Gość: matika IP: proxy / *.k.mcnet.pl 14.10.02, 12:47 wlaśnie dziś byłam u nich i zostało malutko mieszkań, trzeba się szybko decydować. Czy ktoś już sprawdził tę firmę i ewentualnie plany zagospodarowania terenu wokół osiedla??? please, help! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: run Re: Dom Developmen Derby-brać czy nie???? IP: proxy / 10.30.1.* 14.10.02, 13:20 a czy wiesz ze to na koncu swiata ( w-wy) ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matika Re: Dom Developmen Derby-brać czy nie???? IP: proxy / *.k.mcnet.pl 14.10.02, 13:36 no włąśnie to mnie przeraża, ale cena jest baaardzo atrakcyjna podobnie jak oferta kredytowa. Na takie duze mieszkanie nigdy w centrum by mnie nie bylo stac. A ty się zdecydowałeś, run? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: run Re: Dom Developmen Derby-brać czy nie???? IP: proxy / 10.30.1.* 14.10.02, 14:55 wizja lokalna przerazila - to dalej niz daleko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bielak Re: Dom Developmen Derby-brać czy nie???? IP: 62.233.165.* 14.10.02, 18:18 No i jest to oferta zdecydowanie dla ekshibicjonistów - tak równych rzędów domów na wyciągnięcie ręki, okno w okno to ja dawno nie widziałem - wg mnie rekord świata w wykorzystaniu taniej działki - bardzo ścisła zabudowa a wokół uprawy kapusty i zboża - widok jak z kosmosu. Ale niektórym się podoba (niska cena) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moozg Re: Dom Developmen Derby-brać czy nie???? IP: luthien:* / 192.168.1.* 14.10.02, 18:45 Gość portalu: run napisał(a): > a czy wiesz ze to na koncu swiata ( w-wy) ? To Tarchomin już jest chyba "na tamtym świecie" ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Dom Developmen Derby-brać czy nie???? IP: *.plusnet.pl 14.10.02, 15:05 Gość portalu: matika napisał(a): > wlaśnie dziś byłam u nich i zostało malutko mieszkań, trzeba się szybko > decydować. Czy ktoś już sprawdził tę firmę i ewentualnie plany > zagospodarowania terenu wokół osiedla??? please, help! Stamtąd jeden autobus jedzie do W-wy, bodajże raz lub 2 razy na 1h. Na oko całe osiedle DD i Agromana się w nim raczej nie zmieści. A droga taka, że strach iść pieszo, brak chodników. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzys Re: Dom Developmen Derby-brać czy nie???? IP: .agb:* / 10.4.21.* 14.10.02, 16:34 Proszę zajrzeć na stronę derby.home.pl, to jest strona przyszłych mieszkańców. Osiedle jest daleko od tzw. cywilizacji, ale ma to też swoje zalety. Krzyś Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aska www.derby.home.pl IP: 195.136.95.* 14.10.02, 16:34 Poczytaj forum - problem dojazdu też już był rozpatrywany... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzys Re: Dom Developmen Derby-brać czy nie???? IP: .agb:* / 10.4.21.* 14.10.02, 16:36 Podaje link jeszcze raz: derby.home.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewka Re: Dom Developmen Derby-brać czy nie???? IP: *.MAN.atcom.net.pl 21.10.02, 01:03 Dom Development ma spore kłopoty finnasowe i z wykonawcami. Na Jeżewskiego ma już prawie roczne opóźnienie, w GW było napisane, że nie chca na jakiejs inwestycji wydawac aktów notarialnych. Lepiej uważaj! Odpowiedz Link Zgłoś
nailz Re: Dom Developmen Derby-brać czy nie???? 21.10.02, 10:56 Hej, co ty chrzanisz, jakie opoznieni roczne??? Ma opoznienie dwumiesieczne, ale nie z powodu klopotow finanswoych DD,ale z powodu klopotow i to powaznych bylego generalnego wykonawcy tzn.Pia Piasecki, wyrzucili go z budowy i teraz osiedle konczy Warbud, a sprawy z aktami notarialnymi - niestety w tej firmie to normalka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiem Re: Dom Developmen Derby-brać czy nie???? IP: *.wesola.sdi.tpnet.pl 21.10.02, 16:23 Może brać może nie brać. Najpierw sprawdź czy brać. Jezeli deweloper mówi ci ,że zostało już bardzo mało mieszkań to albo mówi prawdę albo kłamie chcąc w ten sposób podgrzać atmosferę, że mieszkania są taka atrakcja że sprzedają się jak gorące bułeczki więc kupuj szybko bo dla ciebie może nie starczyć. Moja rada nie kupuj niczego co nie jest jeszcze zbudowane, co nie ma podłączonych i działających mediów, tego co ma obciążoną hipotekę. A jeśli wszystki jest OK to wejdź do swojego przyszłego mieszkania otwórz okno i posłuchaj czy mieszkanie jest głośne (ulica ruchliwa - dużo głośniejsza w czasie opadów deszczu), jaki ma widok, czy w pobliżu nie ma warsztatu samochodowego, linii wysokiego napięcia, samolotów latających czy np piekarni (ciągłe nocne transporty pieczywa i trzaskanie drzwiami samochodów dostawczych marki STAR). Popatrz też na cenę i porównaj czy jest rzeczywiście atrakcyjna. Genaralnie w nic co mówi deweloper nie wierz tylko sam sprawdx wszystko dokładnie. Proponuję tez pojechać do gminy i sprawdzić co gmina przewiduje w okolicach twojego budynku w szczegółowym planie zagospodarowania przestrzennego (może np lotnisko lub wysypisko śmieci). Odpowiedz Link Zgłoś
wozimek Re: Dom Developmen Derby-brać czy nie???? 22.10.02, 11:55 Gość portalu: wiem napisał(a): > Może brać może nie brać. Najpierw sprawdź czy brać. > Jezeli deweloper mówi ci ,że zostało już bardzo mało mieszkań to albo mówi > prawdę albo kłamie chcąc w ten sposób podgrzać atmosferę, że mieszkania są taka > > atrakcja że sprzedają się jak gorące bułeczki więc kupuj szybko bo dla ciebie > może nie starczyć. Moja rada nie kupuj niczego co nie jest jeszcze zbudowane, > co nie ma podłączonych i działających mediów, tego co ma obciążoną hipotekę. > A jeśli wszystki jest OK to wejdź do swojego przyszłego mieszkania otwórz okno > i posłuchaj czy mieszkanie jest głośne (ulica ruchliwa - dużo głośniejsza w > czasie opadów deszczu), jaki ma widok, czy w pobliżu nie ma warsztatu > samochodowego, linii wysokiego napięcia, samolotów latających czy np piekarni > (ciągłe nocne transporty pieczywa i trzaskanie drzwiami samochodów dostawczych > marki STAR). Popatrz też na cenę i porównaj czy jest rzeczywiście atrakcyjna. > Genaralnie w nic co mówi deweloper nie wierz tylko sam sprawdx wszystko > dokładnie. Proponuję tez pojechać do gminy i sprawdzić co gmina przewiduje w > okolicach twojego budynku w szczegółowym planie zagospodarowania przestrzennego > > (może np lotnisko lub wysypisko śmieci). ZGADZAM SIĘ W CAŁEJ ROZCIĄGŁOŚCI. MAM TYLKO PYTANIE: ILE JEST OFERT NA RYNKU PIERWOTNYM NA GOTOWE ŚREDNIEJ WIELKOŚCI MIESZKANIE (45-65M^2, KTÓRE SPEŁNIA WSZYSTKIE W/W WYMAGANIA? JEŻELI JEST, TO ZAZWYCZAJ PARTER >> 120M^2. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sebastian Re: Dom Developmen Derby-brać czy nie???? IP: XBSVR* / 40.0.96.* 22.10.02, 14:32 > ZGADZAM SIĘ W CAŁEJ ROZCIĄGŁOŚCI. MAM TYLKO PYTANIE: ILE JEST OFERT NA RYNKU > PIERWOTNYM NA GOTOWE ŚREDNIEJ WIELKOŚCI MIESZKANIE (45-65M^2, KTÓRE SPEŁNIA > WSZYSTKIE W/W WYMAGANIA? JEŻELI JEST, TO ZAZWYCZAJ PARTER >> 120M^2. Oczywiscie, ze sa takie oferty. Wystarczy sie rozejrzec. Moim zdaniem jak kupic mieszkanie to tylko gotowe. Widzisz co kupujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pedro Re: Dom Developmen Derby-brać czy nie???? IP: waprx* / 192.168.14.* 22.10.02, 15:50 Wiesz co? Szukałem, według mniej rygorystycznych wymagań (jedyny rygor to dobra jakość i blisko centrum) gotowych 3 pokojów koło 80 metrów z sensownym rozkładem przez równy rok. Bardzo nie chciałem ryzykować kupna w trakcie budowy. I co? I gumno znalazłem, po roku szlag mnie trafił i kupiłem od dewelopera w budynku który był w tym momencie na etapie kładzenia dachu. Tyle komentarza. Wbrew pozorom zastoju dobre i nie bardzo drogie mieszkania schodzą w Warszawie na pniu. Najlepszy dowód ze mój blok ma być gotowy dopiero na wiosnę a wszystkie sensowne mieszkania są już w nim dawno sprzedane - zostały stumetrowe salony, partery itp itd. P. Odpowiedz Link Zgłoś
wozimek Re: Dom Developmen Derby-brać czy nie???? 22.10.02, 16:20 Takie same są moje doświadczenia. Jest jescze jedna możliwość - mieszkanie jest, ale "z marszu" trzeba zapłacić 35-75% z własnej kieski. Takie oferty podczas moich osobistych poszukiwań znalazłem. Oczywiście trzeba też wziąć pod uwagę fakt, że teraz sytuacja troszkę się zmieniła. Przed rokiem popyt został sztucznie napędzony likwidacją ulgi budowlanej i mieszkania średniej wielkości faktycznie schodziły na pniu. Odpowiedz Link Zgłoś
wozimek Re: Dom Developmen Derby-brać czy nie???? 21.10.02, 16:26 nailz napisał: > > Hej, > co ty chrzanisz, jakie opoznieni roczne??? Ma opoznienie > dwumiesieczne, ale nie z powodu klopotow finanswoych > DD,ale z powodu klopotow i to powaznych bylego > generalnego wykonawcy tzn.Pia Piasecki, wyrzucili go z > budowy i teraz osiedle konczy Warbud, a sprawy z aktami > notarialnymi - niestety w tej firmie to normalka. chodzi tu raczej o budowę z budynkami przeznaczonymi pod wynajem na Jerzewskiego. Te właśnie wykańczają się już prawie rok. Jak na działce, gdzie obecnie powstaje osiedle "Kasztanowa Aleja", hulały wiatry i nikt tam jeszcze łopaty nie widział, to budynki, o których mowa, były w stanie podobnym do tego w jakim są teraz są "nasze" mój drogi sąsiedzie. I odkąd wywalili PIA Piaseckiego to wykańcza to jakiś jego podwykonawca (Montares???) i uporać się z tym faktycznie już dość długo nie może. Co do osiedla "Derby", to jak podejmowałem decyzję dotyczącą zakupu to zrezygnowałem z powodu lokalizacji. Do faktycznej ceny mieszkania trzeba (w moim przypadku) doliczyć autko, którym się będzie podróżować do miasta [najlepiej 4x4 ;-)], bo komunikacja miejska to tam jest, ale dla kilkuset nowych pasażerów to troszkę za mało. Budyneczki stoją troszkę zbyt ciasno, najlepiej wybierać zatem mieszkanko z widokiem w stronę lasu. Odpowiedz Link Zgłoś
nailz Re: Dom Developmen Derby-brać czy nie???? 21.10.02, 16:58 Hej, A to przepraszam o tej inwestycji nic nie wiedzialem, jakos dziwnie DD nie chwali sie przesadnie ani ta ani Bartycka - a tam tez slyszalem ze byly lub dalej sa niezle numery. Pozdrowka Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Do Wozimka i innych 22.10.02, 12:09 Wozimku, do Twoich porad dopisałbym jeszcze, poza wyglądaniem przez okno i nasłuchiwaniem hałasu jedną ważną rzecz. W swoim przyszłym mieszkaniu powinno się promocyjnie pomieszkać ok. pół roku aby stwierdzić, czy dobrze się tam mieszka. Dojazd do os. Debry w Lewandowie obecnie jest kiepski, ale weźmy pod uwagę, że do czterech wsi nikt nie puści przegubowego Mana co 8 minut. Po zasiedleniu bloków komunikacja się polepszy. Przeciez na Nowodwory (dawniej Tarchomin-Wieś) kiedyś jeździły co 20 minut autobusy jednej linii 178 - a teraz linii jest 11. Odpowiedz Link Zgłoś
wozimek Re: Do Wozimka i innych 22.10.02, 12:25 >Dojazd do os. Debry w Lewandowie obecnie jest kiepski, ale weźmy pod uwagę, że >do czterech wsi nikt nie puści przegubowego Mana co 8 minut. Po zasiedleniu >bloków komunikacja się polepszy. Przeciez na Nowodwory (dawniej Tarchomin- >Wieś) >kiedyś jeździły co 20 minut autobusy jednej linii 178 - a teraz linii jest 11. ...czego Tobie i wszystkim zaineresowanym szczerze życzę. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: Do Wozimka i innych 22.10.02, 13:26 Na Derbach zamieszka moja przyszywana siostra, a jej zawsze dobrze życzę :) p.s. co myślisz o tym półrocznym okresie próbnego mieszkania ? Odpowiedz Link Zgłoś
wozimek Re: Do Wozimka i innych 22.10.02, 13:48 sloggi napisał: > Na Derbach zamieszka moja przyszywana siostra, a jej zawsze dobrze życzę :) > > p.s. co myślisz o tym półrocznym okresie próbnego mieszkania ? Czysta Utopia. Na jakiej zasadzie? Wynajem u dewelopera? Klient nigdy by nic nie kupił, a developer nic nie sprzedał. Jeszcze się nie spotkałem z sytuacją, w której wszystko byłoby na TIP TOP. Zwłaszcza, że nasi developerzy posługują się filozofią typu: "Ty nam zapłać, a my może Ci coś kiedyś zbudujemy. I najlepiej jak już coś podpiszesz to siedź cicho i miej nadzieję". Ale to chyba dyskusja na osobny temat. W tym wątku pytanie brzmi: DD Derby brać czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
wozimek Re: Dom Developmen Derby-brać czy nie???? 22.10.02, 16:26 W DD zawsze trzeba się szybko decydować, taki mają styl sprzedawania - nie dać się klientowi zbyt długo zastanawiać. Do niedawna można było bez zobowiązań zarezerwować interesujący nas lokal na trzy dni. Jak jest teraz, nie wiem. Na Derby można pojechać, obejżeć i ewentualnie podjąć jakąś decyzje. Przy zakupie mieszkania pośpiech nie jest to zbyt rozsądny, zwłaszcza, że rynek ma do zaoferowania obecnie wiele ciekawych ofert. Na pewno już odwiedziłaś www.derby.home.pl. Jeżeli nie, to tam jest najwięcej informacji. Polecam też www.akcje.pl i www.bartycka.prv.pl. Tam znajdziesz opinie, radości i troski tych co już od DD kupili i mieszkają. Wiadomo powszechnie, że DD grzeszków troszki popełnił... Inna sprawa, że inwestycje znajdujące się aktualnie w budowie pną się do góry w miarę sprawnie i wielkich opóźnień nie ma. Najlepiej zacząć od odwiedzin na www.mieszkania.tabelaofert.pl z zastrzeżeniem, że z jej aktualizacją jest rozmaicie [ pół roku temu znalazłem tam na sprzedaż swoje mieszkanie, które kupiłem prawie rok temu :-))) ]. Można tam sobie jednak sporo pooglądać i wyrobić sobie pojęcie na temat naszego rynku nieruchomości. Odpowiedz Link Zgłoś
michalko Re: Dom Developmen Derby-brać czy nie???? 23.10.02, 16:21 To ja wam cos powiem. Bylem u tego developera i nikt nie nalegal bym od razu kupowal. Spokojnie uzyskalem wszystkie informacje. Sprawdzajac firme zadzwonilem do panstwowej izby budownictwa. Nie wiem jak w innych przypadkach ale osiedle derby powstaje ze współpracą budimexu. Na temat obu firm otrzymalem pozytywne opinie. Osiedle lezy w spokojnej dzielnicy w niedalekiej odległości od centrum handlowego. Poza tym rezerwacji można dokonac na dłuższy okres niz trzy dni. Ja to zrobiłem na 2 tygodnie, bez żadnych kosztow manipulacyjnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matika dziękuję za odzew IP: proxy / *.k.mcnet.pl 23.10.02, 16:34 dziękuję wam wszystkim za interesujace komentarze niestety, juz zrezygnowalam z tej lokalizacji, i nie ukrywam, ze glownym powodem na "nie" była kwestia dojazdu tym nie mniej dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: dziękuję za odzew IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 29.10.02, 14:44 Byłam na targach w PKiN - DD miało tam swoje stoisko. Mówili że teraz nie ma tam dobrego dojazdu ale w przyszłości ma być więcej autobusów- podobno już czynią już jakieś kroki w Gminie. A do tego czasu ma być bezpłatny autobus DD. Pożyjemy zobaczymy- ale szczerze wątpię. Odpowiedz Link Zgłoś