Gość: Bork IP: *.visp.energis.pl 03.12.05, 21:08 Witam, Chcialbym sie spytac co sadzicie (wiecie) o tej inwestycji?? Poz. Bork Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: T. Re: Edbud - Pasaż Bródnowski IP: *.aster.pl / *.aster.pl 04.12.05, 09:59 Radze najpierw stuknac na wyszukiwarce tego forum: "edbud" i poczytac co tam inni pisza na temat tej firmy. Poz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vincent Re: Edbud - Pasaż Bródnowski IP: *.chello.pl 04.12.05, 13:48 A ja proponuje pojechać i popytac się ludzi co miszkają w budynkach oddanych przez EDBUD. Forum jest miejscem gdzie bardzo często zwalczają się różne firmy developerskie i w ten sposób jest to forum nie obiektywne - nie dot. JWC bo to jest lichota. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr Re: Edbud - Pasaż Bródnowski IP: *.chello.pl 31.03.06, 21:22 czytając to forum radze zrezygnowac z zakupu jakiegokolwiek mieszkania bez wzgledu jaki to developer a czytajac forum "turystyka świat" lepiej zostac w domu bo wszystkie biura sa beeeee.... ja kupiłem mieszkanie i co roku zwiedzam swiat a do tych opini mam taki............... dystns bo sa inne pewne sposoby uzyskania info pozdr. piotr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www.praedux.pl Re: Edbud - Pasaż Bródnowski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.05, 20:41 Zapraszamy zainteresowanych na spotkanie.Praedux Doradztwo Finansowe.Kredyty.Ubezpieczenia. Ochrona Prawna tel./ fax (48-22) 522-84-54 tel. kom. 0602455507; 0696268348; www.praedux.pl; www.allianz.pl (wystarczy wpiosać nazwisko: Downar) Odpowiedz Link Zgłoś
joanka_sky Re: Edbud - Pasaż Bródnowski 31.03.06, 08:39 Witam, czy jest tu ktoś Kto kupił już mieszkanie w budynku na Rembielińskiej (Pasaż Bródnowski). Co sądzicie o tej inwestycji? Jestem zainteresowana zakupem w budynku G, ale jest tam podobno jakiś problem z własnością gruntu, czy ktoś kupował tam mieszkanie na kredyt i może podzielić się doświadczeniami? Pasaż Bródnowski ma sowoje forum ale nie mogę się na nim zalogowac a kontakt do admina jest błędny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bork Re: Edbud - Pasaż Bródnowski IP: 193.109.212.* 31.03.06, 10:01 Witaj, Ja sie tez przymierzalem do zakupu tam mieszkania juz w grudniu zeszlego roku. Ale po rozeznaniu w Edbudzie, w urzedzie i przejrzeniu dokumentow zrezygnowalem. Nie bylo jasne kto, co sprzedaje, na jakiej podstawie i co, do kogo nalezy. Tam wtedy byla wlasnie mocno niepewna wlasnosc gruntu i tych szkieletow betonowych. Zrezygnowalem po rozmowie z urzedem - przemilym pracownikom urzedu targowka po uslyszeniu, ze Edbud, juz zaczal sprzedaz mieszkan, wlosy posiwialy i wypady. I to rozmowa w urzedzie odwiodla mnie od zakupu, ale moze cos sie juz wyjasnilo. Na grudzien wszystko bylo w powijakach. A mianowicie: - wlascicielem wszystkiego jest syndyk masy upadlosciowej po wczesniejszym developerze, - Edbud mial umowe przyrzeczenia sprzedazy dwoch budynkow i gruntu pod nimi, - wszystkie pozwolenia na budowe i prowadzenia prac byly wystawione na poprzednia firme (Edbud bedzie mogl sie starac o przepisanie, ale jak bedzie wlascicielem gruntu i budynkow - wtedy nie byl), - Urzad mowil, ze strona w calej sprawie dla niego jest sybdyk a Edbud to moze tam co najwyzej na budowie liscie odgarnac jak nie maja co robic, - Urzad pierwszy raz ode mnie uslyszal, ze Edbud w obu budynkach sprzedaje mieszkania, gdyz wiedza urzedu i zapisy w dokumentach sa takie, ze jeden mial byc mieszkalny a drugi mial byc biurowcem - wiec urzad byl mocno zdziwiony czy Edbud nie majac zadnych pozwolen i dokumentow sprzedaje lokale w budynku jako mieszkania a nie biura, - sprzedaz mieszkan szla szybko i owocnie, tylko, ze w takiej sytuacji zaden bank nie dalby kredytu, dlatego Edbud zaczal wspolprace z dwoma czy trzema, ktore zdecydowaly sie finansowac zakup mieszkan tym, ktorzy jednak chceili kupic (wiec bylas skazana na te tylko banki). - Edbud obiecywal, ze w marcu przekaze mieszkania do wykanczania, a w czerwcu juz odda budynki do zamieszkania. Jak to teraz wyglada to musisz sie sama dowiedziec. Poz. i owocnego sprawdzania. Bork Odpowiedz Link Zgłoś
joanka_sky Re: Edbud - Pasaż Bródnowski 31.03.06, 12:07 Hmm obecnie sprawy się nie wiele zmieniły Edbud nadal nie ma własności, ale i syndyk i Edbud twierdą, że będzie miała w akcie notarialnym z Syndykiem jest zapis że Ebud ma pełnomocnictwo do sprzedaży mieszkań w budynku G. Co do części "biurowej" to został złożony wniosek, wraz z projektem o pozwolenie na zmianę z biur na mieszkania podobno został złożony. Intersują mnie bardzo opinie osób, które jednak zecydowały się kupić tam mieszkanie. Pytanie brzmi co ich przekonało do zkupu?? Bo na razie to podzielam Towje wątpliwości Bork. Ale oferta jest ciekawa i faktycznie jakieś banki kredytują te mieszkania (w biurze Edbudu dostałam wizytówki dwóch banków). Podobno przynajmniej jeden z nich bardzo mocno sprawdzał inwestycje łącznie z zasięganiem porad u prawników. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bork Re: Edbud - Pasaż Bródnowski IP: 193.109.212.* 31.03.06, 14:34 Podczas wizyty na budowie spotkalem ludzi, ktorzy kupili juz mieszkanie. Przekonalo ich: - duza firma, ktora daje wieksza szanse na wykonczenie inwestycji, - cena - nizsza niz w pozostalych miejscach w Wawie, a nawet w okolicy, - termin oddania - Edbud w grudniu mowil, ze w marcu przekaze lokale do wykanczania a w czerwcu do zamieszkania - w innych lokalizacjach najwczesniejsze terminy to grudzian 2006 a przewaznie I/II kwartal 2007 (oczywiscie mowie o mieszkaniach mniejszych za ktorymi rozgladaja sie wiekszosc kupujacych, poniewaz lokale okolo 100m lub wiecej mozna kupic nawet w zakonczonych inwestycjach), Tym glownie sie kierowali ci ludzi. Z tych samych powodow ja sie ta inwestycja zainteresowalem, jednak rozmowa z urzedem mnie troche otrzezwila. Poz. Bork Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZW Re: Edbud - Pasaż Bródnowski IP: *.aster.pl / *.aster.pl 02.04.06, 10:41 Bork napisał: "termin oddania - Edbud w grudniu mowil, ze w marcu przekaze lokale do wykanczania a w czerwcu do zamieszkania" Jeśli chcecie wiedzieć co się kryje za tymi dwoma różnymi w/w "terminami" to przeczytajcie - niestety długi - tekst: <W "objęciach" deweloperów - pora się opamiętać>. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
czarek.morawski Re: Edbud - Pasaż Bródnowski 30.04.06, 14:19 Witam, Ja kupiłem tam mieszkanie i narazie to sie bujam z tym całym EDBUD-em i nic konkretnego nie wiadomo ani o terminach oddania mieszkań do wykończenia ani o terminie zakończenia całej inwestycji. Teraz EDBUD zobowiązał swoich klientów do podpisania przedwstępnej umowy w formie aktu notarialnego z syndykiem a nie z nimi. Czyli oni problemu chcą się pozbyć chociaż w umowie był zapis że sami przeniosą prawo własności lokalu na nabywcę. Póki co to jak najbardziej odradzam kupna mieszkania w tej inwestycji tylko problem polega na tym (problem dla potencjalnych klientów) że tam prawie nie ma wyboru bo wszystko się rozsprzedało nawet jak nie było jasności co do gruntów, terminów itd. Wszystkich którzy kupili już tam mieszkanie proszę o kontakt (komor@tulez.pl) w celu wymiany opini. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZW Re: Edbud - Pasaż Bródnowski IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.04.06, 17:05 Współczuję!!! jeśli chcecie wiedzieć co Was jeszcze czeka to koniecznie przeczytajcie watek <W "objęciach" deweloperów - pora się opamiętać>. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seba Re: Edbud - Pasaż Bródnowski IP: *.localdomain / *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.06, 12:26 Wacham się nad kupnem mieszkania, lokalizacja i cena są niezł natomiast jest dużo znaków zapytania. Nawet Edbud zmienił nazwe. (pseba@poczta.onet.pl) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kacha Re: Edbud - Pasaż Bródnowski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.06, 18:11 Mnie odwiodło od decyzji kupna tam mieszkania, przeczytanie umowy. Zarządzanie nieruchomością jest mocno podejrzane a na dodatek nie będziemy mieli nic do powiedzenia w tej sprawie przez jakieś 3 lata. Ciekawe jaki będzie czynsz, w umowie piszą, że 5,5 ale ryczałtem i tak naprawdę może to być i 15 bo utrzymanie tych bloków napewno będzie sporo kosztować. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: Edbud - Pasaż Bródnowski 10.04.06, 02:29 forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=16112 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~|_ukasz Re: Edbud - Pasaż Bródnowski IP: *.atra.com.pl 08.08.06, 14:45 Zdecydowanie najwiecej informacji mozna zdobyc na forum Pasazu: forum.pasazbrodnowski.waw.pl/ (rezerowowy adres: forum.rembielinska.waw.pl/) Zapraszam :) ~|_ukasz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawski Re: Edbud - Pasaż Bródnowski IP: *.ericsson.net 19.09.06, 17:03 Ponoc ostatnio sytucacja sie zmieniła. Edbud kupil calosc od syndyka i nie ma juz zadnych wierzytelnosci na tych gruntach. Co o tym sadzicie? Pytanie skierowane glownie do osob , ktore tam kupily mieszkanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vvv Re: Edbud - Pasaż Bródnowski IP: *.aster.pl 19.09.06, 20:23 z tego co wiem, prawie wszystkie mieszkania zostaly juz sprzedane. Całość należy juz do edbudu i jeśli dobrze rozumiem, zostały do zapokojenia jakieś wierzytelności wobec tych osób, straciły kase przy poprzednim developerze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vasyll Re: Edbud - Pasaż Bródnowski IP: *.eranet.pl 19.09.06, 22:31 Pytanie czy te wierzytelnosci obarczaja obecnie Edbudu? Czy potencjalni nowi lokatorzy tez moga miec z tego powodu jakies kłopoty? I pytanie czy cena 4.100 za mkw moze zostac uznana za atrakcyjna? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawski Re: Edbud - Pasaż Bródnowski IP: *.ericsson.net 20.09.06, 10:17 Ciekawe o ile ta cena zostanie podwyzszona przy finalnym rozliczeniu. Edbudb ponoc lubi takie historie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZW Re: Edbud - Pasaż Bródnowski IP: *.aster.pl 20.09.06, 18:08 /.../"Ciekawe o ile ta cena zostanie podwyzszona przy finalnym rozliczeniu. Edbudb ponoc lubi takie historie"/.../ - bawi mnie użyty eufemizm "ponoć". Odpowiedz Link Zgłoś