Gość: kaha IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.10.01, 13:51 Zamierzam kupić mieszkanie na Strumykowej, (BARC). Czy ktoś zna tę firmę i osiedle? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: asd Re: BARC-Strumykowa Pod Dębami IP: *.warszawa.adsl.tpnet.pl 02.10.01, 15:42 są wyjątkowo nieprzychylne i "odradzające" posty na temat firmy Barc S.A. - na poprzedniej stronie tego formum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaha Re: BARC-Strumykowa Pod Dębami IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.10.01, 16:01 przeczytałam, dzięki, chyba zrezygnuje z ich oferty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grosper Re: BARC-Strumykowa Pod Dębami IP: 217.67.197.* 02.10.01, 17:32 Nazajutrz po Targach mieszkaniowych na Torwarze, pojechałem obejrzeć budowę osiedla pod Dębami i okazało się że tam jest gorzej niż sytuacja opisana w którymś temacie forum. I tak. Kiedy juz byłem na budowie to ujrzałem 2 budynki śliczniutkie, kolorowe i takie amerykańskie. jednak zaniepokoiła mnie bryła budynku. Budynki w kształcie litery U czyli sąsiedzi zaglądają soboe do okien, szczególnie Ci mieszkający w bokach litery U. Jeden budynek stoi tuż przy innym wybudowanym przez inna firmę odległość między budynkami to może 10-15 m. współczuję tym co kupili mieszkania w sąsiedniej firmie na parterze. ja juz teraz bym sobie podciął żyły. Wszystkie budynki będą tak gęsto stały że powstanie wielkie osiedle big brothera-wielkie współczucie. Kierownik budowy pokazał mi mieszkanie modelowe. W środku nie było tak zle prócz 1-ścianki działowe kartonowo-gipsowe czyli szafki na ścianach sie nie powiesi. uderzysz w ściasne to kawał odleci, ale tak się podobno buduje. 2-podłoga owszem była na niej wykładzina, ale chodziło się po niej tak jakby była położona na deskach pod którymi jest tylko piach jakoś tak miękko, ale może to złudzenie apteczne. 3 łazienka wygląda całkiem OK. ale nie jestem w stanie nic innego powiedzieć. 4-kuchnia wygląd teź ujdzie w tłoku, ale bez gazu, tylko jedna ścianka z cegły na którekj mogą wisieć szawki. brak gniazdka do kuchenki elektrycznej. wisi tylko kabel to bardzo niebezpieczne, ale może zgodnie z przepisami. 5-parapety to totalny fajans żle wykończone. I kiedy tak sobie oglądałęm mieszkanie z 2 kolegami wszedł gość który oprowadzał jakąś grupę ludzi. Mówił ładnie i tak słodko o tym mieszkaniu. Kiedy zapytałem go o grunty miedzy budynkami powiedziano mi że BARC myśli o sprzedaży gruntów przyszłym lokatorom. Ale najciekawiej było kiedy zapytałem, o kotłownie. Gość który oprowadzał być może przyszłych nabywców poczerwieniał. Moje pytanie było czy to prawda, że kotłownie pozostają jako własność BARC odpowiedz była - tak. Ale od razu gośc powiedział coś o urzędzie antymonopolowym i że ceny sa ograniczone jakimś przedziałem. Na to mój kolega powiedział że skoro sa jakieś przedziały to można stosować cemy maksymalene z tego przedziału, na co odpowiedź gościa z BARC brzmiała TAAAAAAAK. Nied chcę wam niczego sugerować wybórnależy do was tylko róbcie tak aby nie obudzic sie z ręką i nogami w nocniku. Wiecie teraz na co zwrócić uwagę. Badzcie bardzo ostrożni. Grono Odpowiedz Link Zgłoś