Dodaj do ulubionych

Brandt SA - Sęczkowa

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.05, 17:32
Witam,
mam pytanie czy współpracowaliście z firmą Brandt S.A (nie Sp. z o.o.).
Chciałabym kupić dom na ulicy Sęczkowej - to ich nowa inwestycja, a nigdzie
nie mogę znaleźć informacji na ich temat. Czy może ktoś z was tez chce kupić
tam dom?
Z góry dziękuję.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: aga Re: Brandt SA - Sęczkowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.05, 18:22
      Witaj sasiadko!
      • Gość: skibka Re: Brandt SA - Sęczkowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.05, 20:33
        Czesc,

Mam nadzieje ze bedziemy sąsiadami :-) bo my jeszcze nie podpisalismy umowy.
        Czy sprawdzalas tego developera?
        • Gość: aga Re: Brandt SA - Sęczkowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.05, 22:31
          Tak, nie mamy żadnych klopotów, moi znajomi z poprzednich inwestycji również.
          • Gość: skibka Re: Brandt SA - Sęczkowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.05, 09:40
            Bo my się trochę boimy sytuacji w której deweloper bankrutuje i zostajemy z
            kredytem oraz bez domku. Nie miałaś takich obaw?
            • Gość: abc Re: Brandt SA - Sęczkowa IP: *.getinbank.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 31.10.05, 09:44
              Widzisz, zawsze takie ryztko istnieje czy kupujesz u developera o nazwie a czy
              u developera o nazwie b. Jeśli chcesz kupić na rynku pierwotnym, to musisz
              zaryzykować albo wybrać rynek wtórny. Niestety, wszystkie inwestycje sprzedają
              sie na etapie dziury w ziemi, więc nie masz co liczyć, że kupisz za rok to co
              juz stoi.
              Z pewnością należy zasięgnąć informacji o inwestorze - z pewnością słyszałaś o
              aferze z JWConstruction czy z Developer House.
              • juliac1 Re: Brandt SA - Sęczkowa 02.11.05, 09:17
                Witam,
                Ja podpisałam umowę rezerwacyjną z Brandt Sp. zo.o. . Rozmawiałam z
                właścicielami wybudowanych przez nich segmentów i żadnych kłopotów nie mieli.
                Nie chcę was zasmucać, ale udało mi się porozmawiać z właścicielem segmentu
                wybudowanego przez Brandt SA/skrajnego od Nowozabielskiej. On twierdził,że
                wszystko ok, gdyby nie opóźnienia w oddaniu segmentu, które trwały 1 rok. To
                mnie wystraszyło. Oczywiście nie mam gwarancji że chociaz Brandt Sp. zo.o. się
                do tej pory nie spóźniało, to teraz się nie opóźni .........

• Gość: aga Re: Brandt SA - Sęczkowa IP: *.getinbank.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.05, 10:02
                  Dziwna sprawa, opóźnienie rok? Obserwowałam tę inwestycję, chciałam kupić i z
                  tego co wiem, nie było rocznego opóźnienia.
                  • juliac1 Re: Brandt SA - Sęczkowa 02.11.05, 10:23
                    Nie mam pojęcia. Z mężem pytaliśmy i taką odpowiedź dostaliśmy. Też się
                    wystraszyliśmy, gdyż mamy zamiar kupić u Brandt Sp. zo.o., a słyszałam że to
                    rodzinna firma. Chyba że ktoś chciał nas specjalnie wprowadzić w błąd .....
                    Tylko z jakiego powodu .......Podałam lokalizację segmentu. Zawsze można się
                    jeszcze raz dowiedzieć.
                    • Gość: aga Re: Brandt SA - Sęczkowa IP: *.getinbank.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.05, 10:26
                      Bardzo dziwna sprawa, aż niemożliwe, może ktoś komuś nadepnął na odcisk?
                      • Gość: Sąsiad Re: Brandt SA - Sęczkowa IP: *.be.jnj.com 22.11.05, 16:56
                        Również mieszkam na Sęczkowej w nowym segmencie od Brandt-a. W moim przypadku
                        było kilka miesięcy opóźnienia - różne segmenty były oddawane w innej
                        kolejności. Firma rodzinna, i z początku robi dobre wrażenie. Niestety z
                        perspektywy czasu poraża totalny brak profesjonalizmu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka