasz ???
            idąc tokiem rozumowania bankowca może się okazać że wszyscy są nieuczciwi i kradną, pragną nas tylko naciągnąć i wogóle ....
            developer przedstawia dowody zapłaty ( potwierdzenia przelewu ), akt notarilny nabycia działek na podstawie którego sąd wyodrębnił własność i utworzył nową księge wieczystą, a w niej jest napisane czarno na białym kto jest włascicielem, a dział IV wolny od wpisów ..... to ja nie wiem czego jeszcze banki mogą wymagać .... skoro mają czarno na białym napisane kto jest właścicielem !!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka