Dodaj do ulubionych

Dom Developmen Derby-brać czy nie????

IP: proxy / *.k.mcnet.pl 14.10.02, 12:47
wlaśnie dziś byłam u nich i zostało malutko mieszkań, trzeba się szybko
decydować. Czy ktoś już sprawdził tę firmę i ewentualnie plany
zagospodarowania terenu wokół osiedla??? please, help!
Obserwuj wątek
    • Gość: run Re: Dom Developmen Derby-brać czy nie???? IP: proxy / 10.30.1.* 14.10.02, 13:20
      a czy wiesz ze to na koncu swiata ( w-wy) ?
      • Gość: matika Re: Dom Developmen Derby-brać czy nie???? IP: proxy / *.k.mcnet.pl 14.10.02, 13:36
        no włąśnie to mnie przeraża, ale cena jest baaardzo atrakcyjna podobnie jak
        oferta kredytowa. Na takie duze mieszkanie nigdy w centrum by mnie nie bylo
        stac.
        A ty się zdecydowałeś, run?
        • Gość: run Re: Dom Developmen Derby-brać czy nie???? IP: proxy / 10.30.1.* 14.10.02, 14:55
          wizja lokalna przerazila - to dalej niz daleko
          • Gość: bielak Re: Dom Developmen Derby-brać czy nie???? IP: 62.233.165.* 14.10.02, 18:18
            No i jest to oferta zdecydowanie dla ekshibicjonistów - tak równych rzędów
            domów na wyciągnięcie ręki, okno w okno to ja dawno nie widziałem - wg mnie
            rekord świata w wykorzystaniu taniej działki - bardzo ścisła zabudowa a wokół
            uprawy kapusty i zboża - widok jak z kosmosu.

Ale niektórym się podoba (niska cena)
      • Gość: moozg Re: Dom Developmen Derby-brać czy nie???? IP: luthien:* / 192.168.1.* 14.10.02, 18:45
        Gość portalu: run napisał(a):

> a czy wiesz ze to na koncu swiata ( w-wy) ?

To Tarchomin już jest chyba "na tamtym świecie" ;))
    • Gość: Piotr Re: Dom Developmen Derby-brać czy nie???? IP: *.plusnet.pl 14.10.02, 15:05
      Gość portalu: matika napisał(a):

> wlaśnie dziś byłam u nich i zostało malutko mieszkań, trzeba się szybko
      > decydować. Czy ktoś już sprawdził tę firmę i ewentualnie plany
      > zagospodarowania terenu wokół osiedla??? please, help!

Stamtąd jeden autobus jedzie do W-wy, bodajże raz lub 2 razy na 1h.
      Na oko całe osiedle DD i Agromana się w nim raczej nie zmieści.
      A droga taka, że strach iść pieszo, brak chodników.
    • Gość: Krzys Re: Dom Developmen Derby-brać czy nie???? IP: .agb:* / 10.4.21.* 14.10.02, 16:34
      Proszę zajrzeć na stronę derby.home.pl, to jest strona przyszłych
      mieszkańców. Osiedle jest daleko od tzw. cywilizacji, ale ma to też swoje
      zalety.

Krzyś
    • Gość: aska www.derby.home.pl IP: 195.136.95.* 14.10.02, 16:34
      Poczytaj forum - problem dojazdu też już był rozpatrywany...
    • Gość: Krzys Re: Dom Developmen Derby-brać czy nie???? IP: .agb:* / 10.4.21.* 14.10.02, 16:36
      Podaje link jeszcze raz: derby.home.pl
      • Gość: ewka Re: Dom Developmen Derby-brać czy nie???? IP: *.MAN.atcom.net.pl 21.10.02, 01:03
        Dom Development ma spore kłopoty finnasowe i z wykonawcami. Na Jeżewskiego ma
        już prawie roczne opóźnienie, w GW było napisane, że nie chca na jakiejs
        inwestycji wydawac aktów notarialnych. Lepiej uważaj!
        • nailz Re: Dom Developmen Derby-brać czy nie???? 21.10.02, 10:56

Hej,
          co ty chrzanisz, jakie opoznieni roczne??? Ma opoznienie
          dwumiesieczne, ale nie z powodu klopotow finanswoych
          DD,ale z powodu klopotow i to powaznych bylego
          generalnego wykonawcy tzn.Pia Piasecki, wyrzucili go z
          budowy i teraz osiedle konczy Warbud, a sprawy z aktami
          notarialnymi - niestety w tej firmie to normalka.
          • Gość: wiem Re: Dom Developmen Derby-brać czy nie???? IP: *.wesola.sdi.tpnet.pl 21.10.02, 16:23
            Może brać może nie brać. Najpierw sprawdź czy brać.
            Jezeli deweloper mówi ci ,że zostało już bardzo mało mieszkań to albo mówi
            prawdę albo kłamie chcąc w ten sposób podgrzać atmosferę, że mieszkania są taka
            atrakcja że sprzedają się jak gorące bułeczki więc kupuj szybko bo dla ciebie
            może nie starczyć. Moja rada nie kupuj niczego co nie jest jeszcze zbudowane,
            co nie ma podłączonych i działających mediów, tego co ma obciążoną hipotekę.
            A jeśli wszystki jest OK to wejdź do swojego przyszłego mieszkania otwórz okno
            i posłuchaj czy mieszkanie jest głośne (ulica ruchliwa - dużo głośniejsza w
            czasie opadów deszczu), jaki ma widok, czy w pobliżu nie ma warsztatu
            samochodowego, linii wysokiego napięcia, samolotów latających czy np piekarni
            (ciągłe nocne transporty pieczywa i trzaskanie drzwiami samochodów dostawczych
            marki STAR). Popatrz też na cenę i porównaj czy jest rzeczywiście atrakcyjna.
            Genaralnie w nic co mówi deweloper nie wierz tylko sam sprawdx wszystko
            dokładnie. Proponuję tez pojechać do gminy i sprawdzić co gmina przewiduje w
            okolicach twojego budynku w szczegółowym planie zagospodarowania przestrzennego
            (może np lotnisko lub wysypisko śmieci).
            • wozimek Re: Dom Developmen Derby-brać czy nie???? 22.10.02, 11:55
              Gość portalu: wiem napisał(a):

> Może brać może nie brać. Najpierw sprawdź czy brać.
              > Jezeli deweloper mówi ci ,że zostało już bardzo mało mieszkań to albo mówi
              > prawdę albo kłamie chcąc w ten sposób podgrzać atmosferę, że mieszkania są
              taka
              >
              > atrakcja że sprzedają się jak gorące bułeczki więc kupuj szybko bo dla ciebie
              > może nie starczyć. Moja rada nie kupuj niczego co nie jest jeszcze zbudowane,
              > co nie ma podłączonych i działających mediów, tego co ma obciążoną hipotekę.
              > A jeśli wszystki jest OK to wejdź do swojego przyszłego mieszkania otwórz
              okno
              > i posłuchaj czy mieszkanie jest głośne (ulica ruchliwa - dużo głośniejsza w
              > czasie opadów deszczu), jaki ma widok, czy w pobliżu nie ma warsztatu
              > samochodowego, linii wysokiego napięcia, samolotów latających czy np piekarni
              > (ciągłe nocne transporty pieczywa i trzaskanie drzwiami samochodów
              dostawczych
              > marki STAR). Popatrz też na cenę i porównaj czy jest rzeczywiście atrakcyjna.
              > Genaralnie w nic co mówi deweloper nie wierz tylko sam sprawdx wszystko
              > dokładnie. Proponuję tez pojechać do gminy i sprawdzić co gmina przewiduje w
              > okolicach twojego budynku w szczegółowym planie zagospodarowania
              przestrzennego
              >
              > (może np lotnisko lub wysypisko śmieci).

ZGADZAM SIĘ W CAŁEJ ROZCIĄGŁOŚCI. MAM TYLKO PYTANIE: ILE JEST OFERT NA RYNKU
              PIERWOTNYM NA GOTOWE ŚREDNIEJ WIELKOŚCI MIESZKANIE (45-65M^2, KTÓRE SPEŁNIA
              WSZYSTKIE W/W WYMAGANIA? JEŻELI JEST, TO ZAZWYCZAJ PARTER >> 120M^2.
              • Gość: Sebastian Re: Dom Developmen Derby-brać czy nie???? IP: XBSVR* / 40.0.96.* 22.10.02, 14:32
                > ZGADZAM SIĘ W CAŁEJ ROZCIĄGŁOŚCI. MAM TYLKO PYTANIE: ILE JEST OFERT NA RYNKU
                > PIERWOTNYM NA GOTOWE ŚREDNIEJ WIELKOŚCI MIESZKANIE (45-65M^2, KTÓRE SPEŁNIA
                > WSZYSTKIE W/W WYMAGANIA? JEŻELI JEST, TO ZAZWYCZAJ PARTER >> 120M^2.

Oczywiscie, ze sa takie oferty. Wystarczy sie rozejrzec. Moim zdaniem jak kupic
                mieszkanie to tylko gotowe. Widzisz co kupujesz.
                • Gość: Pedro Re: Dom Developmen Derby-brać czy nie???? IP: waprx* / 192.168.14.* 22.10.02, 15:50
                  Wiesz co? Szukałem, według mniej rygorystycznych wymagań (jedyny rygor to dobra
                  jakość i blisko centrum) gotowych 3 pokojów koło 80 metrów z sensownym
                  rozkładem przez równy rok. Bardzo nie chciałem ryzykować kupna w trakcie
                  budowy. I co? I gumno znalazłem, po roku szlag mnie trafił i kupiłem od
                  dewelopera w budynku który był w tym momencie na etapie kładzenia dachu. Tyle
                  komentarza. Wbrew pozorom zastoju dobre i nie bardzo drogie mieszkania schodzą
                  w Warszawie na pniu. Najlepszy dowód ze mój blok ma być gotowy dopiero na
                  wiosnę a wszystkie sensowne mieszkania są już w nim dawno sprzedane - zostały
                  stumetrowe salony, partery itp itd.
                  P.
                  • wozimek Re: Dom Developmen Derby-brać czy nie???? 22.10.02, 16:20
                    Takie same są moje doświadczenia. Jest jescze jedna możliwość - mieszkanie
                    jest, ale "z marszu" trzeba zapłacić 35-75% z własnej kieski.
                    Takie oferty podczas moich osobistych poszukiwań znalazłem. Oczywiście trzeba
                    też wziąć pod uwagę fakt, że teraz sytuacja troszkę się zmieniła. Przed rokiem
                    popyt został sztucznie napędzony likwidacją ulgi budowlanej i mieszkania
                    średniej wielkości faktycznie schodziły na pniu.
          • wozimek Re: Dom Developmen Derby-brać czy nie???? 21.10.02, 16:26
            nailz napisał:

>
            > Hej,
            > co ty chrzanisz, jakie opoznieni roczne??? Ma opoznienie
            > dwumiesieczne, ale nie z powodu klopotow finanswoych
            > DD,ale z powodu klopotow i to powaznych bylego
            > generalnego wykonawcy tzn.Pia Piasecki, wyrzucili go z
            > budowy i teraz osiedle konczy Warbud, a sprawy z aktami
            > notarialnymi - niestety w tej firmie to normalka.

chodzi tu raczej o budowę z budynkami przeznaczonymi pod wynajem na
            Jerzewskiego. Te właśnie wykańczają się już prawie rok. Jak na działce, gdzie
            obecnie powstaje osiedle "Kasztanowa Aleja", hulały wiatry i nikt tam jeszcze
            łopaty nie widział, to budynki, o których mowa, były w stanie podobnym do tego
            w jakim są teraz są "nasze" mój drogi sąsiedzie. I odkąd wywalili PIA
            Piaseckiego to wykańcza to jakiś jego podwykonawca (Montares???) i uporać się z
            tym faktycznie już dość długo nie może.

Co do osiedla "Derby", to jak podejmowałem decyzję dotyczącą zakupu to
            zrezygnowałem z powodu lokalizacji. Do faktycznej ceny mieszkania trzeba (w
            moim przypadku) doliczyć autko, którym się będzie podróżować do miasta
            [najlepiej 4x4 ;-)], bo komunikacja miejska to tam jest, ale dla kilkuset
            nowych pasażerów to troszkę za mało.
            Budyneczki stoją troszkę zbyt ciasno, najlepiej wybierać zatem mieszkanko z
            widokiem w stronę lasu.
            • nailz Re: Dom Developmen Derby-brać czy nie???? 21.10.02, 16:58
              Hej,
              A to przepraszam o tej inwestycji nic nie wiedzialem,
              jakos dziwnie DD nie chwali sie przesadnie ani ta ani
              Bartycka - a tam tez slyszalem ze byly lub dalej sa
              niezle numery.
              Pozdrowka
    • sloggi Do Wozimka i innych 22.10.02, 12:09
      Wozimku, do Twoich porad dopisałbym jeszcze, poza wyglądaniem przez okno i
      nasłuchiwaniem hałasu jedną ważną rzecz. W swoim przyszłym mieszkaniu powinno
      się promocyjnie pomieszkać ok. pół roku aby stwierdzić, czy dobrze się tam
      mieszka.

Dojazd do os. Debry w Lewandowie obecnie jest kiepski, ale weźmy pod uwagę, że
      do czterech wsi nikt nie puści przegubowego Mana co 8 minut. Po zasiedleniu
      bloków komunikacja się polepszy. Przeciez na Nowodwory (dawniej Tarchomin-Wieś)
      kiedyś jeździły co 20 minut autobusy jednej linii 178 - a teraz linii jest 11.
      • wozimek Re: Do Wozimka i innych 22.10.02, 12:25
        >Dojazd do os. Debry w Lewandowie obecnie jest kiepski, ale weźmy pod uwagę, że
        >do czterech wsi nikt nie puści przegubowego Mana co 8 minut. Po zasiedleniu
        >bloków komunikacja się polepszy. Przeciez na Nowodwory (dawniej Tarchomin-
        >Wieś)
        >kiedyś jeździły co 20 minut autobusy jednej linii 178 - a teraz linii jest 11.

...czego Tobie i wszystkim zaineresowanym szczerze życzę.
        Pozdrawiam
        • sloggi Re: Do Wozimka i innych 22.10.02, 13:26
          Na Derbach zamieszka moja przyszywana siostra, a jej zawsze dobrze życzę :)

p.s. co myślisz o tym półrocznym okresie próbnego mieszkania ?
          • wozimek Re: Do Wozimka i innych 22.10.02, 13:48
            sloggi napisał:

> Na Derbach zamieszka moja przyszywana siostra, a jej zawsze dobrze życzę :)
            >
            > p.s. co myślisz o tym półrocznym okresie próbnego mieszkania ?

Czysta Utopia. Na jakiej zasadzie? Wynajem u dewelopera? Klient nigdy by nic
            nie kupił, a developer nic nie sprzedał. Jeszcze się nie spotkałem z sytuacją,
            w której wszystko byłoby na TIP TOP. Zwłaszcza, że nasi developerzy posługują
            się filozofią typu: "Ty nam zapłać, a my może Ci coś kiedyś zbudujemy. I
            najlepiej jak już coś podpiszesz to siedź cicho i miej nadzieję".

Ale to chyba dyskusja na osobny temat. W tym wątku pytanie brzmi: DD Derby brać
            czy nie?

• wozimek Re: Dom Developmen Derby-brać czy nie???? 22.10.02, 16:26
      W DD zawsze trzeba się szybko decydować, taki mają styl sprzedawania - nie dać
      się klientowi zbyt długo zastanawiać. Do niedawna można było bez zobowiązań
      zarezerwować interesujący nas lokal na trzy dni. Jak jest teraz, nie wiem. Na
      Derby można pojechać, obejżeć i ewentualnie podjąć jakąś decyzje. Przy zakupie
      mieszkania pośpiech nie jest to zbyt rozsądny, zwłaszcza, że rynek ma do
      zaoferowania obecnie wiele ciekawych ofert.

Na pewno już odwiedziłaś www.derby.home.pl. Jeżeli nie, to tam jest najwięcej
      informacji. Polecam też www.akcje.pl i www.bartycka.prv.pl. Tam znajdziesz
      opinie, radości i troski tych co już od DD kupili i mieszkają. Wiadomo
      powszechnie, że DD grzeszków troszki popełnił...
      Inna sprawa, że inwestycje znajdujące się aktualnie w budowie pną się do góry w
      miarę sprawnie i wielkich opóźnień nie ma.

Najlepiej zacząć od odwiedzin na www.mieszkania.tabelaofert.pl z zastrzeżeniem,
      że z jej aktualizacją jest rozmaicie [ pół roku temu znalazłem tam na sprzedaż
      swoje mieszkanie, które kupiłem prawie rok temu :-))) ]. Można tam sobie jednak
      sporo pooglądać i wyrobić sobie pojęcie na temat naszego rynku nieruchomości.
      • michalko Re: Dom Developmen Derby-brać czy nie???? 23.10.02, 16:21
        To ja wam cos powiem.
        Bylem u tego developera i nikt nie nalegal bym od razu
        kupowal. Spokojnie uzyskalem wszystkie informacje.
        Sprawdzajac firme zadzwonilem do panstwowej izby
        budownictwa. Nie wiem jak w innych przypadkach ale
        osiedle derby powstaje ze współpracą budimexu. Na temat
        obu firm otrzymalem pozytywne opinie. Osiedle lezy w
        spokojnej dzielnicy w niedalekiej odległości od centrum
        handlowego. Poza tym rezerwacji można dokonac na dłuższy
        okres niz trzy dni. Ja to zrobiłem na 2 tygodnie, bez
        żadnych kosztow manipulacyjnych.
        • Gość: matika dziękuję za odzew IP: proxy / *.k.mcnet.pl 23.10.02, 16:34
          dziękuję wam wszystkim za interesujace komentarze
          niestety, juz zrezygnowalam z tej lokalizacji, i nie ukrywam, ze glownym
          powodem na "nie" była kwestia dojazdu
          tym nie mniej dzieki
          • Gość: Monika Re: dziękuję za odzew IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 29.10.02, 14:44
            Byłam na targach w PKiN - DD miało tam swoje stoisko. Mówili że teraz nie ma
            tam dobrego dojazdu ale w przyszłości ma być więcej autobusów- podobno już
            czynią już jakieś kroki w Gminie. A do tego czasu ma być bezpłatny autobus DD.

Pożyjemy zobaczymy- ale szczerze wątpię.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka